Jump to content
Sign in to follow this  
awa

Ploua In Masina

Recommended Posts

Ma!

La mine nu are nici pe naiba,nu mi-a intrat niciodata apa in tico si trag de el in fiecare zi de naiba il ia.Singura oara cand am avut apa in masina a fost cand aveam parbrizul montat rau si-mi intra pe sus,gaseam scaunul ud de fiecare data cand ploua afara.

Daca mai aflati ceva de niste gauri acoperite cu dopuri de cauciuc anuntati-ma si pe mine.

Edited by CARABUSU

Share this post


Link to post

Am fost sambata la service cu matizu' si a descoperit ca intra apa multa pe la contactul de la alarma si pe la imbinarea tablelor (sort spate, oala stop stanga, aripa sau contra aripa). Contactul de la alarma a fost schimbat si etansat cu silicon, iar la acea imbinare dintre table a dat tot cu silicon si au spus ca daca va mai intra apa trebuie sa astept comisia de la Craiova care va hotari daca pune autogenu' sau ciocanu' pe masina. Ce credeti ca este de facut in situatia asta pentru ca mie nu prea imi convine sa puna aparatul de sudura sau ciocanul pe masina mai ales ca masina este noua, nelovita? Va multumesc.

Share this post


Link to post

Ca fapt divers etanseizarile dupa cate stiu se fac cu mastic, iar de barbariile alea cu autogen si ciocan ce sa zic... Un pic de OPC nu strica. Defect grav de fabricatie... sa-ti schimbe caroseria

Share this post


Link to post

Imi cer scuze daca s-a discutat asa ceva, dar am o serie de draci.

Am avut 9 ani dacia 1310 unde apa in masina era ceva obisnuit. Cel putin stiam pe unde intra.

Cu 1 ora in urma, coborand al cumparaturi, am remarcat apa in masca de langa schimbator, dar la oprire.

Marti (cu o sapt. in urma) i-am facut revizia periodica de 30.000 km si o spalasem inainte la OMV. Nu am remarcat apa in interor.

Vreo 2 zile a plouat, dar nu exagerat. Cand am plecat la cumparaturi nu am remarcat apa (nu m-am uitat) si am vazut-o doar cand am urcat in masina la intoarcere. Sa fi fost de pe strada... nu cred ca se putea asa de multa. Si doar in suportul patrat din masca de la schimbator. Langa schimbator sau in paharul de cafea, uscat, alaturi urscat, fara semne de apa, plafon uscat. Pe unde putea sa intre? Lichide nu am avut de la magazin. Singura explicatie ar putea sa fie ca a intrat/sarit pe la frana de mana (nu stiu daca e posibil).

Puteti sa ma ajutati cu idei si sa-mi spuneti cam pe unde sa mai verific? Totul pare uscat.

De la masina asata am pretentii, o am de 3-4 luni, dar a fost foarte bine intretinuta inainte.

Multumesc mult.

Share this post


Link to post

Verifica sa nu ai parbrizul dezlipit (eu sunt patit), sau antena de pe plafon daca nu este slabita (daca exista).

Succes.

Share this post


Link to post

Salut,

 

Poate te ajuta ce s-a discutat aici.

 

Bafta.

Share this post


Link to post

Multumesc mult.

Sper sa fie antena slabita (o demontasera la spalatorie OMV). Sa termin cu muncile (eram pe fuga) si ridic si presurile. Ploi am mai prins, dar fara urmari.

Ma intrigase faptul ca am gasit apa doar in patratel (adancitura) si nici un alt semn de umezeala lateral sau pe plafon.

Acolo tineam ceasul din dotarea masinii, care nu se mai lipea. Culmea e ca asta nu a patit nimic. In suportul de paher, repet, nici o picatura.

Share this post


Link to post

Salut!

Intrucat sunt nou pe aici, desi am citit cred aproape toate topicurile si am folosit si functia search nu am gasit nimic referitor la problema de ma jos:

Dupa ploaia de ieri din capital, am constatat azi in partea dreapta, ata in fata cat si in spate, la picioare, ca este acumulata foarte multa apa, aprox 3 cm...

Deoarece nu am folost A/C deloc pana acum, nu imi explic altfel decat ca s-a infiltrat pe undeva. Problema mare este ca nu stiu cum sa pot scoate toata apa de acolo, sa nu putrezeasca mocheta...

A mai patit careva asa ceva?!

Stiti cumva daca exista ceva gauri de scurgere pe undeva?! Daca da, unde ar trebui sa le caut sa nu cumva sa fie infundate?

Multumesc anticipat.

Share this post


Link to post

Gauri de scurgere exista. Se scot niste capacele si curge apa. Scoti un cheder de la o usa din fata, ridici mocheta si cauti capacelul. Oricum mocheta trebuie data afara spalata si uscata. In cateva zile se va instala deja mirosul de mlastina.

Cat priveste intratul apei... masina a stat in vreo balta zdravana sau a plouat pe ea?

Share this post


Link to post

La o privire mai atenta am constatat de fapt ca principala acumulare este in dreapta spate; de aici s-a extins si spre dreapta fata, dar foarte putin.

Mai concret, in dreapta spate exista gauri de scurgere? Daca da, unde.

Ma gandeam ca nu scap fara sa scot mocheta la aerisit... este vreo smecherie pe care ar trebui sa o stiu inainte de a ma apuca sa scot scaunele, banchetele si probabil jumatate din plasticele de pe masina?

Multumesc.

PS: daca stau bine sa ma gandesc masina a stat parcate cu rotile din dreapta pe bordura, deci oarecum inclinata... si in Bucuresti duminica a plouat toata ziua...  <img src= (">

Pe unde s-o fi infiltrat atata apa?!...

Share this post


Link to post

Sa ai la indemana un spray degripant (WD40) se poate ca unele suruburi sa fie mai incapatinate sai nu vor dori sa iasa din cauza ruginii ! Asta in cazul in care nu ai mai facut operatia asta ! Daca ai avut 3cm de apa in masina sa stii ca multa apa s-a dus in praguri ,ai si acolo niste orifici de scurgere ! Cu ocazia asta speli mocheta (la spalatorie auto se face cel mai bine treaba asta ;) ) ! Iti recomand sa mergi cateva zile fara mocheta sa se usuce bine !

Share this post


Link to post

Sincer vorbind, am auzit azi dimineata in drum spre serviciu, in momentul cand calcam frana, cum clipocea apa... chiar ma intrebam de unde s-o auzii... suspectam ca din usi (ma gandeam sa desfac si fetele de usi sa verific scurgerile de acolo).

Avand in vedere faptul ca de vineri sunt in concediu si plec la tara, o sa scot mocheta, o spal si o las sa se usuce.

Mai sunt si alte sfaturi? mi-ar prinde bine, sincer vorbind.

Share this post


Link to post

Astazi m-am apucat sa fac ordine in portbagaj. Totul uscat. Ajung la roata, o scot sa vad daca nu e ceva cazut pe acolo si surprise.. un pic de apa, nu multa dar suficienta sa-mi pun intrebari. M-am uitat, dupa ce am citit aici posibile cauze, peste tot dar singura apa era la fundul oalei rotii de rezerva, in rest totul uscat, inclusiv mocheta, placajul, etc. Masina nu a circulat prin ploaie, balti in ultimul timp, mai am una de serviciu, Maty sta "de bun". Astept urmatoarea ploaie si daca am iar apa ma transform in detectiv

Share this post


Link to post

Am o problema cu apa.Am Matiz 2004 de cate ori ploua imi curge apa de sub bord, si la sofer si la pasager.iar cand virez stanga sau dreapta apa curge si mai mult, probabil din cauza fortei de inertie care impinge toata cantitatea e apa intr-o directie. nu am rezolvat aceasta problema inca. apa curge de undeva din susul bordului, deasupra ventilatorului de aeroterma. am izolat pe unde am crezut eu ca e mai bine dar degeaba.unde sa mai izolez ca sa nu mai ploua?

Share this post


Link to post

Pai nu mai izola in primul rand... Da stergatoarele jos, da grila de plastic jos si vezi ca ai infundate gurile de scurgere. Verifica de asemenea furtunul de condens AC. sa fie bagat la locul lui. Se afla la picioarele pasagerului din dreapta, langa consola centrala, sub mocheta.

Share this post


Link to post

Am avut si eu probleme cu apa in matiz dupa prima ploaie.

Apa imi intra pe la antena radio. Asa a venit din fabrica. S-a rezolvat cu schimbarea plafonierei pe garantie si cu tubul de silicon negru.

Share this post


Link to post

Buna sunt nou pe forum si daca voi face greseli de postare imi cer scuze in avans. Simptom ciudat ! Imi intra apa pe interior pe undeva pe deasupra stopului stanga. Daca ploua mai multe zile intra atata apa incat ajunge si uda bancheta spate. Imposibil de vazut pe unde intra, din cauza stalpului dar se vede dara de apa care este prelinsa pe ,,cutia'' in care isi are loc stopul. De asemenea este ciudat faptul ca am fost la spalatorie si la presiune nu mi-a intrat apa inauntru, dar cand a plouat mi-a intrat apa. Am verificat tubul de sus in care intra firele de la dezaburitorul lunetei, este etans. Am verificat chederul, inchide bine. In plus am pus silicon sanitar pe sub el deoarece am remarcat ca erau cateva imbinari care nu erau bine sudate si le-am umplut cu silicon. Urmarea ?! Aceleasi simptome. Cand ploua imi intra apa si la presiune, nu ! Sunt exasperat, pls help!!! Stie cineva pe unde ar mai putea intra? Apropo, am dat stopul jos si locasul este perfect uscat iar intrarea firelor perfect uscata.

Share this post


Link to post

Salutare si aici! Dupa ceva timp mi-am facut curaj si am a scos scaunul din stanga si mocheta fata-spate ca mi se parea umed. Si, surpriza-litrii de apa. Am verificat si am descoperit dopul din spate neetans. problema e ca mai multa apa in fata, la pedalier.Si e cu spuma, dovada ca a intrat si la spalatorie. Mai poate intra apa pe undeva?

Share this post


Link to post

Salut,

 

Azi dupa multe zile de ploi am vazut ca intra apa in Matiz, in fata dreapta(partea pasagerului).

 

Care sa fie cauza?

Multumesc

 

PS Am cautat pe forum dar n-am gasit problema ... tratata.

Edited by Nu_stiu_totul

Share this post


Link to post

Nimeni NU a mai patit asa ceva la Matiz ???

Nu gasesc un topic unde se trateaza aceasta problema ...

 

Ma gandesc ca-s ceva scurgeri infundate dar m-am uitat si nu stiu unde sa le gasesc...

 

Ma ajutati va rog?

Edited by Nu_stiu_totul

Share this post


Link to post

Pui manutza, scoti matizu in ploaie si stai panda sa vezi pe unde picura.Mai pipai un stalp, bagi mana pe sub torpedou, vezi marginea la parbriz, eventual deschizi capota si verifici chederul dinspre parbriz, gaurile pentru ventilatie habitaclu etc.

GREU?

  • Like 2

Share this post


Link to post

Probleme tehnice tico & matiz...stii tu ca ai mai postat pe acolo nu? :D

 

Cat priveste apa, detaliaza zona unde ai gasit lichidul magic...sau doar este mocheta uda? Oricum, augustin are dreptate eu nu pot decat sa completez ca daca ai dat prin balti zilele astea nu ar strica se verifici daca mai ai la locul lor dopurile de sub mocheta. Adica cel mai simplu este sa duci masina pe o rampa si sa te uiti pe dedesubt.

Eu unul am trecut prin 30 de cm de apa azi cu masina si nu m-am spalat pe picioare :) ) , dar in fine, fiecare cu masina lui. Spor la cautat si nu uita sa postezi unde trebuie. :thumbl:

Share this post


Link to post

Va multumesc pentru raspunuri.

 

Am verificat vizual ce mi-ati spus chiar inainte sa scriu pe forum dar n-am gasit nimic.

Am pipait pe sub bord, si nu a trebuit sa-mi toarne nimeni apa ca ploua de rupea dar n-am gasit sursa.

 

Mocheta pasagerului balteste de apa si trebuie sa identific cumva problema.

 

La o alta masina se infundase o scurgere, apa crestea si intra prin ventilator la picioarele pasagerului.

Am desfundat scurgerea si gata...

 

Aici nu vad nicio scurgere infundata. Pana la urma o sa merg la service si cred ca-i o problema de etansare .

Share this post


Link to post

1) Verifica sa nu ai infundata scurgerea de la A/C.

2) Verifica sa nu ai radiatorul de caldura spart.

Share this post


Link to post

Unde verific scurgerea de la AC?

Radiator caldura spart e exclus, nivel lichid racire constant, apa din mocheta e limpede ca cristalul sau mai bine zis apa de ploaie .

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...