Jump to content
Sign in to follow this  
zergu

Motorina In Tico

Recommended Posts

Am facut greseala sa pun in Tico un amestec de benzina cu ceva motorina. La inceput a fost rau de tot, pentru ca murea motorul la fiecare 3 m, dar cu cat ii puneam benzina peste parca mergea mai bine. Intre timp am intrebat si un mecanic care mi-a zis sa stau linistit ca nu-i nimic. Mi-a zis "Noi aveam la service un Tico care mergea cu jumatate benzina si jumatate motorina".

Acum la vreo 2 luni dupa nefericita decizie masinuta merge foarte prost, abia ajunge la 60km/h si nu prea stiu ce sa-i fac. Mai nou vineri in treapta intai de viteza, dupa ce abia plecasem de pe loc, motorul s-a infranat si a iesit in spatele meu un fum de parca era incendiu. Acest lucru mi s-a intamplat la 2 semafoare consecutive.

 

Ce ma sfatuiti sa fac? Imi vreau masinuta mea la performantele cu care m-a obisnuit!

Share this post


Link to post

pai in primul rand curata carburatorul de mizeria aia, schimba bujiile, pune-i o benzina buna si vezi daca e OK. Daca nu, verifica ce compresie (mai) ai, si in functie de asta decizi mai departe ce e de facut...

Share this post


Link to post

Salut. Eu zic ca trebuia sa nu mergi cu masina asa. Scoteai tot amestecul din rezervor si bagai benzina curata. Acum pe langa ce a scris Mircea as mai adauga un filtru nou de benzina. Revino cu detalii te rog.

Share this post


Link to post

Duc masina maine in service. Revin cu detalii. Am adaugat pe lista de reparatii tot ce mi-ati spus. Multumesc!

Share this post


Link to post

Așa am facut si eu la matiz am băgat motorina dar mai aveam vreo 5 l de benz.nu mi-am dat seama si am mers vreo 8 km si dupa au început simptomele(fum mers prost L motorului se oprea)dupa vreo 20 de km mi-am dat seama de greșeală.si imediat am dat jos carburantul si am băgat benzina si am tras-o cu alta masina pana a pornit.se pare ca eu an avut noroc.

Share this post


Link to post

Am venit cu masina de la service (acum merge foarte bine). Problemele ei aparent nu au nici o treaba cu motorina, pe care am pus-o. Mecanicul mi-a spus ca am avut noroc ca nu a explodat.

 

Pe scurt mi-a scos 7 l de ulei din motor, filtrul de aer era îmbibat de ulei, bujiile erau si ele ude si pe teava de esapament aruncam ulei. Mi-a spus ca primul piston are momente cand nu functioneaza ( nu prea am inteles cauza) si in acele momente intra ulei in motor.

 

Mi-a zis ca nu stie cat o sa mai pot merge cu masina. Saptamana viitoare m-a chemat sa-mi faca un test de compresie.

 

Intr-un cuvant sunt foarte trist....daca ati mai auzit astfel de istorii spuneti-mi ce sa fac. Nu as vrea sa ma despart de Tico.

Share this post


Link to post

Daca masina arata bine si nu are nevoie si de alte interventii eu zic ca se merita sa repari motorul, piese gasesti la Radacini. Tico e o masina buna care tine cu buzunarul "subtire".

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...