Jump to content
Sign in to follow this  
razvani

Bobina de inductie

Recommended Posts

Pina nu e reglat amestecul din potentiometru nu se rezolva.

Share this post


Link to post

Astazi, motor rece dau cheie. Turatia creste la 3000 si nu vrea sa coboare, dupa 1 minut. Opresc, resetez ECM. Am pornit , turatia a urcat la 1900-2000 rot/min Acum imi pare ca merge mai normal, probabil ca o fi invatat ECM valorile corecte - nu stiu ce sa zic - sa mai strang banii si ma duc sa regleze si CO2.

Oricum multumesc de rapunsuri.

Share this post


Link to post

Salut, daca erai in Bucuresti te trimiteam eu la un service unde mi-am reglat eu noxele la Tico. Orice statie ITP are analizator de gaze si daca ii motivezi usor te rezolva. Sunt si multe service-uri care fac aceasta treaba ca o operatiune de rutina pt cei care nu vor sa fie respinsi la RAR sau ITP pe motiv de noxe. Bafta!

 

P.S. Nu cumva vorbim de reglare CO? Caci pt emisiile de CO2 inca nu exista norme restrictive...inca

Edited by Senna

Share this post


Link to post

ON TOPIC: Aceeasi problema o am si eu cu bobina ... se vad niste descarcari de curent in lateral ... Mentionez ca ieri am schimbat fisele de bujii(am trecut pe tesla cu mi-a recomandat Ovi_jer) si am schimbat si bobina, dar din pacate si cea noua tot asa face. La mine se aude si un zgomot la bobina ( un fel de tacanit) care era un pic mai intens parca la cea veche,dar totusi se aude ... Facut comparatie cu cielo lui Vlad si la el nu face scanteile respective.  <img src= S"> Care este oare cauza? :scarpin: La fisele cele vechi cu bobina cea veche se producea scanteie intre fisa centrala si bobina(chiar una destule de zdravana) dupa care am schimbat fisa centrala cu una mai veche si tot facea scanteie,dar mai mica dupa care am izolat fisa cu banda izoliera si s-a rezolvat. Acum nu m-am uitat daca mai face scanteie cu fise noi si bobina noua. Chiar ma exaspereaza chestia asta ! Oare sa fie de la GPL? La mine sunt niste fire de la Gpl care sunt legate de firele alea care intra in bobina. :scarpin:

Share this post


Link to post

am verificat aseara daca se mai produce scanteie intre fisa centrala si bobina si se pare ca nu se mai produce(s-a rezolvat odata cu schimbarea fiselor). In rest bobina tot asa face! Sa fie de la altceva? :rolleyes:

Ovi_jer please hellpppp ! [-O<

Share this post


Link to post

Nu avem cu ce sa te ajutam :D .E normal sa faca asa mai ales daca ai avansul un pic mai mare.

Share this post


Link to post

sincer nu stiu daca e normal asa ... si sa tacane(a se citi tzacane) in halul asta. Am observat ca si la capacul de delco se aude un zgomot asemanator ( un tacanit accentuat ). Nu cred ca este asa normala treaba asta!

Share this post


Link to post

Probleme cu bobina am si eu la Espero,se vad scantei noaptea in jurul ei nu la capat si nu stiu ce sa fac sa schimb bobina sau sa caut defectul in alta parte ? Eu am fost cu masina la revizie la GPL,pt. ca nu mai i-mi placea cum trage si mai ales nu prea mai pornea pe gaz trebuie sa o dau pe benzina si sa apas pedala de acceleratie sa porneasca si sa tin mai mult la automat.Au verificato baietii si au zis da pe benzina,masina la fel mergea si pe bezina si pe GPL aproape nici o diferenta,nici pe gaz nici pe benzina nu mai trage la fel de bine,ma faceau tote daciile cand plecam de la semafor. Atunci mi-au zis ca nu de la gaz e problema (fise,bujii,etc.). OK am zis fisele,bujiile,capacul de delcou ,bobina de delcou,toate sunt schimbate si nu au mai mult de 10 mii Km,care ar fi cauza de nu mai trage,(injectoare curatate in vara trecuta). Am plecat am in aceeasi zi citiind topicul despre bobina m-am gandit sa verific si asta,asa ca daca tot sa intunecat pana am plecat de la munca,am ridicat capota si intradevar in jurul bobinei se vad scantei,acum nu stiu ce sa fac,daca cumpar alta bobina si face la fel ca asta nu am facut nici o afacere si masina tot nu merge cum trebuie,eu nu stiu ce ar trebui sa mai verific,ce altceva mai pote sa-mi fure curent ,pt.ca banuiesc de asta nu-mi trage i-mi fura curent pe undeva ?

Share this post


Link to post

Presupun ca scanteile se vad in zona unde este conectata fisa centrala.

Am avut o prob asemanatoare(nu la Daewoo) si era de la zona capacul de ebonita al bobinei(acolo unde sunt fisa centrala si firele de leg). Se formeaza niste crapaturi ff fine care formeaza un "fagure". Am schimbat bobina si totul a fost ok.

 

Asta presupunand ca fisele sunt ok(asa cum ai zis), nu exista contacte imperfecte la bobina sau mizerie in acea zona a fisei centrale.

 

Succes.

 

P.S. Repet, problema mea a fost la o masina alta decat Daewoo.

Share this post


Link to post

MISU, si eu am avut astfel de probleme cu scantei pe la bobina de inductie. Am cumparat una noua, si tot asa imi facea. La fel ca si tine, nu-mi venea sa cred ca sunt fisele de la bujii de vina, deoarece erau si ele relativ noi(max 10000 de km). Verifica sa nu ai probleme doar cu o fisa, ca e suficient. Si mie tot greu imi tragea, uneori mai apareau si intreruperi. Daca facem cu mi-a zis ovi_jer de la inceput, si anume sa schimb fisele, nu mai dadeam bani aiurea pe o bobina noua.

Acuma eu nu zic ca e sigur de la fise, in cazul tau.

Sper sa-ti fie de folos.

 

Numai bine.

Share this post


Link to post

Da fisele sunt noi (10 mii km),ieri le-am luat pe fiecare imparte m-am uitat la ele,le-am pus inapoi pe cele vechi,pt. ca nu le aruncasem,am pus trei vechi una noua,degeaba la fel merge,nu stiu o sa mai verific astazi sa vad ce nu merge cum trebuie.Multumesc mult pt. raspunsuri si promtitudine,multam fain...

Share this post


Link to post

Multumesc inca odata pt.raspunsurile primite in legatura cu problema mea,cred ca am gasit pana la urma buba, ieri am facut tot felul e incercari,am schimbat fisele,am pus doua din cele vechi, iar le-am pus pe cele noi,am schimbat fisa centrala,la fel tragea,lenesa rau,atunci am demontat bobina am studiato bine,intradevar se vede pe ea pe miez sa format pe ambele parti ca o dunga alba(in genul cum apare la bornele de la baterie) cred ca de la scantei,am sterso bine si am strecurat intre miez si tole banda izolatoare,am izolato asa provizoriu si am montato pe masina. Am plecat sa vad cum merge si intradevar se simte o schimbare masina e mai spintena nu se mai pune in nas la schimbarea treptelor e o mica diferenta pozitiva bineinteles. Am asteptat sa se intunece si m-am dus iar la masina sa vad daca totusi mai face scantei,normal scanteile se vad, dar nu ca inainte de a pune acea banda izolatoare,inainte se vedeau foarte clar in jurul bobinei ca planeta Saturn,acum mult mai putin vizibile si mai ales pe unde nu am reusit sa izolez bobina,deci concluzia a fost ca bobina pana la urma e beleaua si trebuie schimbata,ramane sa merg zilele astea sa o cumpar si sa o schimb si sa vad cum merge daca nu schimb si fisele,dar la magazinele daewoo nu am gasit altceva decat koreene nu am gasit packard cum le-am avut pe cele vechi.

Share this post


Link to post

De vreo 2 saptamani au inceput sa apara tot felul de simtome tampite: cand se incalzea putin, imi dadea in nas, si la schimbarea treptelor si in relanti, de cateva ori cu oprirea motorului. Am dat un reset la ECM, fara Idle Learn, la cald, situatia persistand. Am pus in rezervor solutie de curatat sistemul de alimentare, am pus benzina de 99, si dupa o "forjuta" la cald am avut impresia ca s-a rezolvat problema: mizerie prin benzina.

Aiurea... ieri iar au aparut intreruperile, si aseara am scos borna "-" de la baterie, am lasat-o 30 ... 40 min asa, am refacut conexiunea si am urmat pasii recomandati de Abrambureal de Idle Learn de la Kalos. La a doua pornire a A/C-ului mi s-a oprit motorul, L-am repornit, si intuneric fiind, am vazut ca in momentul intreruperilor aparea si arc electric intre fisa centrala si borna "+" a bateriei. Aceste intreruperi le-am asociat preponderent cu aparitia unui consumator mai mare: faruri aprinse, A/C pornit...

 

O sa incerc sa schimb doar fisa centrala si sa vad rezultatele. Revin cu impresii dupa.

Share this post


Link to post

Am un Espero 1.8, care de vreo saptamana a inceput sa mearga intrerupt (si la relanti si in orice treapta de viteza), m-am uitat sub capota si am observat acele arcuri electrice care in momentul aparitiei lor se modifica si mersul normal al motorului. Am fost la electrician si mi-a spus ca e bobina de inductie si ca NU este normal sa faca asa si ca s-a chinuit sa izoleze (tot pentru un Espero) bobina si la alte masini. Nu are nici un efect. Acum se pune problema daca se schimba bobina se rezolva sau nu problema, sau trebuie schimbat cu totul de la capac delcou, fise pana la bobina? Cei care au mai avut problema asta, ati rezolvat-o pana la urma? Si daca se poate sa imi spuneti si mie unde gasesc o bobina de Espero 1.8, an 1996 prin Bucuresti (pentru ca nu am gasit pe nicaeri)? Multam anticipat pentru raspunsuri :osanale:

Share this post


Link to post

Eu ti-as sugera ca sa nu schimbi piese aiurea sa gasesti un prieten cu Espero ca al tau si sa demontezi de la el intii bobina apoi daca este cazul fisele una cite una .

In momentul in care vezi ca defectul a disparut , ultima schimbata e de vina si ai gasit defectul .

Share this post


Link to post
Eu ti-as sugera ca sa nu schimbi piese aiurea sa gasesti un prieten cu Espero ca al tau si sa demontezi de la el intii bobina apoi daca este cazul fisele una cite una .

In momentul in care vezi ca defectul a disparut , ultima schimbata e de vina si ai gasit defectul .

 

multumesc frumos pentru raspuns, ideea e ca nu mai am prieteni cu espero (si nu cred ca ar fi de acord sa isi demonteze piese de pe masina sa le puna la mine). Singura solutie ramane sa cumpar bobina intai, apoi sa schimb cate o piesa pana se remediaza problema. Ar fi intradevar o problema daca nu se remediaza dupa ce fac schimbarile. Ramane de vazut.

Share this post


Link to post

nu este de loc bine sa aveti scantei nicaieri la masina decat intre electrozii de la bujie indiferent de marca masini

Share this post


Link to post

AM SI EU O INTREBARE DACA MA POATE AJUTA CINEVA. LA BORNELE CARE DUC IN BOBINA DE INDUCTIE, ATUNCI CAND SE PUNE CONTACTUL NU AR TREBUI SA AVEM TENSIUNE(CA LA DACIE)?

AM PROBLEME CU MATIZUL, MI S-A OPRIT DINTR-O DATA IN MERS SI NU M AI PORNESTE. AM INCERCAT LA POMPA DE BENZINA, FILTRU DE BENZINA SI IN CELE DIN URMA AM OBSERVAT CA NU DA TOT TIMPU SCANTEIE SI ASA AM AJUNS LA CELE 2 FIRE CARE INTRA IN BOBINA D INDUCTIE.DACA PUN CONTACTUL SI IAU UNUL DIN ACESTE 2 FIRE(PLUSUL) SI CU O MASA AM TENSIUNE DAR INTRE CELE 2 FIRE NU ESTE.

NU AR TREBUI SA AM TENSIUNE INTRE ACESTE 2 FIRE CARE DUC LA BONINA CAND ESTE PUS CONTACTUL?

Share this post


Link to post

Mai apasa odata caps lock.

Nu,nu ai tensiune permanent. Firul de + vine intr-adevar de la contact,dar cel de - trece prin delco,de unde e alimentat in impulsuri. (1 impuls= o scanteie)

Share this post


Link to post

[Mai apasa odata caps lock.

Nu,nu ai tensiune permanent. Firul de + vine intr-adevar de la contact,dar cel de - trece prin delco,de unde e alimentat in impulsuri. (1 impuls= o scanteie)

 

 

 

Mersi de informatie, deci cred ca va trebui sa verific si delcoul !

Share this post


Link to post

Va salut cine ma ajuta si pe mine? Am o problema la o nubira 1 , mi-sa smuls o fisa can am scoso din bujie si am schimbat tot setul cu unele noi , problema e ca numai am scanteie la fisa 2 cu care am avut broblema la cele lalte am , ca leam scos pe rand si da scanteie si la bobina si la bujie doar una nu da deloc .

So fi ars bobina de inductie sa nu dea la una dar la cele late se poata sa primeasca curent .

Share this post


Link to post

aceeasi problema o am si eu la un espero 1,8. m-am uitat in seara asta si am vazut scantei mici intre miezul bobinei de inductie si partea metalica a ei.se aude si un zgomot care se accentueaza cu accelerarea motorului.de cand am chimbat bobina (originala) cred ca am facut vreo 7000 de km doar.pana la urma in cazul asta trebuie schimbata bobina?

Share this post


Link to post

Bine v-am gasit,

Am un cielo 1.5 16v(dohc) 2003,acum o saptamana la 3 min dupa ce am pornit motorul nu mai puteam sa-l accelerez,de cate ori apasam pedala mi se inneca,dupa ceva timp nu a mai pornit deloc.Am chemat un mecanic,s-a uitat la ea si a constatat ca nu ii mai da curent la bujii,am schimbat bobina de inductie si tot nu dadea curent,am verificat distributia care recunosc era cam veche si era sarita de la pct cu 2 dinti,am pus-o la punct,a pornit si in mers a inceput sa se balbaie motorul,moment in care a sarit iar de la punct.I-am schimbat toata distributia,am pornit-o si dupa 5 km,la primele gropi intalnite in carosabil mi s-a aprins becul check in bord si mi s-a oprit motorul,de atunci nu mai reusesc sa o mai pornesc.Are cineva vreo idee?Mentionez ca masina a avut alarma pe ea dar a fost demontata.pusa pe tester nu da nici o eroare

Share this post


Link to post

am schimbat bobina ca nu dadea scinteie si ce noua tot nu da . Ce sa fac ca nu porneste ?

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...