Jump to content
Sign in to follow this  
Rapiduletul

Dezastru In Tara !

Recommended Posts

Vin si eu cu cateva informatii din trafic (sunt dispecer transporturi de marfa),poate folosesc cuiva care doreste sa plece in concediu:

 

1.Valea Oltului-surpat un sens, a alunecat un TIR cu rosii in Olt

2.Constanta-inundatii, se circula foarte greu la intrarea in oras dinspre Fetesti

3.Adjud-apa a trecut peste pod

4.Rm.Sarat-surpat un sens al podului

5.Focsani-probleme tot la un pod

6.Galati-apa destul de mare in oras

7.Braila-se pregatesc de evacuare o parte din oras (cartier banuiesc)

8.Pitesti-Rm.Vilcea-cad bolovani pe sosea la : Dedulesti,Draganu,Milcoiu

9.Ilia-Lugoj-drum blocat, se pare ca sa surpat

10.Buzau-pod rupt

11.Onesti-Tg.Secuiesc-pod rupt

 

 

Nu garantez ca sunt 100% corecte informatiile, pt ca sunt preluate de la soferii de TIR din tara, care au tendinta de a exagera.Daca cunoasteti starea zonelor semnalate de mine, cat mai exact, rog sa postati realitatea.

 

Daca moderatorii considera ca nu este aici locul acestui topic, rog sa-l mute sau sa-l stearga.

Share this post


Link to post

va rog... nu ma descurajati... pe 26 vreau sa plec in padis cu cortul.. si asa e zona cea mai ploioasa din tara... nu mai vreau ploi...

pe

 

http://www.andnet.ro:8080/itn/default.asp

 

se gaseste starea oficiala, dar nu am mai vazut o lista asa mare ed drumuri cu probleme de ani

Share this post


Link to post

Se pare ca nu se poate ajunge in Moldova. Un coleg a plecat spre Iasi, nu a putut trece de focsani, nici de onesti pe cealalta parte, prin Braila nu a incercat avand in vedere ca se evacueaza lumea...

Share this post


Link to post

E jale, in Bacau apa ajunge in unele zone pana la manerul portierelor, o gramada de masini blocate de ape, agentii de circulatie sunt ineficienti; la mine la bloc inca n-au ajuns apele , se anunta o viitura de 1,1 metri pe la 18.30...

Share this post


Link to post

Parintii mei sunt in Onesti. Podul cu probleme nu duce spre Targu Secuiesc - Targu Ocna, ci spre Bacau. Dar orasul e destul de rupt in orice directie, atat spre Adjud cat si spre Brasov... Deja li s-a zis ca daca suna alarma de la Protectia Civila sa se duca toti la etajele superioare... Tata e medic si sunt in alerta de gradul zero... E nasol...

Share this post


Link to post

Prin Galati era intr-adevar ieri portiunea de dupa podul peste siret era plina de apa, dar adancime maxima 30 de cm ce se scurgea de pe dealul din oras, la fel in valea de la inelul de rocada in dreptul Luk-MHC apa avea vreo 40 de cm si valtoare, scursa de pe dealuri iar o canalizare dadea apa pe afara. La fel, o canalizare dadea pe afara pe dealul uzinei de apa, subsolul de la blocul meu cica ar fi fost putin inundat.

Bineinteles s-a inundat valea orasului ca de fiecare data, bine ca nu stau acolo.

Galatiul si Braila sunt totusi orase construite pe dealuri, asa ca nu prea sunt probleme in tranzitul lor, eu ieri am trecut prin apa adanca de 40 de cm fara probleme, singurii care ar putea avea probleme ar fi oltcitarii. Acu, ce sa zic, mie-mi fac placere baltile si valtorile prin oras, cu ocazia asta am spalat nisipul ramas pe burta masinii de la innisiparea de sambata.

Deci pentru Galati si Braila va garantez eu ca nu sunt probleme mari de circulatie, in valea orasului nu prea sunt oricum obiective.

Hai ca plec in vreo ora-doua spre Iasi :mda: si diseara va dau si raportul drumului pana acolo. Trebuie sa am grija la aluviuni, asa cum va recomand si voua sa aveti, cum vedeti la orizont asfaltul patat de noroi, pamant, etc, va sfatuiesc sa incetiniti, era sa o patesc odata. si atentie la intersectiile cu drumuri de pamant, carutasii nu prea au obiceiul sa-si curete rotile si aduc noroiul pe asfalt, sursa de derapaje.

P.S. Ploaia s-a oprit de vreo 3 ore in Galati

Edited by laurentziu83

Share this post


Link to post
Se pare ca nu se poate ajunge in Moldova. Un coleg a plecat spre Iasi, nu a putut trece de focsani, nici de onesti pe cealalta parte, prin Braila nu a incercat avand in vedere ca se evacueaza lumea...

 

Hai ca plec in vreo ora-doua spre Iasi

 

Se pare ca nu se poate ajunge in Moldova !??

Bafta ! Sa ne spui starea drumurilor cand ajungi !

:lavolan:

Share this post


Link to post

@laurentiu ai grija sa nu te vedem la stiri :mda: dar daca trebuie sa pleci .

E jale fratilor ,de o saptamana stau in casa (sunt racit ) si ma uit la stiri si vad numai inundatii ,ce draq se intimpla cu planeta asta ? Chiar asa de rau am suparat-o ?

Share this post


Link to post

sper sa nu fie inceputul...sfarsitului povestii asa cum o stim adica o lume normala

e cam el nino al europei.

domnilor, cred ca situatia e limpede... clima se cam schimba, taiem cam multe paduri, poluam cam mult... si nu prea mai credem in cel de sus, indiferent de numele lui...

Share this post


Link to post

Bacaul sub ape ,la 100 m de blocul meu:

0070.JPG

Share this post


Link to post

Uau man,  <img src= S"> sper sa fii tare si sa fi norocos sa nu ajunga la tine.  <img src= S">

Share this post


Link to post

Si eu sper, tocmai am venit din recunoastere, multe masini parcate au apa aproape de geamuri, ma gandesc cu groaza daca nu va creste nivelul apei la noapte, avand in vedere ploile ce vor continua. Barajul de la Bicaz a coborat portile de cateva zile fiind plin ochi, toate barajele din amonte de Bacau sunt la fel de pline... Batranii spun ca n-au vazut asta niciodata pe-aici. Dumnezeu sa-i ajute pe cei loviti de nenorocire!

Share this post


Link to post

Din pacate pentru mine, eu am "gustat" din placerile inundatiilor.

 

Ieri pe la 7 seara eram in zona portului in Braila ... si mi-am privit nubirutza cum se umple de apa pana aproape de nivelul geamurilor. Din nomentul in care a inceput sa urce apa si pana cand a ajuns la nivelul maxim nu au trecut mai mult de 6-7 minute.

 

Am reusit sa o scot pe o zona mai inalta (impinsa, nu se punea problema sa o pornesc). Am tractat-o pana la socri unde am lasat-o peste noapte deschisa sa se usuce ... cat de cat. Am tractat-o dimineatza pana la service ... unde s-au uitat putintel prin motor ... si a plecat la prima cheie.

 

Probleme ... destul de mari ... mai ales ca interiorul este inutilizabil. O sa-mi schimbe tot inauntru: buretele de pe jos, mocheta, scaune, bancheta etc. Bordul cred ca inca mai are apa prin el ca s-au auzit niste zgomote ciudate pe acolo. Din fericire acopera CASCO chestiile astea.

 

O bila alba MARE ar fi ca, in afara geamului dreapta fata ... care se incapatzaneaza sa nu se lase ... toata partea electica (ceea ce am incercat pana acum) functioneaza. Chiar si inchiderea centralizata si-a dat drumu' dupa 2-3 rateuri, la fel si alarma. Nu am avut curaj sa pornesc AC-ul.

 

Cam atat :(

Share this post


Link to post

Eu am ajuns cu bine la iasi, n-am avut probleme cu drumul (nu am treaba cu portiunile cu probleme, doar pe portiunea de drum judetean Galati-Barlad mai era uneori noroi scurs de pe dealuri, dar nu sa incurce drumul, nu mai mult ca de obicei la ploi, si oricum, facand de atatea ori drumul, stiu la ce sa ma astept. Dupa Barlad nici macar nu mai era ud asfaltul. Probleme cred ca sunt mai spre vest, inspre siret. A propos, siretul era destul de agitat ieri.

Asadar daca aveti nevoie sa jungeti inspre iasi etc puteti folosi cu incredere drumul prin Galati, dar asta inseamna un ocol de cam 100 de km.

Edited by laurentziu83

Share this post


Link to post

Nu-mi vine sa cred ce a fost ieri, locul din poza de mai sus acum e uscat, ma pregatisem deja pentru o noua repriza de "navigat"... Sa dea D-zeu sa inceteze ploile.

Share this post


Link to post

Nu pot spune decat SA NE AJUTE DUMNEZEU !

Share this post


Link to post

Sper numa` sa nu ajunga si prin Medgidia inundatiile astea ca in Cta e jale  <img src= S">

Share this post


Link to post
si mi-am privit nubirutza cum se umple de apa pana aproape de nivelul geamurilor.

Da' cum a intrat apa, aveai ceva usa sau geam deschis ori intra oricum pe la praguri, chedere etc.. ?

 

Pana la urma omul meu a ajuns in Iasi pe la Bv, Onesti... etc

Share this post


Link to post

cred ca a ajuns destul de greu. am colegi de facultate din Bacau care cica au ocolit ca sa ajunga la Iasi, acu n-am inteles pe unde. Mai am si un coleg din Focsani care nu prea stie pe unde sa ajunga acasa, caci podul de la Cosmesti ar avea probleme. Acu ar mai fi un pod, pe relatia hanu conachi (la 30 de km dupa Tecuci spre Galati)-Nanesti-Focsani, dar de ala nu stiu daca e bun sau nu, stiu doar ca nu pot trece 2 camioane unul pe langa celalalt si stiu ca si 2 masini trec greu. Dupa amiaza plec inapoi acasa, dar nu cred ca s-au creat probleme peste noapte pe ruta mea, ca n-au unde.

Edited by laurentziu83

Share this post


Link to post

am vazut relativ curand un film despre "sfarsitul lumii", prin inghetare. din pacate am uitat cum il cheama. din cauza poluarii, au inceput schimbari bruste de clima (furtuni, inundatii, grindina, etc) si totul a culminat cu un mega-ciclon care aducea aer din straturile f. inalte (si f.f.f reci) ale atmosferei si care a racorit definitiv intreaga noastra planeta supra-incalzita.

 

si la noi schimbarile au fost destul de bruste, incepand din iarna trecuta. 14 grade in decembrie, ploi si inundatii cat cuprinde in iulie, "luna lui cuptor", toate chestiile astea ma cam ingrijoreaza.

 

cu ocazia asta am inceput si eu sa am un dinte impotriva americanilor, ei sunt singurii din lume care nu vor sa reduca poluarea, ca deh, ei e smecheri X(

Share this post


Link to post
am vazut relativ curand un film despre "sfarsitul lumii", prin inghetare. din pacate am uitat cum il cheama.

The Day After Tomorrow ;)

Share this post


Link to post

Am ajuns iar acasa la Galati, am terminat cu facultatea, pana in octombrie sa nu mai aud de ea. Ca idee, drumul judetean pe unde am mers eu nu avea probleme, dar era mai aglomerat acum, se vedea clar ca si altii au ales varianta mea. Pe drum m-am intersectat cu un sofer de dubita care nu stia prea bine drumul. Mi-a zis ca venise cu o zi inainte de la Buc si ca prinsese inundatie pe undeva intre Buzau si Braila, nu am inteles bine si ca de asta avea masina murdara. Acum avea de gand sa ajunga la Bucuresti prin Slobozia.

Ce am auzit nasol e Barajul de la bicaz ar fi fisurat, si asta din 77 si acum, fiind plin ochi...  <img src= S">

Share this post


Link to post

am vazut la tv ca vidraru este plin si ca da pe scurgerile de maxim, o cascada de 160m frumos, si ca uzuneaza la maxim, bicazul tot asa, de cateva zile e la capacitate maxima si au dat drumul la apa

uitati si un link cu situatia de azi.. aproape toate sant la NNR adica nivel normal de retentie, daca nu l-au depasit cu putin

 

http://www.rowater.ro/ViewDoc.asp?Document...RL=/Default.asp

Edited by aztec

Share this post


Link to post

situatia e oricum catastrofala...tineti cont pe langa poluare si defrisarile masive si de modificarea inclinatiei axei pamantului produsa de cutremurul din Indonezia de anul trecut...

George sa ne spui pana la urma pe unde a intrat apa in masina ta, pe la chedere sau prin gurile de ventilatie?

Propun sa incercam sa strangem niste bani si sa facem o donatie in numele daewooclub... ce ziceti?

Eu unul mai degraba decat sa cumparam alimente sau sa dam bani unor primari care cine stie ce fac cu ei, mai bine strangem cat strangem si cumparam niste materiale de interventie pentru pompieri si jandarmi (corzi, o barca pneumatica etc.)

Rog Adminii si colegii sa incerce sa vada daca este posibil asa ceva.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...