Jump to content
Sign in to follow this  
Englishman

Englishman`s Mitsubishi Lancer

Recommended Posts

Dupa esecul fulminant avut cu mizeria penala pe nume Ford, ( pentru cine nu stie, Focusul luat de nou avea defect de fabricatie la unul sau mai multe pistoane, batai puternice ale motorului la relanti, exfolieri ale plasticelor prin interior, unitate audio schimbata in garantie de 2 ori, sisteme diverse defecte,etc, + dealer ordinar si delasator-Tiriac Bacau ) un an mai tarziu si 5000 de euro paguba dupa indepartarea cotetului din batatura, am hotarat sa trec iarasi pe masinile fabricate de oamenii galbeni cu ochii oblici, increderea mea in masinile europene NOI cu price tags de pana la 20-25.000 euro fiind zdruncinata ireversibil.

Admiram masina aceasta demulta vreme pentru forma extrem de masculina care expira prin toti porii testosteron veritabil, parerea mea fiind ca are cel mai agresiv look dintre modelele ultimilor ani, incorporat intr-o veritabila masina de familie.

Am cautat motor aspirat, nu-mi mai trebuie turbo in segmentul asta de pret.

 

Are motor de 1.6, benzina, bineinteles, 117 cp ( masurati pe Dyno -138, cat o Corolla de generatie noua ). Suficient. Nu e vreun EVO, insa se misca la fel de bine cum o facea Focusul de 150 cp, cel putin viteza maxima reala a trecut de cea a Fordului, in ciuda datelor tehnice care spun contrariul. Pe sosea sta extraordinar, ADN-ul de Evo nu e o poveste, sasiul poate duce mult mai multa putere. Deocamdata avem numai 7000 km la bord.

-consum mediu, după 800 km făcuți dintr.o bucata, 8.6 la suta, AC permanent și mers cu mult peste bunul simt legal, cu vârfuri de peste 200km/h, 80% din timp cu peste 140/h. Decent, zic eu, insa nu prea dau atenție aspectului.

- interior spartan si foarte functional - me like it. :) Materiale decente, plastice moi, de o calitate industriala, cumva, nu stiu cum sa-i spun altfel. Am observat la mai multe japoneze trasatura asta.

-volan + schimbator piele (by default)

-ESP prin buton separat dedicat,nu prin intermediul unui meniu încâlcit din BC ca la Ford. Foarte important pentru mine.

- 4 geamuri electrice ( la GUNOIUL de Ford aveam doar 2)

- senzor ploaie ( la Ford nu)

- senzor intuneric si aprinderea automata a luminilor ( la Ford nu)

- spatiu IMENS in spate, nu se compara cu spatiu de la Focus. In spatele meu poate incape lejer un alt individ de talia mea pe peste 100 kg si 1.91, fara sa-si tina genunchii la gura.

- am cotiera in spate ( la Focus nu)

- intrare RCA audio ( la Focus aveam USB, plus pentru Ford)

- coloana de directie e reglabila pe inaltime doar ( la Ford era si in profunzime). Nu e problema, pozitia ideala am gasit-o usor)

- e aspra si dura pe masura exteriorului. O femeie la volanul unui Lancer ( si am vazut destule :) ) ) mi se pare cam ciudat.

-suspensii tari, cam la fel cu cele Sport de pe Focus.

-roti aliaj de 16 vs Focus de 17.

- nu-mi mai aduc aminte de altele acum :)

Oricum, in mare, se cam aplica expresia "what you see is what you get" .

 

 

Fiind la sfarsit de cariera, increderea mea in fiabilitatea ar trebui sa fie foarte mare- acum vreo 2-3 ani a iesit no.1 la fiabilitate, depasindu-si surorile japoneze.

 

 

E fabricata in Japonia prin octombrie 2014 si inmatriculata in ianuarie 2015, in urma rapiditatii cu care s-a miscat dealerul Rustrans Bacau.post-3072-0-90486600-1440156345_thumb.jpgpost-3072-0-18480400-1440158039_thumb.jpg

 

A beneficiat rapid de alarma Viper cu pager, statie Alan cu antena Little Will, geamuri fumurii, bandouri exterioare de protectie, mudflaps Rally, vopsea aurie speciala Subaru style pe etrieri, insonorizare podea cu STP, in portbagaj mocheta autoadeziva dedicata - e GALAGIOASA si urla motorul intr-un mare fel la turatii mari, :) ) insa condusa batraneste e ok. post-3072-0-74022800-1440157130_thumb.jpg.

 

Planuri : deocamdata vreau camera video si si display pentru marsarier si tapiterie piele completa.

Mai troncane cate ceva din cand in cand, insonorizarea...care insonorizare? :) ) nu are confortul acustic al unui Mercedes, insa scaunele sunt foarte comode si profilate super ok. post-3072-0-05744500-1440157795_thumb.jpg

 

Alaturi de un Focus : post-3072-0-34174000-1440157893_thumb.jpg

 

post-3072-0-03896800-1440157939_thumb.jpg

post-3072-0-07890300-1440157956_thumb.jpg

Edited by Englishman
  • Like 1

Share this post


Link to post

Sa te poarte sanatos!

Share this post


Link to post

Mulțumesc! :-)

Poate ne mai spui ce face Jimny când ai timp :-)

Edited by Englishman

Share this post


Link to post

Ii sta bine pe negru. Sa te poarte sănătos!

Share this post


Link to post

S-o stapanesti sanatos :) E o masina frumoasa si buna. Eu as fi mers pe un motor turbo, dar na... fiecare cu ale lui, banuiesc ca era si diferenta de pret.

Da' cu tirbusonul ala ce faceai? :D

Share this post


Link to post

Motorul turbo pe benzina era de pe varianta Rallyart in sus, peste 30.000 euro, 4x4 si cu peste 100 de ponei in plus. :) ) Deci..nu. La banii astia ma uitam deja la un seria 3 nou. ;) Dieselul nu intra in nicio discutie.

Prefer un aspirat cinsit si ras-verificat care sa toarca ca o matza decat unul cu injectie directa si turbo de generatie noua, oferit spre testare cobailor de clienti. Stim cu totii povestea TSI-urilor de 1.2, 1.4 si a 2.0 de la vw ( am avut si de asta) si a 1.6 ecoboostului de la fordul meu care m-a imbolavit de nervi. Sa le cumpere altii, eu sunt lecuit definitiv de ele.

Multu` de urare !

 

Tirbusonu`? croiam foliile de STP spre vesnica lor lipire de podea.

Edited by Englishman

Share this post


Link to post

Mi-am propus niste chestii cand ajung acasa: sa trec prin Iasi la sala unui prieten de-al meu, culturist, vicecampion european, sa ma intalnesc cu Korydon la o shueta, cu mai multi useri. Poti sa vii cu noua achizitie :D

  • Like 1

Share this post


Link to post

Sa o alergi sănătos, prin toată eurasia și nu numai :)

 

Interesanta povestea cu puterea. Da' cum ai ajuns să-i faci dyno, ai fost doar curios sau ai făcut modificări?

Share this post


Link to post

Nuuu...nicio modificare, e abia la inceput in garantie ! :) plus ca mari modificari nu ai ce sa aduci la un aspirat, stii doar...un soft saracut, un filtru "de firma" si o evacuare cracanata, toate pentru 3 cai costelivi? Nu vreau asa ceva. :) ) Asa il las, imi ajunge, cu toate ca la cuplu ar merita umblat in viitor. Compenseaza insa pe deplin la drum lung.

Dyno a fost prin martie, la indemnul unui prieten care se jura ca are mai mult de 117 cai dupa ce l-am dus vreo 100 de km, deci pura curiozitate. Alea care nu se mai importa, de 1.8, cred ca au si ele mai mult decat cei 140 stock, nu stiu.. Oricum, nu mai sunt maniacul poneilor, ca pe vremuri..

Senchiu! :)

Share this post


Link to post
Este reala oferta asta?


------LISTA DE PREŢURI

Model - Motor Echipare* Combustibil l Preţ Listă** Preţ Ofertă** Preţ Rabla***

Lancer 1.6 MIVEC M(EURO 6) 117 CP,Benzină 17511€ 15116€ 13666€

Share this post


Link to post

Habar nu am. Nu știu cum e cu rabla. Se poate însă să fie adevărat, eu am dat cam 16k pe ea cu totul,fără rabla, redus de la 18k cat era în decembrie prețul de lista.

Edited by Englishman

Share this post


Link to post

Interesanta treaba cu puterea! Cam asa au alea cu injecție directa. Și cuplul e mai mare decât zice cartea sau puterea suplimentara e la ture multe?

 

Am folosit și eu stp pentru izolație acustica la citronel. La mine efectul cel mai sensibil a fost la izolarea părții din spate.

 

Din cate îmi amintesc aveai și un Passat cu motorul 2.0tfsi. Și cu ala ai avut probleme?

 

 

Ps

Săptămâna asta eu am frecat un focus 1.5 diesel, nou. Nu mi s-a părut o mașină rea, deși într-adevăr spațiul în spate m-a dezamăgit, părea chiar mai mic decât la generațiile anterioare.

Cu fiabilitatea nu știu... Adică am avut 48h engine check ul aprins, la doar 12kkm, însă i-a trecut de la sine :) )

Edited by mr_

Share this post


Link to post

Puterea maxima e pe la 6000 RPM unde ajunge fara efort, la inceput nu prea o simteam cand ajungea aproape de limitare. Cuplul imi amintesc ca era aproape la fel ca in carte. Parca. Daca gasesc fisa, o postez, a trecut ceva de atunci.

 

Pai chiar tu m-ai inspirat cu STP-ul, la Citronelul tau :) )

 

Passatului 2.0 i-au fost schimbate injectoarele pe garantie, alte probleme nu prea au fost, insa servisul marcii e o mare mizerie, incepand cu personalul si terminand cu implicarea in problemele clientilor. Am mers 200k de km cu el pana l-am vandut. Am in schimb un amic cu un Jetta negru si frumos de 1.2 care plange de fiecare data cand se urca in masina si se mira ca ajuhge la destinatie. Zgomotele clasice lantului, putere mica, turbo cu zgomote...

 

Spatiul din spatele Focusului mi s-a parut crancen de mic, o persoana peste 1.70 are mari probleme sa stea confortabil in spatele unui sofer bine crescut. Nu ma mira faza cu check-ul la Ford cu toate ca eram tentat sa cred ca cele diesel or fi mai altfel decat mizeriile de ecoboost.

 

O poze imediat ce-a ajuns in ograda, iarna trecuta :post-3072-0-19630400-1440334867_thumb.jpg

 

 

Ca o paranteza..contemplativa, raman la parerea bine stabilita ca Cielo este una dintre cele mai fiabile si de incredere masini din ultimii 20 de ani. Anul asta, batrana mea doamna implineste 21 de anisori, fara sa consume ulei si fara sa gafaie. :) post-3072-0-81006300-1440335471_thumb.jpg

Edited by Englishman

Share this post


Link to post

Engine checkul s-a rezolvat de la sine, nu parea ceva grav. Insa m-a facut sa-i sun pe ala de la asistenta, si cand aia mi-au raspuns evaziv sa caut manualul de utilizare pe interneti sa vad daca mai pot merge cu el sau raman in mijlocul drumului... din fericire era aprins constant, nu clipea. Clipitul insemna "opreste sau mori madarfacar". Din ce am inteles de la altii motorul de 1.0 e OK ca fiabilitate si destul de rafinat, si i-au pus volanta bimasica ca sa nu trepideze ca alte motoare in 3 cilindri. Iar asta pe care l-ai avut tu a disparut, e inlocuit de un 1.5 turbo.

Mie masina in sine mi-a placut, avand in vedere specificatiile, insa datorita spatiului in spate mi s-a parut lipsit de logica breakul. Adica pentru o familie e cam mic in spate, mai ales daca aia din fata sunt mai mari, iar pentru 2 persoane n-ai nevoie de break, ci de hatch... sau poate un coupe.

 

Cata garantie dau astia de la mitsu?

Share this post


Link to post

Referitor la ford, am mers si eu cu un focus de-asta 1.5 de 150 de cai "full de full" prin germania, masina mi s-a parut decenta, insa nu stiu cat costa ce-i drept, probabil daca aflu imi schimb parerea.

 

Referitor la mitsu sa o stapanesti sanatos, am un amic care are una de 2l diesel si e exagerat de zgomotos motorul in cabina, am crezut ca are el o problema dar aparent "asa face toate" :)

 

Topicul asta imi aduce amine ca ar trebui sa deschid si eu unul nou cu cele 2 ragalii achizitionate recent in afara de espero dar cand oi fi "in da mood" :)

Edited by Dj_Dark

Share this post


Link to post

Mr_ - rafinat, ala de 1l? e o putoare nenorocita fara vlaga, doar marketingul de capul lui. Motorul anului nu stiu care?! Revolutie industriala, nu altceva, reinventarea rahatului....Nu a disparut degeaba ala de 1.6, urlau aia pe forumul din Germania cu probleme similare cu a mea. Ovi_Jer insusi mi-a trimis in perioada aia un link cuprinzand cazuri documentate de motoare de 1.6 Ecoboost care faceau un mare POC si adios...El m-a ajutat hotarator la decizia mea de a vinde cotetul.

 

Garantia e una din partile faine de la Mitsu: 5 ani sau 150.000 km, cam ca la Toyota unde sunt cu 10k km mai multi parca, insa tot 5 ani. Marea smecherie e cardul MAP care vine cu niste beneficii de necrezut, gratuite, in primii 3 ani ( cade masina din orice motiv, suni si vine asistenta la tine in orice colt de Europa / unele parti din Asia te-ai gasi, ti-o repara gratuit, iti ofera bilete de tren sau avion in functie de distanta, cazare, gagici, masaj etc :) ) )

 

Stiti cat e garantia la Ford ? 2 ANI sau 100k km. Asa am luat-o, in 2012. Acum nu mai stiu ce e, insa nu-s curios. Daca te straduiesti, gasesti si un mixer de bucatarie cu garantie de 3 ani, cred. La dragul meu de Cielo garantia a fost de 3 ani daca imi amintesc bine. M-am interesat in perioada respectiva, motoarele nu se fac in caz ca se strica. Se INLOCUIESC cu totul. Stiti ce cota aberanta am primit pentru un motor nou Ecoboost 1.6? 6000 de euro!!! Dracu sa-i ia cu gunoaiele lor cu tot, nu am avut chef sa bag atatia bani sa-mi inlocuiesc motorul dupa garantie pe o masina care se cojea in interior ca o pereche de adidasi contrafacuti.

 

Dj- da, motorul diesel de 2l a fost preluat ca atare de la vw, doar ala de 1.8 e facut in ograda lor proprie. Daca ziceam eu de anumita galagie la rulare, care e pe benzina, ala diesel e belea... :) )

Eu am dat pe gunoiul de Ford vreo 17 mii jumate parca si am pierdut la vanzare 5 mii dintr-un foc, dupa doar un an, m-am grabit sa-l dau repede.

 

Sa pierzi o caciula de bani doar ca un producator isi bate efectiv joc de tine...nu e prea placut.

De aia voi zice cat voi trai, mereu, ca e un GUNOI de masina si de marca ( exceptand adevaratul Ford american care e din alta poveste) .

Am reusit pana acum sa conving mult mai mult de zece persoane decise sa-si ia Focus sa se razgandeasca si voi continua la nesfarsit gherila aceasta.

 

 

LE. Mi-am infrant greata si am aruncat mai inainte o privire pe saitul oficial Ford.

Si acum e la fel. Garantie standard de 2 ani si inca 2 / 3/ x ani OPTIONALA ( care se PLATESTE in plus, cu mari restrictii in privinta reperelor ce pot fi reclamate) Ha ! Bine ca sunteti voi destepti si noi o gasca de dobitoci.

http://www.ford.ro/FordService/GarantiiSiRevizii/FordProtect

 

 

Edited by Englishman
  • Like 1

Share this post


Link to post

Eu cand am luat Skoda am avut tot doi ani, si toate marcile VAG dadeau doi ani, indiferent ca era Skoda sau Porsche ori Audi. La Bentley si Bugatti nu m-am interesat :D . Puteai lua extensie de inca doi ani de garantie... si costa (la Skoda, nu la Porsche) inca 60€/luna, in toti cei 4 ani, nu doar cei 2 "extinsi". Adica garantia aia mai costa inca 2800€, adica mai mult de 10% din pretul masinii. Iar un motor distrus datorita unui intinzator de distributie de 100€ costa 8000€. La Skoda n-au facut recall pentru intinzatoare, si oficial n-au facut nici la audi. Se spune ca le-au schimbat pe sest la revizii fara sa faca valva. Nu-s deci ford singurii gangsteri.

OK, vestea buna e ca mi-au dat inapoi o parte din banii pe reparatia distributiei, insa dupa ce le-am scris, nu "spontan". Si ma intreb daca totusi n-am fost un caz norocos sa am engine check si P0016 inainte sa fac muci motorul.

Si inca un lucru bun, atata timp cat fac la ei reviziile "oficiale" am si eu asistenta gratuita in Europa, daca raman in drum ii sun si ma duc ei gratis pana la cel mai apropiat service. Se pare ca asta devine practica standard.

 

Ca termen de comparatie garantia la citronelul care e masina low-cost a venit cu 3 ani, si extensia de un an suplimentar costa de 10 ori mai putin. Adica, 6.1€ (sase euro si 10 centi) / luna. Iar la Hyundai a venit cu 3 ani garantie din bara in bara si 5 ani motor+cutie inca din 2006. Pana si la Logan cand a intrat pe piata de aici a venit cu 3 ani de garantie full, adica mai mult decat dadea firma mama - Renault.

 

Toate firmele castiga mai mult din servicii aftersale decat din vanzarea de masini. Gandeste-te si ca masinile devin din ce in ce mai sofisticate, mai complexe si mai performante si cu toate astea preturile raman aproximativ constante (luand in calcul si inflatia). Probabil profitul la masina in sine e marginal, tunul se da pe "extensii de garantie", "revizii / reparatii autorizate" samd. Adica pe aprox 100€/h de manopera a unui babuin cu 4 clase.

Edited by mr_

Share this post


Link to post

Mai sofisticate, mai complexe, performante mai scumpe la partea de intretinere si muuult mai proaste calitativ atât la interior cat si la exterior, parte mecanica...

@Englezule, sa o conduci sănătos si sa ajungi in service doar la revizie.

P.s. Te-ai hotărât până la urmă in ce privește protecția vopselei? Nanolex cred ca ar fi una din variante.

Share this post


Link to post

Mr_ : ai dreptate, cam asa gandesc si eu...( stiam de problema cu distributia din topicul tau, am urmarit ;)

Kum_: da, clar ca protectia ceramica ma incanta. Urmeaza de acum, nu am avut timp de pentru ea.. Multu` de urari !

Edited by Englishman

Share this post


Link to post

Nu arata rau deloc utilajul :D la cat mai multe zeci de mii de km  <img src= ">

  • Like 1

Share this post


Link to post

Mda, acela este Mr_ din batatura noastra.

Fordul tot un gunoi ramane, nu ma mira patania acelei persoane.

Sfat pentru posesorul respectiv : vinde urgent mormanul, cat timp nu se cojeste tot interiorul si pana nu va sta mai mult in service decat pe sosea!

Edited by Englishman

Share this post


Link to post

Nu stiu cati sunt dispusi ca tine sa piarda atatia bani. Cineva i-a dat deja sfatul asta, insa omul probabil considera ca are masina in garantie si trebuie sa i se rezolve problemele.

Insa mie in cazul ala mi se pare halucinanta reactia alora din service, aia mi se par mai prosti decat masina :D

 

PS

Mie la Skoda initial nu au recunoscut o problema de fabricatie la intinzator, insa cand am fost s-o repar mi-au inlocuit gratis si emblemele, ca cica se cojesc :D Cum sa nu fii miscat de atata grija din partea fabricantului..

Si pe la hyundai se plang unii de cojiri premature in interior, insa se pare ca totusi se accepta inlocuirea in garantie si ca au modele de volane si altea alea care nu se mai cojesc. Poate o fi cazul si la Ford, nu stiu.

Edited by mr_

Share this post


Link to post

Cate nemultumiri, si ati mai dat si o gramada de bani pe ele... Si eu ma plangeam de mici prostioare la Matiz...

Ce erau aparatorile alea imense din prima poza? :D

Frumoasa masina, oricum, sa te bucuri de ea!

Share this post


Link to post

Nu mai umpleti cu offtopic jurnalul omului!

Bine ca a scapat de cazan. Oricum, RUSINE FORD!

  • Like 1

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...