Jump to content
Sign in to follow this  
Senna

Tico - Frane Slabe

Recommended Posts

Pentru a opri masina este nevoie de o apasare din ce in ce mai puternica. Pedala tine sus si nu se mai intareste daca fac pulsatii. Am curatat franele fatza cu spray si nu au fost diferente. Servofrana functioneaza, cu motorul oprit este si mai greu sa o opresc. Placutele de frana au cam 3-4mm de "carne". Le-as schimba si as vrea sa stiu daca se mai gasesc placute pe baza de azbest, neecologice ca asigura a o franare mai buna. Ce marca de placute sunt mai eficiente?

Share this post


Link to post

daca ai fi cautat putin ai fi aflat ca unii din noi suntem fani "Ferodo Premier" care se gasesc si la Praktiker cu 500.000 lei vechi. Pe langa problema cu placutele eu cred ca tu acuzi si ceva probleme de lichid de frana drept pentru care ti-as recomanda si o aerisire a circuitului si o verificare a nivelului lichidului. In rest cred ca poti gasi multe informatii pe subiect folosind searchul, chiar functioneaza. Si eu mi-am facut recent franele si asa m-am informat.

Share this post


Link to post

Salut,

 

Am avut aceasta problema si cilindrii de frana de pe spate aveau blocat cate un pistonas. Din aceasta cauza, frana pe spate era buna (daca era trasa frana de mana) si acceptabila cad era actionata frana de servici. Dupa inlocuirea cilindrilor, pedala a coborat destul de mult si no comment...

Share this post


Link to post

Eu am intrebat daca se mai gasesc placute de frana pe baza de azbest, care franeaza superior celor ecologice. Instalatia hidraulica este in buna stare, am spus ca am pedala sus si ca nu se intareste la pulsatii. Scuze pt redundanta dar topicurile similare gasite la cuvantului "azbest" era de genul "scartaie roata la franare" sau nu imi ofereau un raspuns direct, ci ma faceau sa inteleg ca acest material a fost total exclus. Eu vreau un raspuns clar.

Share this post


Link to post

Problema noua :wallbanger:

Am fost la cumparaturi(toata familia cu tico, nu trebuie sa va imaginati  <img src= )"> ) si la intoarcere cand a trebuit sa oprim la un semafor s-a auzit un scartait de frane... @-) Culmea era de la tico al nostru... ideea e ca masina are sub 60.000 de km, la 50.000 i-am schimbat placutele si daca nu ma insel i-au fost schimbate(nu atunci) si tamburii pe spate.

 

Deci... ce are??? N-am depasit masa maxima autorizata... cred =))

Share this post


Link to post

Dormi linistit...forumul Daewoo vegheza

 

...chestie veche, iti intra pietricele mici intre placute si disc, iar atunci cand pui frana produc scartiitul de care zici, dupa mai multe frane sa macina si atunci nu o sa mai faca zgomot.

 

O sa vedeti cei cu tico, ca datorita faptului ca franele sunt cum sunt, cand plecati cu masina de pe loc, pana sa se incinga putin discuri (se incing dupa mai multe frane) il opriti cu piciorul scos afara, asa ca atentie mare.

Share this post


Link to post

Placute ne ecologice am gasit la Fermit in RM SARAT fabrica se ocupa cu materiale de frictiune. FAc si placute de tico. Costa cam 300k si super bune am de anl trecut ca 50k si frane beton. Am schimbat placutele daewoo dupa 2000km cu cele de Fermit ca aveam frane elastice cu pedaua tare si sus ca si cum ar fi avut ulei pe discuri.

Share this post


Link to post

salut oameni buni!am si eu o problema!nu sunt multumit de sistemul meu de franare de loc!mentionez ca nu este o luna de,cand am schimbat discurile si placutele!pedala imi tine prea jos!lam intrebat pe nea mecanicu,daca a aerisit franele dupa ce a schimbat discurile si placutele si mi-a spus ca nu trebuie aerisite,si ca a intins doar etrierii!ce e de facut?pedala aia nenorocita tine jos de tot!astept un raspuns de la voi!sunt novice!

Share this post


Link to post

Sa iti mai regleze frana pe spate (la tambur)....asa o sa iti tina pedala ceva mai sus.

Share this post


Link to post

Da Leul are dreptate ,autoreglajul nu functioneaza ,s-a mai scris pe aici !

Share this post


Link to post

Salut oameni buni!Totusi nu m-ati lamurit,ce fac cu franele astea!Va rog sa-mi dati niste sfaturi concrete!

Share this post


Link to post

salut!am si eu aceeasi problema cu franele ,adica nu am mai deloc :wallbanger: am facut tot ce este omeneste posibil,am schimbat discurile si placutele pe fata,sabotii de pe spate+rectificat tamburii,verificat toate pistonasele,schimbat lichidul de frana +aerisit cum scrie la carte,desfacut pompa si schimbat garniturile cu unele de origine,si pedala mea de frana are efect cam zece la suta,adica mai deloc,inclin sa cred ca e de la servo, ceva sfaturi de dat ????????????ce sa mai fac?schimb si servo?

:osanale:

 

Primul lucru pe care trebuie sa-l faci pe forumul acesta este sa-ti revizuiesti stilul de scris, adica sa folosesti regulile limbii romane !

Edited by tolin

Share this post


Link to post

Am o problema cu franele si ca sa nu deschid un topic nou m-am gandit sa postez aici intrebarile. Cand franez se aprinde becul de frana de mana pe bord pana iau piciorul de pe pedala. Asta se intampla numai in mers. Mentionez ca franele prind bine, insa frana de mana aproape deloc. Ce e de facut? Masina este un tico din 99 cu 130000 km la bord.

Share this post


Link to post

Completeaza lichidul din vasul pompei de frana , frana de mana nu prinde si banuiesc ca si franele din spate nu lucreaza 100% ,asa ca trebuie sa demontezi tamburii spate ,daca nu ai umblat deloc pe acolo pregateste saboti noi !

Share this post


Link to post

Nu e scazut un pic nivelul lichidului de frana?

Share this post


Link to post

Multumesc pentru raspunsuri. Intradevar nivelul lichidului de frana era un pic scazut. Am completat cu lichid dot3 de la 2+2 si becul nu se mai aprinde. Se intampla ceva daca am pus un pic peste linia de max?

Share this post


Link to post

Daca ti-a disparut din nivelul lichidului ai face bine sa te uiti la repartitor. Cand aveam tico-ul cam la 1-2 ani schimbam aceasta piesa pentru ca incepea sa pairda lichid pe acolo.

Share this post


Link to post

Lichidul de frana mai scade si cand se duc placutele sau sabotii. Eu as cam verifica totul pe-acolo, ca nu te joci cu franele.

Share this post


Link to post

Va salut. Am Tico an fabricatie 1998. Am vrut sa aerisesc franele. La spate aerisitorul este ovalizat si nu l-am putut deschide. Am facut aerisirea, provizoriu, prin conducta care duce la cilindru. Imi poate spune cineva daca se gasesc separat aerisitor cilindru frana spate? Si care ar fi codul? De cat este filetul? Multumesc.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...