Jump to content
Sign in to follow this  
XXL

Martor Motor - Check Engine

Recommended Posts

Astazi mi s-a intâmplat din nou o chestie. Până acum am trecut-o oarecum cu vederea, dar nu mai rezist.

Acum vreo două luni am plecat la un drum mai lung cu masina (primul de asa întindere după ce am luat maşina-nubira I SX Wagon-1999) şi după vreo 100 de kilometri a început să mi se aprindă la bord indicatorul "check engine". Se aprindea câteva secunde şi după aia se stingea, şi tot asa. Am observat că e independent de turaţia motorului, nu are legătură cu nici un alt parametru (după părerea mea). Impacientat, am oprit la primul service daewoo din drum (la Buzău), mi s-a făcut o verificare cu testerul şi mi-au spus că e o problemă de la "senzorul de oxigen". Funcţionează, dar e de la benzina proastă, ziceau ei. Shell Bucureşti, cunoaşteţi problema. De atunci am evitat benzinăria respectivă.Astăzi iarăşi am facut un drum mai lung. Aceeaşi problemă. Şi nu ştiu ce să mai cred, nu mi s-a întâmplat niciodată în oraş să mi se mai aprindă. Motorul mi se pare că trage şi se comportă normal.Ce draq are ?  <img src= (">

Share this post


Link to post

Incearca si alt tip de benzina si daca nu isi revine mergi in service iar la o alta diagnosticare si eventual schimbarea sondei lambda.Cati km are masina sau cat estimezi ca are?

  • Like 1

Share this post


Link to post

Are 113 000 dupa bord, cred ca sunt reali.  <img src= S">

Share this post


Link to post

Salutare tuturor.

 

Am urmatoarea problema : dupa ce azi am fost intr-un service pt o problema mi-a aparut alta. Mai precis : rasucesc cheia in contact, astept sa se termine beep-urile si pornesc motorul. Motorul merge cam bilbiit un pic, dupa care brusc ii creste turatia cu aprox 1000 ture si aparent se stabilizeaza, dar ramine un bec portocaliu aprins. Nu stiu exact cum se numeste martorul respectiv, dar cred ca e ceva legat de pompa de benzina sau injectie. Este sub becul de frina de mina si mai in dreapta un pic.

Ma duc miine in service, dar eram curios daca stie cineva cam despre ce ar putea fi vorba.

 

Ideea este ca un timpit de la un service a tot umblat prin zona motorului, a scos o sonda, a pus-o la loc (nu avea loc sa umble)... cine stie ca a atins ala sau ce a deranjat...

 

Masina nu imi facea nici o figura pina azi din punctul acesta de vedere.

 

Aveti vreo idee ?

Multumesc in avans !

Share this post


Link to post

In ce zona anume sa umblat la motor sau la ce anume?

Verifica mufa la senzorul de temperatura a aerului din filtrul de aer si cel de temperatura a apei de linga termostat.

Share this post


Link to post

A scos temporar conectorul de la o sonda de pe galerie cred. Este chiar in partea de sus. Acum nu stiu sigur ce naiba o fi atins in plus.

Dar ce ar putea insemna becul care ramine aprins ?

Share this post


Link to post

Spune mai exact unde si la ce galerie?Ecm-ul simte lipsa unui senzor si functioneaza in regim de urgenta si anunta la bord prin martorul motor defectul.

Share this post


Link to post

Nu este motorul meu, dar tot de 1,8 este. Sonda am incercuit-o cu rosu.

Nu avea loc sa umble in spate. Ma gindesc ca s-a tot sucit ba pe stinga, ba pe dreapta si poate a mai atins si altceva. Mai ales ca se ofticase si injura ca un bou ca nu putea sa pune un colier la un burduf din cauza spatiului limitat

post-620-1124816496_thumb.jpg

Edited by thanandar

Share this post


Link to post

Este senzorul de temperatura a aerului (MAT).Scoate mufa si uitate sa nu fi rupt vreun pin de la mufa senzorului sau poate nu e bagata bine.

Ce este cu furtunul acela de la ventilarea carterului (PCV) scos afara si prelungit in jos?Are km multi motorul?Scapari mare de compresie?Stutul din galeria de admisie e infundat sau e lasat asa in voia soartei?

Ce a vrut el sa faca pe acolo de a scos mufa la senzor?

Share this post


Link to post

Am scos mufa respectiva si am bagat-o din nou. Tot asa face.

 

Motorul din poza nu este al meu. Am vrut doar sa arat ce sonda a fost deconectata temporar.

 

Mecanicul lu' peste mi-a zis ca trebuie sa schimbe nu stiu ce pastila de pe la cremaliera, unde se imbina cele doua "fiare" care trag masina la stinga sau la dreapta. Nu stiu exact cum ii zice piesei respective, dar nu e asa mare filozofie sa o schimbi. Doar ca locul e cam mic.

 

Asta deoarece imi cloncanea masina la orice gropita, desi schimbasem amortizoarele ! Pina la urma o flansa de la un amortizor nu era strinsa bine.

 

Motorul are cam 68.000 km si merge perfect.

Share this post


Link to post

Verifica-i toate mufele la senzori si daca nu ai dai de cap trimite-l la o scanare.

Share this post


Link to post

Ma reped miine la Radacini Giurgiului. Mi-au zis baietii ca ma strecoara fara programare.

 

Mersi pentru precizari.

Share this post


Link to post

Am avut si eu aceiasi problema am fost in service si mi-a schimbat senzorul de pe axul cu came si acum este ok, martorul de injectie se stinge dupa pornirea motorului.

  • Like 1

Share this post


Link to post

Daca citeai mai exact vedeai ca e vorba de un motor de epero 1,8 care nu are acest senzor.

Share this post


Link to post

Detin de 2,2 ani o Nubira 1 cdx din dec/1999; imediat dupa cumparare i-am montat GPL si am rulat cca. 80 mii km; sunt multumit de ea, raportul calitate-pret/devalorizare este excelent, nu am avut cu ea decat mici probleme (neinteresante), consumul mediu de GPL este de 10/11 l% (cel mai mic 9%, cel mai mare 14,5% , conduc putin sportiv). Imi place forumul si acum am intrat prima data, am sa raman cu voi, dar acum va rog sa-mi dati doua rezolvari daca, v-ati lovit de problemele acestea cumva:

1. De circa un an a inceput sa se aprinda la bord "check"-ul, atat cand merg cu benz cat si cu GPL; se apinde cand merg constant, indiferent de viteza si turatie, se stinge daca accelerez sau incetinesc, se reaprinde daca merg constant si ramane aprins pana schimb regimul de mers (si tot asa); am fost la service de mai multe ori si au pus-o pe scaner, care da eroarea-tensiune lambda scazuta; am schimbat mai multe sonde lambda, am pus benzina OMVsuper100, mi-au sters erorile pe scaner, am resetat ECM asa cum ati spus voi si nu mai stiu ce sa ii fac pt. ca astazi cum am iesit din oras iar s-a aprins "check". Daca merg neconstant sau in forta, cu accelerari, decelerari, schimbat viteze, etc. atunci nu se aprinde. Ea in rest merge perfect dar tin neaparat sa-i rezolv problema asta.

2. Dupa cateva cuplari/functionari ale A/C, uneori cand recuplez A/C, dar niciodata la prima pornire in ziua respectiva, undeva in partea fata-dreapta se aude un fluierat/suierat de circa 2 sec. in momentul pornirii A/C-ului.

Cum credeti ca s-ar putea rezolva aceste probleme?

Edited by capo

Share this post


Link to post

La punctul 1 este destul de greu de raspuns. Si la mine se aprindea becul Check engine atunci cand era sonda lambda defecta si era scurtcircuitata cu un fir la masa. Se aprindea mai ales la drumuri lungi pe autostrada, dar se stingea cand acceleram mai tare. Dupa ce am schimbat sonda lambda cu una Bonsal made in England (cred ca de Opel) nu s-a mai aprins becul galben.

La punctul 2 s-a putea sa fie de vina cureaua de AC care sa patineze sau rulmentul de la rola presoare. Daca a fost schimbata cureaua de AC probabil nu a fost bine intinsa. Rulmentul daca a fot inlocuit ar trebui scos din posibilele cauze.

Edited by relu17

Share this post


Link to post

Problema cu "chekul" am avut-o si eu. Parerea mecanicului a fost ca de vina ar fi benzina de 98. La sfatul lui am facut plinul cu benzina de 95 cu plumb (nu am catalizator) si am forjat-o putin la drum intins, ca sa se curete sonda lambda. Procedeul a avut efect, iar problemele au disparut. De atunci am mers numai cu benzina de 95 cu plumb, bineinteles atunci cand nu mergeam pe gaz, iar "chekul" nu s-a mai aprins.

Share this post


Link to post

Eu mergeam cu CO95 cand au inceput problemele cu aprinderea "check-ului" si de atunci am inceput sa bag omv100 (pt pornire si pt cand se termina GPL, pt ca eu merg 99% cu GPL) pt. ca mi-a spus mecanicul, dar tot s-a aprins. Acum o sa incerc din nou cu CO95. La mine sonda lambda este gri, am arderea f.b. desi masina are acum 160 mii km (dar am intertinut-o).

 

Si la mine aprinderea check-ului se produce tot cand merg constant afara, in oras rar se intampla, face aproape la fel indiferent daca merg cu GPL sau Benz, se stinge daca iau piciorul de pe acceleratie sau daca ii dau cox.

Am observat ieri cand am scanat-o la service ca pe benz tensoiunea la lambda variaza intre 0,2-0,7 V iar pe GPL abia intre 0-0,2 V (turata tensiunea era intre 0-0,03V ceea ce mi se pare aiurea, desi nu ma prea pricep). Sonda schimbata este de daewoo originala, dar am incercat tot fara succes si cu cateva din acelea universale cu un singur fir.

Un nesimtit spunea sa pun un bec ars la check sau sa nu ma cramponez de chestia asta daca masina merge bine. Nu sunt de acord.

Suieratul la repornirea A/C nu este mecanic si nu se aude in zona motorului ci este unul ce pare gen hidraulic si se aude undeva in dreapta in zona bordului (ma gandeam ca ar putea fi vreo valva sau ceva in genul asta)

Mi-am inversat becurile de la frana cu cele de la ceata si parca este mai bine sa se aprinda la frana partea/coltul de sus al stopului. Ce parere aveti?

Simt miros de gaze de esapament cand merg cu geamul deschis la nubira1, tobele si toata evacuarea sunt ok. Ce ziceti ? Chestie de aerodinamica?

Edited by ovi_jer

Share this post


Link to post

Este corecta tensiunea pe sonda O2, in jurul lui 0,45V pe benzina si mai putin pe GPL, deoarece amestecul la GPL este mai sarac. Acum nu stiu ce masura acela pe scaner, deoarece, pe mod GPL, simulatorul de sonda ar trebui sa pacalesca ECM si sa-i dea o tensiune similara celei de pe benzina. Daca nu este asa inseamna ca simulatorul nu comuta sau nu-si realizeaza functia. Ce draq, astia cu scanerul in mana nu stiu ce sa faca ?

Share this post


Link to post

Logica ta este buna, am sa-l sun pe dom'mecanic si pe ala cu gazul.

Share this post


Link to post

Am corectat in post, emulatorul e pentru injectoare si simulatorul e pentru sonda O2. Nu sunt familiarizat cu instalatiil pe gaz, m-am bazat pe logica, asa cum ai remarcat.

Share this post


Link to post

Verfica solenoidul de la vacuumul EGR-ului si cel de la canistra de carbon.Cand mai mergi la scanare retine si numarul codului de eroare.

Share this post


Link to post
Verfica solenoidul de la vacuumul EGR-ului si cel de la canistra de carbon.Cand mai mergi la scanare retine si numarul codului de eroare.

 

Am sa va spun si codurile de eroare; poti sa-mi eplici cei ala solenoid de la EGR si de la canistra de carbon? Oricum nu credeam sa fiti asa de operativi cu raspunsurile; cu multumiri!

Share this post


Link to post

Codurile de eroare sunt urmatoarele doua:

13-Sonda lambda, semnal neplauzibil;

44-Sonda lambda, tensiune prea mica.

Scanerul/testerul este marca Bosch KTS-520.

Cine ma poate ajuta cu o parere, il rog sa o faca. Va salut pe toti!

Share this post


Link to post

Ai o problema cu LCS-ul(Lambda control sistem) cea de la gpl.Ce fel de instalatie ai?In mod normal nu ai putea sa citesti sonda lambda pe scaner decit pe benzina iar cand e pe gaz lcs-ul ia locul sondei lambda si minte ecm-ul ca sonda e ok adica variaza tot timpul intre 0,1-0,9 V.

Deci fa o vizita celor care ti-au montat instalatia.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...