Jump to content
Sign in to follow this  
cocoman77

Autoaprindere

Recommended Posts

La mine s-a rezolvat cu schimbarea benzinei (cu Petrom 95 aveam autoaprindere), am incercat cu EFIX '95 si mergea OK, acum folosesc MOL EVO si merge perfect.

Share this post


Link to post

Fantastic..am facut plinul de la mol (eram aproape pe gol)..am parcurs cei 60 de km pana acasa si surpriza:adio autoaprindere.Chiar am mai dat cateva ture ca sa verific.Pana acum incercasem doar cu omv si altceva (imi scapa) in comparatie cu petrom.Pacat ca sunt cam inaccesibile pentru mine statiile mol.Mersi Wolfman :beerchug: ,macar acum stiu de unde e problema.Incep sa ma uit urat pe bujii (bosch).

Share this post


Link to post
M-am uitat in seara asta pe cartea de service si am observat ca apare o electrovalva undeva in circuitul carburatorului care ar trebui la oprirea contactului sa opreasca si alimentarea cu carburant.Vin cu o intrebare: E posibil ca aceasta sa se fi defectat si sa stea in permanenta pe deschis?Cum o verific?

 

E simplu:

- in timp ce motorul merge la ralanti, deconectezi mufa neagra din dreapta carburatorului, situata cam in dreptul bobinei de inductie, mai jos de ea. Daca motorul se opreste, inseamna ca electrovalva de benzina ralanti e buna.

- lasi mufa deconectata si incerci "din rasputeri" sa pornesti motorul, fara sa atingi acceleratia. Daca nu porneste (sau porneste dar se opreste repede), atunci electrovalva de benzina e buna.

- reconectezi mufa si incerci sa pornesti motorul. Daca porneste, atunci electrovalva e iarasi buna.

Succes!

Share this post


Link to post

Benzina e, m-am convins. Am fost in italia cu ticariciu`, am stat 3sapt. Am colindat doar acolo cu el peste 500km si atentie: nicio autoaprindere! Benzina in general de la Agip - superblu sau ceva de genu. Era albastra cerneala, se albastrisera ambele filtre :) [tur-retur]

Nu stiu daca era cu/fara blumb, si de care[95,98,100,etc] Cert este ca nici macar o singura data, masina nu mi-a facut autoaprindere, de pornire ce sa mai zic? La sfert zilnic. Noroc cu benz din romania, cnd am bagat din tm, era de culoare cacanie si mirosea a gazolina.. Benz italienilor miroase f putin si bine.

post-9668-1247354764_thumb.jpg

post-9668-1247354975_thumb.jpg

Edited by anton_yo

Share this post


Link to post

La mine s-a rezolvat cu schimbarea benzinei (cu Petrom 95 aveam autoaprindere), am incercat cu EFIX '95 si mergea OK, acum folosesc MOL EVO si merge perfect.

 

 

bai nene, nu-mi vine sa cred... sunt si incepator si ghinionist... apai,prima mea alimentare cu masina am facut-o la Petrom cu benzina 95,ca deh,asa mi-au zis unii, la Petrom e benzina mai buna... Si mai e si la intrarea in Ramnic, de traversez tot targul pentru ea...

Maine bag benzina de unde e mai aproape si sa mearga TICO-ul asa cu ce-i dau! Chiar nu facea autoaprindere cand am luat-o pe 12 ianuarie... Am vazut eu ca se opreste mai greu,dar nici prin cap nu mi-a trecut ca ar avea vreo problema...

Bine,la cat ma pricep eu,Dumnezeu cu mila...

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...