Jump to content
Sign in to follow this  
Kristian

Aer conditionat Tico

Recommended Posts

Uite ca ti-am gasit eu. Si ti-am si mutat subiectul.

Multumesc mult de tot...  <img src= ">

Share this post


Link to post

Am o mica problema la AC-ul masinii mele, mai precis merge numai in treapta 1 si 2 a ventilatorului, daca comut pe treapta 3 a ventilatorului se decupleaza AC-ul. De asemenea daca actionez geamurile electrice aceeasi poveste, se decupleaza AC-ul. Are cine habar care este cauza? (mentionez ca virgula comutatorul treptelor de la ventilator este ok) Multumesc,

 

Foloseste te rog functia si nu mai deschide subiecte existente.

Edited by Mircea

Share this post


Link to post

Probabil prea multi consumatori. Verifica instalatia electrica mai ales daca stii ca s-a umblat la ea.

Share this post


Link to post

Nu-i cazul, chiar daca opresc toti ceilalti consumatori aceeasi poveste iar in instalatia electrica nu s-a intervemit niciodata, totul este original. Cred ca are legatura cu vre-un termostat sau ceva de genul dar nu sunt sigur

Share this post


Link to post

Cred ca problema la tine e de la turatie. Daca aceasta scade sum o anumita limita compresorul decupleaza (ma rog releul). Am avut si eu problema asta un mecanic a incercat sa ma convinga ca e de la filtrele imbacsite.

Share this post


Link to post

Daca ar fi de la turatie atunci problema ar fi numai de la relanti, nu? Pot sa am si 120km/h ca tot nu merge in treapta 3 de ventilator.

Share this post


Link to post

La mine nu poate sa-i dea de cap nimeni,adica cei de la raverservice,am incarcat cu freon instalatia,dar compresorul nu porneste,au tot verificat ei pe acolo dar nimic,cica pot da un raspuns numai daca dau compresorul jos sa-l testeze pe banc,alti bani,alta distractie...pe mine ma intriga insa faptul ca pe firul de excitatie al ambreiajului de la compresor nu vine nici un curent,de la ce o fi oare?siguranta este ok,

Share this post


Link to post

Cam tot aceiasi problema am si eu la ticolosul meu ,numai ca la mine nu merge pe treptel 1 si 3 de ventilatie ,iar pe doi porneste si compresorul si ventilatorul de racire!Ca sa nu mai zic ca nu baga gram de aer rece,cu toate ca nu cu mult timp in urma am fost in service si amverificat instalatia si domnii de acolo au reumplut-o cu freon!  <img src= ">

Share this post


Link to post

Acelasi lucru l-am patit si eu .. acum merge doar in treapta 2 de la vetilator. Freonul se poate evapora f rapid daca sistemul nu e bine etansat , cea ce este f posibil avand in vedere vechiema masinilor. Daca nu rezolvi cu etanseitatea sistemului nici nu are rost sa bagii freon in sistem.

Daca ai freon in sistem se vede cand pornesti AC , deschizi capota motoruluisi te uiti pe lupa de sticla de la vaporizator (cred eu), in partea dreapta langa far si radiator, si daca pe lupa se vede ca circula un lichid dar sa fie continua atunci inseamna ca ai, daca circula cu intreruperi sau deloc e clar ca nu mai ai freon. Eu am completat cu freon acum 2 luni (140 de lei in timisoara pe Iuliu Maniu) si chiar se simte...

Share this post


Link to post

La mine a costa 150ron!M-am uita la lupa respectiva si sa stii ca circula lichid constant,oricum la service a fost pusa pe tester si mi sa zis ca nu are pierdere de presiune!Si totusi unde e aerul rece? :rolleyes:

Share this post


Link to post

In cazul meu AC porneste doar pe treapta 2, am pierdut vreo 10 minute pana mi-am dat seama de ce a pornit foarte putin si apoi s-a oprit (cand am pornit ventilatorul, am trecut prin treapta 2 si a declansat cresterea turatiei pentru cateva secunde dar apoi s-a oprit).

In fine, dupa umplere, in cateva minute (cu geamurile inchise si sistemul pus pe reciclarea aerului) s-a facut numai bine in masina, chiar nu ma asteptam sa faca racoare asa repede.

Din pacate, dupa vreo 10 minute de invartit in jurul service-ului (schimbasem si rulmentii pe fata), am oprit motorul si dupa nici un minut , s-a intamplat cel mai frumos lucru: un pocnet puternic urmat de un nor alb si frumos deasupra capotei. A pleznit furtunul care pleaca din condensator (banuiesc ca asa se numeste "radiatorul" mai mic, aflat in fata celui "normal") inspre...inspre ce o pleca el ca nu am avut timp sa ma uit, am fost ocupat. Sa injur. Am aflat ca sunt patru furtune aferente acestui sistem, fiecare in jurul pretului de 100 ron. Urmeaza sa fac un calcul sa vad daca ies mai ieftin cu schimbat un furtun + umplut cu freon, asteptat cu nerabdare sa pocneasca altul, si tot asa, SAU asa cum mi se pare logic, le schimb pe toate si gata. Revin eu cu amanunte cand mai stric si altceva.

Asadar, daca nu ati folosit AC de multa vreme si/sau nu mai este gaz in instalatie, faceti o verificare temeinica a sistemului inainte de a il umple.

Bafta multa!

Share this post


Link to post

Salutare. Sunt nou pe forum, am un Tico din 98 pe care l-am cumparat acum 3 luni si am unele mici probleme care imi dau insa mare bataie de cap! Inca de la achizitionarea masinii, mi-am dorit neaparat sa fie cu AC... DAR surpriza ... aerul meu conditionat nu functioneaza ... Nu stiu ce are ... cand am luat masina aerul conditionat functiona bine ... nu l-am mai folosit aprox 2 luni si de cand cu caldurile astea mari am incercat sa-l folosesc si eu.SURPRIZA, nu functioneaza... cand dau pe AC , turatia motorului scade... dar aer rece nu intra deloc, din contra aerul este cald, nefiind nici o diferenta intre momentul in care AC-ul este pornit si momentul in care dau pe ventilator. Am incercat sa dau pe ambele pozitii maneta care recirculeaza aerul din masina sau il baga in habitaclu pe cel de afara si nici o difeneta :wallbanger: ... practic masina baga aerul de afara sau cel de la motor.. ideea e ca eu nu am aer rece in masina, chiar daca motorul a mers mult timp, chiar daca stau 10 minute sa astept sa se raceasca aerul ... Nu stiu ce are si mi-ar fi de mare ajutor niste pareri din partea voastra. :osanale: Va multumesc anticipat. Salut.  <img src= ">

Share this post


Link to post

Nu mai ai freon in instalatie.

Share this post


Link to post

Salutare,

 

Foarte ciudat comportamentul masinii mele.

Tico, 1998, incarcat cu freon acum 3 saptamani, cel la care am incarcat a spus ca este ok si nu sunt pierderi. Cand a fost furtuna cea mare, m-am incapatanat sa merg cu Tico prin cele mai mari baltoace. Pana atunci ACul a mers. La cateva zile, insa ACul nu mai baga nici un pic de aer conditionat. Baga aer la temperatura normala. La o inspectie vizuala, am observat compresorul "murdar" cu lichid din acela verde aprins, lichid de identificare a scurgerilor.

Ce se mai poate face?

Foarte important: UNDE se poate remedia asta? Din ce am vazut pe la diversi, toti se pricep sa completeze si sa verifice, dar sa repare... nu prea.

Spor,

Octavian

Share this post


Link to post

Am urmatoarea problema :

 

Cu vreo 6-7 luni in urma am demontat cureaua de la compresorul de A/C. Acum cateva zile am pus-o la loc si surpriza...nu mai raceste deloc. Cum sa verific daca de vina e compresorul sau lipsa de freon din instalatie?

 

In plus de cand am montat cureaua se aude un tacanit ca de culbutori si la 3-4 secunde un huruit .

 

 

Ce e de facut?

Share this post


Link to post

ca sa verifici daca mai este freon pe langa baterie este o conducta care se ridica in sus cu o bila in varf.. apasa cu o surubelnita 1-2 secunde si vezi daca isi pierde 'suflul' inseamna ca nu mai ai freon in instalatie

Edited by uhd

Share this post


Link to post

Azi am fost cu Tico la service la o verificare a instalatiei de A/C deoarece nu racea cum trebuie (nu facea frig).

Au constatat ca in instalatie erau 840 grame freon in loc de 550 cat este normal, si din aceasta cauza compresorul se oprea din cauza presiunii prea mari care se facea in instalatie.

In plus, am constatat impreuna cu mecanicul respectiv ca nu functioneaza compresorul decat pe treapta 2 a ventilatorului: pe treptele 1 si 3 se opreste compresorul.

Este normal?! Asa este si la voi?! Mecanicul nu stia sa-mi spuna deoarece am fost la un service Dacia.

Va multumesc.

Share this post


Link to post

Nu stie nimeni sa ma ajute cu un raspuns?!

Share this post


Link to post

Salut! Si eu am un Tico care are 10 ani si tocmai am incarcat astazi instalatia cu freon dar am constatat ca imi huruie niste rulmenti de la compresor dar in rest e binisor...Binisor pentru ca functioneaza AC doar pe treapta a 2-a si trebuie gadilat sa porneasca. Din cate am citi pe acest topic pare a fi o problema mai generala si se datoreaza cred electronicii slabe a masinii. Vreau sa incerc sa desfac cutiuta care are controlerul AC ului de sub bord sa vad poate o avea praf ceva...sau o fi de la contactele ventilatorului. Se pare ca mai am ceva de lucrat pana sa am AC functional.. :(

Share this post


Link to post

Deci sa inteleg ca este normal ca A/C sa functioneze (adica sa raceasca) numai pe treapta 2 a ventilatorului?!

Share this post


Link to post

La mine merge numai pe treptele 2, 3 si 4 de la ventilator. Pe treapta 1 nu porneste compresorul si deci nu baga aer rece!

Share this post


Link to post

DACA STIE CINEVA DE UNDE POT ACHIZITIONA COMPRESOR AC SECOND HAND PENTRU TICO, SAU DACA SE POATE RECONDITIONA UNDEVA CEL VECHI.

Edited by Mircea
De ce tipi la noi?

Share this post


Link to post

Multumesc pentru raspunsuri.

Acum am patit altceva: sambata s-a rupt cureaua de la compresor, asa ca luni m-am dus la un service sa o inlocuiesc. Acolo am constata ca de fapt fulia de la compresor se invarte foarte greu, motiv pentru care nu am mai montat noua curea deoarece s-ar fi rupt intr-un timp foarte scurt.

Stie cineva unde se poate repara un compresor de Tico? Am auzit ca se schimba rulmentii... altcineva imi spunea ca daca ar fi doar rulmentii ar fi bine, sa nu fie si nu stiu ce releu din interior... daca ar fi releul acela imi va trebui alt compresor.

Ca sa concluzionez: stie cineva un mecanic care se pricepe sa faca o constatare sa-mi spuna daca se mai poate face ceva sau imi trebuie alt compresor? Mentionez ca am demontat compresorul de pe masina.

Sau cunoaste cineva unde as putea gasi un compresor nou sau sh?

HELP!

Share this post


Link to post

Am aceeasi problema, compresorul. Problema este ca unul nou costa 1800 ron. Am cautat sa cumpar second hand dar mi-a fost teama sa cumpar pentru ca nu ma pricep si nici nu cunosc un mecanic dornic sa-l monteze.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...