Jump to content

Recommended Posts

Salut. Am mai postat in ceva topicuri dar vreau sa aprofundez putin si sincer sa fiu nu stiu daca as fi offtopic in forumurile ce am postat deja.

Intai : Cielo, 96, rosu, motor benzina 1.5, niciodata gaz, 117 000 km (in bord), din auzite 170 000 reali.Reparatii : nu cunosc dar din ce vad fostul proprietar a facut o multime de "imbunatatiri" infecte ce nu-si au rostul, ma indoiesc ca masina a vazut vreodata service sau macar vre-un mecanic bun.

Cum am mai scris si dincolo mi-am cumparat alt cielo ce probabil are niste probleme urate.In postarile anterioare am specificat ca imi consuma mult ulei, mult rau, ei bine... azi m-am apucat sa schimb uleiul sa descopar in spatele motorului, pe partea cu clapeta de acceleratie un furtun taiat si o balta de ulei.Nu stiu cum nu am vazut-o dar am reparat problema, alt furtun +colier, banuiesc ca ar fii un furtun de retur al uleiului, este foarte gros, pleaca din capacul culbutorilor si ajunge in baie?, cred.

Oricum, am luat si antigel , apa si bineinteles n-am putut desface fluturele de la radiator asa ca am scos radiatorul. Constat ca este infundat asa ca am bagat ceva apa cu presiune sa-l curat, daca e sa-l fi stricat mai am unul nou pe vechiul cielo asa ca m-am riscat.

Schimb uleiul, filtrul montat, radiator la loc dar am pus doar apa pentru a spala putin si instalatia era de nedescris apa... . De asemeni nu am caldura , aer vine puternic dar caldura inauntru doar cand sunt in sarcina, la relantiu se raceste, se pare ca n-am rezolvat problema incercat sa spal putin cu apa instalatia. Oricum, am dat prima cheie sa las termostatul sa cupleze pentru a spala instalatia si m-am trezit cu un nor de fum in spatele masinii. Dupa ce s-a incalzit motorul acesta a disparut sper ca permanent.Am lasat masina pornita 25 30 minute (probabil nu era necesar) si am ascultat motorul(o placere de a mea). Suna ca un tractor... al meu vechi cielo ce a decedat avea un sunet de-ti incanta urechile asta suna groaznic. Las aici un clip pentru cazul in care cineva doreste sa-mi dea o parere https://photos.app.goo.gl/MwCbVWycfSOvOlFp1 (sper ca am voie). Un coleg pe acest forum a specificat ca probabil trebuie sa fac motorul sa fiu sincer nu stiu daca il mai fac, probabil cumpar din nou altul. De asemeni tensiunea la baterie a scazut la vreo cativa volti, bateria este noua are 2 luni dar nici contactele la multimetru nu erau asezate bine, e posibil ca aceasta sa fie cauza.Totusi, noaptea sesizez mereu in bord acul la baterie usor rosu, cateodata nu mereu. :scarpin: . Masina "noua" ma asteptam sa aibe probleme totusi merge frumos.

Nu ma plang, stiam ca este loterie cand am luat-o, speram totusi sa o fi luat de la cineva ce si-a respectat masina ca si mine, la prima vedere parea acceptabila.

Multumesc, sper ca n-am gresit postand astfel ,de asemeni multumesc anticipat pentru pareri/sugestii.  <img src= ">  <img src= "> :osanale: :osanale:

P.S.

As fi vrut sa fac o compresie la cilindrii sa vad ce iese, cel mai probabil asta urmeaza dar desi este ieftina momentan sunt lefter :shock: .Voi reveni cu update-uri , raspunsuri daca sunt ,intrebari si multumiri de asmeni.

Edited by Coma21

Share this post


Link to post

Acul de la apa se ridica la mjiloc si sta acolo? Sau e mai jos? E posibil sa ai si caloriferul de caldura infundat, daca zici ca si cel de racire era plin de jeg...

Motorul suna rau, din tot ce ai zis are o gramada de probleme. Si cu alt motor, tot loterie e, ideal ar fi sa-l probezi.

Share this post


Link to post

Acul sta la jumate , nu creste. I-am dat de probă când am luat-o 120, părea ok. Celalt cielo ce l-am avut tot praf l-am luat,i-am făcut motorul și m-a ajuns 2500 de lei. Timp pierdut și multe altele. Am zis sa nu mai repet. Pe asta am dat 1850.

Share this post


Link to post

Furtunul de care vorbești din spatele motorului cred ca e cel de ventilatie carter. Duce presiunea si vaporii de ulei din baie sus la axa, si de-acolo pe admisie. Ar trebui sa fie o teava care sa se duca pana jos, si jos garnitura. Poti pierde destul ulei pe-acolo daca cineva nu a mai pus garnitura acolo.

 

Motorul suna urat, dar cred ca doar din axa cu came-culbutori face galagie, nu suna a bataie de biela, ceea ce înseamnă ca se poate rezolva usor. Pana nu-l desfaci n-ai de unde sa stii, dar o chiulasa buna s-ar putea sa te scape de batai de cap.

 

Cu caldura rezolvi usor: scoti furtunele care intra in calorifer, legi alte furtune destul de lungi, le prinzi cu ceva soricei acolo sa nu sara, in loc de coliere si bagi apa de la robinet/pompa/ce poti. Pe retur prima data apa, apoi alternezi pana cand iese curara. O sa scoti mare parte din mizerie asa, si o sa ai caldura.

 

Voltajul a picat cu siguranta pentru ca nu stateau bornele bine. La 3-4 volti ai fi pierdut aprinderea si s-ar fi balbait motorul. Si sa scapi de becul ala aprins cred ca ai nevoie sa cureti papucii de la alternator si legaturile la masa, probabil sunt murdare si oxidate.

 

Spor la treaba!

 

Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk

Edited by Mihai.Ionita
  • Like 1

Share this post


Link to post

O intrebare care, poate, nu-si are rostul: daca ai mai avut Cielo, stiai cu ce se "mananca". De ce te-ai incurcat cu rabla asta? Piata abunda de Cielo.

Share this post


Link to post

O intrebare care, poate, nu-si are rostul: daca ai mai avut Cielo, stiai cu ce se "mananca". De ce te-ai incurcat cu rabla asta? Piata abunda de Cielo.

Din mai multe motive.

M-am grabit deoarece naveta pe zi cu masina ma costa 20 25 de lei iar cu bus-ul 58.De asemeni vanzatorul era un prieten de-al batranului meu. Un alt motiv a fost itp facut in octombrie, taxa de drum platita inca 8 luni parca si asigurarea platita de vanzator pe 3 luni pana se schimba proprietarul. Sunt ceva banuti la un loc.Cand am luat-o daca-mi amintesc bine nu se auzeau sunetele astea, este adevarat , lipseau multe coliere, acel ...furtun desi impropriu spus, chestia aia imensa din guma ce iese din comanda de acceleratie si pleaca in vreo 3 directi, mereu uit cum se cheama, imi cer scuze, era rupta. Avea niste defecte dar din punctul meu de vedere mici ce le puteam repara si eu. Dupa vreo 300 de km zic eu a inceput sunetul de "tractor" .Plus sa fiu sincer, un ulei, o apa, un furtun , cateva electrice pot si eu schimba, asta datorita forumul asta, am citit foarte mult dar expert nu sunt.

Share this post


Link to post

Motorul a inceput sa scoata zgomotele din video dupa ce i-ai schimbat uleiul?

Share this post


Link to post

Motorul a inceput sa scoata zgomotele din video dupa ce i-ai schimbat uleiul?

Nu, am luat mașina , am văzut că este negru uleiul dar n-am mai avut atunci bani să-l schimb, am mers 300 de km și completam că pierdea și ajungea mereu pe minim apoi a început sunetul sa se audă. Toata chestia a însemnat vreo 5 zile până am luat salariul. Când am schimbat uleiul deja se auzea acel sunet.Am sperat că odată schimbat dispare dar din păcate n-a dispărut. O chestie ciudata ce mi s-au părut când am luat mașina era filtrul de ulei nou.De ce mama naibii schimbi filtrul dar uleiul nu...

Edit.

Sunetul se auzea cand ajungea pe minim, adevarat nu am stiut ce ulei avea in el iar un coleg mi-a imprumutat un litru de castrol 10W40.

Aseara am plecat cu ea ca a trebuit sa-mi iau batranul de la munca, facut vreo 70 de km. Nu se aude tare din masina, defapt doar daca cunosti cum ar trebui sa se auda realizezi din masina. Oricum, am observat si un scartait la relantiu mai nou.

O alta chestie ciudata ce am obeservat, cablurile de la injectoare par noi, totul este murdar in jur dar cablurile acelea par noi.

 

 

Edited by Coma21

Share this post


Link to post

Da, motorul a fost "aranjat" pt vanzare. Probabil i-a turnat ulei gros, ars ca sa ascunda zgomotul. Sigur axa cu came e afectata. Pt evaluare: desfa capacul axei cu came si vezi ce-i acolo. Fa-i un test de compresie si in functie de rezultat evaluezi situatia. Poate ai noroc, cum au scris si colegii, sa-i schimbi doar chiulasa si axa cu came. Sa dai baia de ulei jos si sa cureti mizeria din ea. Sigur, motorul a fost tratat doar cu mineral de 2 lei.

Edit: legat de achizitionarea altui motor, la cat de vechi sunt, sigur nu gasesti vreunul in stare buna. Bafta!

Edited by cris06

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...