Jump to content
Sign in to follow this  
liviu_np

Insetata

Recommended Posts

Salut,

Matizul meu cel vechi a ramas pe dreapta din cauza caroseriei necorespunzatoare. Asta a fost constatarea unui politist si are dreptate. Prin urmare nu mai am talon, investitia in thinichigerie este destul de mare drept pentru care masina este in curte, pe butuci.

De la serviciu am primit cu titlu de gratuitate o Nubira 1, 1.6 cmc, 16 valve, din 1999, 243.500 km in bord, cutie automata, care a stat pe dreapta de un an si jumatate pana am pornit-o eu. Motorul, cu o baterie buna, a pornit la a doua cheie chiar cu benzina veche si statuta pe care o mai avea.

Ajuns acasa, am schimbat toate filtrele, bujii, fise, ulei motor, saboti, tamburi, cilindri frana, cabluri frana de mana, placute fata, lichid frana si... i-am montat instalatie GPL noua :) . M-am uitat pe istoricul masinii la seful departamentului auto si prin ce avea el pe acolo am gasit ultima factura de service din toamna 2013, kilometraj 215.000 km in care era specificat printre altele schimbul de ulei+filtru cutie de viteze si curea distributie+pompa apa+intinzator.

Masina a fost achizitionata de noua de firma la care lucrez, a fost o masina destinata persoanelor din conducere, deci s-a avut grija de ea. Anual se plateau in jur de 6000-7000 de lei pe piese si revizii.

O sa pun cateva imagini zilele urmatoare.

Problema majora pe care o am cu masina este ca are o sete nebuna, devoreaza benzina, gaz, cam 19% fix :) la suta de km.

Va invit pe sectiunea dedicata problemelor poate ma ajutati in rezolvarea unor probleme :)

Multumesc,

Liviu

Share this post


Link to post

Sa pui si poza cu matizul ruginit. Azi am descoperit ca o masina poate fi scoasa din circulatie daca politia dispune asta.

Share this post


Link to post

Am mai avut acum 3 ani talonul luat tot pentru asta... :) , L-am facut cat de cat, am mai umplut cu spuma pe la praguri, reparatii cu chit de fibra de sticla si l-am colantat in loc de vopsea. A iesit foarte bine, cei de la RAR nu au avut nimic de zis. Mi-au dat OK-ul.

Acum, asta e!

Nu am mai mult de 300 de km cu ambreiajul nou, bascule+bucsi, rulmenti fata, placute frana, caseta de directie SH reconditionata, motorul a fost desfacut din cauza unei bujii si am rectificat chiuloasa, garnituri, simeringuri, am facut totul ca la carte. Ce mai! In afara de caroserie totul era perfect. Motor silentios, fara fum, consum rezonabil, pe A1 viteza medie 120-130 km/h (pe GPS, nu pe bord), ulei + filtre schimbate la timp... pacat de masina!

O sa pun poze sa fie pentru eternitate :) )

Share this post


Link to post

Va rog sa nu continuati aici discutia pe tema consumului. Am mutat postarile pe topicul tehnic dedicat.

 

Momentan topicul ramane deschis, poate colegul nostru doreste sa il pastreze pentru prezentarea masinii si evolutiei sale.

Share this post


Link to post

Cateva imagini, nu foarte bune, facute cu telefonul.

Promit ca am sa postez si altele mai relevante :) si mai bune.

post-36371-0-90792400-1476095742_thumb.jpg

post-36371-0-72130400-1476095762_thumb.jpg

post-36371-0-21960800-1476095776_thumb.jpg

post-36371-0-92568200-1476095793_thumb.jpg

Share this post


Link to post

Si zici ca asta e montaj profi? :) "Plamanul" l-a pus langa radiator, in cazul in care vreodata o sa trebuiasca sa-l inlocuiesti ai un furtun de demontat fix mai jos de piesa asta. Rampa de injectoare trebuie sa o dai la o parte cand schimbi fisele/bujiile. Mufa de diagnoza si ECU-ul de la gaz pe unde le-au lasat? ajungi la ele?

Share this post


Link to post

Mufa si ECU sunt sub goarna de la alarma, langa pompa de frana. Sunt accesibile.

Initial acolo au vrut sa monteze "plamanul" dar era mai stramt locul cu 1 cm. Daca am nevoie sa umblu sub plaman nu am decat de desurubat o piulita si il mut. Este prins cu o tija de suportul de la baterie

Am facut proba sa vad cum pot ajunge la bujii si este ok.

;)

Share this post


Link to post

2300 lei

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...