Jump to content
Sign in to follow this  
nishcoveanu

Proiect Buggy Cu Motor De Tico

Recommended Posts

Salut!

Numele meu de user este Nishcoveanu si sunt nou pe acest forum. M-am logat pentru a afla mai multe despre ceea ce este TICO.

Sunt implicat cu fiul meu intr-un proiect pe nume BUGGYONE, un model de autovehicul construit in garaj care are la baza un motor de TICO clasic cu benzina cu plumb.

Motorul a fost achiziționat de la un centru de fier vechi. Are carburator, cutie de viteze, demaror, radiator, electromotor, bobina de inductie, baterie 60 A, bujii (erau pe el), galerie si toba de evacuare plus transmisia pe fata, fara roti. I-am cumparat capac de delcou, fise si filtru de ulei, toate noi. Este tot ce imi trebuie pentru propulsia autovehiculului care va fi cu motorul pe spate. Restul il vol construi singuri!

Am cateva probleme tehnice pe care as dori sa le discutam pe parcursul proiectului meu. Personal ma pricep un pic la mecanica si daca sunt indrumat bine de baietii care se pricep, pot face treaba buna.

Am incercat sa curat motorul la exterior de mizerie. Am prins drag de el si acum doresc sa il pornesc. Carburatorul era pe motor cand l-am adus acasa. Nu prea ma pricep la carburator (putin cam complicat!) si cum poate fi el curatat, fara sa il dereglez. Cred ca este intr-o stare buna si poate fi folosit. Are cam multe furtunase si tevisoare care nu prea stiu unde trebuie cuplate. Poate ma veti putea ajuta.

Am facut si cateva foto pe care le voi posta pe parcursul discutiilor cu dvs., daca doriti sa ma consiliati in proiectul nostru. promit sa revin cu foto.

Instalatia electrica pentru pornire trebuie facuta de mine. Daca se poate, va rog sa ma indrumati in constituirea acesteia, mai ales ca nu am nevoie de alti consumatori la inceput.

Am deja manualul de service TICO, editie limba romana, dar sfaturile si experienta dvs. sunt mai importante.

Astept replay-uri si multumesc anticipat.

Nishcoveanu

Share this post


Link to post

Am creat topic nou, pentru ca ceea ce vrei sa faci nu este o problema tehnica si necesita o discutie separata. In plus, asa va fi mai vizibil si supus discutiei.

 

Cateva fotografii nu ar strica, precum si o detaliere mai ampla a proiectului (de exemplu ce sasius si ce suspensii intentionezi sa folosesti, nu ti se pare ca transmisia de Tico si implicit ecartamentul acestuia sunt prea mici pentru un Buggy?)

Edited by Mircea

Share this post


Link to post

Multumesc pentru mesaj, Mircea!

Acum sunt in vacanta si am abandonat putin proiectul, dar nu pentru mult timp.

Deocamdata, suspensiile spate sunt proiectate a fi executate separat si dupa planuri proprii, spatele fiind mai ridicat. Cred ca voi folosi doua planetare lungi pe spate, iar suspensiile [arcurile] for fi modificate.

transmisia ramane la fel, pe planetare.

Sasiul va fi construit din teava rectangulara, pe principiul triunghiului. voi reveni cu foto pentru cei interesati.

Multumesc inca o data pentru ajutor.

 

Share this post


Link to post

Puțin offtopic, comunitatea Daewoo de aici avea toate manualele de reparații de la modelele Daewoo în cel puțin doua locuri, de care știam eu, poate erau chiar mai multe . Din păcate nu mai merge niciunul.

 

Și ontopic... Spor la treaba! Chiar sunt curios cum iese, voi urmări topicul...

Share this post


Link to post

Multumesc pentru incurajari.

Inca mai sunt in vacanta, si am gasit pe net o multime de solutii tehnice la BuggyOne, cu motorul pe spate.

Promit ca voi reveni cu foto. Deja am curatat carburatorul si mi=a mai ramas vreo doua saibe, cred ca nu sunt prea importante.

cel mai important pentru mine este sa repornesc motorul. atunci cand ma voi apuca de treaba va voi cere sprijinul.

Va multumesc inca o data pentru sprijin.

N.

Share this post


Link to post

de ce nu incerci sa pui o injectie de matizEuro 2 .in fond e acelasi motor.

Share this post


Link to post

Multumesc, dar bugetul este cam limitat... Abia cand va merge, ma voi gandi la alte solutii.

Share this post


Link to post

Salut!

Citind pe aici am văzut și topic-ul acesta cu buggy-ul. M-a interesat fiindcă și eu am vrut să fac unul la un moment dat cu Tico, dar a fost mult mai ușor să îi țin caroseria, dar să îl modific și să îi scot capota, ușile (care le-am pus înapoi că băga praf), scaunele din spate, A/C-ul, din interior i-am scos aproape tot, bara față și spate. I-am făcut și o tobă scurtă ca la motocicletă, iar recent i-am pus două proiectoare în locul farurilor (ca la Mazda Miata cu farurile pe capotă, sau "pop up headlights").

Dacă ați abandonat proiectul, puteți încerca din nou, ținând cont de faptul că acum poți cumpăra un Tico cu 2000 lei (eu l-am luat cu 900 lei). Dacă nu pornește, poate fi carburatorul sau aprinderea. Dacă pornește și după se oprește, e de la filtrul de benzină și poate rezervorul e murdar.

Sper să mai aud și eu ceva despre proiectul vostru. Ținând cont că au trecut atâția ani, nu prea am așteptări.

 

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...