Jump to content
Sign in to follow this  
csergogaby

mers in suturi ca si cum lipsa benzina = FISE BUJII

Recommended Posts

Pai ai 3 variante: 1.service, 2.vi la intilnire sau 3.schimbare fise ... oricum, as miza 50% ca in oricare din variantele 1 sau 2 ajungi la varianta 3 ...

Share this post


Link to post

Deci hai sa-ti zic de la fise NU MAI POTI SA MERGI MAI NU E CA NU TRAGE NU MAI POTI MERGE ...Merge in hopuri e ceva ce nu-ti imaginezi eu cred ca a ta nu are nimic mai a fost un benzen mai prost si atata ..Cu AC am si eu aceleasi probleme de asta il folosesc numai ptr ca trebuie ..Aia 15 minutzi pe saptamana..SI lasa ca o sa te get used si cu posturile mele ce vrei asta e cand n-ai timp...

Share this post


Link to post

Pai se poate sa fi fost benzina proasta. Oricum, dupa cum am zis, fara A/C in mers trage bine pt. motorasul ei. Asadar m-am linistit.

Share this post


Link to post

Va salut! Am sosit de la mare si am gasit masina cu bine acolo unde am lasat-o (in parcare) timp de 10 zile.

 

A pornit foarte bine la prima cheie. Am lasat-o asa cateva minute sa se unga si apoi am mers vreo 2 kilometri. Am oprit motorul si dupa 5 minute nu a mai vrut sa porneasca. Dupa vreo 4 chei si la ultima am fortat tare... a pornit. Dar mergea foarte greu, nu avea putere, acceleram pana la un anumit punct dupa care murea (dar nu ajungeam la limitare). La relanti varia urat de tot turatia. Mi s-a oprit motorul de cateva ori si cu greu am ajuns la service.

 

1. mi-au schimbat bujiile (Champion, cele vechi erau tot asa, dar scria altfel, cica erau pirat) => pornea foarte bine, dar tot nu avea putere; am facut o tura cu inginerul ca poate isi da drumul, dar nimic. Daca acceleram incet totul era ok, dar daca acceleram brusc.. murea.

 

2. a zis ca e pompa de benzina si sa astept sa se elibereze un mecanic sa o schimbe (cica era vreo 4 mil. :shock: ). A mai chemat un mecanic si ala a zis ;a fel ca e pompa de bezina. Dupa ceva timp s-a intors cu un alt mecanic, care a zis ca nu e pompa ci delocul :D .

 

3. Au dat jos capacul de la delcou si luleaua. Erau murdare si uzate. Era deja tarziu sa merg sa cumpar altele, asa ca le-au curatat si ma duc azi sau maine sa imi puna lulea si capac nou (300k+100k). Masina merge perfect acum.

 

Am platit 400.000 lei din care 280.000 bujiile. Il stiu pe inginer.

 

Concluzia: cauza umezelii si mizeriei din delocu ar fi ca am lasat masina 10 zile in parcare sub copaci si a plouat foarte tare in aceasta perioada in Iasi (a fost si o super furtuna).

 

Deci e bine de verificat la aceste simptome: fise, bujii, delcou.

Share this post


Link to post
Pai plicine adica face plici plici ca si cand face scurt ...SI SCOTI FISELE MAI, CAPATUL FISEI DE LA BUJII, NU BUJIILE !!!....BEEEEEYYYY SI CU MOTORUUUUL OPRIT DAAA?!?!?!

 

...asa e mai Zeule, le ziceai ca un om mare, ce mai! :) >-

 

Patit si eu, imi plicinea pe la motor la greu... Ma gandeam ca sunt tachetii (hai, sariti acuma!)... Era o fisa scrum. Nu dadea scantei pe nicaieri, dar in delcou era razboi.

Schimbat, in regie proprie, set fise (Packard, de origine, siliconice), capac distribuitor si rotor (lulea). Un milion toate trei, la mag. din Vacaresti...

Acu' nu mai plicineste. Sau plicineaza. Zeulee, cum zic aicea? :-?

Share this post


Link to post

Salutare!!

Aceiasi problema o am si eu, la relanti merge f bine,cand merg cu ea si o accelerez brusc nu merge... , parca sta pe loc(da in nas ff tare),cand o accelerez usor merge cat de cat.

Sa fie oare de la fise???

 

Aaaa, se limiteaza mult mai repede  <img src= ("> (

Share this post


Link to post

Mai degraba de la injectoare.

Share this post


Link to post

ms :) , la asta m-am gandit si eu

 

mai mult ca sigur e de la injectoare,cine stie cat e de curatat un injector?? si la ce service imi recomandati sa ma duc? :osanale: aaaa , am uitat sa mentionez, AM UN CONSUM FFF MARE, AM BAGAT 15 L SI AM MERS CU EI 110 KM PRIN ORAS...

Edited by baby_boy

Share this post


Link to post

La 140 mii km a trebuit sa schimb fisa pistonului cel mai departat de delco, fisa lunga. La fisa defecta tensiunea se descarca pe la capacul delco (se observa scanteia si sunetul, plici-plici). Inlocuit toate fisele. Simptome : in mers episoade de dat in nas la inceput rar in zilele urmatoare tot mai des si apoi clar mers in doua pistoane. Fisa defecta nu mai are la capatul spre bujie conductorul central (probabil s-a rupt si s-a consumat din cauza flamei). Fenomenul a inceput exact dupa ce am alimentat, am suspectat benzina cu apa sau ceva si eram chitit sa incep sa umblu la partea de alimentare. Noroc ca a luat fata masina si doar seara am ajuns sa deschid capota doar pentru o verificare si atunci imediat am vazut scanteia si plici-plici. A aratat ce-l durea si m-a scutit de munca in zadar. Bravo lui. S-a rezolvat cu efort minim, aveam acasa niste fise noi Champion 8 mm rosii silicon, tot rezistive, de alte masini le-am scurtat ca la carte, acum totul e OK.

Share this post


Link to post

Iei am patit-o si eu, dar dupa ce am spalat motorul. Pornea intr-un piston si se oprea. Rezolvat problema dupa ce am uscat fisele de la bujii.

Share this post


Link to post

Indicat e ca dupa spalarea motorului a se folosi o surta de aer si/sau spray de frine pentru a indeparta (si totodata usca) apa din conectori electrici, delcou (de e inzestrat cu asa ceva) orificiile bujiilor unde de regula ramine apa din belsug, s.a.m.d.

 

Cel putin eu unu' astfel procedez si doar dupa ii dam cheie.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...