Jump to content
Sign in to follow this  
dae-woo-doo

Subaru Versus "rest Of The World"

Recommended Posts

Tot partizanatul meu foarte evident se referea NU la l200, ci la americanul care face cel mai bine în stare stock decât oricare alta mașină din lume. Și anume off road. Pe l200 l.am sabotat singur pe pagina anterioara, se știe ce suspensie are, e o mașină pentru casa în construcție, dupa cum ziceam.

Tocmai ca e ca o cărămidă diferita față de restul tigailor de pe piață. Submotorizata? Asa aud despre 90 la suta dintre mașini, însă pariez ca nu ramai blocat cu ea în noroaie sau ca te faci de ras pe autostrada.

Pana la urma, toate astea NOI e nașpa, dupa cum observ, sfătuiesc omul sa-și ia un SUV Bentayga, dracu știe ce hibe mai are și ăsta.

Sau, mai simplu, un Barcas cu motor custom "nesubmotorizat"

Edited by Englishman

Share this post


Link to post

Eu am trecut de nivelul "statiunilor austriece".. alea le alegi doar daca vrei sa te dai pe zapada cot la cot cu rusii si ucrainienii (nu-s rasist, dar ma deranjeaza zgomotul acela infernal supranumit "limba rusa" precum si atentatul la bunul simt aka "caracterul slav").

 

Daca vrei sa dai de "oameni", tre sa urci muuult mai in sus, pe munte.. de unde nimeni nu s-a intors viu (in nici un caz, calare pe o berlina), cum ar spune povestea. Adica pe ghetari, pe creste, prin fundaturi..

 

Iar in ce priveste "eu nu văd sensul unei mașini de teren la tine un tara, decât dacă ieși de pe drumurile publice".. cred ca n-ai mai fost de mult pe plaiurile astea.

 

La noi, teorema se enunta astfel: "POTI sa mergi pe drumurile publice, DACA SI NUMAI DACA ai masina de teren". N-ai vrea sa auzi ce-i la gura mea pana ies din tara..

 

 

PS: Desigur, exprimarea de mai sus a fost metaforica.. dar cred ca s-a inteles esenta: poate ca se-ajunge si cu o berlina, strangand din buttocks (vorba lui @Englishman).. dar parca as prefera sa merg pe-acolo ca sa ma distrez, nu sa fac febra musculara la fund.. :butt:

 

 

Share this post


Link to post

Vreau și eu tips pentru iarna viitoare :D ca s-o programez deja.. Deci unde sa merg? De ajuns vad eu cu ce ajung...

Share this post


Link to post

Nu-mi permit sa dau sfaturi unui cetatean mult mai "european" (Bruxelles) decat mine! Te descurci tu.. de exemplu, cauta ceva care sa nu apara pe booking.com! :compupunch:

Share this post


Link to post

Cum asa "mai european".... Ce, austriecii ăștia au ieșit din UE deja, chiar și înaintea englezilor? :D

 

Acum la modul serios, chiar mi-ar prinde bine niște idei. Treaba asta cu informațiile din gura în gura am aplicat-o cu succes în România, însă în Austria mi-e mai greu

Edited by mr_

Share this post


Link to post

Englezii fac doar un circ ieftin cu "brexit"-ul, ca sa mai santajeze un pic UE..

 

Speaking of russians (and off-road).. se mai fabrica Volga?! :headbanger:

Share this post


Link to post

Stie cineva un site de vanzari masini in afara de mobile si autoscout ca astia-s mai scumpi decat olx si autovit,ca vreau sa caut si eu un awd pentru oras si iesiri in natura.

Share this post


Link to post

Remarcabila observație :D deci mașinile samsarilor de pe autovit, care includ și cheltuielile și profitul lor sunt mai ieftine decât la sursa. Oare de ce? :D

 

@u-duu

Ai testat domn'le cel forester? Cum ți s-a părut la plastic, peste hyundai? Ca pe mine la capitolul asta nu m-a convins. Eu am făcut un drivestest doar pe loc, la salonul auto :D

Share this post


Link to post

Deocamdata, trec printr-o faza de analiza profunda.. ;)

 

Mai mult, trebuie sa-mi revizuiesc si optiunea de plata. Initial, ma gandisem tot la un leasing, ca si cu RAV-ul.. dar mi-am adus aminte ce nervi mi-am mai facut si eu cu samsarii (cei de la leasing, de asta data).

 

Pana cand termin de achitat masina, aceasta este oficial a lor.. si pentru orice plecare pe-afara (mai ales ca acum se va intampla mult mai des) trebuia sa-i cer voie "stapanului", sa -i dau raportul unde ma duc si de ce & shit like that.

 

Nu mai vorbesc de asigurare, trebuie sa fie full-option si tot la fel, pentru orice dauna, oricat de mica, trebuia sa faci o mie de hartii si cu ei..

 

In plus, dupa ce-o sa plec din tara (chiar daca firma inca mai ramane inregistrata pe-aici) imi va fi si mai greu cu birocratia.. plus ca va trebui, probabil, sa "raportez" de ce sta masina mai mult (ca sa nu zic "numai") pe-acolo si nu pe-aici.

 

In aceste conditii, cel mai probabil va trebui sa renunt la leasing.. iar ca s-o iau "cu banii in mana", parca nu prea merita.

 

Chiar ieri am vazut o faza intr-o parcare.. cum un idiot, cu un jaf de masina, a incercat sa se "strecoare" printre doua alte masini parcate si (desi avea loc cu carul), a "razuit" un Audi A4 pe toata lungimea..  <img src= (">

 

Deci asta e o mostra edificatoare de "romanism": desi a vazut (si-a auzit), nenorocitul, ca se freca de masina aia, a continuat incet (si scrijelind in continuare) sa-si "parcheze" masina.

 

Am fost convins ca era vreun mos aproape mort, care nu mai vede, nu mai aude.. dar, ce credeti? Din masina au coborat trei cocalari tristi (dintr-aia, de la tara, care n-au vazut tren in viata lor).. si care, dupa ce au aruncat o privire asa, din mers, intentionau sa intre linistiti "la mall", eventual sa se si distreze.

 

Morala: daca dau +40k pe-o masina noua si-a doua zi am parte de cocalarii aia, as muri ori de nervi, ori in puscarie..

 

Asadar, am trecut intr-o noua faza, in care incerc sa-mi explic daca mai are rost sa iau o masina care miroase a "nou", si-n secunda urmatoare sa miroase a "bou" (va dati seama ca un idiot dintr-ala va "contamineaza" for ever).

 

Si-ajung acum la al meu (day)dream-car: o caroserie acoperita numai cu plastic/cauciuc, sa nu se cunoasca nimic cand e lovita (in cel mai rau caz, schimbi un plastic ieftin si gata).. sa fie cheala pe interior (sa-i pot pune un android).. fara piele, matase & shit (doar nu stai in ea in chiloti, ca acasa).. Intr-un cuvant, sa aiba doar motor si portbagaj.. ;)

 

Vreo recomandare, ceva?!

Share this post


Link to post

test-drive-cu-venerabilul-aro-244-forester-1995-diesel-2-5-td-96-cp-23996.jpg

  • Like 1

Share this post


Link to post

Landrover Defender the ultimate offroader :)

Share this post


Link to post

@VAXXi: Am vazut ca ai Jimny.. astea nu se pot lega in serie, sa iasa o masina?! :lavolan:

 

(just kidding, s-o stapanesti sanatos!.. e numai buna de off-road)

 

 

@Dj_Dark: Defender-ul e masina de razboi, nu cred ca mi-ar da voie cu ea pe autostrada!

 

 

What about Mitshubishi Pajero Sport? Vad ca pe la noi nu se mai aduce modelul nou.. dar ce parere aveti de cel vechi? Oare s-ar mai gasi piese pentru el?

Edited by dae-woo-doo

Share this post


Link to post

Hehe, da, tare asta cu legatul in serie. Multam'.

 

Si eu am cautat la un moment dat cam ce vrei tu - e simplu: ori nu exista, ori platesti de-ti iese pe nas (Gelandewagen  <img src= )"> ).

 

 

Share this post


Link to post

Care-i ideea, sa dai una veche pe alta veche?

Pe de alta parte cred că ești pe drumul cel bun. Adică decât un suv nou, îți poți lua o mașină de asfalt noua care să-i dea fum pe autobahn când faci naveta sau vacante departe. Și-ți rămân și fonduri de un offroader veritabil sh, care să dea fum unui suv pe coclauri și cu care să-ți faci și damblaua de offroad

Share this post


Link to post

Pai nu, ca pe aia veche (RAV) n-o dau.. am ajuns la concluzia ca nu merita (si-asa, Cielo e doar de colectie.. iar RAV-ul e destul de acceptabil in oras).

 

In ce priveste rationamentul de mai sus.. pure genius! Ca sa vezi ce-nseamna sa judeci precum un belgian.. ;)

 

Cred ca asa am sa fac.. oricum, cred ca o sa temporizez totul pana ajung "dincolo". N-are rost sa iau un sh din romania, care-o fi deja la a zecea mana si care a si mers numai pe "bahn"-urile lui ponta & shit!

 

Mi-a recomandat cineva mai devreme un quattro si eu am zis ca a fost la misto.. dar s-ar putea ca el sa fie "alesul"!

 

Pentru "off-roader", lupta ramane deschisa.. :dizzy:

Share this post


Link to post

Nu era allroad? :D

Share this post


Link to post

Ba da, chiar ma uitam acum pe site, la modelul nou.. tie trebuie sa-ti dau portbagajul cu bere?! :drinkers:

Share this post


Link to post

BTW, acum e trendul (desi, in faza incipienta) cu afisajul HUD (heads-up display). Asta este o idee cu-adavarat revolutionara (pana vom ajungem direct la holograma interactiva, precum in filmele SF).. numai ca nu stiu ce se intampla cand e soare afara. :-/

 

 

Nu se intampla nimic, e perfect vizibil pe orice vreme. Mai multe probleme ai din cauza ochelarilor polarizati!

 

Share this post


Link to post

Chiar si cu un GPS obisnuit sau smartphone poti avea probleme cu ochelarii polarizati... insa imi imaginez ca la un HUD e si mai rau.

Ar fi insa o solutie, daca ochelarii ar putea avea directia de polarizare compatibila cu lumina reflectata de hud :D Insa altfe decat de a-i incerca pana gasesti unii "compatibili" nu ma duce capul cum s-ar putea face, nu stiu daca exista ochelari cu directia de polarizare reglabila. Si nu-mi dau seama daca e posibil sa modifici directia de polarizare a hud-ului ca sa-l faci compatibil cu ochelarii, tinand cont o parte a polarizarii e datorita reflexiei si nu a luminii emise (care e posibil sa fie si ea polarizata la randul ei).

 

Eu cu un filtru polarizat am reusit sa scot involuntar de pe bord pana si afisajul BC-ului...

 

 

Poate peste 200 ani vor exista masini care comunica prin blutus cu ochelarii si afiseaza informatii pe lentila. SF, avand in vedere ca tehnologia asta deja exista, cred ca in mai putin de 75 ani va fi introdusa ca mare breakthrough tehnic si in domeniul auto. Asta presupunand ca peste 75 ani soferul o sa mai aiba ceva de spus...

Edited by mr_

Share this post


Link to post

Eu sper ca peste 75 de ani o sa ne intalnim tot pe-aici, si o sa discutam despre cum se schimba fuselajul la Skoda Superb(!).. sau cum se schimba elicea la motorul din dreapta. ;)

 

That's it, de aia nu mai fac romanii autostrazi - de vizionari ce sunt. In curand, toate masinile or sa zboare, deci ce-ti mai trebuie bahn?!

 

PS: Cocalarul din cartier a "lovit" din nou: si-a luat Porche Cayenne rosu!

 

(iar voi imi recomandati BMW?!.. ca sa vedeti cat de outdated suntem, people.. :roll: )

Share this post


Link to post

Ce skoda superb... poate un geely facut in africa. Si ne vom aminti nostalgici cat de faine si ce calitate aveau pe vremea cand erau facute in China si Vietnam fata de junkurile actuale facute in Nigeria...

Edited by mr_

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...