Jump to content
Sign in to follow this  
miborion

Martor "check" Aprins Din Senin

Recommended Posts

Salut,

Am mai citit pe forum legat de problema asta, insa inainte sa ma duc in service, pentru ca nu am incredere in ce imi spun cei de-acolo, as vrea sa cer si o parere impartiala.

Concret, pentru un Matiz, Euro 3, din 2007, are cca 63000km, cu uleiul schimbat prin Octombrie, ieri la 10 minute dupa ce am plecat cu masina, stand la semafor mi s-a arpins martorul galben, "Check".

Masina mi se pare ca merge ca inainte, nu impiedicat, nu vreo problema evidenta, motorul la relanti (sau cum s-o scrie), toarce perfect, deci nu mi s-a parut vreo problema...am verificat totusi si uleiul (merg pe Castrol Magnatec 10W40, de vreo 3 ani) si era peste cea de-a doua "bulina" metalica, deci cred ca e ok.

Culmea, azi cand am plecat spre munca, desi de dimineata la pornire era tot aprins martorul, dupa ce am oprit masina si repornit-o nu s-a mai aprins (sunt curios diseara cum va fi).

Ce imi recomandati, sa ma duc la un service si sa le zic ce? Ca s-a aprins la un momendtat martorul? Sau ce trebuie facut? E posibil sa-mi fi crapt senzorul? Sau ar putea fi ceva mai grav? Este vreun test pe care as putea sa-l fac?

Ca si off topic, saptamanile trecute cand era foarte frig, atunci cand bagam in marsarier, imi "scartia" ceva, gen cum se mai aud anumite masini vechi cand pleaca de la semafor, probabil cureaua de ceva...pentru ca si farurile parca isi pierdeau intesitatea cand se auzea acel scartait...In rest acum nu mai scartaie nimic...Ar trebui schimbata distributia + curea alternator?

 

Multumesc,

Share this post


Link to post

La mine era sonda Lambda. Nu simteam modificari in functionare.

Daca scartie cureaua alternator treb schimbata sau stransa. Scartie in special la combinatia frig -umezeala-daca este mai slaba

Share this post


Link to post

Daca martorul Check s-a stins atunci nu trebuie sa-ti faci nici o problema pentru ca a fost o eroare temporara posibil din cauza benzinei.Daca nu ai inlocuit distributia si curelele de accesorii niciodata atunci ar trebui inlocuite,pentru ca au depasit termenul de km si de ani.

Edited by sergiu2010

Share this post


Link to post

Cum "ai mai citit pe forum" probabil ai citit si Regulamentul, care spune ca nu se deschid subiecte noi pe o tema deja discutata pe forum. Te rog continua discutia in topicul dedicat acestei probleme, cel curent se inchide si ulterior se va sterge.

Share this post


Link to post
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...