Jump to content
Sign in to follow this  
razvani

Bobina de inductie

Recommended Posts

Verifica daca se alimenteaza bobina.Posibilitatea sa nu primeasca curent e mare daca nici asta noua nu da scanteie, si logic fara curent nu face scantei :roll: . Vezi ca mai sus cu 2 posturi spuneau colegii sa verifici si delcoul.

Edited by danutza

Share this post


Link to post

multumesc de sfaturi astazi a pornit la sfert fara probleme de ce dupa trei zile de stat in curte a pornit daca este o problema la o piesa nu ar trebui sa fie stricata definitiv ? Mi-am intors gindurile pe dos si m-am gindit ca arputea fi de la spalat poate a intrat apa undeva si face scurt sau fura curent ? Astept sa vina dimineata sa vad daca porneste ?va mutumesc si sper sa mearga ca m-amindragostit de masina asta petru ca este prima mea masina dupa ce am luat permisul siprima dragoste nuse uita usor

Share this post


Link to post

Manifestare tipica de bobina delcou defecta.

Share this post


Link to post

Astazi, motor rece dau cheie. Turatia creste la 3000 si nu vrea sa coboare, dupa 1 minut. Opresc, resetez ECM. Am pornit , turatia a urcat la 1900-2000 rot/min Acum imi pare ca merge mai normal, probabil ca o fi invatat ECM valorile corecte - nu stiu ce sa zic - sa mai strang banii si ma duc sa regleze si CO2.

Oricum multumesc de rapunsuri.

 

Am si eu problema asta,sta accelerata si nu stiu ce sa ii fac. :-/

Share this post


Link to post

Am schimbat bobina de inductie,e OEM din korea dar are mici scantei intre ea si armatura,intre fise si bujie iar scantei,si daca pun mana pe fise apar scantei exact unde pun mana,cred ca fisele sunt foarte proaste?

 

.Am capac delcou nou,bobina hall noua,si fisele au 20k km si sunt parts mall (asta aveau la daewoo service), daca schimb bujile si fisele cu unele de calitate,oare scap de scantei,sau trebuie sa verific si delcou/modul aprindere,reglat avans si potentiometru de co2? Bujile sunt NGK

 

Din ce am citit ori e delcou,ori fise/bujii,dar la mine toate sunt aproape noi,sa merg la un reglaj de co2/avans,si verificat injectoare?

 

Motorul tremura,si are mici intreruperi,parca se ineaca usor,dar turatia nu scade,doar oscileaza foarte usor,trebuie sa te bagi cu ochiul in turometru,asa dupa turometru nu zici ca sunt probleme,dar motorul daca te uiti la el si pui mana pe el,tremura usor si uneori tremura mai tare.

 

Parca e tractor,nu motor pe benzina.

 

 

Edited by ZDN

Share this post


Link to post

Pai daca zici ca se vad scantei la bobina, eu zic ca bobina e de vina. Fisele nu "pierd" curent, nu se vad scantei si la ele? Partsmall nu sunt efectiv un producator, doar ambaleaza cele mai ieftine produse sub sigla lor. Nu sunt chiar cele mai bune produse... Gasesti in mod sigur niste fise Packard sau Tesla. Incearca sa te duci cu aparatul de masura la magazin, sa le verifici inainte de cumparare.

Abia dupa ce ai aprinderea buna poti verifica avansul, eventual si co2 si injectoare, daca vrei. Dar cred ca problema ta vine de la fise si/sau bobina, daca spui ca se vad scantei.

Share this post


Link to post

Sunt foarte mici,si nu sunt permanente odata la cateva secunde.Bobina e noua, are doar o zi,si nu e asam sau ceva ieftin,e GM originala.Fisa nr 4 pierde pe langa bujie,si in rest daca pun mana pe ele apar scantei.

 

Stiu ca partsmall sunt petarde,dar doar din acestea aveau la raver service CT,si nu am mai plecat dupa piese.Fisele le schimb cu beru,Tesla am avut si 3 s-au copt,adica s-au rupt cand le-am scos.Plus ca erau precum pomul de craciun.Lot prost?

 

Asta e a doua bobina si tot asa face,de aici nu cred ca sunt toate proaste,fisele si bujile le voi schimba,dar am citit cum uni colegi au avut probleme de la delcou,sau cu injectoare/Co2,avans. Daca e bobina de vina,atunci trebuie sa se faca o dunga alba pe unde pierde curent? Ea arata ok,nu e zgariata/crapata ciupita etc.

 

Motorul la relanti tremura usor,dar dintr-o data tremura mai tare fara motiv. Fata de bobina veche motorul nu mai tremura asa de rau,si porneste usor,iar bobina nu face zgomote ciudate cum am citit la alti colegi.

 

Cred ca e ceva mai mult de munca cu baba asta :wallbanger:

Share this post


Link to post

:o fftopic:

Bobina din delco ai inlocuit-o vreodata? Daca nu, incepi cu aia si lasa bobina de inductie in pace ca nu are nimic.

 

PS Bujiile alea nu imi par prea grozave, ia altele.

Share this post


Link to post

Bobina delco hall e noua,am schimbat tot cand am ramas in pana :mrgreen: .Din aceasta cauza nu imi pot explica de ce mai face mici scantei la bobina.

 

Bujiile le schimb in cateva zile,am dat comanda de NGK BPR6ES,acum sa ajunga :) Bobina veche a intrat in apa,adica apa era peste far :lollol: . Din aceasta cauza am schimbat-o.

Am schimbat si fisa nr 4 cu una mai veche GM,am masurat-o,si are 1,24kohm si nu mai am pierdere apa mare,si bujiia trebuie schimbata.Sa vad dupa ce le schimb daca mai pierde curent.

 

Share this post


Link to post

Daca te coafeaza cu ceva, si la a mea se vad noaptea mici scantei intre bobinaj si armatura insa nu afecteaza buna functionare (sau nu ma prind eu).

Share this post


Link to post

Dupa ce am schimbat si fise,jucat cu lampa stroboscopica,reglat potentiometru co2,mai aveam putin si trimiteam la curatat injectoarele,dar tot asa se vad mici scantei,asa ca m-am resemnat.

 

Da,a crescut timpul pana face suta cu 0,5 milisecunde  <img src= )"> Nu cred ca afecteaza perfomanta.

Doar are personalitate :)

Edited by ZDN

Share this post


Link to post

Salut ma puteti ajuta si pe mine cu o problema la cielo 16v 2004 cu gpl fara delcou de 2 luni ma chinui sa rezolv problema unui relanti intrerupt :( am schimbat fise bujii curatat clapeta verificat furtune vacum dar nimic .. are momente rare cei drept cand la pornire da sa mearga in 3 pistoane si instant dupa 3 sec isi revine si dupa ce se incalzeste e mai accentuat, in sarcina merge brici trage nu am treaba benzina si gaz dar la relanti pe gaz se balbaie rau pe benzina nu asa rau :) ) o fi de la bobina aia ? nici nu gasesc pe nimeni sa imi imprumute una :(

Share this post


Link to post

pai fisele sunt tesla si au valorile :fisa 1 (piston1) =5.10 fisa 2 = 4,60 fisa 3 - 4,20 fisa 4= 3,85 am avut bujii champion cele normale care se pun pe cielo si am zis sa nu mai iau la fel sa iau bosch la fel ca si constiuctie doar ca bosch ideia e ca facea la fel si dupa schimbare

 

Share this post


Link to post

Fisele sunt excelente. Inteleg ca ai aprindere pe bobina si nu pe delcou. As fi recomandat sa scoti fisele pe rand sa vezi care cilindru e problematic, dar am inteles ca nu e recomandat asta la bobina. Ma gândesc la o supapa cu probleme, care nu inchide bine. S-ar vedea la un test de compresie asta

Share this post


Link to post

sincer asa din senin apare cate o bataie la motor instantaneu fara a fie rece/cald motorul uleiul il schimb din 10-10.000 numai castrol cel original 10w-40 ca si vascozitate ma gandeam si eu la tachetii hidraulici sa nu se fi blocat .. deci cade si bobina ultimul test ar fi sa fac o compresie revin cu valorile compresiei

Share this post


Link to post

Nu exclude bobina. E posibil sa fie si ea vinovata. Compresia o poti testa, pentru bobina doar sa o schimbi merge

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...