Jump to content
Sign in to follow this  
vlad35

Scaun Auto Pentru Copii

Recommended Posts

Am cautat (nitel) si n-am gasit.

Eu stiu ca in Ro e obligatoriu pana la 3 ani dar in perspectiva concediului in Grecia as vrea sa stiu cum e in Bg si Gr.

Toma al meu are 4 ani si ma gandesc la un inaltator dar nu stiu daca e suficient (scaunul l-am dat pentru ca nu mai voia sa stea in el).

Stie cineva ceva ?

 

multu'

v

Share this post


Link to post

Incearca o pe Google dupa "traffic regulations Bulgaria" (respectiv Greece).

Share this post


Link to post

Pai pe tine te doare legea sau securitatea copilului??? Eu nu plec la drum in afara orasului fara sa-l pun pe Junior in scaun! Iar in oras merge in spate dreapta cu centura si cu mamica langa el!

Share this post


Link to post

Al meu merge, singur sau cu mama-sa, in spate, legat cu centura.

Din pacate, nu am mai reusit, acu' cateva luni sa-l tinem in scaunel.

Sper ca inaltatorul sa fie si legal (lumea zice ca, dupa 3 ani,e) si acceptat de utilizator pentru ca vreau sa-mi tihneasca vacanta

Share this post


Link to post

Scaunul lui Junior e un model care merge pana la 11 ani, format din inaltator si scaun complet. Inca rezista in scaun...

Share this post


Link to post

Bravo voua !

Cati ani are ?

Share this post


Link to post

3 ani si 3 luni. Dar e maricel, zici ca are vreo 4-5. Mai caraie el in scaun, dar adoarme pana la urma... O sa pun si o poza cu scaunul, am avut bucuria sa gasesc in Praktiker un scaun cu doar 1.7 milioane, fata de 4-5 cat e in alte parti...

Share this post


Link to post

Sal . Cum pot sami conving bebelu sa stea in scaunul de masina, vreau sa plec din localitate. Cat a fost sugar adormea in el si ma bucuram ca uite ce-i place si ca no sa am pb cu ea , acum facem 8 luni si urla ca din gura de sarpe cad o pun in scaun, sa merg undeva prin oras si o tine sotia in brate. Mai intampin dificultate cand prind scaunul in centura masinii; dupa cum arata producatorul ca ar trebui legat scaunul , numi ajunge centura, e mai scurta cu ~ 8 cm sa intre bine in clema ; apoi centura centrala sau lombara parca sta aiurea de tot .

Share this post


Link to post

Pentru centuri, vezi ca se gasesc prelungitoare. Pentru obisnuinta...sincer nu stiu. Al meu sta singurel si cu toate ca mai protesteaza din cand in cand, niciodata nu l-am lasat tinut in brate. De fiecare data cand merge in masina sta in scaunel. Fie ca merg 1 km pana la parinti, fie ca merg 50 pana la tara. Are 6 luni acum si ii place tare in masina :) .

Incearca cu jucarii, cu ceva care in mod normal il atrage. Verifica de asemenea sa stea comod in scaunel. Al meu mai protesteaza cateodata cand trece din brate in scaun, dar cu o jucarie se rezolva, se joaca un pic si uita, iar intr-un final, dupa 4-5 km de uitat pe geam, adoarme.

Oricum, din punctul meu de vedere, un copil de orice varsta neasigurat in masina este o atitudine iresponsabila din partea parintilor. Si din pacate vad zilnic zeci de exemple, fara nicio exagerare... Copii care alearga de colo colo prin masina, se catara pe luneta, pe bancheta din spate, se joaca etc... Sau sugari tinuti in brate de parinti sau bunici, in fata sau in spate...

Share this post


Link to post

Nici eu nu plec fara scaun. Am avut initial unui tip scoica si acum unul care merge pana spre 10 ani ( copilul are 3ani si 4 luni). Scaunul e unul relativ ieftin ( Primii Pasi cam 250 RON) are centura proprie in 4 puncte si ii spun ca este ca a lui Schumi, asa l-am convins si acum doar in scaun sta. Chiar ma gadeam ca pt drumuri lungi sa ii pun si un volan ( am unul pt PC) ca sa nu se plictiseasca.

Share this post


Link to post

Mai spuneti ... ca-mi trebuie si mie idei. Eu am acum un scaun tip scoica ... dar e pana la 10 kg ... iar junioru' are deja 8,5 kg la 5 luni jumatate :D Cum intr-un scaun mai mare nu o sa pot sa-l pun pana in 10 luni (cel putin asa am citit prin prospecte) ma asteapta vremuri grele. Noroc ca se incalzeste ... mai dam o hainutza jos ... si incape si el mai bine in scaunelul pe care-l are acum.

 

Cat despre modalitatea de deplasare ... niciodata nu l-am suit in masina fara scaunul lui ... de mic ... adica la varsta de 10 zile cand l-am adus de la Bucuresti la Braila :D . Atunci aveam un alt fel de scaun ... habar n-am cum ii zice ... statea perfect lungit, in lungul banchetei. In ala l-am dus pana la 3,5 luni (adica vreo 1.800 km) dupa care am trecut la cel scoica, dar putin inaltat funduletul astfel incat sa stea mai drept. Dupa 4,5 luni am scos "adaugirile" si am lasat scaunelul normal.

 

Pana acum are vreo 4.000 km "la bord" si deja nu mai protesteaza, i se pare normal ca el sa stea in masina in acel scaunel. Biberon sa fie ... o jucarie (i-am luat o chestie care se incolaceste peste manerul de la scaunel si se joaca cu chestia aia cu orele) ... si cu asta basta.

 

PS Buuuuna ideea cu "Schumi" :) ) dar cea cu volanul e de-a dreptu' bestiala!!!

Share this post


Link to post
PS Buuuuna ideea cu "Schumi" :) ) dar cea cu volanul e de-a dreptu' bestiala!!!

Chiar ca e bestiala, in caz de accident se poate lovi f usor cu volanul acela. [-X

Share this post


Link to post

George, eu ma gandesc ca aceste "10 luni", "10kg" sau alte indicatii de genul asta din prospecte si chiar de pe suportii scaunelor sunt niste praguri care au fost determinate astfe incat sa nu existe riscuri pentru bebelush.

Insa parerea mea este ca acum depinde foarte mult de la un copil la altul. De exemplu la a mea am facut trecerea de la scaunul scoica la cel normal (insa reglat mai aplecat un pic) de la 6-7 luni. Ce-i drept, la greutate se incadra in specificatiile de pe scaun (nu mai tin minte exact cat, insa bebele nu era peste medie, al tau pare sa fie...).

Acum vreau sa il intorc chiar cu fata spre sensul de mers fiindca isi tine deja capul fosrte bine, de altfel totdeauna a fost "inchegata" mai bine... Nepota-miu de exemplu, care e cu 9 luni mai mare dar mult mai greoi si la propriu si la figurat..., la un asa bebe intr-adevar as mentine cat mai mult scaunul scoica si sensul de mers cu spatele...

 

PS. sa nu mai zic ca bebelushii sunt mult mai mari acum decat erau in trecut, si pe forum al rubrica de copii sunt exemple elocvente, care tind sa devina normalitate...

Edited by Gica

Share this post


Link to post

Din pacate, la mine limita chiar e importanta. Bebe este mai mare decat "varsta" ... are si cu cine sa semene :D (eu 1,88/115 kg ... sotia 1,74/nuSeSpune kg).

 

Eu sper sa fie sigura pentru el trecerea de la mersul cu spatele la cel cu fata pana in momentul in care voi fi fortzat sa schimb scaunul. Bebe a avut niscaiva probleme cu tinutul capului ... acum dupa 2 luni de gimnastica/masaj/tratament etc. este in parametrii varstei lui ... dar nu vreau sa anticipez.

 

Daca o sa creasca in continuare mai repede decat e cazul ... am vazut la un moment dat, nu mai stiu unde dar o sa caut, un scaun 9-36 kg care se putea monta si cu fata si cu spatele si fixare doar cu centura ... dar era scuuuuumpisor (vreo 1000 RON :D ) Existau si altele ... dar cu ISOFIX ... iar Nubirica nu am auzit sa fie dotata cu asa ceva. Oricum nu am insistat prea tare ... ca nu-mi trebuia inca ... asa ca poate mai gasesc :)

Share this post


Link to post

Am mai facut cati km cu masina si cu fetita in spate , in scaunul ei scoica. Nu pot sa fac un drum complect , dupa cca 1,5 km plange cu lacrimi si se incalzeste si e toata transpirata, cu parul ud, ca ea nu mai sta acolo.Bebele meu nu are stare,nu sta o secunda intr-un loc, nu o pot tine in scaun, tre sa merg pe jos :banana:

Am zis ca mai incerc sa merg si so las la planga, dar pe vremea asta na=s risca.

Share this post


Link to post

George, eu am un scaun CAM care este 0-18 kg si care poate fi montat si cu fata si cu spatele. Mai cauta este extrem de mare pretul ala. Momentan Steff sta in scoica, dar la 8,4 kg si 69 cm, nu mai incape mult  <img src= )"> asa ca trecem la CAM

Fane_popa, insista. Este mai bine pentru ea.

Share this post


Link to post

Stiu ca exista multe oferte pana in 18 kg. ... numa' ca vreau sa rezolv toate problemele "dintr-o lovitura". Vreau un scaun 9-36 kg ... care sa poata fi demontat si folosit ca inaltator cand mai creste bebe etc. Tre' sa fie cu ambele tipuri de prindere (clasica, cu centura + ISOFIX) pentru ca nu am de gand sa pastrez Nubirica mai mult de 2 ani de acum inainte ... si in momentul asta aproape toate masinile noi au ISOFIX. Oricum inca nu am sapat foarte adanc pe problema asta ... mai am de lucru.

Intre candidati:

Interesant ... dar se prinde doar in centura masinii ... nu are centuri proprii ... dar are o foarte buna protectie laterala

Asta-mi place ... dar e cam ... rosu' pentru gustul meu. Merge insa faza cu Shumi ... doar e Ferrari :) )

s.a.m.d

 

@fane_popa: acelasi sfat ca si Mircea ... insista. Cu cat creste cu atat va fi mai greu sa o convingi sa stea in scaunel. Iar dupa ce mai creste o sa vreti si voi sa plecati la drum (concedii etc.) ... si nu-mi vine in minte decat reclama aia cu fetitza care zboara prin parbriz :( Crezi ca strumfu' meu nu plagea la inceput ... i-am luat dracia asta pe care i-am montat-o pe manerul de la scoica ... si l-am linistit o perioada. Cand s-a plictisit de ea ... deja se obisnuise in scaunel :) asa ca iar si-a adus aminte ce bine se juca cu ea ...

Share this post


Link to post
Chiar ca e bestiala, in caz de accident se poate lovi f usor cu volanul acela. [-X

Corect, sa stii ca la aspectul asta nu m-am gandit, era doar o idee pt ca se plistiseste la drumuri lungi.

un LCD in tetiera ar merge ? :) )

 

Nici al meu copil nu sta mereu in scaun din proprie initiativa, da il mai pacalesc. Reduc viteza pe langa masinile de politie si ii spun ca politistii vor sa vada daca are centura, oricene urca in masina isi pune centura automat ( chiar daca sta in spate ) mai o recompensa ceva.

Edited by tarabostes

Share this post


Link to post

Cum nici la mine in masina nu vroia pitica sa mai stea in scaun, am considerat ca e cazul sa fac niste schimbari. Asa cum ziceam si mai sus, am intors scaunul cu fata spre pozitia de mers, si l-am pus mai putin inclinat, asa ca acum calatoreste ca un adult in sensul ca sta in sezut si se uita pe geam, la bord, la trafic... etc simai ales doarme ! Aproape in fiecare zi a fost plecata cu maica-sa cu masina de o saptamana si nu au fost decat mici probleme (cum ar fi tras pe dreapta pentru sugarit... :) )

Share this post


Link to post

Va rog, o lamurire - ma bate gandul foarte serios sa fac o excursie de vreo 10 zile, prin august, cu familia (nevasta plus doi puradei), spre Ungaria si Austria. Am luat ghid turistic dintr-o librarie locala si-am vazut acolo ca pe autostrazi in Austria trebuie sa tinem copiii in scaune speciale pana la 12 ani! Puradica mea are 9 ani jumate si deja stie de-o buna bucata de vreme regula cu stat pe bancheta din spate si cu centura pusa, chiar si in oras (asta a facut din mine, parinte ' telectual, spotul ala cu fetita care zboara prin parbriz). Acum stau si ma intreb - trebuie sa iau sau nu un scaun de copil pentru gazulica mea?

Share this post


Link to post

Pai daca asa scrie, inseamna ca asa trebuie! Macar teoretic.

 

Practic, nu cred ca se uita ei in masina la tine... si chiar daca i se pare vreunuia ceva, poti sa-i zici ca gazulica ta tocmai a implinit ieri 12 anisori.

 

Drum bun si distractie placuta!

Share this post


Link to post
...Practic, nu cred ca se uita ei in masina la tine... si chiar daca i se pare vreunuia ceva, poti sa-i zici ca gazulica ta tocmai a implinit ieri 12 anisori.

 

Drum bun si distractie placuta!

Mda...daca nu ar fi pasaportul... Ca si chestie, o cunostinta care are un copil de 3 ani, a vrut sa mearga in Ungaria. La vama l-au intors deoarece nu aveau scaun de copii in masina iar copilul era cu el.

@Leone- Sfatul meu este sa te conformezi. Sa nu cumva sa te intoarca de la vama.

In alta ordine de idei, avand in vedere ca aici se discuta de scaune de copii, am si eu o intrebare: Voi in ce parte va pozitionati scaunelul pe bancheta din spate? Dreapta, stanga sau pe mijloc? Si eventual daca puteti spune si din ce cauze. Multumesc.

Daca se considera ca aceasta intrebare nu isi are locul aici, imi cer scuze.

Edited by BH ZNS

Share this post


Link to post

Eu am scaunul de copil in spatele meu (al soferului), si asta pentru ca e mai usor la nevasta, din fata dreapta sa intervina daca e cazul.

Share this post


Link to post
Mda...daca nu ar fi pasaportul...

Ai dreptate, nu ma gandisem asa departe  <img src= )">

 

 

De pozitionat il tin in dreapta spate, cica ar fi cel mai sigur loc din masina (si ambasadorii tot acolo stau in masinile oficiale).

In plus il vad foarte usor daca intorc capul, asta cind merg singur cu el in masina.

L-as fi pus pe mijloc, dar urchile de prindere de la isofix sunt mai departate decat picioarele scaunului!!! (ma refer la urechile dinspre interior).

Edited by NFS

Share this post


Link to post

Si eu tot pe partea dreapta am pus scaunul. Motive: il vad si eu mai si ajung mai usor daca sunt singur cu copilul (sau sotia); scaunul din dreapta soferului se poate duce mai in fata pentru a asigura un confort minim copilului si nu (ma)incomodeaza la condus. Dar...gandirea mea "bolnava" cauta tot timpul puncte forte sa minus in aceasta privinta (asa am ajuns sa va pun intrebarea). Si anume...eu cred ca pozitionarea pe partea stanga sau dreapta a scaunului este dezavantajoasa la impactele laterale. Nu cunosc un studiu anume care sa spuna ca partea dreapta sau stanga e mai sigura, asa ca am tendinta sa pun scaunul la mijloc. Dar...pe mijloc nu am centura de siguranta pretensionata ceea ce creste riscul de accidentare in cazul unei franari bruste sau impact scaunul nefiind asigurat bine. Pe de alta parte, daca as avea centura pretensionata si as pune scaunul pe mijloc, ma gandesc ca...Doamne fereste sa prind o barna sau un stalp sa intre prin parbriz...ca s-a dus copilul. Cam asta ma roade (uneori) si incerc sa nu ma mai gandesc la ce e mai rau.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...