Jump to content
Sign in to follow this  
Gica

Consum De Nubira I Si II Motorul De 1.6 DOHC si 2.0 DOHC

Recommended Posts

S-a aprins becul la 116 km! Rezultatul: 8.7 litri la 100km parcursi in oras.

 

Florinut ce trafic aveti acolo in Galati ?

Oricum ai scos un consum de diesel in oras :)

La ce turatii schimbi viteza ?

Edited by dinoc

Share this post


Link to post
Oricum, se pare ca o mare influenta asupra consumului o are si cifra octanica a benzinei folosite.

S-a discutat asta pe forum, dar putina lume crede. Experimentul tau este o dovada clara. Cifra octanica mai mare trebuie la compresie mai mare si la exploatare in regim de temperaturi ridicate la motor pentru a evita micsorarea avansului la scanteie de catre ECM spre a evita autoaprinderile.

Share this post


Link to post

Si eu am facut parte din cei care nu credeau ... acu' va cred ... :osanale:

Primii cca 24k km i-am facut numai cu benzina de 98 ... acu' am "retrogradat" la 95 ... si in ultimul timp mi-a scazut destul de mult consumul ... acum ma pregatesc de un 750 km cu un rezervor. Din cei 700 (pana acum), 300 i-am facut naveta Braila-Galati (cu 60 km/h pe dig ... cu tot felul de ... isteti ... care cand li se face semn cu farurile ca-i radar reduc la 40 km/h :-W s.a.m.d.).

Detalii in momentul in care fac din nou plinul, probabil duminica (dupa ultimul drum la Galati cu acest rezervor). Acum acul sta la sfert ... si mai fac un drum pana sa se aprinda becul ... adica ajung la 750 km. Iar cand incepe sa clipoceasca becul trebuie sa bag cca. 53 litri ("testat" de mai multe ori).

Share this post


Link to post

Eu am bagat numai de 95 pana acum, deci nu are sens sa imi dau cu parerea. Ce pot insa sa va spun este ca cu 15 litri de benzina fara plumb de 95 am facut vreo 170 de km, dus pe aglomeratie la aeroport, intors pe centura (!@!~~!@#$???@!@) unde am stat vreo 45 de minute la intersectia cu Tahiti-Pipera :) , apoi inca un drum la aeroport si restul prin oras, in trafic cumplit. Deci am bagat de curiozitate niste benzina si indicatorul a crescut, asa ca nu e stricat, cred :) . Eu pun cu indulgenta un 10l la suta, dar in conditiile mentionate sincer mi-era teama ca raman pe centura fara benzina. Sa fie de la fine-tuningul facut la service pe la motor, sa fie indicatorul, oricum ma declar super happy de consum (desigur, in cazul in care este real, si nu s-a ars becul de gol de la rezervor :) ).

Share this post


Link to post

Cu ceva intarziere fata de termenul initial ... i-am facut si plinul (de duminica ... da' abia acum am mai avut timp sa intru pe forum) :(

Becul a inceput sa palpaie la 750 km ... am alimentat la 775 km. Pana la click a primit 56,3 litri ... adica un supeeeerb 7.26% :banana: .

Cei 775 km au fost parcusi astfel:

- 2 drumuri Braila-Slobozia-Braila, adica 400 km. Mers cuminte, 100-110 km/h afara, 60 km/h in localitate, fara accelerari bruste ... asa cum scrie la carte (sper :D );

- muuuuulte drumuri Braila-Galati-Braila (din care unul pana la Metro Galati ... adica ceva mai lung). Aici e putin mai complicat cu aprecierea cat a fost afara, cat in localitate ... din cauza ca pe dig se merge ca melcu' ... din cauza radarului ... mai nou ATENTIE MARE: au bagat si un radar mobil, care face ture intre capetele digului :( . Nu cred ca gresesc prea tare daca bag un consum mediu de 8,5% pe aceasta portiune. Oricum din 50 km dus-intors cca 25 sunt pe dig restul in Braila/Galati.

 

Deci ... daca iau in calcul un cosum de 8,5% pe naveta ... raman ~ 24,4 litri pentru extraurban ... adica un 6,1% la drum intins. Deja ma declar multumit ... asa ca pot sa incep sa o calc din nou :D

Share this post


Link to post

Nubira II a mea - Oct 2005

7500 km la bord

Consum in oras (Bucuresti) in perioada asta. - 12 l/100km (13 - 13,5 cu aer conditionat pornit).

Mers cu 60-70 si schimbat vitezele la 2500 rpm.

In afara orasului...cam jumate din cat ia in oras.

Benzina OMV - 95

Edited by cosx

Share this post


Link to post

Am facut si eu prima mie de km cu Nubiea mea, si am calculat consumul. Am mers pana acum numai pe gaz, iar calculul cu metoda plinului.

 

Mi-a iesit media 10% pe gaz, plus cam 1,5 litri benzina pornirea. Am mers cam 40% oras, 60% in afara, plus 200 km cu un pachet de drumuri grele si 4 persoane, in care viteza maxima nu a depasit 60 km/h, cu multiple franari si accelerari. Stilul de condus a fost normal, nu fost agresiv, nu am trecut de 3000 ture decat in depasiri, schimbat vitezele cam la 2500-3000 ture, iar afara viteza de croaziera 110 (inca e in rodaj masina). Am folosit AC cam 30% din drum.

Avand in vedere ca acusica se mai lasa consumul, zic ca e ok. Dar nici nu am de gand sa mai conduc asa linistit, vreau sa ma bucur si eu un pic de performantele masinii.

O sa revin cu noi calcule, mai ales in oras.

Share this post


Link to post

Apropo de consum... pentru Bucuresti ar trebui dat consumul ca la utilaje, l/h...la cit de gituit e traficul, mai mult stai, decit mergi. :mda:

Share this post


Link to post

Ultima isprava: 550 km, pe ruta Bucuresti-Pitesti-Rm. Valcea-Sibiu-Brasov-Ploiesti-Bucuresti, cu 34 de litri de bfp de 95 de la Petrom. Consumul rezultat 6,18 l/100 km. Viteza medie 70-80 km/h prin zonele montane, cu recuperare insa pe A1 si pe DN1 unde am mers 130-150 km/h. Nu am folosit A/C decat putin la Brasov pentru dezaburire pt ca ploua puternic. Este prima data de cand am masina si prima data in cei 8500 de km parcursi cand fac un drum de atat de lung fara pauze, in aceeasi zi si pot sa va spun ca sunt ultra happy de consumul scos. Nu am menajat sub nici o forma masina, adica am mers turat, am schimbat la 3500-4000 vitezele si la urcare pe serpentine am urcat cu a2-a destul de turat si uneori cand erau mai largi am lasat treapta a 3-a.

 

L.E.: inainte de schimbarea sondei lambda de pe tobe (heated O2 sensor), consuma 8 afara la mers maxim 90 km/h si 10 -11 la mers cum trebuie. Acum poate si pt faptul ca am facut ceva km si s-a rodat motorul, poate si din cauza micilor retusuri facute la service (sonda Lambda si corp aspiratie) a ajuns la un consum ok din punctul meu de vedere, avand in vedere basmele pe care le auzisem inainte sa imi cumpar masina legate de consum. Foarte curand voi merge Bucuresti-Arad si retur si voi reveni cu cifrele scoase la consum. Multa bafta si cat mai multi km fara probleme la toata lumea!

Edited by silviustel

Share this post


Link to post

urata treaba: 7,5% pe DN1 si 13,3% in oras cu mol 98, 9,3% pe A1 cu petrom 99+; in oras nu am mai avut curaj sa calculez. cred ca e vremea de petrom 95

Share this post


Link to post

Benzina CO98 sau 99...consum mare si performante cu nimic imbunatatite...Si eu mi-am pus mainile in cap cu petrom 99...

Share this post


Link to post

Sambata am avut un botez in com. Voluntari si am facut plinul... Deci: Slatina - A1 - Bucuresti (piata Unirii, trafic moderat) - Colentina (nu stiu exact pe unde am luat-o, m-a condus un văr) si aproximativ acelasi traseu la intoarcere, total 398 km cu 33 l Petrom 95 FPB (am re-facut plinul la intoarcere in Slatina) --> 8,2 l /100 km. Mers cam tare pe A1 (110-150 km/h, da' mai mult cu 150 :D ), Bucuresti - forja (cam des am dat a 2-a cu 70-80 km/h), pe portiunea Slatina - Albota la dus cam cu 60 km/h si la intors 120 km/h (noapte si in fata mea a mers un unchi cu Nubira II - director Omniasig :D )

 

[OFF TOPIC 1]

Cand am fugit prin Buc. dupa nebunu' de varu-meu (cu un Ford Scorpio de 2 l, an 84 - rupea asfaltul, nu altceva), am dat cu roata stanga intr-o groapa pe linia de tramvai (asta e, era botezul fiului lui si m-a "tras" pe unde a vrut el - recunosc, am calcat o groaza de reguli de circulatie, inclusiv trecere pe rosu :redface: ) si am indoit janta (s-a reparat cu 6,5 RON)... Problema e ca am pierdut capacul... Are cineva de vanzare un capac original Nubira? Please... :osanale:

 

[OFF TOPIC 2]

Pe A1 m-a depasit un Matiz albastru. Aveam 150 km/h, depaseam cam tot si a venit tare din spate... Cred ca avea 160-165 km/h ca s-a tot dus cand eu tineam constant 150-u'... In masina 2 femei, una conducea, bineinteles!!! Matiz rulez!!! :headbanger:

Edited by nino

Share this post


Link to post

Am luat masina de curand si consum la primii 650 km care i-am facut in concediu (4 insi si bagaje), a scos 6,2 l/100km - in conditii de drum variat - in generel 100 - 120 km/h, cu a.c. cam 200km!

La intoarcere am condus ceva mai sportiv si s-a dus cam la 8-8,5l! - deh ma grabeam acasa :(

uitasem - numai benzina de 95 - la plecare de MOL (foarte buna), la intoarcere de petrom (PROASTA) - motor mai zgomotos, tragea mai greu...

 

 <img src= ">

Share this post


Link to post

Brasov-Iasi 320km, 26 litri gaz - 8,2%, in localitati maxim 60 (ploaie de radare, 15 pe tot drumul), in afara 120-140, trecut prin munti pe la Oituz, cu multiple sprinturi (am condus cam sportiv).

Cred ca se poate scoate un 7-7,5 cu un stil mai lin,. Dar, totusi, pentru nici 1l, nu se merita.

Consumul precedent - am scos, exclusiv in oras, 32 litri la 360km, in general condus lin, sportiv numai pe ultimii 50km. Problema e ca nu prea vad diferenta oras-exterior, aceasta fiind neglijabila.

In ambele cazuri, calculul e facut de la plin la plin.

Edited by Juliaen

Share this post


Link to post

Mai asteapta un pic sa mai faci niste km sa se mai rodeze motorul. Si la mine era la fel si acum dupa 8000 de km ia in jur de 6 mediu afara si 10-12 in oras in functie de trafic.

Share this post


Link to post

Juliaen a dat un consum "mediu" pentru GPL si pentru un motor nerodat consumul raportat este foarte bun. Intradevar, o sa mai scada odata cu rodarea motorului. Ar trebui sa incerci sa mergi cat mai echilibrat.. adica si benzina si GPL macar primii 5000 km si fara sa fortezi motorul.. 140-ul cred ca este cam mult avand in vedere cutia de la Nubira (140 km/h in a 5-a inseamna 4000 rpm... dupa cate stiu eu).

Share this post


Link to post

120km/h - 3500 rpm, 140km/h - 4000 rpm, treapta V.

Share this post


Link to post

Am reusit sa consum un plin exclusiv prin oras... era o perioada cand ma chinuiam si nu puteam datorita deplasarilor (interes de servici sau personale). In urma acestui plin am si calculat consumul. A iesit fix 10l/100km.

Am mers si la ore de varf si la ore lejere, nu am prea fortat-o, in ultima vreme am fost f. calm la volan... Aa.. si un drm la aeroport, dar DN1 cred ca e tot urban... :dizzy:

 

Apreciez la Dewoo Automobile Romania ca prezinta real consumul, adica atunci cand am luat-o mi se dadea pe foaie urban 10,5. De exemplu la Kalos, imi dadeau 8.6 si condus de mine, in acelasi stil cu Nubira, im ia cam la fel cu Nubira (10-10.5)

Share this post


Link to post

Salutare! Am si eu o Nubira I CDX din 1999, 262.000 km.

 

Am fost de curand pe ruta Brasov - Craiova si retur. Am avut un consum interesant: 7,4% exterior si undeva la 9,5-10% in oras cu benzina CO95 Premium.

 

Bineinteles, la fiecare plin ii pun "fuel injector cleaner" si ii schimb uleiul la 5000.

 

Ce ziceti? E bine?

Share this post


Link to post
7,4% exterior si undeva la 9,5-10% in oras cu benzina CO95 Premium.

Nu-i rau, mai ales in oras daca masina are uzura specificata de tine (peste 250 kkm)...Dar pe o singura ruta nu prea poti sa faci consumurile "de drum intins" sau "de oras" :-? , parerea mea, care este :D .

Edited by nino

Share this post


Link to post

Ultimul consum mediu : 8% (670km cu 54l). Parcurs cam 40 urban-60 extra, mers vreo 30% cu AC iar in afara viteze de croaziera intre 120 si 140km/h. Ma declar multumit :) .

Share this post


Link to post

Ultimul consum:354 km cu 30L MOL FPB'95 -> 8,7 / 100 km! Sunt super multumit, mai ales ca am mers cu AC in proportie de 75% din acesti kilometri, 4 persoane in masina si un copil, portbagajul plin ochi (gratar, boxe "POP" :D , "beuturi", alte "greutati" ), mers prin munti - serpentine, pante 10% - si pneuri UltraGrip 5 (M+S) - :( sunt de iarna, asa-i?

[OFF TOPIC] La plinul facut initial am pus un "injector cleaner" -no name, n-am gasit Casite- si am cam avut probleme, in sensul ca de trei ori, cu AC pornit, in mers, la franare si ambreiaj "la podea", mi-a murit motorul... Banuiesc ca s-au antrenat in miscare mizeriile din filtrul de benzina si au ajuns in injectoare... Sa incerc sa merg mai "in forja" acum?

Share this post


Link to post

Ultimul consum: 500km cu 45 litri de gaz - 9%. 200km in afara, 300km oras, AC cam 30%, primii 300km facuti cu 2 persoane si bagaje cat incape (bancheta spate era plina, nici catelul nu mai incapea). Mers linistit, 100-120 in afara, maxim 60 in localitate, tinuta intre 2000-3000 turatii, dar mi-am permis si cateva sprinturi. Se pare ca a inceput sa se lase consumul - am cu ea 4.000km.

Share this post


Link to post

Primul consum afara mi-a iesit cam 7,8, cu ac non stop viteza cam 110 max si plin de bagaje

Share this post


Link to post

Plin la plin pe benzina in Bucuresti azi, AC tot timpul, opriri la greu, trafic cumplit, offroad cu treapta 1 pe strada Frumoasa in plin centrul capitalei :-W , consum aproximativ 10%, adica 98 km facuti cu 9,6 litri benzina. Bagat de la aceiasi pompa, aceiasi statie, dar la ore diferite. Prima oara la 12, a doua oara la 16, caldura dracului, asa ca nu cred ca a fost prea dilatata benzina :) Ma declar multumit la cum am mers cu ea.

De maine calcul la consumul de gaz dupa ultimile reglaje marca ovi_jer :osanale:

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...