Jump to content
Sign in to follow this  
miborion

Scartait Pornire

Recommended Posts

Salut,

Am si eu o intrabare, refertioare la ce piesa ar trebui schmibata pentru un Matiz 2007, cu max 65000Km.

Dimineata (nu mereu, cel mai frecvent cand este umezeala afara) dupa ce am pornit motorul se aude un scartait, care daca accelerez parca scartaie si mai tare, dar dupa cateva zeci de secunde dispare. Daca e noapte, pot observa ca parca si intensitatea farurilor pare sa scada putin cat e acel scartait, iar cand nu se mai aude revin la intensitatea normala.

Stiu ca am schimbat acum 3-4 ani distributia, dupa ce am trecut de 50.000km, insa nu stiu acum ce ar trebui schimbat? Distributie? Cureaua alternatorului? Sau ce?

 

Multumesc,

Share this post


Link to post

Cureaua alternatorului

 

Sau merge intinsa, dar daca are 3-4 ani, poti sa o schimbi.

 

Share this post


Link to post

Si eu am acelasi Matiz din 2007 si la fel este si la mine, scartie ceva la pornire cateva secunde, uneori si mai mult. Cred ca este cureaua la alternator. La pornire bateria suge curent mult din alternator cateva secunde pana tensiunea pe baterie ajunge sa fie 14,4 Volti. E, in timpul asta de cateva secunde, alternatorul datorita cuplulului electromagnetic tinde sa franeze (are nevoie de o forta mai mare) si probabil cureaua de alternator are tendinta de a patina. Am crezut ca numai la mine se aude si nu am dat importanta dar am sa verific cat de intinsa este cureaua si revin cu informatii.

 

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...