Jump to content
Sign in to follow this  
Dominx

Acul De Temperatura La Maxim!

Recommended Posts

Tocmai cand laudam la toata lumea ce masini fiabile face coreanul (cu al meu Cielo 96' tocmai facusem o plimbare in Grecia, adica peste 2500km fara nici cea mai mica problema!) ma trezesc in traficul aglomerat al Oborului ca acul de temperatura este la maxim. Mentionez ca am schimbat radiatorul in primavara datorita unei fisuri, deci radiator nou fara probleme!

Curios este ca in relanti, cu tot cu acul pe rosu, motorul toarce frumos, in vasul de expansiune apa este fierbinte dar nu clocoteste, ventilatorul porneste normal; prin urmare= funcionare normala. Dupa ce opresc motorul si apoi repornesc, acul indica jumatatea scalei. Am schimbat senzorul la care este legat indicatorul de temperatura (il aveam pe cel vechi) si prezinta aceleasi simptome.

Masina are 120.000km iar distributia schimbata la 70.000km, este posibil sa nu lucreze pompa de apa sau sa fie doar contacul de la scala de temperatura oxidat? Am citit pe forum ca mai face probleme

Share this post


Link to post

Nu le laudai degeaba sa stii!Daca apa in realitate nu fierbe,nu dispare,n-are ulei in ea atunci verifica ceasul de apa(suruburile de pe "verso").

Share this post


Link to post

Salut,

am avut aceeasi problema cu un termostat nou, scoateti termostatul si facetii o proba cu apa fiarta ...o sa observati ca nu se deschide.Ca solutie temporara folositi aeroterma pentru racirea motorului.

Partea buna e ca afara e racoare :mrgreen:

Share this post


Link to post

Gata, m.am calmat... erau de strans putin suruburile ceasului de temperatura! Dupa un radiator crapat in pimavara era firesc sa ma ingrijoreze o atare problema.

Mai mult de jumatate de ora nu.ti ia sa demontezi si remontezi bordul (ceasul) iar rezultatul este imbucurator.

In concluzie: este (inca) o masina fiabila!

Share this post


Link to post

Daca se poate niste detalii pentru demontarea ceasului. As vrea sa incerc sa le strang deoarece face feste si la mine si e ultima chestie neverificata.

 

Share this post


Link to post

Va rog dacă știe cineva am un cielo din 96 destul de bune întreținut, și de vreo 2 zile acul de la temperatura apei scade brusc de la poziția din mijloc la zero apo după un minut de mers creste iar dar nu intre cele doua semne după care scade iar și tot așa, dacă știe cineva ce poate fi vă multumesc

Share this post


Link to post

Verifica in primul rand sa nu-ti fi scazut nivelul de antigel, astfel incat senzorul de temperatura nu mai e permanent in contact cu lichidul. Asa mi s-a intamplat cand mi-a crapat vasul de expansiune, dar era iarna cu temperaturi negative si am observat repede, astfel incat nu am avut probleme cu supraincalzirea.

Edited by Andrei.ss

Share this post


Link to post

Apoi verifica suruburile ce tin montat indicatorul in tabloul de bord. Citeste postul 10 din topicul Probleme indicatoare bord.

Share this post


Link to post

Nivelul de lichid din vas este in regula nu este de aici problema, din cate am vzt pe forum la alti posesori cu kre s.au lovit de aceeași prob ar fi ori sonda care comandă acul indicator sau defect electric la ceasul din bord ( contact imperfect )

Share this post


Link to post

Am rezolvat problema cu acul de la temperatura, era slăbit unul dintre șuruburi din spate, deci nu prea făcea contact.Foarte bun acest forum!

  • Like 1

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...