Jump to content
Sign in to follow this  
kikosro

Problema Turatie

Recommended Posts

Astazi dupa cam doua luni am facut un drum ceva mai lung . Am parcurs cam 45 din totalul de 210 de km si am constatat urmatorul lucru : Daca scoateam din viteza pe liber turatia ramanea nemiscata , sau scadea 100-300 de ture si ramanea asa ! Daca aveam 3000 ture si scoateam pe liber , asa imi statea acul sau scadea foarte putin . Am oprit motorul in mers si am vrut sa-l repornesc cu metoda bagi a 5-a eliberezi usor ambreiajul si porneste numai ca , un alt fenomen ciudat : Am luat contactul pana la capat , l-am pus inapoi pe a 2-a treapta si fara sa dau la demaror sau sa bag in a 5-a a pornit singura .. numa am pus contactu si a luat-o . Pe urma am mai oprit odata motorul si am pornit cu a 5-a .. si tot turatia nu se schimba pana cand am ajuns aproape de prima destinatie si am oprit la un semafor .. Dupa ce am oprit la semafor totul a revenit la normal si deatuncea nu a mai facut figura .. (nu am oprit motorul la semafor) + pe langa asta am avut un consum enorm pe cei 45 de km cam aproape 8 litri ceea ce

Din ce cauza sa fii fost ?

Share this post


Link to post

Daca ai subturat-o mai rau la o plecare de pe loc (scazut turatia sub 800 rpm, gen tremurat bine la demaraj), sau ai lasat-o in viteza la o turantie prea mica, apropiata de ralanti, ECU compenseaza lipsa acceleratiei crescand turatia de ralanti , si, din ce am vazut si a a mea, nu reuseste sa recalculeze turatia normala decat daca te opresti vreo 20 de secunde pe loc cu motorul pornit. In mers va ramane turata din cauza motorasului pas cu pas ce ramane deschis cu un numar mai mare de pasi. Este un lucru normal, cel putin dupa mine.

La a doua problema nu am inteles, ai pus contact in pozitia pornit (becuri aprinse in bord) + bagat a 5a in mers si a pornit?

Daca da, e ca si cum ai fi pornit-o impinsa.

Edited by Corneda

Share this post


Link to post

Nu am mers subturat deloc , la deal am luat demaraj cum trebuie .. Momentan nu mi-a mai facut figura .. La urmatoarea revizie am sa curat clapeta de acceleratie , egr , IAC

 

Iar la a doua problema , doar am pus contactul pe treapta doi si fara sa calc ambreiaj , bag in viteza sau sa dau la demaror a pornit !

Edited by kikosro

Share this post


Link to post

Am si eu o mica problema cu turatia si anume: De cateva zile la pornirea la rece se tureza singura la 2200-2500rpm timp de 5 6 secunde dupa care turatia revine la 1100-1200rpm pana se incalzeste motorul, am si gpl pe ea iar la 2000rpm trece singura pe gaz(trecerea pe gaz cand motorul e rece nu ii face bine) ce poate avea de se tureaza asa mult la rece?

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...