Jump to content
Sign in to follow this  
dae-woo-doo

Subaru Versus "rest Of The World"

Recommended Posts

Succes. Deci nu mai are rost să-ți spun de ce NU e potrivit un SUV pentru drumuri lungi sau decembrie Subaru e o alegere buna dar Subaru Diesel e un sacrilegiu, nu?

 

Sent from my D5803 using Tapatalk

Share this post


Link to post

Merci pentru urari! ;)

 

Chiar ai dreptate, un SUV nu e cel mai potrivit pentru drumurile lungi.. dar tocmai asta e problema, ca mereu am parte doar de drumuri "combinate".

 

Daca as face telecommuting pe autostrada, zilnic, cu siguranta alegeam o berlina (ba chiar una cu cutie automata).

 

Dar, am mai repetat: as vrea ceva cu garda la sol mai mare si cu o pozitie de condus mai inalta.. oricum, Outback e un fel de break (caravan) cu garda ceva mai inalta (Forester-ul ar fi modelul lor mai "SUV").

 

In ce priveste diesel/benzina, nu m-am decis.. stiu ca ei au traditie in motoare pe benzina, in general. Consumul fiind cam la fel, cuplul deasemenea.. chiar ar fi OK un motor pe benzina, daca e mai putin zgomotos.

Share this post


Link to post

Nemultumirea ar fi ca are 10 ani / 200k km si s-ar putea sa-nceapa sa-i cada toate alea. O pastrez pentru mers la piata, n-as vrea sa trebuiasca sa-i schimb ceva "pe-afara".

 

PS: Ce-ti mai face Lancer-ul?.. btw, are motor japonez? (un dealer mi-a spus ca Mitshubishi mai folosea (foloseste?) si motoare Peugeot.. oh sh*t?!)

Nici vorba de asa ceva. Cel puțin în prezent nu e cazul. Dealer beat. MIVEC-ul meu e clasic pentru Mitsubishi și are o istorie lunga și curata, făcut în ograda lor. Singurul împrumut l-au făcut de la vw, dieselul de 2 litri la care au renunțat după ce și-au produs singuri pe cel de 1.8.

Lancerul meu e foarte bine, nu am treaba cu el.

Eu tot nu am priceput ce SUV ai în prezent, jur.

Edited by Englishman

Share this post


Link to post

Domnu, ia o pisicuta, pune-o pe bulgaria, pune o manea blana si ..gata... :)

 

Serios acum, masini de cocalari sau nu, cele 3 marci mentionate sunt clasa premium si asta se simte, nici eu nu credeam cand auzeam vorbe de genul ca..daca iti iei bmw nu mai vrei alta masina, pana mi-am luat unul :)

 

Eu cu japonezele nu sunt, nici nu prea am mers decat cu honda accord, mazda mx5, nissan primera si mitsubishi lancer (asta ultima m-a dezamagit profund),

Da..sunt masini ok dar eu nu merg pe mitul ala cu...nu se strica dom'le. Mai degraba o masina cum o intretii asa o ai..poate sa fie ea ce o fi.

Si inca ceva, la nemtesti fiindca au toti "cocalarii" gasesti piese peste tot si la preturi decente, la japoneze e mai greu si mai scump.

Share this post


Link to post

"pisicuta"?.. "pune-o pe bulgaria"?.. (not familiar with this slang!)

 

Cum spuneam, nici eu nu-s rasist (japoneze/europene).. dar daca ma-mbrac ca o cu*va (cu chiloti bmw) si ies pe strada, crezi ca intuieste cineva c-am facut-o pur si simplu pentru ca sunt ieftine elasticele de la chiloti?!

 

Discutia despre Subaru a pornit de la motorul boxer, nu ca-i japoneza. Apropo, japonezii au "scapat" de cocalari doar pentru ca au un design de kkt la toate masinile lor.. ;)

 

PS: Vezi sa nu te-auda @Englishman, cu disrespectul tau pentru Lancer.. ca nu te mai dai jos din BMW!

 

 

Share this post


Link to post

Sincer, mie mi se cam rupe de ce zice lumea despre mine, masina am luat-o fiindca mi-a placut cum e construita. Dar na..daca tii la prestanta si nu vrei sa te...vorbesca lumea...aia e. Oricum, cocalarii nu "ajung" la noile modele asa ca... :)

 

Referitor la, boxer, benzina, diesel etc...incep prin, boxer. Tot ce stiu e ce acel motor este foarte echilibrat, nu va vibra, nu se va simti, centru de greutate jos. Ce imi mai aduc aminte de la oltcit, destul de greu de schimbat bujii si in general complicat de "servisat", 2 curele de distributie, vre-o 2 arbori de contrabalans, foarte greu de schimbat in regie proprie, detalii tehnice, daca te duci la service nu va trebui sa iti bati capul cu asta. Mai erau mituri ca va pierde ulei din cauza constructiei dar...probabil mituri. Eu as merge pe un motor clasic dar it's just me.

 

La diesel/benzina niciodata un motor pe benzina va consuma ca un diesel, astea's mituri urbane, este pur si simplu fizica, transformarea energiei din chimica in mecanica+caldura. La benzina intotdeuna caldura degajata va fi mai mare de aici si consumul mai mare. Motorina pur si simplu are un randament mai bun, arde mai jos ca temperatura.

Alte avantaje la diesel, turatie mica de functionare, rezulta durabilitate in timp, cuplu mare care ajuta in afara in trepte mari de viteza. Dezavantaje, piese mai scumpe, mult mai sensibil daca nu stii sa mergi cu el, mai greoi daca esti genul sportiv...etc.

In principiu se poate spune orice despre diesel, ca polueaza, ca...etc insa la consum nu exista dubii, consuma mai putin decat cel pe benzina.

 

Referitor la @Englishman, stie, si a lui e la fel, norocul lui ca e benzina, eu am mers cu diesel si nu exagerez deloc cand spun ca aveam motorul in brate, nu am vazut pana acum o masina la care sa se auda motorul mai rau in cabina. Initial am crezut ca are ceva masina respectiva insa aparent.. "asa face toate" :)

 

Edited by Dj_Dark
  • Like 1

Share this post


Link to post

Merci pentru informatii, foarte pertinente si logice.

 

Totusi, sper ca Subaru o fi depasit "epoca" Oltcit (macar in ce priveste facilitatea interventiilor asupra motorului). Cel putin, filtrul de ulei este.. cum intri sub capota, pe dreapta. ;)

 

Si eu sunt cam nesimtitor cu lumea, in general, dar cu BMW-ul.. nu stiu ce sa zic. Daca ar fi sa-mi iau acum, as cam fi "prostul cartierului" (pentru ca toti "vecinii" au deja, langa piscina, si bimmer-ul de rigoare.. evident, de la X6 in sus!).

 

Adevarul e ca ar trebui sa-mi revizuiesc perceptiile pentru ca, in curand, voi lasa "cartierul" in urma si voi deveni european "genuine" (de Carinthia). Si, intr-adevar, austriecii au multe masini nemtesti, deci o astfel de masina s-ar putea sa ma ajute sa ma simt si mai mult "ca acasa".

 

Dar tot acolo am vazut (acum vreo luna, tot la ski!) si un Subaru Outback (modelul nou, despre care vorbeam) si, din ce-am putut sa observ, in parcare, arata destul de bine finisat (interior/exterior).

 

OK, am inteles (si sunt "ars", deja) ca japonezele stau mai prost cu piesele, dar poate ca prin Austria/Germania n-or sta chiar asa de rau, ca la noi?

 

Hai ca mi-ai stricat toata bucuria, eram convins ca-mi iau Outback-ul ala.. :roll:

 

(just kidding!)

Share this post


Link to post

:P

Un mercedes da bine oriunde ;)

Share this post


Link to post

:-D amuzant topicul.

Proasta antifonare a Lancer-ului și a multor alte japoneze se rezolva banal, cu câteva folii de STP sau similare, în locurile potrivite. Credeți ori ba, în prezent, la peste 180 zgomotul provine în mare parte doar de la vânt.

Partea cu piesele rare e o poveste. O mașină nouă are o garanție de 5 ani, în cazul meu și în cazul japonezelor în general. După? După am siguranța ca nu cumpăr toate mizeriile contrafăcute pe vapor și iau piese originale care ma țin încă pe atât. Costa mai mult, dar la fel costa și piesele originale noi la bmw sau Audi. Dacă nu-ți permiți, iei jafuri la 1500 euro și le repari săptămânal cu chinezării apoi afirmi ca japonezele "sunt cam nașpa" și nu merita. :-D Give me a break, will you?!

Repet, puteam sa-mi iau la aceeași bani un seria 3 de 2 ani vechime și sa fiu vedeta cartierului :-D Însă prefer sa stau liniștit multi ani de zile în caz ca ceva e în neregula, nu sa umblu de nebun sa repar pe bani multi ciurucul aruncat de neamț fraierului de roman care are orgasm când se așează pe scaunul bătătorit de bășinile occidentale. Sigur, când strugurii sunt acri...

Nu sunt vreun nabab, banii se fac greu, recunosc sincer ca dacă aș fi avut 45 de mii de dat, m-aș fi dus glonț spre un bmw NOU. Dacă aveam numai 5 mii, fugeam la un Sandero, ceva..tot din ce m.a învățat viata, e cea mai sănătoasă perspectiva.

Orice ți.ai lua nou, ai o garanție care chiar se respecta, am experienta mea.

Din ce am observat, ești un băiat cultivat, sunt sigur ca iei o decizie buna, nu ai nevoie de sfaturile nimănui care nu a mirosit o mașină nouă vreodată.

 

Place Subaru? Da-i bătaie, e NOU!

Sa-l stăpânești sănătos!!

 

PS. Am un coleg care nu se poate căca de foame și imediat după ce mi-am luat masina, vine, o privește dezaprobator, clatină din cap cu dispreț și zice "eu nu aș da niciodată atâția bani pe o mașină nouă" :-D :-D

S-a urcat în Loganul sau second și a plecat.

Edited by Englishman
  • Like 1

Share this post


Link to post

Merci pentru complimente! (ma simt ca o muiere, careia i-ai impartit varsta la 2)

 

Tinand cont ca am Cielo din 99 (luat de nou) si n-a fost "a lu' tata", iti dai seama ca nu mai sunt "baiat" de mult. ;)

 

Unde m-ai nimerit din plin e cu "masina noua". Si japoneza, tot de noua am luat-o (acum 10 ani).. obsesia cu "flatulenta" altora in masina mea ma bantuie si pe mine. Nici macar sa iau una din showroom nu suport (daca s-a urcat vreunu fara pampers la volan?)..

 

OK, deci daca atunci cand eram (mai) mic si prost mi-am luat coreeana.. dupa ce m-am mai luminat, mi-am luat japoneza.. acum, cand sunt la apogeu, pe mana cui merg?

 

Bai, ce va mai pricepeti sa-ncurcati omu'.. :tractor: :lavolan:

 

 

PS: Now serious.. care ar fi cea mai buna alegere, in jur de 40k euro (o iau pe firma)? Eu de aia am apelat la voi, ca sunteti obiectivi.. Daca intrebam pe forumurile lor, nu scapam fara sa-mi cumpar ce dreaq venerau ei pe-acolo. :-@

Share this post


Link to post

@englisman, we agree to disagree :) Nu mai comentez inutil.

 

In rest eu sunt pe principiul invers, decat sa dau o caruta de bani pe o masina noua, mai bine astept 2-3 ani si o iau la 3/4 din pret (sau poate la jumatate). Nu am 2 maini stangi si nici nu ma incanta extraordinar reviziile la service autorizat, pentru pastrarea garantiei. Care garantie este posibil sa nu acopere unele daune pe motive de "users fault".

Singurul avantaj al unei masini noi in viziunea mea este ca e...noua si atat. Restul e can-can. Desi, s-au vazut si cazuri in care masina noua si la inceput de drum ca model nu e cea mai buna alegere. A se vedea vw 2.0 tdi, bmw e 90 motor N47, chiar si chevrolet kalos, aveo cruze...etc.

Personal prefer decat sa dau 6000 euro pe un logan aproape chel, mai repede imi iau o masina premium in care mai bag inca 2-3 mii si schimb tot ce e de schimbat si am masina. Si la fel prefer sa iau o masina care a aparut de ceva timp si producatorul a avut timp sa repare defectele de "tinerete" (care sunt tot mai numeroase in ultimul timp), in general facelift-ul vs modelul original, a se vedea E46 FL vs NFL motorizarea diesel M47tu vs M47.

 

Anyway, discutia se poate continua la infinit, dupa cum spuneam, fiecare cu parerile lui, tu alegi ce ti se pare pertinent de pe aici. Ca idee pentru ce vrei tu eu as merge pe un audi allroad, e un compromis bun, dar, dupa cum spuneam, is just me.

 

 

Edited by Dj_Dark

Share this post


Link to post

Ti s-a parut ca discutia este despre masini?!

 

Dupa o coreeana si o japoneza, m-asteptam sa-mi recomandati o tailandeza.. ;) (of, numai la masini va e gandul!)

 

Arata bine Audi ala (ca sa ne abatem de la subiect).. dar ce fac cu garda aia la sol, pe coclauri?

 

Repet, am nevoie de SUV din 2 motive:

 

1) garda la sol

2) portbagaj "pana sus" (cum are un break)

3) pozitie inalta de condus

4) mai mult spatiu sub capota, sa stea motorul mai lejer (si eu pe langa el, cand ii fac revizia)

5) oglinzi retrovizoare de neam prost, gen autobuz (sufar de o boala, am mereu senzatia ca sunt urmarit de unii cu o masina mai tare ca a mea)

6) derivat din 1): sa pot efectua interventii sub masina fara sa o ridic pe cric

8) sa pot face copii in masina, din picioare

9) oops.. am zis ca sunt doar "2 motive"?!

 

Cred ca ar mai fi vreo 20, dar hai sa revenim la motorul boxer.. ;)

Share this post


Link to post

Un RAV4 nu-ți place? Ar mai fi și Vitara...am un amic incantat de noua sa achiziție.

Știi ce SUV mi.aș lua eu, sincer, la banii ăștia? Mi-aș lua tăticul tuturor mașinilor de teren, mașină care nu te face de ras nici pe asfalt. Jeep Wrangler. Abia acum lumea se împarte în doua, un tot teren veritabil și restul lumii.

Sigur, prin prisma mărcii, nici un L200 nu e de lepădat...însă e prea dura și aspra pentru multi. Și dacă nu ai o casa în construcție, nu.ți folosește. Am făcut drive test cu asa ceva și am avut senzația ca pot trece prin blocuri cu ea fără probleme.

 

Părerea mea clara, Wrangler. Nu se demodează niciodată, e puternica și suficient de fiabila. Urata de către maneliști, rară pe șosele, suficient încăpătoare, poți schimba uleiul stand în picioare, iar off road face legea. ;-)

Edited by Englishman

Share this post


Link to post

Eu observ ca mașina pe care ți-o dorești trebuie sa fie bună la o gramada de chestii.

Mai puțin la cum merge, asta n-ai inclus în criterii, :D mâncare oare știe sa facă??

 

La nebuneala cu mașina noua, sunt de acord cu tine. La mașini și eu le prefer virgine...

Share this post


Link to post

Ca o gagica virgina ți-ar fi displăcut înainte de a te căsători . ;-)

Share this post


Link to post

Displacut?! De displăcut nu mi-ar fi displăcut mai nimic pe vremea aia... Însă de preferat, preferam mai degrabă rolul de elev decât de profesor :D

  • Like 1

Share this post


Link to post

@Englishman:

 

Cand m-ai intrebat ce japoneza am acum, ti-am raspuns: "it's not a suv, it's a toy". Am zis ca a fost un indiciu suficient, dar vad ca toata lumea era cu gandul la virgine. ;)

 

That's it, I actually have a (toy)ota RAV4. Dar mi-au ajuns 10 ani, parca as incerca si-o tailandeza.. ;)

 

Si apropo de virgine, ca sa le integram in subiect: preferati cu boxeri sau string?!.. cu "cilindrii" in linie sau in V?!

Edited by dae-woo-doo

Share this post


Link to post

Wrangleeeeeeeer!!

 

Ma prinsesem ca era vorba de Toyota, însă nu eram sigur dacă a fost un joc de cuvinte intenționat ori ba.

 

Ca veni vorba de Jeep, sunt aproape convins ca următoarea mea masina va fi un Wrangler, dacă după strânsul din buttocks voi face față prețului de nou. (bineînțeles). O vânătoare, un pescuit...va fi mai puțin importanta autostrada pentru mine în zece ani.

Edited by Englishman

Share this post


Link to post

Asa e, de-abia aia e masina!

 

Desi, mi-ar fi placut sa fie mult mai rudimentara inauntru (din ce-am vazut, e foarte hi-tech). Mi-ar place si una in doua usi, soft top.. si un "vagon".. dar n-are rost s-o (sa te) chinui pe autostrada.

 

Cand m-oi retrage la cabana mea de la marginea lacului (si poalele muntelui), vand tot parcul auto si-mi iau numai Wrangler (una mica si una mare). Si te-astept la un peste si-un mistret.. :tractor:

Share this post


Link to post

Bai nenica, ati dat-o in diverse de tot. Englezule, omul a cerut masina de excursii + autostrada + mers la schi si tu ii recomanzi Wrangler si L200 ? n-au nici o legatura. Toata lumea isi doreste masina de teren "ca arata misto", dar unora le place sa bata cuie cu pantoful :) ) nu-ti iei masina de drum lung cu arcuri lamelare, da-o incolo.

 

Daewoodoo, io m-am dat cu Foresteru' nou. Nu-i deloc o masina rea, dar nu mi s-a parut sa mai aiba legatura cu cea mai veche (pe care daca o incaltai cu ceva bun, faceai si teren lejer). E "inmuiata", au coborat-o fata/spate ca sa nu o umfle aerul pe burta, e prea "lucs" ca sa faci namol cu ea ... si cel mai important pentru tine la excursii: E MICA INAUNTRU. Espero era cat hambarul, asta abia are nitel portbagaj in spate (si nici in interior nu e foarte incapatoare). Amicul care si-a luat-o a sfarsit prin a-si lua portbagaj exterior, si n-are familie asa numeroasa :) )

 

Ce treaba are garda la sol cu gropile si bordurile ? mai repede agati bara/plasticele decat sa pui masina pe burta. Si daca nu vrei sa ai grija plasticelor, atunci nu mai poti sa te dai cu 150 pe autostrada. Scula potrivita la locul potrivit. Foresteru' 2016 are 22 cm, Sandero are 20 cm, Duster are 21 cm :) )

 

Offroad "soft" gen urcat la schi faci cu orice masina cu un AWD destept (si ala de la Subaru e destept) si caucioace bune. Si Q7 trage bine in zapada, daca e incaltat cu ce trebuie ... lucreaza electronica aia intr-un mod de speriat, iti dozeaza acceleratia si tractiunea ca sa stea comod si fara griji soferu' (pana la un punct, ca minuni nu poa' sa faca).

 

Legacy, Outback, Forester (masina normala cu spatiu, semiSUV seminalt cu semispatiu, SUV inalt cu putin spatiu) - alege-ti ce vrei, incalt-o cu ceva AT-uri daca vrei neaparat si da-i bataie. Pana ajunge sa se strice ceva semnificativ pe ea, are deja 10 ani sau mai bine. Legacy n-are X-mode, tu stii daca-ti trebuie sau nu. Foresteru' e un pic mai scurt in ampatament decat alelalte doua, in rest sunt cam aceeasi palarie.

 

Masina de mers pe autostrada, infipt in namol si la opera dupa ce-o speli este doar Gelandewagenu'  <img src= )">

  • Like 1

Share this post


Link to post

Eu nici cu RAV-ul n-am avut probleme cu zapada sau cu off-road-ul moderat. Stresul cel mare era ca nu gaseam niciodata anvelope adecvate (avand o dimensiune aiurea).

 

As fi vrut sa-i pun ceva off-road (nu m-ar fi deranjat zgomotul pe asfalt) dar tot ce-am gasit avea un indice de viteza mic (130km/h).. deci asta at fi insemnat sa stau toata ziua numai pe banda 1 (pe autostrada). Iar eu, practic, nu prea cobor sub 150 km/h..

 

Cu spatiul, am rezolvat-o si eu oarecum cu un portbagaj deasupra.. dar (desi e cel mai aerodinamic model de la Thule) tot face zgomot la viteza mare si nici nu mai pot sa intru in toate parcarile (subterane) acoperite.

 

Mie mi-ar conveni ceva gen Nissan Pathfinder (pare c-ar avea un portbagaj destul de mare).. dar restul familiei asociaza aceasta masina cu un dric. ;)

 

Anyway.. daca toata gama Subaru sta prost cu portbagajul, nu-mi mai ramane decat sa iau toate reprezentantele auto la rand si sa vad in ce masina ar incapea confortabil un sicriu.

 

Apropo de Nissan.. de cand s-au inhaitat cu Renault, mi se par nefrecventabili. Probabil ca pana si japonezii care-au mai ramas la conducere sunt de fapt francezi.. ;)

 

In plus, n-am mai vazut in oferta lor nici Murrano (care avea un design interesant, nu ca s-ar potrivi la ce vreau eu). Si cred ca nici Pathfinder-ul nu mai exista..


(apropo.. astazi este "vineri 13".. drive safe!) 8-X

Share this post


Link to post

L200: Rear Elliptic leaf springs

 

La Wrangler (si de altfel orice cutie/caramida similara) o sa plangi la consum cand sari de 100-110. Wrangleru' de 2.4 e submotorizat, 3.6/4.0 te omoara la impozite, tot la dieselu' de 2.8 ajungi ... si ala de la italieni, despre care nu stiu nimic. Prea multe compromisuri ... si in general cand incerci sa gasesti una care le face pe toate, nu face nimic bine-bine.

 

Ah, si apropo de ambreiaju' la Forester: din ciclul "mi-au spus doi prieteni", pe diesel se uzeaza cam repede daca se merge mult in urban. Pe de alta parte, nu tre' sa-ti iei diesel ca sa-l folosesti urban, ca oricum dai in altele :) )


PS: Englezule  <img src= )"> http://mashable.com/2016/05/12/nissan-buys-mitsubishi/

Share this post


Link to post

Eu nu văd sensul unei mașini de teren la tine un tara, decât dacă ieși de pe drumurile publice. Alea publice sunt fie practicabile cu Loganul, fie sunt închise. Eu vin iarna de iarna în stațiunile austriece și nici nu s-a pus vreodată problema de awd și alte prostii.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...