Jump to content
Sign in to follow this  
maresmo

Motor Compromis?

Recommended Posts

Salut! Va cer si eu o parere legata de masinuta, o Nubira 2, ideea este ca m-am trezit cu niste sunete ciudate , am crezut ca e ceva de la motor, iar dupa vreo 5 minute s-a auzit un sunet mult mai intens, dupa care motorul s-a oprit si instant s-a facut balta (antigelul) sub masina.

Ce sanse credeti ca sunt sa fi patit nimic motorul si sa se fi dus doar pompa?

 

Multumesc

Share this post


Link to post

Daca as stii la ce sa ma uit... ar fi bine.

 

Din pacate nu am cunostinte de mecanica.

Share this post


Link to post

Am sa pun maine niste poze. La ce anume ar trebui sa fac poze?

Share this post


Link to post

In mod evident nu mai pornesti motorul. Urci masina pe platforma si o duci la service. Pana atunci incearca sa indentifici locul pe unde a curs antigelul.

Share this post


Link to post

Luni o duc la service, insa as fi vrut sa incerc sa aflu mai devreme daca e grav sau e doar pompa. De pornit nici nu ma gandesc sa o mai pornesc, o duc cu platforma. A curs pe undeva prin dreapta fata cam in dreptul filtrului de aer, dar un pic inspre interior, inspre parbriz cum ar veni.

Share this post


Link to post

Pana una alta ce pot sa aduc ca si completare e ca acea curea dintre motor si filtrul de aer e intreaga, sta intinsa, insa am intlees ca nu aceea este importanta aceea fiind cureaua de accesorii.

Share this post


Link to post

Scenariul cel mai probabil din descrierea ta este curea de distributie rupta sau sarita in urma unei probleme la pompa de apa.

Nu mai incerca sa pornesti motorul, daca nu ai cunostinte de mecanica oricum nu prea ai ce face altceva decat sa duci masina pe platforma undeva :(

Edited by andrew

Share this post


Link to post

Nu am mai incercat eu sa o pornesc, asta seara am luat platforma si am dus-o la service.


Nu am mai incercat eu sa o pornesc, asta seara am luat platforma si am dus-o la service. Nu am facut altceva decat sa o plimb prin oras pe platforma, am lasat-o la service, insa dupa circa 10 minute am primit telefonul ca pot veni sa o iau. Nu au ce sa ii faca motorul e caput, au incercat sa o porneasca insa nici macar nu se invarte axul central, deci ca motorul e praf, cu tot cu supape, pistoane etc.

Cam asta a fost povestea de astazi, nu imi ramane decat sa mai incerc pe la alte service-uri sa vad daca cineva o poate repara, daca nu singura varianta ar fi sa ii pun alt motor.

Share this post


Link to post

Ah, deci ti-au cam stricat motorul. Ce baieti destepti...

 

Trebuie desfacut capacul de protectie al curelei de distributie si verificata pompa de apa, daca mai sta cureaua pe pozitie si de aici variantele sunt multiple.

Share this post


Link to post

Sincer nu stiu ce sa mai zic, asta e tot ce mi s-a spus, iar costul reparatiei prognozat e un cost in care imi cumpar eu 3 motoare sh...

 

Share this post


Link to post

Mergi la un mecanic priceput. STAI langa el! Cere-i sa dea jos capacul distributiei. Dupa ce da jos capacul distributiei, sa verifice daca cureaua (in cazul in care mai este) este la punct. Daca e la punct, demontata distributia si verificata pompa de apa (cel mai probabil e noapte buna). Sa deblocheze pompa de apa, chiar prin distrugere, astfel incat fulia ei de actionare sa se invarta libera. Apoi sa monteze totul la loc si sa vada daca, cu bujiile demontate, motorul se invarte liber si exista compresie pe cilindri (se pune cate un dop din hartie moale in fiecare orificiu de bujie si in compresie el trebuie sa sara). Daca se invarte si e compresie, iei pompa de apa, distributie noua si le montezi.

La ce ai patit, cel mai rau scenariu e asa: s-a gripat pompa de apa, s-a invartit/ rupt/ retezat dinti/ etc cureaua de distributie, a sarit de la punct si a bulit supapele. Nu are cum sa sa gripeze arborele cotit, ci doar axele cu came in situatia asta.

Cazul cel mai fericit: s-a blocat pompa, s-a blocat motorul si s-a oprit. Insa si in acest caz, incercarea de pornire a dus cu siguranta la distrugerea supapelor...

 

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...