Jump to content
Sign in to follow this  
EXE

Batai Motor

Recommended Posts

Bate la cald? la rece? tot timpul? in sarcina sau relanti?

Share this post


Link to post

Tot timpu`.....eu am constatat cand era motoru cald adica am mers prin orash 20-30 km, astazi de dimineata l-am sunat pe mecanicul sa ii spun...nu am putut sa ma duc la service deoarece este la 50 km de mine ( Slobozia ) si mi-a zis sa stau linistit ca totul e bine ce se aude este injectoarele! sper ca asha sa fie... [-O<

Share this post


Link to post

Zgomotul de injectoare este un tacanit constant care la turatii de peste 3000 rot/min este acoperit de zgomotul motorului.

Share this post


Link to post

Mai ai putina rabdare pana incepe uleiul sa isi faca treaba...asta cam 1.000km si nu o sa mai auzi nimic.

Share this post


Link to post

eu mai am un cielo din 96 ( de nou ) are la bord 40.000 km si are altfel de mers motoru`, care ar putea fi cauza de bate in continoare tinanad cont ca am schimbat culbutori si tacheti si axa cu came si am bagat ulei de calitate ( castrol 5w40) ? mai trebuie ceva schimbat?

Share this post


Link to post

Zgomotele de la culbutori - arbore cu came sunt mai greu de catalogat ca "bataie motor", mai degraba apare un "clantzanit";

 

Asha mecanic pot fi shi eu, inlocuiesc la piese pana nimeresc defectu', cam asha sunt unii mecanici...

 

Oricum, cred c-ar trebui sa localizezi mai precis zgomotul pentru o parere "forumista".

 

Bafta!

Share this post


Link to post

Am cumparat o nubira de 1 luna si de cateva zile se aude un zgomot la motor ca de motor disel ( turatia este constanta masina are vlaga ) cand am verificat joja imi arunca ulei pe la joja uleiul inca nu l-am schimbat si este destul de inchis la culoare la bord nu se aprinde nici un bec de avertizare ( cred ca este ars ) . Ce poate fi , va rog ajutati-ma si pe mine cu un raspuns . Multumesc

Share this post


Link to post

Foloseste functia si nu mai deschide subiecte existente.

Mergi la o verificare in service si eventual o revizie cu schimbare ulei,filtre,bujii,etc.Asa se procedeaza cu o masina cumparata sh nu pur si simplu te infigi in pedala de aceleratie cateva mii de km.

Share this post


Link to post

are vreo legatura bataia de la injectoare cu gradul lor de infundare(bat mai tare daca sunt infundate)?

Share this post


Link to post

Nu dar daca motorul are vreo bataie de ambielaj si injectoarele sant infundate si motorul nu merge rotund bataia motorului devine mai agresiva.

Share this post


Link to post

Am schimbat uleiul si zgomotul sa redus foarte mult am bagat ulei valvoline 10w40 max life cu ocazia schimbului de ulei am observat ca am si galeria pana la prima toba fisurata vreo 10 cm cred ca de acolo provine zgomotul ca de motor disel .

Share this post


Link to post

Ca sa nu ma deschid alt topic cu permisiunea dumneavoastra am sa postez aici. Deci cand motorul este rece imediat dupa pornire se aude "o bataie" in dreptul ultimului cilindru din stanga, langa rola de distributie. Acum nu sunt convins ca e de la motor insa bataie dispare dupa ce motorul a mers in gol timp de 5 minute. Apoi, in timpul mersului, daca turez motorul peste 2500 ture si mai ales in viteza a 3 a zgomotul se percepe si din interiorul masinii. Poate ca o pompa de apa "pe duca" sa se manifeste ca o bataie sau de al ce poate fi?(am facut acum 1500 km segmentare si nu cred sa fie totusi de al motor)

Va multumesc foarte mult pentru intelegere.

Share this post


Link to post

Poate. axa cu came a fost schimbata acum 10000Km. Orice sugestie este bine venita. Multumesc pentru opinie.

Share this post


Link to post

Am vorbit la telefon cu mecanicul si acesta a spus ca nu e nici un fel de problema deoarece la frig "toate" fac asa adica au un zgomot mai pronuntat (nr. "bataie") datorita consistentei si vascozitatii uleiului.

Ce parere aveti, la dumneavoastra este mai pronuntat sunetul motorului la prima pornire dimineata pe frig?

Multumesc.

Share this post


Link to post

La prima cheie este un pic mai zgomotos motorul, e normal, dupa circa 5 minute incepe sa toarca normal.

 

Acum, la mine exista un zgomot mic, ca o bataie regulata dar nu cred ca de la motor, mecanicul mi-a zis ceva de pompa de nu stiu ce situata in partea dreapta a motorului si evident mi-a zis ca "toate fac asa". Din cate imi aduc eu aminte cand am luat masina nu exista zgomotul asta, sau poate nu eram eu obisnuit cu sunetul motorului si mi se parea prea silentios. Mentionez ca nu pierde nici apa, nici ulei, trage bine, motorul pare in regula! Ceva idei?

Share this post


Link to post

Poate e de la un tachet hidraulic care se amorseaza mai greu daca e si uleiul gros. Am patit asta la alta masina nu la Cielo.. Cand o porneam, chiar si vara 3-4 minute tacanea ingrozitor.. dupa aia era OK..

Share this post


Link to post

Castrol Softec TXT 5W40 (la recomandarea dumneavoastra). Am stabilit si eu pentru o schimbare de pompa de apa (pentru cand se mai incalzeste afara) insa cred ca aceasta "uruie" nu "bate". Cine stie.

Bun sa zicem ca la prima pornire ar fi nu mai ma gandesc, dar in timp ce motorul merge in sarcina, cum trec de 2500 ture se aude acelasi croncanit (bataia dar mai repepde), dupa ce schimb viteza sau o las mai usor sunetul dispare. Asta poate sa fie pompa de apa? Nu pierde apa, nici ulei.

Share this post


Link to post

Sa nu fie vreun zgomot de rulment.

Share this post


Link to post

Cand spuneti rulment va referiti la cel al pompei de apa sau...al altcuiva. Multumesc

Share this post


Link to post

Alternator,intinzator distributie,pompa apa,rola AC,etc.

Share this post


Link to post

Sambata (daca tine vremea buna) am sa schimb pompa de apa si o sa vad mai departe. Va voi tine la curent cu zgomotul dupa efectuarea operatiunii.Multumesc mult pentru suportul tehnic.

Share this post


Link to post

Salut , si mie mi-au spus la service ca tacanitul este de contact electric ( de la injectoare ) e normal?

 

In plus de la ultimul reglaj facut la service la accelerari bruste am un tacanit exact ca cel de avans la dacie si parca nici nu mai trage ca inainte.

 

Ce poate fi?

Share this post


Link to post

Da mai multe detalii :-W .

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...