Jump to content
Sign in to follow this  
yany

Probleme Cv Tico

Recommended Posts

"Rulemntii de la diferential"...este o idee

Pentru asta va tb sa desfac cutia...e treba seriaosa aici :) , am vb la un magazin de sh de o cutie Tico...pretul este de 6,5 mil cu garantie de 6 luni.

Mai caut sa vad...daca gasesc mai ieftina!

Multumesc

Share this post


Link to post

vezi ca pe autodaewoo e 5,5mil si cred ca-ti da garantie si acolo!da nu poti schimba numai rulmentii?

Share this post


Link to post

Am elucidat misterul de la huruit/zgomotul acela care pare sa vina de la cutie...

Este un rulment de 6000D (modelul) de 6 roni (pretul) in volanta, in care intra axul cardanic din cutie.

Daca vrea cineva detalii despre cutia Tico...sa vina la mine ca-i ofer detalii

Share this post


Link to post

Rulmentul de la volanta...este acelasi rulment ca cel de presiune?

Unde ai rezolvat problema si cat te-a costat?

La mine uruie in asa hal incat ...te doare capul .

Multumesc

Share this post


Link to post

Salut, aceeasi problema ca si cea a lui rusu andrei, ma chinuie de trei saptamani, se aude un huruit la cutia de viteze, pe masura ce creste viteza se acutizeaza, dimineata la rece imi da trepidatii in toata masina, mentionez ca si-a batut joc un mecanic de mine , m-a pus am schimbat rulmentii la ambele roti, rulmentii la alternator, am schimbat distributia a spus ca poate o fii de la rola sau pompa de apa, in cele din urma am schimbat si kitul ambreiaj+placa+ rulment, degeaba nici un rezultat parca face mai tare, mecanicul mi-a spus ca s-a uitat in cutie dar nu a vazut nimic in neregula (acum nu stiu daca, sau cat de bine s-a uitat), si s-o las asa sa faca mai tare ca poate-si da el seama de la ce este??!!?? una peste alta masina merge mai prost, face autoaprindere, huruie mai tare, nu stiu ce sa fac, toata distractia m-a costat in jur de 10 mil. rugamintea mea este daca ma poate ajuta cineva cu un sfat sa ma indrume la un mecanic bun si cinstit, mentionez ca mecanicul a lucrat multi ani la city centre, asa ca nu stiu ce sa mai zic. MULTUMESC FRUMOS PT. EVENTUALE SFATURI !!!!!

Share this post


Link to post

ma poate ajuta cineva cu un sfat cu o indrumare, in legatura cu problema de mai sus? Multumesc frumos!

Share this post


Link to post
Rulmentul de la volanta...este acelasi rulment ca cel de presiune?

Nu, nu este acelasi. Rulmentul de presiune apasa pe placa de presiune, intre placa de presiune si volanta se afla discul de ambreiaj. Rulmentul din volanta este montat in centrul volantei si are rolul de a centra suplimentar axul cutiei de viteze.

 

John, la tine problema poate fi din cutia de viteze (ulei, rulmenti, pinioane) sau din grupul conic. Eu in locul tau as inlocui uleiul din cutie, as verifica daca zgomotul mai exista in mers cu cutia decuplata si daca zgomotul se acutizeaza in anumite conditii, gen viraj, gropi etc

Edited by Mircea

Share this post


Link to post

Face zgomot numai in sarcina ? Cum a zis si Mircea poate fii de la rulmentul volantei(priza ) sau rulmentii diferentialului (acolo unde intra planetarele ) !

Mai ai ulei in cutie ? Cati km are masina ?

Share this post


Link to post

Am ulei nou in cutie total 75w-80, aveam si inainte la nivel, zgomotul se aude in miscare, chiar daca o scot din viteze si in sarcina, in special dupa 60km/h, iar dimineata am un huruit de-mi da trepidatii in toata masina, dupa ce se incalzeste dispare la relanti, si in repaus la relanti daca accelerez mai tare cand revine din acceleratia se aude huruitul, am fost vineri la radacini pe giurgiului, am verificat doi mecanici, au mers cu masina, au suspendat pe elevator, si in cele din urma m-au pus sa schimb iar rulmentii de la roti, au zis cu nu este din cutie, iar zgomotul cu revenirea din acceleratie este din alternator, in sfarsit am schimbat iar rulmentii de la roti degeaba, tot face cred ca ma dau batut, nu stiu ce sa-i mai fac sau unde sa o duc. Masina este din 2000, 130000km un singur proprietar, si a fost foarte bine intretinuta. MULTUMESC FRUMOS MIRCEA si TOPser !!!!

Share this post


Link to post

Concluzia este sa desfaci cutia ,eu suspectez rulmentii diferentialului ! :-?

Share this post


Link to post

Dragii mei am si eu un ticozaur la care tin ca la ochii din cap.Poate unii il stiti am participat cu el la niste competitii audio,un tico alb.Bun sa lasam astea.Acum 2 zile l-am imprumutat pentru o seara la un prieten.A doua zi nu a mai intrat 1-a si a 2-a.Faza e ca maneta nu se mai duce in stanga pentru a baga in treptele 1 sau 2?Dupa ce am mai chinuit-o am observat ca uneori se duce in stanga dar foarte greu si dupa multe insistente.ramane blocata pentru treptele 3 si 4 in stanga nu pleaca nici s-o omori decat cand are ea toane?Ce poate sa fie?Va rog sa ma ajutati.Multumesc frumos

Share this post


Link to post

Daca dai n'ai ! Verifica pe o rampa timoneria pe dedesubt ,daca e OK atunci problema este in cutie :dizzy:

Share this post


Link to post

am gasit problema.boltul la sateliti rupt.si o bucata s-a dus langa cautator si de aia nu-ai dadea voie sa miste.rezolvat

Share this post


Link to post

 zgomotul se aude in miscare, chiar daca o scot din viteze si in sarcina, in special dupa 60km/h, iar dimineata am un huruit de-mi da trepidatii in toata masina, ...

 

Am mai postat si in alta parte dar am gasit si aici dupa multe cautari - aceeasi problema o am si eu a rezolvat cineva de curand problema? Eu suspectez tot rulmentii/rulmentul de la diferential, va rog daca a rezolvat cineva sa mi spuna si mie cum. Mentionez ca fac naveta cu ea in fiecare zi cate 80Km si daca ma lasa sunt in pom si pomul foarte sus in aer asa ca va rog ajutor!!!

 

 

Multumesc anticipat.

 

 

Share this post


Link to post

Am fost astazi la service, cei de acolo sustin sus si tare ca zgomotul nu este din cutie ci de la rulmentul rotii, uleiul arata foarte bine dar au fost de acord sa l schimbe (adus de mine Castrol 80W-90, abia astept maine dimineata sa vad daca mai haraie la relanti, acum nu stiu ce sa spun de zgomot, de ceva vreme, cam 4-5 zile zgomotul a inceput sa se amplifice, in plus se aude difererit daca masina ma "salta"cateodata pe strada, mai exact cand face volte aproape nu se mai aude deloc, ce spuneti este intradevar problema de rulment?

 

Multumesc anticipat

 

 

Share this post


Link to post

Salut baieti!Am si eu o problema la cutie...cand o pornesc dimineata,sau in general cand este motorul rece,se aude ca un rontait neuniform in cutie...daca apas pedala de ambreaj,nu se mai aude,cand iau piciorul de pe pedala se aude si un fluierat(cum se aude cand suiera rulmentul de presiune),pentru 2-3 secunde...si parca nici masina nu mai trage asa ca inainte...ce sfaturi imi dati?

Share this post


Link to post

Rontaitul e dat de rulmentul de presiune. Nu este o prea mare problema, la mine face de vreo cateva ierni.

Cand o sa umblu acolo, o sa schimb tot kit-ul, are cam 265.000km.

Share this post


Link to post

am si eu o problema se aude un zdrancanit cand plec mereu de pe loc sau cand accelerez brusc...banuiesc unul din tampoanele de la cutie...cum as putea sa aflu exact daca e de la tampoane...multumesc

Share this post


Link to post

...cum as putea sa aflu exact daca e de la tampoane...

 

Le verifici.

Share this post


Link to post

Deci odata cu chimbarea kitului de ambreiaj si al uleiului din cutie ar trebui sa scap de problema..ce ambreiaj si ulei imi recomandati?? Apropo,zgomotul a aparut treptat dupa ce mi-a mai reglat un pi mecanicul ambreiajul ca tinea prea jos...

Share this post


Link to post

Am si eu o problema la Tico. Schimbatorul de viteze are o cursa de aprox 5cm dreapta stanga de zici ca s-a rupt. Cand am luat masina nu era asa deloc.

Este vorba de o bucsa ceva? Si daca da, unde este situata mai exact, sau cum pot ajunge la ea sa o schimb.

Multumesc

Share this post


Link to post

Verifica bucsile tijelor dintre schimbator si cutie. Probabil s-a rupt cel putin una, daca ai joc asa mare.

Verifica si daca ai joc sus-jos la schimbator. Adica apuci de schimbator si tragi usor de el spre plafon. Daca exista joc si aici se poate elimina cu un distantier facut dintr-o sticla de PET de apa minerala care se introduce intre bucsa care fixeaza nuca pe care pivoteaza schimbatorul de viteza si siguranta sa.

 

Daca nu e de aici trebuie sa te uiti la cutie.

Edited by Pedala

Share this post


Link to post

Buna seara,

 

Numele meu este Marian si sunt nou pe acest forum si nou posesor al unui tico din 99.

 

Am mai multe probleme la cutia de viteze,1) are un huruit mare la ea cand sta pe liber dimineata, dupa ce se incalzeste se aude un pic mai incet. precizez ca nu este rulmentul de pe volanta, banuit de mine initial, cici e nou, l am schimbat cand am skimbat setul ambreiaj., uleiul e nou skimbat. 

 

2) curge ulei pe la intrarea planetarelor in cutie, precizez ca am mare grija sa nu scada prea mult uleiul.

 

3) in sarcina, la turatie mai mare are bataie in cutie, la toate treptele, nu e mare zgomotul produs, dar nu e normal.

 

imi doresc sa repar cutia, cat se poate de bine, acum intrebarea mea este daca se gasesc piese noi pentru cutia de viteze, caci nu vreau sa apelez la dezmembrari si daca stiti pe cineva bun care repara cutii de viteza in constanta.

 

sfaturi? pareri?

 

Va multumesc!

 

 

Share this post


Link to post

salut ma numesc ionut si am si io o nelamurire ... am zic io o problema la cutie , cand plec de pe loc mai ambalat cu treapta 1 nu mai merge sa o scot ceva o agata ...

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...