Jump to content
Sign in to follow this  
tuf5075

Tobe Espero

Recommended Posts

Salutari!!!!

Pentru ca am inteles ca multe piese de la OPEL (care se gasesc mult mai usor decat cele de la Daewoo) s-ar potrivi la Espero...intreb daca este valabil si pentru tobe si conducte aferente. Daca da, care modele de la Opel sunt compatibile?

Cu multumirile de rigoare, astept rasp voastre.

Share this post


Link to post

Intrebare: te intereseaza compatibilitatea cu tobe Opel in ideea de a pune tobe second-hand? Ca daca nu, eu personal tot tobe Borla mi-as pune...

Share this post


Link to post

Am inteles ca se duc foarte repede tobele la Espero, si aici e o oferta mult mai buna la piesele pentru masinile autohtone...deci posibilitate reduceri foarte mare, si chiar cumparat de la privat la pret foarte bun.

Share this post


Link to post

Acum vad unde esti localizat, scuze. Eu as incerca pur si simplu sa sui masina pe rampa si sa vin macar cu o finala de Vectra B ca tare cred ca se va potrivi...

Share this post


Link to post

VIPER@ OK, o sa incerc, dar crezi tu ca de la Vecta B??? stiam ca Espero e cumva ruda cu Ascona, cu ceva legaturi cu Vectra A...eu ma gandisem pe acolo...

Si poate ca ar interesa pe mai multa lume (am vazut ca sunt cateva referiri, dar poate ar suna mai bine daca le-am grupa cumva) sa fie o lista cu piesele care se potrivesc de la alte masini la Espero, sau in general la Daewoo?....

Sper ca e o idee buna.

MGF

Share this post


Link to post

Pe Espero se potriveste destul de bine un motor + cutie de Vectra B. Aveam eu in plan un ECOTEC de 1.8, dar nu m-a tinut punga... De aia ma gandeam ca ar merge si tobele, macar finala. Raman pozitia si forma tobei, si aici prefer unele noi, pe comanda.

Share this post


Link to post

VIPER@ O intrebare..ca a inceput sa sune cam urat...chiar sub motor, la nivelul bordului cumva...si cand a m ridicat-o pe rampa azi...am vazut ca ...intre catalizator si motor e un fel de filtru?????? cilindric, mai gros decat teava originala care vine din motor,...si este acoperit de sarma impletita...??? ...so, intrebarea...ce e piesa aia :scarpin: ...si se schimba???ca nu are suruburi...e sudata pe teava direct...

Ceva idei?

Multe multumiri...

Daca nuam fost clar, pot pune o poza... :) >-

Share this post


Link to post

Este vorba de racordul elastic care are rolul de a nu transmite socurile si vibratiile motorului catre evacuare.Trebuie schimbata toata teava din galerie pina in catalizator.

Share this post


Link to post

ovi_jer@...  <img src= ("> o veste proasta...ai idee cat costa teava asta in Romania si cam cat e manopera...ca si pret..si ca si timp necesar inlocuirii. Se poate sa se fi rupt de la terenul accidentat pe care am rulat, sau doar varsta? (Intreb pt ca aproblema a aparut dupa ceva km prin Rom???? :D )

Oricum multe Multumiri. :drinkers:

Share this post


Link to post

Ia legatura cu nicubarbu pe PM sau aici si vezi poate iti pune un pachet :D .

Share this post


Link to post

Intr-adevar era racordul elastic de vina...

Cu schimbarea a fost OK, adica desi am cumparat toata conducta cu saxofonul..am gasit un service unde au taiat conducta in fata si dupa saxofon si au inlocuiot decat saxofonul prin sudare cu autogen(sper ca e corect spus??)

Riscul la schimbarea completa a tevii e sa se rupa un prezon in blocul motor...si se complica...

:drinkers:

Share this post


Link to post

Le si monteaza acolo? Cat ajunge manopera pentru amortizor si detentor?

Vreau sa schimb tobele ca nu mai suport cum face masina si caut za best price. Am gasit pe Basarabia cu 3.5 mil materialele(material aluminizat) si 900 de mii manopera, gasesc undeva mai ieftin?

Edited by Esperatul

Share this post


Link to post

Am auzit, nu sunt sigur... m-am interesat, intrucat, de la o vreme si eu am un mic tractor... Daca informatia primita este corecta, am inteles ca de obicei n-ar trebui schimbat tot amortizorul, ci doar o garnitura... un fel de inel din grafit sau asa ceva... si care se afla la capatul dinspre motor. Stiti ceva de el?

Share this post


Link to post

Numai cielo are conul acela de etansare .

Share this post


Link to post

Merci.

Va trebui deci sa schimb tot racordul...

Share this post


Link to post

am un espero 1.5 16V din 2007 si i-am schimbat pana acum 2 tobe finale (sunt de proasta calitate) si originale...adica...ma rog...de la ENA GROUP :) ) plus ca...o caruta de bani am dat pe ele. eu am toba de vectra B pe espero meu :)

Share this post


Link to post

salutare la toata lumea ! sunt nou in acest forum si am o intrebare. am un espero 1.5DOHC si am inlocuit toba de spate cu una noua (scria pe ea made in Koreea) cand accelerez peste 2000 de ture scoate un zgomot urias. am crezut ca este toba de vina, am cumparat alta de la alt magazin dar ...acelas zgomot, mai mare decat cu toba veche. exista diferenta constructiva intre tobe la modelele cu 8 sau 16 valve ? cu/fara catalizator ? nu stiu cum sa rezolv aceasta problema. multumesc



Edited by vali45

Share this post


Link to post

Du-te si ia-ti banii inapoi de la cele doua magazine;piesele coreene de daewoo au devenit niste infectii in marea lor majoritate.Daca nu esti fan tunning cumpara o toba bosal,costa 130-150 lei,eu am cumparat bosal la cielo acum vreo 2 ani si sunt foarte multumit de calitate.

Share this post


Link to post

multumesc CFL !

Edited by Salex

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...