Jump to content
Sign in to follow this  

Recommended Posts

nu, becurile nu sunt de 100 w iar in ceea ce priveste tensiunea de incaracre...nu ma prea pricep cum as putea sa o masor..

 

 

 

 

Share this post


Link to post

cu un volmetru pe baterie se procedeaza de obicei.

Share this post


Link to post

Vineri seara, la iesirea din parcarea unui supermarket, chiar in sensul giratoriu, s-a oprit motorul in mers. Dupa citeva incercari nu a vrut sa porneasca. Am trecut la verificari, dar, toate la locul lor, am asteptat sa se raceasca motorul dupa care a pornit. Deja a dat de banuit ca ceva nu-i in regula la delcou, ajuns acasa (in 5min) dupa ce am parcat in garaj motorul s-a oprit din nou, deci a fost clar, la rece porneste, la cald se opreste si nu mai porneste. Am cumparat acel modul, bobina, iar acum am facut comanda si de ax cu magnet pentru care trebue sa astept 10 zile sa-l aduca de afara. In final voi avea delcou nou.

Share this post


Link to post

Nu cred ca era cazul sa schimbi si axul. Inlocuirea bobinei cred ca ti-ar fi rezolvat problema. De curiozitate, citi km ai cu bobina actuala ?

Share this post


Link to post

Prin problemele relatate de catre viktor am trecut si eu. Precum a zis si Salex este necesar doar schimbarea bobinei. Am facut acest lucru si nu am mai avut probleme. Totul la sugestia colegilor forumisti.

Share this post


Link to post

Axul il schimb doar pentru faptul ca, toate celelalte componente vor fi noi, atinci fie si asta nou si nu mai am treaba + nici nu e scump (axul). Din cite stiu, bobina cind se duce...la revedere, dar nu bobina a fost cauza, ci acel modul (electronica) + bobina nu pare prea sanatoasa, de aceia o schimb. Intr-un cuvint, componentele delcoului le vreau noi. Habar nu am citi km a facut aceasta bobina, masina e la mine de 2,5 ani si bobina nu am schimbat-o pina in prezent.

Share this post


Link to post

Nu mai stiu sigur daca am spus-o cuiva pe PM sau pe vreun topic insa, de la un electrician batrin (si bun) stiu ca rasina izolatoare a bobinei incepe sa cedeze dupa vreo 80.000km

Share this post


Link to post

Masina are 154743km, iar bobina asa arata:

 

Share this post


Link to post

Ar fi trebuit sa verifici scanteia, cand nu pornea. Nu de altceva dar am trecut si eu prin asta si am banuit la fel insa intr-un final s-a dovedit ca delco-ul era in regula, problema mea era de la pompa de benzina.

Share this post


Link to post

bobina mea - la aproape 85k km si 12 ani arata comparabil cu ce ai pus tu in poza

Insa masurata - este inca in parametri - la fel cu una noua-nouta...

Share this post


Link to post

Ieri am primit si axul delcoului, adus de la mama lui de-afara.

 

 

Share this post


Link to post

Foarte tare melcul ala de pe ax, la mine nu exista. O fi pentru aducerea uleiului spre simering pentru o ungere mai buna a axului?

 

PS, masoara bobina aia chiar daca e "genuine", si fa comparatie cu cea veche.

Valoarea normala e trecuta in manual, nu mai stiu pe dinafara.

Edited by Dj_Dark

Share this post


Link to post

@Dj_Dark, la mine nu exista simering in delcou. Explicatia acelui melc de pe ax este ca, transporta uleiul spre inapoi (spre axul cu came) si tot odata face si ungerea axului.

 

Acum sa vezi lucru dracului.

Am montat toate componentele la loc, delcoul l-am pozitionat exact cum a fost si nu a pornit. Am schimbat pozitia delcoului stinga-dreapta de la punct si tot nu merge. Intr-un singur punct porneste, dar merge foarte prost la relanti, nu primeste scinteie la timp. Axul, asta face figuri. Modulul si bobina 100% sint bune, am pus delcoul de pe masina firmei si porneste la sfert. Chestia e ca nici axul vechi nu-l mai am :mrgreen: Am facut comanda de alte doua axuri cu coduri diferite sa vad cu care merge (asa a fost intelegerea cu cei de la magazin) si celelalte le duc inapoi.

Share this post


Link to post

Faza cu simeringul lipsa n-o cred pana nu vad. E "pitit" bine dar este, nu se poate altfel. Ar curge uleiul prin capac.

 

Rondelul ala fixat cu nit care face legatura dintre axul delco-ului si axa cu came desi se poate pune in 2 pozitii numai una e corecta. Eu zic sa-l pui invers si sa vezi. Altfel iti da scanteile cu supapa de evacuare deschisa din cate stiu eu de la cineva de aici de pe forum ;) .

 

Stiu ca ti se pare ca nu conteaza, axul are 4 magneti care indiferent de pozitia celei piese tot da impulsurile insa luleaua difera in functie de capac cu exact 180 grade.

 

PS sper ca ai inteles ceva :)

Edited by Dj_Dark

Share this post


Link to post

Faza cu simeringul lipsa n-o cred pana nu vad.

 

Cred ca sintem nascuti in aceiasi zi. Nici eu nu cred pina nu vad dar, am vazut si cred ce am vazut. :D

1) In acel delcou, nu exista simering.

2) Acel rondel (asa zis nuca) este montat in pizitia corecta.

De 180°nici vorba.

Dau un exemplu concret: dau delcul jos, pun altul (cu luleaua) in aceiasi pozitie si porneste la sfert.

Share this post


Link to post

Canalul e pt ulei. Axul se misca pe o nenorocita de bucsa care trebuie unsa altfel se gripeaza.

Crede-ma ca stiu povestea, prietenii stiu de ce :) (care m-a pescuit de la Podu Iloaie 77000000.gif )

 

 

 

  • Like 1

Share this post


Link to post

Dau un exemplu concret: dau delcul jos, pun altul (cu luleaua) in aceiasi pozitie si porneste la sfert.

 

Verifica vizual pozitia magnetilor de pe ax la ambele delco-uri in raport cu luleaua si piesa polara

Pui luleaua la ambele in aceeasi pozitie si vezi cum sunt magnetii de pe ax in functie de piesa polara (si daca asta e pozitionata cum trebuie pe corpul delco-ului).

 

PS. O poza ar fi binevenita (ca sa vad si eu lipsa simeringului) :D .

Share this post


Link to post

Astazi am primit si celalalt ax, l-am montat dar tot nu vrea. Intre cele doua axuri cu acelasi cod, exista o mica diferenta in ceia ce priveste pozitia piesei polare si lulea. Deci, la unul din axuri luleaua, cade un pic mai spre stinga decit la celalalt (miine o sa pun ceva poze). In momentul de fata, daca dau delcoul jos si il pun pe celalalt cu luleaua in aceiasi poztie porneste fara probleme, deci nu poate fi vorba de 180°. Sint 100% sigur ca delcoul este bine ansamblat si pozitionat (nu am facut greseala de incepator) dar totusi exista o piesa care nu vrea sa-si faca treaba cum trebue.

Share this post


Link to post

Am mentionat mai devreme, axul meu din delco nu are acel canal de ulei, poate e si asta un semn.

Am cerut sa verifici pozitiile intre cel care functioneaza si cel care nu, pentru a elimina eventual axul defect din ecuatie. Daca exista diferenta vizuala de pozitie a magnetilor fata de lulea e clar ca acel ax venit nu este pentru acel delco (sau e defect din fabrica).

 

Cea mai importanta comparatie este intre magnetii de pe ax si lulea. Diferenta dintre piesa polara si lulea, daca e mica, se poate regla rotind corpul delco-ului (reglaj avans initial).

Edited by Dj_Dark

Share this post


Link to post

Viktor incearca sa schimbi numai cu Axul de pe delcoul care merge.

Deci nu schimba delcoul cu totul, schimba numai axul de pe ala care merge pe delcoul care nu merge.

Ideea e ca poate fi corpul delcoului defect. Asa am patit si eu.

Schimbasem tot pe delcou numai corpul nu :)

Share this post


Link to post

Doar doua variante au ramas.

1) Cum spuneti si voi, corpul delcoului defect.

2) Axul nou e pentru Nexia, iar corpul delcoului nu. Ex: Racer sau alt tip cu acelasi delcou sau cod diferit.

In partea din spate a delcoului, observ o deviere de pozitie la "nuca".

 

Inca nu am schimbat axul de pe celalalt delcou care merge, dar o voi face.

Share this post


Link to post

Mica deviatie la "nuca" nu-mi place deloc, este cel mai important lucru, sa fie aliniata la mm cu luleaua si magnetul. Cred ca au gresit putin gaura de nit. In rest arata bine. Eu as mai masura si bobina noua sa vad daca e in parametri, desi din simptomelele prezentate sunt aproape convins ca e de la acea "gaura".

 

PS. Sub piesa polara trebuie sa fie o alta piesa prinsa cu 2 sau 3 suruburi torx. Sub acea piesa ar trebui sa se gaseasca simeringul.

 

PS2. Modulul EST vechi il mai ai? Fa o proba si cu el sa vezi daca porneste la rece macar, inainte de a demonta axul din nou.

Edited by Dj_Dark

Share this post


Link to post

Dj-ule, mama lui de simering ca e invizibil, pur si simplu asa ceva nu gasesc pe acest delcou :D

Atit modulul vechi cit si bobina, le-am incercat din nou si nimic. Acum am gasit un delcou SH complect pe care avea montat un alt tip de "nuca" care, am schimbat-o cu cea de la al meu, l-am montat si a pornit la sfert. Acum las sa se incalzeasca motorul, pun troboscopul pe ia sa reglez avansul si asa va ramine cu acest delcou pina dupa sarbatori (am nevoie de masina) dupa care, voi trece din nou la teste sa vad unde este problema la acel delcou.

Multumesc mult pentru ajutor si va tin la curent despre ce si cum la acel delcou, poate va fi de folos cuiva.

 

Share this post


Link to post

Piesa polara se trage pur si simplu de ea si iese, nu are decat un stift pentru centrare si sub ea trebuie sa gasesti piesa care se vede in poza 3 prinsa cu 2 sau 3 suruburi torx. Le desfaci, o scoti si surpriza... :) .

 

Deci...e clar atunci, axul e problema.

Edited by Dj_Dark

Share this post


Link to post

Interiorul simeringului ar trebui sa stea pe ax sa nu permita uleiului sa curga in capac. Bun. I-am tras o poza drept in GAURA, acolo unde ar trebui sa fie simeringul. Singurul orificiu care se gaseste in interior, este acel pe/de unde axul isi face ungerea. Sper ca ai inteles ceva.  <img src= )">

 

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...