Jump to content
Sign in to follow this  
dan.tico.tun

Tico, Nu Mai Porneste

Recommended Posts

Salut pe toata lumea.

Am si eu o problema cu al meu Tico, care nu mai porneste, si, va rog frumos, sa ma sfatuiti ce sa ii fac sa ii dau de cap.

L-am cumparat acum vreo 3 ani de la un prieten, i-am schimbat pe el o gramada de piese, si atunci, si din cand in cand, cu ce a mai fost nevoie pe la el. Cea mai mare problema pe care am avut-o cu el, a fost ca mi se infunda filtrul de benzina, cel de langa roata spate stanga, cu rugina. Asta, datorita prietenului meu, care l-a tinut numai cu f. putina benzina in rezervor, ani la randul, si, il ultimii 2 ani cand a avut el masina, nu a mers cu masina decat vreo 10km. Drept pt. care, satul sa ma bag, cand imi era lumea mai draga, pe sub ea, ca sa ii scutur/aerisesc/golesc filtrul de benzina, de rugina, si apoi, cat mai repede posibil, sa il si schimb, am luat taurul de coarne, si (oricum, la 2, 3 luni schimbam filtrul de benzina, ca sa fiu sigur), si, acum 2 luni, am facut investitia cea mare, si i-am schimbat rezervorul, cu unul nou, logic, pret rezervor 330 lei :( .

Problema actuala ar fi urmatoarea: de vreo 1 luna incoace, tocmai cand ziceam ca am masina brici, a inceput sa mi se opreasca motorul. Asta se intampla numai cand eram la relanti(la semafor, de ex.), fara sa il mai pot porni apoi. Facea treaba asta si la rece, si la cald. Apoi, reuseam sa il pornesc, dar aleatoriu, ori la maxim 1 minut dupa ce se oprise, ori, trebuia sa fac ceva matanii, sa mai stau nitel la telefon, si intr-un final, dupa 5, 10 min. sa porneasca, ca si cum totul era ok.

Insa, de 3 zile, de cand a venit frigul, nu mai porneste deloc. Dau la automat, se aprind becurile in bord corect, totul ok, demarorul se invarte bine, insa, nu porneste. Am observat ca da niste rateuri in carburator, adica din 5 secunde de dat la demaror, da unul sau 2 rateuri.Am verificat, cu ajutorul unui vecin care dadea la cheie, daca am scanteie la iesirea din bobina, si apoi, la iesirea din cele 3 fise corespunzatoare bujiilor. Am verificat tinand fisa la aprox. 5 mm de masa masinii, si urmarind sa am scanteie constant. Totul ok, aici. De alimentat cu benzina, eu zic ca se alimenteaza, pt. ca:

- cand trag de parghia actionata de cablul pedalei de acceleratie, da jet de benzina in carburator

- am pus degetul pe stutul pompei de benzina, cel care vine de la rezervor, si dand la automat sa vad daca face depresiune, si face

- am scos furtunul care iese din pompa de benzina, si se duce la carburator, si l-am pus intr-o sticla de 0,5 litrii, si dand la automat, da jet-uri de benzina puternice

Deci, avand in vedere toate astea, eu zic ca se alimenteaza cu benzina. Am turnat putina benzina in carburator, sa vad daca da sa porneasca motorul, si nimic. Am desfacut delcoul, am curatat contactele care primesc scanteie, pt. ca aveau ceva pulbere depusa acolo, si l-am si sters cu o carpa, de umezeala din el. Am dat jos de tot carcasa filtrului de aer, si m-am uitat pe la carburator ca nu cumva vreun furtunas sau fir sa fie rupt sau desfacut, si totul imi pare ca ar fi in regula. Acum vreo 1 saptamana, cand inca mai pornea, m-am uitat noaptea sub capota sa vad daca am ceva probleme cu fisele, si nu era absolut nici o scanteie aiurea, pe nicaieri.

Din ce ma duce pe mine capul, ar cam fi din carburator, dar mai departe nu mai stiu ce sa ii fac. Astept sugestii de la voi, lucru pentru care va multumesc in avans :)

PS. Imi cer scuze pt. ditamai polologhia, dar am zis ca e mai bine sa va dau cat mai multe detalii, din "capul locului".

Share this post


Link to post

Pai sunt destule topicuri pe tema asta:

 

Tico - nu porneste

Problema pornire Tico

Tico nu porneste pe timp de ceata (poate cumva legat de problema ta, tinand cont ca de ieri e umezeala mare)

 

Te rog sa citesti prin ele si sa postezi acolo unde gasesti ceva similar, nu e nevoie de topic nou.

Share this post


Link to post
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...