Jump to content
Sign in to follow this  
expero 16V

Indicator, martor sau sonda de Benzina

Recommended Posts

Vaxxi...nu o sa merg pana se opreste motorul :D prin vreo intersectie din Bucuresti..ci doar sa vad pana se aprinde becul..ca de aprins se aprinde !

Share this post


Link to post

VAXXi si hellcat @ Le operam eu la moeciu dar era prea frig si imi scapau suruburile pe jos si mai aveati si rezervoarele goale :D

Share this post


Link to post

Las' că le rezolvăm la mare :>

 

Sincer, pe mine nu mă deranjează, că m-am obişnuit.

Share this post


Link to post

ce sa operati??? e vorba de indicatorul de benzina?? @-)

Share this post


Link to post

Da despre el este vorba.

Cand va apucati de experimentul ''becul de la benzina'' sa ma anuntati sa deschid topicul ''amorsarea pompei de benzina'' [-X

Share this post


Link to post

Am reusit si reusesc la plin sa duc acul chiar peste linia de sus! Si de mers am mers cu el mult sub rosu, dar nu s-a aprins nimic. A 2-a oara nu mai incerc...

Share this post


Link to post

So... la mine acul merge bine, indica corect (sper!), dar nu se aprinde becul cu toate ca becul nu este ars (am verificat). Mai sus citeam ca atunci acul sta la linia rosie mai sunt 18 L in rezervor ?

Corect? nu stiu! la mine cind indicatorul este la linia rosie, pun benzina. Tot timpul intra aprox 41 L ... stie cineva exact care capacitatea rezervorului?!

Share this post


Link to post

Cartea zice ca 50... Si eu am pus, pe rosu fiind (dar FIX pe rosu) 43 de litri, de s-a dus acul peste liniuta de sus...

Share this post


Link to post

La mine daca fac plinul cand acul a ajuns pe utima linie intra intre 41 si 43 de litri, depinde de cat am mers cu indicatorul pe ultima linie. Apropos, stie care din cati in cati litri scade indicatorul ala? Sau din cati in cati metri? Ca la mine nu coboara lin, din cand in cand mai scade cativa milimetri, asa pur si simplu. Si iar sta acolo pana ma plictisesc si iar scade brusc. E total aiurea chestia asta, dar asa merge el. De aia niciodata nu ma pot baza pe gradatiile alea. Ca nu stii cand iti scade brusc acul.

Share this post


Link to post

La mine cind fac plinul ochiii e peste linia rosie de sus iar cind ajung putin sub linia rosie de jos ,fac pana "desteptului" (pt ca am 3L in portbagaj) ,nu se aprinde nici un bec iar indicatorul functioneaza perfect ,nu scade nu creste deranjant .

Dupa ce se opreste motorul bag aia 3 L si porneste perfect ,ma duc la cea mai apropiata benzinarie (de obicei LukOil) si cind fac plinul ochii pun 45L deci 45+3=48L si aia 2 unde sunt ???? mai ales ca nu cred ca sunt 2 pt ca eu pun benzina pina curge din rezervor deci aia 2L sunt vreo 5 L,dar motorul se opreste dar nu se dezamorseaza pt ca pun 3L si plec . :scarpin:

 

:o fftopic: cum remediez problema cu becu !!!!

Share this post


Link to post

@mangusta: variaţia acului NU e liniară, deci nu prea ai cum să-ţi dai seama de variaţie. La mine coboară în jumate de sus greu, după aia mai repede.

Share this post


Link to post

@BogdanG: pompa de benzina e originala? sau e mai noua?

faptul ca nu vrea amorsata e un lucru bun.

dar probabil ca la primul semn de "ramas fara benzina" ai si tras pe dreapta.

Share this post


Link to post

@Hellcat .Nu stiu cum e pompa dar cert e ca motorul se opreste ,din lipsa de benz presupun dar becul de rezerva benzina nu se aprinde desi nu e ars !!!

La dizelache al meu cind ramin fara motorina tb amorsat dind la cheie mai mult si daca nu o ia are pompa de amorsare manuala ,dar la shalupa nu inteleg pt ca teoretic as mai avea totusi cel putin 2 L in rezervor :scarpin:

Share this post


Link to post

... la mine cand fac plinul acul se duce pana sus de tot.Scade normal pana la jumate si dupa aia destul de repede.Kestia cu becul e destul de ciudata : din cauza ca am ramas in pana prostului chiar dupa ce am cumparat masina (din cauza ca nu s-a aprins becul)am schimbat sonda litrometrica cu totul (515.000 lei nou-nouta).Dupa aia am facut plinul si am mers pana s-a aprins becul si mi-am fortat norocu' sa vad cat mere cu becul aprins! ... am aflat : 47 km in oras.Aveam si io un bidon (de 10L in care bagasem doar 3 litri,ca io ma gandeam ca imi ajunge) cu benzina in portbagaj tocmai ca sa pot sa ajung la o benzinarie, pe care i-am bagat in rezervor si... surpriza:nu a pornit.Deci nus cum i-a pornit lu' gagiu ala cu 3 litri ca io am sunat un prieten care lucra la reprezentanta OPEL din Timisoara si mi-a zis ca la Opel (ca si la Espero) nu porneste pompa de benzina daca nu sunt minim 4,5 L in rezervor :wallbanger: .Deci daca nu va indica bine sau nu se aprinde becu' chiar daca nu e ars va sugerez sa va schimbati sonda litrometrica (nu doar plutitoru', ca nu merita)mai ales ca nu e scumpa, si va fi ok! Bafta!

Edited by LibRah

Share this post


Link to post

Si mai iti aduci aminte, sonda aia veche avea ceva stricat?

poate erau contactele electrice deteriorate.

Share this post


Link to post
... cu benzina in portbagaj tocmai ca sa pot sa ajung la o benzinarie, pe care i-am bagat in rezervor si... surpriza:nu a pornit.Deci nus cum i-a pornit lu' gagiu ala cu 3 litri

 

Adica presupun ca te referi la mine :"> ,pai mi-a pornit si asta m-a mirat si pe mine pt ca normal era sa nu porneasca si am patit asta de 2 ori ,deci problema la mine este adica sunt mai multe :

1. faptul ca nu-mi merge sonda litrometrica (sau cum so chema ia)

2. faptul ca desi mai am benz in rezervor cred eu ,totusi ramin fara benzina??? ,dar nu am ascultat daca mergea pompa de benzina, dar nu cred ca ea se oprea tocmai cind nu mai am decit 3L in rezervor :scarpin: sa aiba ceva senzori ? la mine a ajuns o enigma totala faptul ca nu pot stii niciodata citi litri mai am in rezervor cind ajung la linia rosie de jos ,si becul nu se aprinde dupa cum spuneam .

 

Intrebare ,unde se afla sonda asta ?

Share this post


Link to post

Se afla pe partea de jos a rezervorului si necesita golirea rezervorului de benzina.

Pina sa ajungi la asta poti sa incerci prin verificarea papucilor care intra in mufa sondei pe partea de jos a rezervorului.

Share this post


Link to post

aceeasi problema o am eu la cielo.. becul nu e ars...papucii sunt ok...chiar am facut proba cand m-am uitat la papuci si daca il atingeam la masa se aprindea becu..asa ca e klar la mine..sonda...o sa ma duc sa imi cumpar si gata o schimb

Share this post


Link to post

Din ciclul paranormalului la Espero mergeam cu 110 asa pe dsrum drept , benzina e pe rosu si cum mergeam fara sa ma deranjeze nimeni se aprinde , timid ce-i drept, canistra. Acu' eu nu inteleg de ce draq se aprinde f.putin .Parca zici ca n-are intensitate lumina ledului de la canistra.

Eu mi-am dat explicatia ca cu cat consumi benzina se face mai intensa lumina :scarpin:

Deasemenea apoi am luat viraje la 100 si degeaba..nu s-a mai aprins.

Azi dimineata , cu aceeasi benzina , acul era putin peste linia rosie . Ca eu nu folosesc benzina decat la pornire . Da' nu mai inteleg..

Share this post


Link to post
Se afla pe partea de jos a rezervorului si necesita golirea rezervorului de benzina.

Pina sa ajungi la asta poti sa incerci prin verificarea papucilor care intra in mufa sondei pe partea de jos a rezervorului.

 

Am verificat ,becul se aprinde ,deci trebuie sa schimb pina la urma sonda  <img src= (">

Share this post


Link to post

mai e o varianta...mergi ca mine in sensul ca niciodata sa ajunga la bec...adica cand acul e la linia rosie hop la benzinarie..oricum nu e bine sa mergi pe rezerva mult timp

Share this post


Link to post

Din experienta proprie cu sonda de benzina (am schimbat-o asta toamna pt ca dupa ce scadea nivelul de carburant sub 1/2 rezervor acul de benzina cadea ... sub linia rosie... ) pot sa va spun cam asa:

- Accesul la sonda se poate face rabatand bancheta spate si scotand pompa de benzina... Astfel puteti sa impingeti cu o surubelnita de plutitor si sa vedeti cand si cum se aprinde becul (canistra din bord); unde se afla plutitorul cand indicatorul din bord arata 1/4; 2/4; 3/4; 4/4.

Becul din bord se aprinde cu o intensitate f. slaba la inceput.. cand sunt cca 8 L in rezervor... si din ce in ce mai des si cu o intensitate mai puternica cu cat volumul de carburant scade. Am alimentat 46L la Cielo fara sa fi ramas in vre-un fel de pana...si la prima alimentare a masinii au intrat 51L ... asta la un Peco la care nu fura la pompa (facut testul cu canistra).

Inainte sa schimb sonda, indicatorul se misca haotic, fara sa aibe o legatura intre nr de km parcursi si indicatorul de benzina.

Dupa schimbarea sondei, cand pompa sare la primul clik -> FULL... daca mai pun pana in buza... indicatorul este in acelasi loc, adica tot FULL. O gradatie inseamna cca 10L... oricare din ele... (120 - 130 km cu prima liniuta; 230 - 250 km pana la a 2-a, cca 400 km lana la a 3-a si cam 500 pana ajunge la zona rosie... jos. Becul incepe sa se aprinda pe undeva pe la 7-8 L ... si sta aprins la intensitatea maxima, la mers constant, pe A2... pe la 6L... cred... :mrgreen: . Nr de km de mai sus sunt in regim mixt de mers (ruta Buc - C-ta si retur + vreo 150 - 180 km in Buc sau C-ta)

 

Se poate ca sonda sa arate corect, sa nu faca salturi si sa iti dai seama cati L mai sunt in rezervor.

 

 

Cum se amorseaza pompa de benzina.. de ce se amorseaza??? De ce spun asta? Pt ca dupa ce au scos in service pompa sa vada ce este exact cu vechea sonda... si dupa ce au inlocuit-o (operatiune care consta in scoateera combustibilului din rezervor caci demontarea sondei se face prin partea de jos a rezervorului, cum a spus si Ovi_jer) nu au facut nici o amorsare a pompei.

Edited by CT_ZDB

Share this post


Link to post

Pompa nu necesita amorsare decit cand merge in gol(fara benzina).Poti sa o dai jos de cate ori vrei atit timp cat nu e pornita fara benzina nu sant probleme.

Share this post


Link to post
Si mai iti aduci aminte, sonda aia veche avea ceva stricat?

poate erau contactele electrice deteriorate.

 

 

 

 

Hellcat, m-am uitat la aia veche cu foaaaarte mare atentie avand in vedere ca m-a scos din sarite pe vremea cand era pusa pe masina si nu am observat nimic suspect.Este foarte posibil sa se fi dus circuitul ala pe care se plimba plutitoru, da' nu-s sigur.Oricum nu erau im mod sigur de vina papucii aia din exterior unde vin mufele ca i-am curatat ca lumea si degeaba.

Share this post


Link to post

Seria paranormalului la Espero meu cel visiniu continua.Astfel:

Mers la 90 , linistit , cu Whitesnake la bord , pe GPL , acul benzinei pe rosu de vreo 2 saptamani :D , cand surpriza: se aprinde slab la inceput canistra de la beznina de ziceai ca merg pe benzina ...verific eu butonul..era pe GPL .

Ajung acasa , pornesc a doua zi si de atunci ( adica de luni) nu s-a mai aprins :-W

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...