Jump to content
Sign in to follow this  
Red Matiz

Probleme baterie si sistem de incarcare

Recommended Posts

Simbata seara Matizoiul functiona perfect.Duminica n-am circulat iar luni am folosit Mondeo-ul.Marti am vrut sa plec cu Matizul si NIMIC.  <img src= ("> Nici o urma de reactie.Nu raspundea nici la telecomanda.Nici claxonul, nici becurile martor.Are 1 an si 5000Km.Ce poate sa fie? Ce sa incerc.Sa incarc bateria? Sa apelez la garantie=service?

Sa nu uit: n-am uitat luminile aprinse, n-am lasat nici un fel de consumator pornit.N-am umblat la nimic.Sint ca si turbat > :)

Astept sfaturi. Merci!

Share this post


Link to post

Sigur bateria e de vina; sa inteleg ca nu iti mai merge nici un fel de consumator!? Uita-te si la borne daca nu au sarit cumva - asa am patit eu acum cateva saptamani - nu sarisera, dar nici contact nu faceau - le-am miscat un pic si a inviat masina.

Share this post


Link to post

Si eu am patit la fel.

Nu face contact minusul, se formase o pojghita de ceva mizerie.

Share this post


Link to post

M-am uitat la borne si erau pe pozitie.Acum e intuneric si ploua dar miine incerc sa le desfac ,sa le curat si vad ce iese.

Share this post


Link to post

am patit si eu de 3 ori asta,si de fiecare data a fost din cauza bateriei.prima data am uitat pozitiile aprinse,a doua oara a pornit alarma si a urlat toata noaptea ca eu nu am auzit-o(stau la etajul 10,pe partea cealalta a blocului :D ) si a treia oara a fost tot din cauza alarmei care a pornit dar cum eu eram in atena iar masina in fata blocului,chiar mi-a fost imposibil sa o aud :dizzy: . dupa chestia asta a trebuit sa schimb bateria ca aia era irecuperabila,si am descoperit ca de vina erau bornele oxidate,care faceau nu stiu ce scurt pe care alarma il percepea ca pe o tentativa de furt prin deconectarea bateriei si din cauza asta incepea sa urle ca nebuna. acum am curatat bornele si mi-am pus baterie de la varta ,iar problemele au incetat.

Share this post


Link to post

Curat murdar! A draq baterie, sa nu aiba pic de bun simt. Adica dupa ce ca n-a avut bunul simt sa tina pozitiile alea aprinse sa vada cainii pe ce roti sa se razbune, a mai apucat-o si pandaliile si a facut niste scurt (efectul metal-oxid) de a imbolnavit si alarma, care nu mai stia care e hotul (asta in pofida cainilor care oricum umblau nauci ca nu mai vedeau pe unde sa-si rezolve problemele).

Noroc cu bateriile aste ainteligente care gandesc in locul nostru. Pana cand vom uita din nou pozitiile aprinse...

 

Nota: Scuze, Vector! Nu e nici un "atac la persoana". Doar imi exersez pornirile artistice. De mic mi-a placut Bacovia.

Share this post


Link to post

Multumesc pentru sfaturi si pareri.

Aseara am scos bateria, am incarcat-o pina dimineata am montat-o si a plecat la un sfert de cheie.Am controlat totul din nou.N-am lasat nici un consumator pe pornit. Problema e ca trebuie sa introduc codul pentru radio si nu-l mai stiu si nici nu-l mai gasesc.Ce fac? La cine sa apelez.?

Daca se mai descarca inseamna ca ceva nu e in regula cu alarma+inchiderea centralizata.

Edited by Satori

Share this post


Link to post

Salut, am un Matiz AC/Power din 1999, luat recent. Acum doua saptamani intr-un weakend am fost plecat si din cauza ca s-a declansat alarma si a tipat 24 de ore, mi s-a descarcat bateria. Am incarcat bateria, schimbat siguranta "F5" ca nu mai mergea radioul(se arsase). Parea ca totul e ok decat ca nu-mi mai mergea alarma, desi am incercat sa o activez (tinand pe butonasul de sub bord cand pun contactul) nu a mai vrut sa plece. (s-o fi ars si la asta o siguranta, nu stiu ca nu i-am dat de cap).

 

Aseara plec un pic cu ea in oras, si pornesc dar martorul de "baterie descarcata" ramane aprins. Nu s-a stins pana m-am intors acasa :( . Azi eram programat cu ea la RAR de dimineata, trebuia sa ma duc. Pe tot drumul din Militari pana in Voluntari martorul de "baterie descarcata" a ramas aprins. Ajung la RAR ma asez la coada si cand ma uit in bord vad martorul galben 'Checked' aprins. Uuups zic ia sa opresc motorul si sa-l pornesc iar. Nu a mai vrut sa porneasca, am impins-o.

 

Dupa un sfert de ora incerc si porneste, dar dupa 3 minute apare iar martorul galben 'Checked' si masina moare dupa 4 secunde.

 

Asta era si simptomul. O porneam dupa ce stateam vreo 20-30 minute, mergea 2-3 minute, timp in care statea foarte turata la "relanti"(zic eu pe la vreo 1200-1500), acesta fiind si neregulat, coborand si la turatie normala, dar daca o turam iar ramanea turata cateva secunde. Dupa 2-3 min. aparea martorul galben 'Checked' si masina murea. Practic bateria nu era complet descarcata.

 

Am adus-o tractata, pana acasa in seara asta si din cauza ca am pus avariile, bateria s-a descarcat de tot, si acum nu mai porneste de loc.

 

A mai patit cineva asa ceva? Sa fie alternatorul stricat si nu incarca bateria? Atunci de ce la "relati" facea asa. Cineva mi-a zis ca ar putea fi si sonda lambda.

 

Multumesc anticipat :(

Edited by gaston

Share this post


Link to post

Posibilitate 80% sa nu iti mai incarce alternatorul, parerea mea.

Share this post


Link to post

Verifica daca ai cureaua de alternator rupta sau alternatorul terminat. Exista si posibilitatea, mai mica, de a avea bateria terminata si nu se mai incarca. Incearca sa pui o alta baterie in locul celei pe care o ai si vezi daca martorul de incarcare continua sa ramana aprins.

Share this post


Link to post

Becul indicator nu tine cont de baterie, ci doar de alternator, care poate mentine tensiunea nominala in instalatie chiar daca aceasta este moarta complet. Doar in caz de alternator defect (incuzand releul de incarcare) sau curea slabita sau rupta, tensiunea nu va mai fi in parametri si becul se aprinde. Sfatul meu, verifica daca fulia alternatorului este antrenata de cureaua respectiva, apoi tensiunea din sistem, daca este sub 13V ai releul de incarcare ars. Daca ai intre 13 si 14V si tensiunea scade la pornirea unor consumatori electrici importanti (faruri), atunci ai una sau mai multe diode redresoare defecte.

Share this post


Link to post

Deci indicatorul apare numai daca e ceva la alternator(ca cele enumerate de @Senna) sau poate sa apara si in cazul cand bornele nu fac contact bine?

 

Adica daca iau baterie noua si leg bornele bine la ea, daca e alternatorul defect tot apare indicatorul?

Edited by gaston

Share this post


Link to post

Daca nu e din cauze mecanice 99% s-a ars releul de incarcare !!! S-a mai discutat pe aici !!! Trebuie demontat alternatorul si verificat de catre un electronist ,sunt cativa foarte priceputi in acest club select!!! :) >-

Share this post


Link to post

Iata si patania mea cu Matizu meu cel rosu :) ...si eu am nevoie de niste sfaturi.

 

Acum vreo trei luni (Iulie 2006), dupa o ploaie torentiala dau sa pornesc masina, porneste ok, insa martorul de baterie (cel rosu) ramane aprins in bord. Zic, hmm, s-o fi dus bateria...fac cu cea drumul scurt pana acasa(3 km fata de unde eram), las masina in parcare si dupa 2 zile cand plec din nou, iaca minunea...masina porneste ok, nimic aprins nimic nou sub soare toate bune ca la carte.

...(de atunci 3 luni de vara cu drumuri pe la munte ...totul e ok).

Acum 2 zile plec cu masina, ploua. Stau ce stau unde aveam treaba, cand sa plec o furtuna de toata frumusetea. Urc in masina si vad ca rar pica cate o picatura de apa din luminatorul din plafon(zic scurgere pe langa antena, no problem o rezolv maine), in rest porneste normal insa mi se repeta faza de acum 3 luni cu martorul de baterie aprins. Zic, ha, las ca stiu care e faza, bateria e pe duca o sa iau alta noua intr-o luna...merg pana acasa si zic se mai incarca...pe drum stergatoare, faruri...tot tacamul...ajung acasa parchez totul e ok, opresc motorul si imi zic...ia sa mai dau o cheie...belea...invarte motoru odata si brusc si subit imi mor toate becurile de la bord si totul. Repet faza, la fel, masina nu mai porneste...moare brusc.

 

Hmm, o las ca nu aveam timp de ea atunci, azi am avut nevoie sa plec dau sa pornesc,sper ca va porni si da, porneste, plec merg cam 1 km se aprinde martorul de baterie, mai merg 100 de m si brusc imi scade lumina la bord si in ceas(era seara, era pe faza scurta), apoi in cateva secunde lumina aproape dispare de tot, se aprinde CHECK, trag pe dreapta, o las 20 min, dau la cheie, imi faze din nou faza cu invarte putin ca si cum ar da sa plece dupa care moare brusc toata partea electrica. Daca calc franza, indicatorul de stop pe frana din spate se aprinde ok...incep sa banui ca bateria nu e incarcata, rog pe cineva sa ma impinga, porneste in 3 m, in 5 minute sunt acasa(evident am mers pe martor baterie aprins pana acasa si s-a mai aprins si CHECK de doua ori in 1 km dar s-a stins in 2-3 secunde).

 

Acum e in parcare si am dat fuga pe forum...maine sa ma uit pe ici pe colo, dar n stiu prea clar unde...

 

Avand in vedere ca evenimentele s-au declansat odata cu ploaia si apa multa, sa banui ceva scurtcircuite sau fire care cand se uda fac ravagii sau atingeri nefericite? fura curent pe undeva? nu mai baga alternatorul? oare faptul ca intra putina apa pe langa antena poatea fi cauza, curentul fiind furat prin luminator?

 

Idei, sugestii, opinii...

 

CS

Share this post


Link to post

Ai bornele oxidate probabil nu fac contact bine. Poate iti patineaza si cureaua de accesorii dar nu cred. Martorul se aprinde si in alte conditii nu numai de la baterie defecta.

Share this post


Link to post
Ai bornele oxidate probabil nu fac contact bine. Poate iti patineaza si cureaua de accesorii dar nu cred. Martorul se aprinde si in alte conditii nu numai de la baterie defecta.

 

 

Nu inteleg la ce te referi prin "cureaua de accesorii ".

 

Diseara verific bornele si cureau.

 

CS

Share this post


Link to post

Cureaua de accesorii este cureaua care actioneaza alternatorul in cazul Matizului!

Share this post


Link to post

Verifica si cablurile de la alternator

Share this post


Link to post

buna ziua tutoror!

 

am o mica problema cu matizul meu: bateria e descarcata si vreau sa o pun la incarcat, in schimb n/am reusit sub nici o forma sa o scot. Masina are deja 5 ani, timp in care bateria n/a fost niciodata scoasa de la locul ei.

Intrebarea mea este: exista un sistem de protectie care tb dezactivat ca sa pot sa scot bateria sau pur si simplu trebuie sa trag mai tare de ea? ;)

 

Va rog mult, help! ajutor! caci ma omoara taxiul!

 

Merci frumos

Share this post


Link to post

Uita-te bine acolo vezi ca trebuie sa desfaci o singura piulita..Altfel nu prea iese !!

Share this post


Link to post

merci pt sfat, dar eu sunt cam novice. unde anume tb sa fie piulita asta?

Share this post


Link to post

Mai te-ai uitat !?Chiar poze nu pot sa-ti pun insa daca ai deschide capota la motor si te-ai uita o tara cu atentie sigur ai vedea !!...Cauta si tu in manuale daca nu poti sa iesi sa te uiti!!

Share this post


Link to post

Banuiam eu deci uita-te e simplu insa daca ajungi home ca mine ia-ti o lanterna puternica !!! :banana:

Share this post


Link to post

Eh, nu-i chiar asa simplu... bateria e fixata cu un fel de platbanda care se prinde de tava prin intermediul a doua tije. Tijele astea au intr-un capat cite o piulita si in celalalt un fel de cirlig. Desfaci una din piulite si, intr-adevar, tot ansamblul tije-platbanda se va da la o parte destul de usor.

 

Eh, acu vine partea frumoasa! Cel putin la mine. M-am chinuit o groaza sa invart bateria in asa fel incat sa iasa printre rezonator si goarna de la alarma. Pina la urma mi se pare ca am desfacut rezonatorul si l-am tras nitel intr-o parte.

 

Cand o pui la loc, sa vezi bucurie cind trebuie sa prinzi cirligele alea :) )

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...