Jump to content
Sign in to follow this  
tuf5075

Nu Mai "trage"...bine

Recommended Posts

Salutari,

si acu dupa ce am citit subiectul cu Leganza...si am vazut pe cineva ca se plangea..ca nu prea trage asa cum ar fi crezut el...da, acu vin cu aceeasi intrebare...se pare ca Espero pe care-l am..care ar trebui sa se infiga binisor...2000 cm3...nu prea se mai infige ...deci merge cu 200...nu-i bai, dar nu "zvacneste" cum ar trebui, nu-i vioi...

Ceva recomandari, ceva ce trebe sa verific?

Si ce e mai ciudat..ca totul parca se accentueaza in ultimul timp...din ce in ce mai lenes...

Astept sugestiile voastre.

Cu stima. :drinkers:

Share this post


Link to post

Ai verificat bujiile si fisele..astea cele mai comune belele care dau simptomele tale. Mai curata si tu injectoarele, chestii de astea. NOroAce

Share this post


Link to post

Incearca sa-i pui un aditiv de curatare injectoare. La mine a facut minuni la Matiz un 2+2 din asta. :thumbl:

Share this post


Link to post

Deci voi credeti ca e de la injectoare??? dar... :scarpin: merge rotund, porneste l aprima cheie, viteza maxima multumitoare...deci nu are alte semne...nu consuma mai mult... :-? ?????

Alte idei?

A, am schimbat si filtrul de aer...bag doar benzina super plus...

Edited by dj78lan

Share this post


Link to post

Un aditiv de curatat injectoare costa pana in 15 RON si nu are cu ce sa dauneze...Merita incercat macar.

 

Nu am spus ca ar fi infundate injectoarele dar e suficient sa prinda putina mizerie din benzina si se simte (cel putin la Matiz, care are un motoras micut, se simte imediat).

Edited by andreib

Share this post


Link to post

Omul e in germania deci sa lasam sfaturile cu aditivii de curatat injectoare.

Ai dat reset la ecm si initializare dupa problemele cu alternatorul si senzorul de temperatura a apei si toate celelalte?

Share this post


Link to post

Da, l-am resetat...

dar ce e ciudat...iau benzina buna...motor mare...pot zice...si totusi randament mic...si totul se agraveaza ...acu fiind mai rau...

> :) Eu ma gandeam ca sa fie nevoie de-o segmentare? Se pune in discutie???..ca acu am vazut ca a inceput sa curga putin ulei(cateva semne doar) pe la garnitura de Ch...in dreptul ultimului surub, de fapt cel mai din dreapta, fata...masina are acum 110 000?

:drinkers:

Edited by dj78lan

Share this post


Link to post

Verifica si bujiile.Poate au fost unele nasoale si datorita mersului constant la viteza mare sa ars electrodul si au distanta prea mare.

Share this post


Link to post

Hmm la 2000cm3 ce-i drept ar cam trebui sa traga, dar conteaza f mult si ce fel de benzina pui. Ai incercat-o pe cea cu CO 99+?

Eu am modelul CD de 1,8l si.. de cand il stiu n-a tras spectaculos.

Share this post


Link to post

am si eu o problema asemanatoare, adica la mine trage de rupe cand e rece, dar cand se incalzeste se puturoseste de tot (un cielo exe). M-as cam baga sa-i resetez calculatorul, dar nu stiu codul de la cass plus ca mi-e sa nu se intample ceva si cu mizeria de alarma (Care de ieri nici nu mai merge). Vreo sugestie ?

Share this post


Link to post

E normal sa traga mai bine la rece pentru ca functioneaza in bucla deschisa cu un amestec mai bogat dar daca este o diferenta prea mare trebuie verificata sonda lambda.

Share this post


Link to post

[ovi_jer@...faza cu chiuloasa nu am primit nic un rasp...e grav?, afecteaza...sau pierd doar ceva ulei?

Trebuie s ama ingrijorez, sau nu?  <img src= S">

Share this post


Link to post

Din cate stiu eu este un lucru nesemnificativ, iar aceea garnitura se schimba la aprox 20000k astfel incat sa nu apuce sa se uzeze excesiv si sa piarda ulei pe acolo. Si costa si f putin :thumbl:

Share this post


Link to post

Esti sigur ca uleiul e de la garnitura de chiulasa ?Verifica sa nu fie de la delcou.

Share this post


Link to post

Scuze ca pun asa intrebari puerile...dar cum pot diferentia sursa uleiului...dac e de la delcou sau de la Garnitura?

Edited by dj78lan

Share this post


Link to post

Pai cureti uleiul de sub delcou bine si dupa un nr de km bagi un ochi si se vede clar de unde vine .Succes :thumbl:

 

@Woulfy sa sti ca in Germania nu cred ca sunt probleme cu benzina ,daca scrie 95 este ceea ce scrie si Espero nu cere 99+ se multumeste cu orice benzina .

Share this post


Link to post

Orice masina trage mai bine la rece decat la cald ... mai bine pe vreme rece decat pe canicula..

Explicatia: diferenta intre sursa rece (mediul ambiant) si sursa calda este mai mare => randament mai ridicat al masinii termice :)

 

In plus pe canicula se inmoaie asfaltul creste frecarea ... etc.

Share this post


Link to post

Nu_stiu_totul era vorba despre motor rece sau cald nu desprea asfalt sau clima.

Share this post


Link to post

Eu cred ca "trasul" mai bine la rece (nu stiu cat de rece - spre minus...) se datoreaza continutului mai mare de oxigen (stiti cum e la munte - zicem ca aerul emai ozonat=O3...)...

Share this post


Link to post

Salutari...am cumparat bujii noi Champion RN9YC...o s ale inlocuiesc si o sa spun daca am remarcat ceva diferente.

O sa schimb si uleiul, deci trebuie s ainlocuiesc bujiile inaintea schimbului, sau dupa..sau e egal?

 

:drinkers:

 

Da, ca si prima diferenta, distanta dintre electrozi era...asa cum a banit ovi_jer =D> (toata stima si respectul) ...cel putin dubla fata de noile bujii.

Acu sa vad daca sunt si diferente la mers.

:drinkers:

 

Esti sigur ca uleiul e de la garnitura de chiulasa ?Verifica sa nu fie de la delcou.

Salutari, am observat ca se scurge ceva ulei si de la delcou...e grav? Cum se poate remedia?afecteaza bunul mers? :drinkers:

Share this post


Link to post

In general pierderile sant mici si nu fac decit sa murdareasca motorul.Trebuie schimbat inelul de etansare sau siliconat.

Share this post


Link to post

Salut,

 

Inainte sa postez acest topic am pierdut 1 zi sa citesc toate celelalte topicuri , am intalnit probleme similare dar nu identice si persoane care au incercat sa repare masinile ( au fost si de zeci de ori in service ) si tot nu le-au reparat DECI in cazul masinii mele nu stiu cum si ce sa ii fac bazat pe experientele celorlalti.

 

Mentionez ca am fost de aproximativ 10 ori in service si de fiecare data ori mi s-a spus ca masina nu are nimic , ori ca asa fac toate Euro 3, ori mi s-a resetat calculatorul , ori ca nu e nici o problema :(

 

Am si eu o problema cu Cielo Executive EURO 3 din Februarie 2005, numai cu benzina si am 6000 km.

Pe langa problemele cu supapa "tacanitoare" cu care m-am obisnuit in timp si consumul "deosebit" de mare am o problema care ma deranjeaza:

 

1) Daca merg cu masina FARA AER CONDITIONAT masina merge in 90% din cazuri bine. In 10% din cazuri cand e foarte cald are probleme.

 

2) Daca merg cu masina CU AERUL CONDITIONAT masina merge foarte rau in majoritatea timpului , mers sacadat, intrerupt, (de ex: merge de la 1000 de ture la 2000 acolo are o intrerupere si apoi isi da drumul din nou si se intrerupe la 2500 din nou.(Inteleg sa ia din putere am avut mai multe masini inainte care pierdeau din putere , dar cielo merge in hopuri si sacadat)

 

Sunt nedumerit pentru ca PROBLEMA APARE VIZIBIL NUMAI CAND E AERUL DAT DRUMU SI SE ACEENTUEAZA PROBLEMA CAND E CALD.

 

Mentionez ca am incercat sa merg cu masina si cu turatii foarte joase 1500-2000 si cu 3000-3500 - dar problema persista.

 

EU as vinde masina asta da nu stiu cui ...cand o da drumu la aer conditionat si o vede cum merge...  <img src= ("> Deja mi s-a facut lehamite de o masina noua si de mecanici care nu stiu pe ce lume sunt.

 

Va rog daca aveti vreo idee sau ati intalnit o situatie similara mi-ar fi de mare folos.

Share this post


Link to post

DA...revin cu vesti evolutive...cumparat 1 bucata aditiv de curatare injectoare(am cautat cel mai bun, criteriu pret..unul normal..10 euro eu am luat ceva sueden cred cu 29 euro... ).....pus in benzina...si  <img src= ("> rezulatat neasteptat...acu merge mai prost...tremura cand e pe liber...

deci pot concluziona...ca trebuie mare atentie cu aditivul...poate face si putin rau...

> :)

Share this post


Link to post
evolutive..aditiv de curatare injectoare  <img src= ("> rezulatat neasteptat...acu merge mai prost...

daca bagi foarte rar solutie de curatat injectoare in masina atunci este foarte posibil ca solutia sa dizloce mizerie de dimensiuni mai mari decat permite tranzitul din injectoare si in consecinta le infunzi si mai rau... asta e un paradox al solutiilor de curatat injectoare.

Eventual ar tebui sa dai injectoarele jos de pe masina si sa le cureti cu ultrasunete la vreun atelier specializat, sau mai bine cumparati unele noi, ca manopera la jermanica e cam mare ca sa merite sa te mai deranjezi odata in 10-12 luni ...

Edited by sorin77

Share this post


Link to post

Este o problema de calitate tehnologica: cureaua este olteneasca si la treceri peste cuplul motor(multiplu de 1400 rpm) apar sincope datorita frecarii mari a unor fulii si a curelei. astefel la 1400 la 2800 4200 rpm apar sacadari si pierderi de forta!! oltenii nu vor reusii nic o data sa faca lucruri identice cu coreenei sau cu Opel. ASTA EEEEEEEEEEEEEEEE!!! basca, AC este mexican facut in timpul traseului peste atlantic!!!

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...