Jump to content
Sign in to follow this  
crystygye

Achizitie Chevrolet Spark

Recommended Posts

@calinjack dar mai bun, zic eu!  <img src= )"> suzuki stie sa faca motoare competente,de turatie,fiabile! Vezi "Sectorul" moto pe unde m-am perindat eu de vreo 11 ani,pana acum! au ingineri foarte buni! NU vad de ce n-ar "imprumuta" vreo doi si pentru departamentul "R&D motoare auto"! N-au cum sa greseasca cu nimic!

Edited by gowriel

Share this post


Link to post

Suzuki este GM, deci e normal sa fie asemanatoare :) . Multam de pont, voi tine ochii si pe anunturile de Agila si Alto. Cel propus de tine sare din buget :) .

Share this post


Link to post

Se pare ca sotia acum vrea noul Chevrolet Spark. Intr-un fel ii dau dreptate - arata mult mai bine, din punct de vedere al sigurantei si dotarilor este net superior. Motorul de 1206cmc este si pe Aveo si l-am condus si e chiar fain, se tureaza rapid si scoate sunet de bondar :D . Cateva intrebari pentru cunoscatori: Sunt probleme deosebite cu noul Chevrolet Spark? Ma duc sa vad astazi o masina si vrea sa stiu daca trebuie sa trebuie sa ma uit in special la ceva anume. Masini din 2010-2011cu aprox 40000km sunt in jur de 4000E la prima strigare cu dotari complete (AC, servo, jante aliaj, bare pe plafon). Preturile mi se par ok avand in vedere nr de km si dotarile. La aceeasi bani am gasit si C1/Aygo/107, dar cu mai multi km (>150000km) si pareau masini de distributie.

 

Multam!

Share this post


Link to post

Bun, n-am luat masina pe care am vazut-o ieri. Era ciudata treaba: masina era trecuta doar la administratia financiara in acte, ii schimbase amortizoarele desi o avea de o luna, nu avea decat o revizie pe carte la 7500km si cica una la 22000km dar nu se stie cand pt ca nu era trecuta pe carte. Motorul era curat din ce am vazut. Plus ca nu lasa deloc la pret. Nu stiu daca vanzatoarea era samsara (nu parea), dar sigur era ciudat cu masina respectiva.

 

Daca intre timp va amintiti de ceva probleme comune la Noul Spark, astept sugestiile voastre aici. Momentan stiu doar ca daca nu este incarcata pe spate troncane suspensia.

Share this post


Link to post

Daca a fost inmatriculata pe firma ai nevoie de stampila firmei pe talon, la rubrica "instrainat catre", sa o poti inmatricula. Cauta sa fie proprietarul din carte cel de la care o iei, sa scapi de probleme

 

Sent from my Vodafone Smart ultra 6 using Tapatalk

Share this post


Link to post

Merci de raspuns. Am gasit o masina OK la un samsar, masina a avut un singur proprietar, o femeie. Masina e inscrisa doar la fisc pe numele lui. Stiti cumva ce acte ar trebui sa imi dea samsarul ca sa nu am probleme cu inmatricularea? Spre exemplu trebuie sa imi dea certificatul fiscal al fostei proprietare sau joi e de ajuns certificatul fiscal al samsarului? De asemenea, fisa de inmatriculare va trebui facuta cu fostul proprietar sau numai cu samsarul?

 

Multam!

Share this post


Link to post

La primarie ajunge fiscalul samsarului. Nu e nevoie si de actele primei proprietare. La politie, nu stiu cum e cu fisa de inmatriculare. Trebuie sa scrii pe talon la instrainat catre numele tau si eventual data de pe contractul de v-c, si sa faci o mazgalitura care sa se numeasca semnatura. Daca nu ai semnatura, tanti de la ghiseu te va trimite sa cauti proprietarul prin sala. In caz ca trebuie sa intre in ecuatie si primul proprietar, desi nu cred, scoti un rand de numere rosii ca masina sa apara radiata din circulație de pe numele ei si dupa scoti numere negre

 

Sent from my Vodafone Smart ultra 6 using Tapatalk

Share this post


Link to post

Du-te si tu la un birou de copiat acte si iti va spune ce trebuie sa pui la dosar.

Share this post


Link to post

CIV vehicul original si copie, Talon cu mentiunea instrainat catre (poate fi si catre samsar si catre tine, nu conteaza), semnat, certificat de autenticitate emis de RAR, CVC intre tine si cel care o vinde (cu numar de inregistrare la administratia financiara a vanzatorului), fisa de inmatriculare intre tine si cel care o vinde, certificat fiscal al celui care o vinde in care sa apara datele masinii (inclusiv serie sasiu), copie CI vanzator si cumparator, cerere de inmatriculare, dovada ANAF de plata a taxei de poluare sau chitanta de plata, dupa caz, dovada de plata a taxei de CI, RCA valabil pe numele noului proprietar si cererea de inmatriculare sunt toate actele care-ti trebuie.

 

Vezi ca masina va avea platit impozitul pana la sfarsitul anului, pe noua lege nu se mai fac plati partiale pentru autoturisme.

Share this post


Link to post

Multumesc baieti, chiar mi-au fost de ajutor sfaturile. Va tin la curent cu evolutia. Momentan vreau sa programez masina la service sa ma asigur ca are toate airbagurile, ca sunt km reali etc etc etc.

 

Am fost si la un birou de acte si mi-au spus ca ar mai trebui si CVC intre samsar si propeitarul din cartea masinii. Nu strica sa am si fisa de inmatriculare dintre samsar si proprietar, desi nu este necesara.

 

Mircea, trebuie copie dupa buletinul samsarului sau al prorietarului in CIV? Sau al amandurora?

 

Multam!

 

Share this post


Link to post

Al celui care vinde. Din momentul in care masina este radiata fiscal ea este trecuta automat pe numele noului proprietar, indiferent daca acesta o inmatriculeaza sau nu.

Share this post


Link to post

Inmatricularea si luarea in proprietate pentru impozit, in tara noastra, sunt 2 lucruri cat se poate de separate. Ai nevoie de dovada ca esti proprietar sa inmatriculezi, dar srpciv nu stie cine e proprietarul "la primarie" al masinilor inmatriculate. Nu au baza de date comuna, nu comunica in nici un fel, nu apartin de aceeasi structura, practic nu au nici o treaba una cu alta. La impozit, masina a fost trecuta pe numele tau atunci cand samsarul a radiat-o din evidenta lui fiscala. Tu chiar daca nu te duci sa termini actele, ei iti vor cere impozitul. La înmatriculare, ei cer acte din toate partile sa se convingă ca totul e in regula, ptr ca altfel nu pot verifica. Asta ca sa intelegi modul de funcționare si sa iti mai raspunzi singur la niste întrebări

 

Sent from my Vodafone Smart ultra 6 using Tapatalk

Share this post


Link to post

OK, merci, sa vad daca samsarul are copia buletinului vechiului proprietar, daca o are, i-o cer si pe aia.

Share this post


Link to post

Am luat pana la urma Spark-ul de la femeia cu care m-am vazut pe 7 aprilie. Asta pentru ca am elucidat misterul: femeia si cu barba-su cumpara masini SH lovite si le repara. Amandoi lucreaza la service-uri auto. Ei m-au asigurat ca masinile sunt reparate ca la carte. Normal ca nu i-am crezut pe cuvant si am fost la service-ul unde merg cu Epica, la mecanicul Epicii si am cautat Sparkul in toate gaurile. Totul a fost OK, reparatia a fost corect facuta. Impactul a fost frontal, in farul dreapta, am vazut poze cu masina dupa accident. Au fost afectate farul dreapta, proiectorul, bara fata, capota, aripa dreapta fata si contra aripa, precum si bascula dreapta fata. Lonjeroanele, intaritura barii fata, precum si celelate elemente de siguranta nu au fost afectate. Airbagurile au sarit si au fost inlocuite. Dupa ce am verificat masina, am negociat un pic pretul si am luat-o. Urmeaza sa ma ocup de inmatriculare saptamana viitoare.

 

Am primit de la femeie toate actele de care aveam nevoie, inclusiv copii dupa buletinul fostei prorietari si contractul in original cu ea.

 

Urmeaza prezentarea masinii pe topic-ul Masina mea, dar numai dupa ce o inmatrioculez si ii fac un detailing ca la carte ;)

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...