Jump to content
Sign in to follow this  
Truta Cristian

Sunete si zgomote La Rotile Fata

Recommended Posts

la mine dupa ce am dat intr-o groapa(de fapt crater)cand franez cu putere se aude un sunet ciudat ca si cum as da cu rota peste denivelari.oare ce e?

 

poate sau ovalizar discurile sau s-a dus vreun pivot, dute la o constatare sa vezi sigur ce e ...

Share this post


Link to post
Salutare.

Nu stiu care e problema insa stiu ca si la mine bate ceva pe partea stanga fata. E o bataie destul de zdravana, metalica. Nu pare de la pivoti sau bucsi, suna ca si cum s-a deprins ceva si loveste in caroserie. Culmea e ca bate in momentul in care trec peste denivelari  care in mod normal nu ar trebui sa puna nici un fel de probleme. Cand merg pe piatra cubica nu bate (culmea). O sa va zic ce are cand o sa ma chioresc la ea, dar daca aveti vreo idee ...

 

Salutare.

Vezi ca e de la rulmentii conici din capul amortizorului.

Au joc. trebe schimbati rulmentii. Depinde de nr. de km. Nu stiu cit costa dar manopera e in jur de 400 ca de bucata. Succes. :osanale:

Share this post


Link to post

Salutare la toata lumea,

 

Astazi de dimineata m-am decis si eu intr-un final sa ajung la service.

Am fost la service Radacini de la Leu,masina cica ewste ok,numai ca , cand meseriasul meu mi-a schimbat amortizoarele si palariile superioare si inferioare nu le-a montat bine si bateau, in plus de asta mi-au strans si bieletele, si acum totul este ok, nu mai bate nu mai zdrangane merge ca unsa :banana: :thumbl: .

Pe langa asta am rezolvat si A/C-ul acum stau in geaca in masina :mrgreen: :lavolan: , dar a mai aparut o problema :wallbanger: caseta de directie curge si cica ar fi pe duca, stie careva cam cat costa sau daca se poate repara aia veche, ceva de genul cum era la supernova sa ii mai tranga un pic piulita vreo 2-3 dinti.

Astept un semn de la voi.

Share this post


Link to post
Salutare.

Vezi ca e de la rulmentii conici din capul amortizorului.

Au joc. trebe schimbati rulmentii. Depinde de nr. de km. Nu stiu cit costa dar manopera e in jur de 400 ca de bucata. Succes. :osanale:

 

 

 

Multam fain pentru sugestie. O sa verific sa vad. Insa la o examinare facuta de un "profesionist" (adica de mine :D ) mi s-a parut ca zgomotul vine de undeva de sub suportul bateriei. Parca acolo este o bucata din cutia de viteze, nu? Sa nu fie vreun suport rupt. Va tin la curent.

Oricum, la servicxe tot ma duc, insa acum imi schimb serviciul si nu prea am timp de asa ceva. Dar in curand ...

:drinkers:

Share this post


Link to post
Nu va mai faceti atatea p[robleme , cei cu espero cel putin , pt.ca aceasta boala din cicluyl " asa face toate " s-a mai discutat pe forum si s-a ajuns la concluzia ca la espero arcurile fac asa . numai la espero cel putin..

L-am intrebat si pe mecanic si mi-a zis acelasi lucru . Si ca e normal si ca din totdeauna au facut asa.

insa numai pe un anumit tip de denivelari fac asa si numai cateodata..

Eu unul cel putin am schimbate arcurile , pivoti , capete de bara si degeaba . Tot asa face . Dar rar , nu intotdeauna.

 

 

 

Problema e ca cielo meu are vreo 83 000 km si pana acum nu a facut asa. Totul a pornit de la un nenorocit de crater, f...i pe mama lor de idioti.

Share this post


Link to post

pai totul are un inceput, nu?

ce...vroiai sa faca asa de noua?

Share this post


Link to post

de ceva vreme se aud niste sunete ciudate la rotile din fata (sau numai stanga fata ) de parca s-ar rupe ceva . zgomotul nu este constant, doar in unele viraje cu gropi , sau numai gropi . pe drum bun nu se mai aude nimic, totul este foarte bine.

am fost la un service sa schimb arcurile spate si i-am pus sa se uite si la rotile din fata dar au zis ca totul e ok. nu au dat rotile sa vada si planetarele. un zgomot asemanator se aude la mersul cu spatele cand ajung cu masina pe pozitia de stationare. se aude precum ar aluneca ceva mare si tare pana intr-un loc unde se agata de ceva...

din ce am mai citit pe forum ma gandesc sa verific si suportii motorului.

ce pareri mai aveti voi ? mcy mcy si numai bine

Share this post


Link to post

In viraje zic, si numai in viraje + gropi... Cap de bara... Asta in cel mai rau caz. Uita-te si la flansele de la amortizoare, sa nu fi crapat...

Share this post


Link to post

Si eu am o problema cu un zgomot ciudat la rotile din fata, parca mai mult pe partea stanga, dar si dreapta si am profitat de acest topic ca poate stie cineva ce ar putea fi.

Deci se aude un tacanit, se aude foarte clar cand trec prin pasaje de exemplu sau noaptea cand este mai liniste si la viteza de 50-70km/h. Ce ar putea fi? Capetele de bara au fost schimbate acum 10000km...ma gandeam eu facand legatura cu o pb. asemanatoare la un matiz al unui prieten, ducandu-se in service i-au schimbat niste "suruburi lungi" (impropriu zis) care fixeaza etrierul de discul de frana...si astea ar glisa intr-un fel iar din cauza gropilor se duce acea vaselina de acolo si din cauza asta se aude acel zgomot (imi cer scuze pt. explicatia ambigua)....nu stiu ce sa zic...voi ce parere aveti?

Share this post


Link to post

revin cu un posibil raspuns

amortizorul stânga faţa este 40% functional iar cel din dreapta mai are putin si pocneste. asa mi+a yis un nene de la service de aici din Suceava.

se vede treaba ca trebuie sa le schimb pe ambele.

intrebare: mai trebuie sa schimb ceva ?

mcy

preturi aici 1.100. 000 /buc amortizor made in Koreea si 200.000 manopera / ora

 

asta e mcy mcy GB

Share this post


Link to post

Aceleasi batai le am si eu in viraje si cu gropi chiar si la 5km/h. Am fost la service, la 2 defapt si nu mi-au gasit nimik la roti. Viper spune-mi si mie unde sunt flansele de la amortizoare mai exact cum pot vedea daca sunt crapate?

Share this post


Link to post

Flansele sant in compartimentul motor deasupra rotii.Trebuie verificat si rulmentul din flansa.Este piesa nr.39 din figura de mai jos.

suspensie_fata_cielo.JPG

Share this post


Link to post

FLORIO sa stii ca are dreptate Ovi_jer.

Ei eu am avut si am simptome asemanatoare, am mers la mecanic a ridicat masina pe elevator si a miscat de roata.

Se vedea clar ca telescopul misca un pic din flansa. Se pare ca rulmentul ala e dus. Mecanicul a incercat sa mai stranga un surub la flansa dar a a fost inutil.

Deocamdata din lipsa de timp nu am actionat sa indrept decisiv situatia prin inlocuirea integrala a flansei respectiv rulmentului (piesa 39 din desenul lui Ovi_jer), asa ca m-am multiumit cu constatarea, dar urmeaza sa actionez...

Te sfatuiesc sa faci la fel si sa mergi la service. :thumbl:

Share this post


Link to post

Cu toate ca am echilibrat rotile, am reglat directia si am schimbat ulterior intre ele rotile, continua sa se auda un zgomot sacadat pe timpul rularii chiar daca masina este scoasa din viteza.

 

Aveti idee ce poate fi ? Eventual si o recomandare de service.

 

Multumesc anticipat pentru sfaturi

Share this post


Link to post

Am si eu o problema, la Cielo cand misc foarte usor de volan, indiferent in ce pozitie e, la inceputul cursei scartie ingrozitor.. Scartaitul nu vine de la volan propriu-zis ci se aude de undeva din partea dreapta, de la roata (!?) cred...

Am mai gasit un topic cu scartait cand tragi maxim, da' nu-i cazul aici. Sa fie caseta de directie.. Articulatii? :scarpin:

 

Aaa.. si se aude doar in mers, pe loc, cand parchez nu se aude nimic.

Share this post


Link to post

Nu te ingrijora ! Am avut si eu problema asta cu Cielo nou la ~ 200 km.

La service au demontat si gresat capul de bara, dupa care nu am mai auzit niciodata zgomotul acela (acum am 5000 km). Costuri : 1/2 ora cu totul, o butelie de vin la mecanic (masina e in garantie).

Iti recomand, deci, sa verifici capetele de bara.

Share this post


Link to post

Aha, merci.. asa o sa fac.. Acum mai nou vad ca scartaie si pe loc cand trag de volan.

Share this post


Link to post

Am un sunet la roata stanga fata(sau in partea din fata), ce se aude foarte bine si creste in frecventa pana la 30-40 km/h, dupa care pare sa dispara.Nu se aude ca un huruit ci ca un fel de scartait si asta doar cand roata ajunge intr-o anumita pozitie.Sunetul a aparut dintr-o data si se aude indiferent de profilul carosabilului.

Va multumesc de informatii!

CIELO 96

Share this post


Link to post

pol @ Sa umblat la vreo planetara sau a fost dat butucul la vreo roata jos?De acolo apar chitaiturile de obicei.Trebuie slabita planetara impinsa un pic in spate si bagat vaselina si apoi strinsa bine la cuplu mare.

  • Like 1

Share this post


Link to post
pol @ Sa umblat la vreo planetara sau a fost dat butucul la vreo roata jos?De acolo apar chitaiturile de obicei.Trebuie slabita planetara impinsa un pic in spate si bagat vaselina si apoi strinsa bine la cuplu mare.

MERCI DE RASPUNS!

TREBUIE SA MENTIONEZ CA DUPA CE FAC MAI MULTI KM NU SE MAI AUDE DECAT PUTIN DE TOT SAU CHIAR DELOC.SE AUDE TARE LA RECE SI MAI ALES IN ZILELE CU UMEZEALA.DIN CATE STI EU NU S-A UMBLAT LA PLANETARA.IMPINSA IN SPATE INSEAMNA SPRE CUTIE?SAU INVERS?ESTE COMPLICATA OPERATIUNEA?

Share this post


Link to post

1) am fost saptamana trecuta si am schimbat amortizoarele fata ... a mai fost nevoie sa inlocuiesc si ambele flanse cu rulment (poz. 39 in poza lui ovi_jer), cat si niste bucse (kreca poz. 45) ... p'astea din urma nu le aveau in service si a trebuit sa colind tot orashu' cu taxiu' ... le-am gasit intr-un final la magazinu' cel mic de la pasajul Muncii ... uf, masina era pe rampa si alea vechi erau varza.

 

2) aveam si eu un tzacanit pe stanga fata care se auzea mai ales cand treceam prin pasaje cu geamul deschis (prin reflectie) ... ce era? ... un shurub intrat in roata, cred ca de la liniile de tramvai ... intrase atat de bine ca roata nu pierdea presiune :prr:

Share this post


Link to post

Zgomot "frecare" roate stg. fata = etrier blocat ->verifica daca incinge. In general de la capat de bara in service iti spune imediat sau poti vedea si tu - cu roata respectiva suspendata pui pe cineva sa tina mana pe capatul de bara si tu misti de roata pe axa verticala - se simte. La pivoti si bucsi numai cu un levier iti poti da seama. Rulmentul de palier poate fi o problema - se poate schimba si fara presa. Pentru completare fig. de mai sus vezi atasament.

Share this post


Link to post

Inainte de a slabi planetara verifica nu cumva ai uzura mare la vreun disc(daca are umar mare) si daca supa cateva frinari dispare.In legatura cu planetara da se slabeste de la roata se impinge un pic in spate catre cutie.

  • Like 1

Share this post


Link to post

salve all

 

dupa ce am schimbat cam tot ce se putea in materie de amortizoare, pivoti si bucse, la roata din dreapta-fata a masinii a inceput sa se auda un zgomot ca de pivot dus. cum pivotii ca si restul, au o saptamina, am mers la autonet si au verificat; mi-au spus ca "joaca" etrierul, dar ca orice reparatie e provizorie si mai bine o las asa, ca n-are nimic. Cum adica? daca eu vreau sa nu mai zdrangane masina e imposibil??? ce fel de service e asta? so, ma puteti ajuta sa rezolv problema?

 

thnx

Share this post


Link to post

OFF: facusi bre cont? reusisi?

 

ON: Asa zice ei daca reclami o chestie minora care nu prea pot sa ti-o incadreze in manopera si nu prea au chef sa o faca moca. Eu banuiesc ca troncane placutele in etrier... Troncane si cand dai in gropi franata?

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...