Jump to content
Sign in to follow this  
tuf5075

Nu Mai "trage"...bine

Recommended Posts

Filtrul de aer are ca 5000 km,fisele tot 5000iar bujiile 12000

Share this post


Link to post

Probabil senzorul de aer sa dea erori la temperaturi foarte inalte. Schimba-i traseul aerului la intrare sa capete de-afara (in special in mers) ce oricum ii mai racoros decit ala 600° acumulate sub capota.

Share this post


Link to post

Vezi cum se prezinta filtrul de aer. De fise si bujii nu zic nimic, ca nu te-ai plans de intreruperi ale motorului.

Viktore, e greu sa faci un traseu valabil, fara sa tai din aripa sau capota.

Share this post


Link to post

Da' nici sa se gripeze flexu' de stat in raft, da-o-n colo ... Decupam aripi, capote si ce mai e p-acolo ...

 

Nu se cere mai mult decit un capat de racord flexibil din aluminiu mai mic sau mai mare (dupa preferinte, eu as merge pe unul mai mic sa-l montez la interior) pe diametru conexiunii la racordul filtrului de aer si o banda izolant. Ori ma leg pe gura tubulaturii transversale cu traseu pe laterala stinga a radiatorului (doar ce am trecut racordul de aeraj al CV-ului pe-acolo fara a-l strangula, ii suficient spatiu, si chiar de-ar fi o idee strangulat nu-i problema) catre masca si opturind cele doua orificii ramase in tubulatura catre motor, ori indepartez tubulatura in cauza (temporar, te test) si cu racordul flexibil formind un dublu "S" il scot pe partea dreapta a radiatorului unde de-altfel ii suficient spatiu. Toate astea (si fara a minui flexu) de dragu' experimentului ce de am norocul sa mai de si roade, trecem la un proiect mai serios cu cai duble si comanda din boton .

 

:mrgreen:

 

Pe canicula motorul se incinge binisor si de e sa luam in calcul si electroventilatorul ce porneste ceva mai des si tot dogoreala baga ... se cam inadusa bietu' motor. Ceva diferenta de temperatura tot este intre cea de-afara si compartimentul motor.

Share this post


Link to post

Si daca tragi tubulatura pe langa radiatorul incins, n-ai facut nimic... am cautat si eu solutii acum cativa ani.

Mai e o solutie, daca vrei sa mai racesti putin aerul: izolarea traseului de admisie pana la clapeta, sau chiar si galeria de admisie cu o garnitura din ceva material plastic (facusera unii, nu mai retin ce material, pt cateva grade scazute nu merita sa dau 150-200 lei cat cereau). Eu am izolat cutia filtrului de aer si tubulatura de admisie cu un material luat din lidl, un fel de polistiren subtire cu folie de aluminiu pe exterior. Diferenta de temperatura cu/fara el e de vreo 15 grade la senzorul de temperatura aer.

Sau intercooler :) )

Edited by Geo_ZGA
  • Like 1

Share this post


Link to post

Eu cred ca racordurile astea din aluminiu protejeaza suficient de bine iar trecerea pe linga calorifer (fara a fi lipit de peretele caloriferului) ramine o nimica toata comparativ cu sorbul din compartimentul motor.

Cred ca o sa-mi prind gherutele p-acolo sa-i vedem comportamentu'. Racord este, izolant este, se mai cere nitica bunavointa da' cred c-o sa gasesc si din aia.

 

 

L.E.

Ah, ca l-am gasit ! Un proiect inteligent cu repartitor "Y" in carcasa filtrului de aer, o ramura pe galeria de evacuare cu intermediar din aluminiu iar cealalta ramura, din plastic, in fata radiatorului. Din fericire am doua carcase din astea cu termostat. De nu ma insel, astazi nu se mai folosesc "prostii" din astea ca fu prea reusite. Pina si batrina Skoda 120 era inzestrata cu asa ceva (clapeta comutare automata in functie de temperatura aerului) in capacul carcasei filtrului de aer.

Edited by Viktor
  • Like 1

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...