Jump to content
Sign in to follow this  
VAXXi

Girofaruri, Stroboscoape Peste Tot

Recommended Posts

Nu stiu altii daca au observat, da' in periplurile mele auto am observat de la o vreme c-au aparut tot mai multe masini cu girofar, stroboscoape si altele.

 

Majoritatea sunt BMW-uri negre cu stroboscoape in grila, dar am vazut si Touareg-uri, si Audi. Clar nu-s masini oficiale, ca n-au escorta si nici inscriptii. Cei mai tari au fost un Cielo cu girofar vazut chiar azi si un Logan cu 4 leduri mari (2 albastre/2 rosii) in spatele oglinzii retrovizoare.

 

S-a inmultit gasca de soferi cu "preteni sus-pusi" ? s-au inmultit pur si simplu pentru ca politia nu le face nimic ? va impresioneaza cu ceva mijloacele astea de "iesire in evidenta", pe sosea ?

Share this post


Link to post

Aceeasi observatie o am si eu, experimentat numai pe DN1. Touareg albastru/negru, BMW/AUDI negre. Am intalnit si un Logan alb.

Ma lasa rece si dezgustat, insa ma repliez pe prima banda a.i. sa nu ii mai observ in spate si sa mi se faca greata de "mizeria" de pe soselele patriei.

 

Edited by Banderas_232003

Share this post


Link to post

Pot fi vehicule autorizate, asa cum pot fi vehicule neautorizate. Din fericire nu e treaba noastra sa le avem de grija, asa ca trebuie sa le dam prioritate. Putem insa sa anuntam la 112 dupa ce trece ca ne-a depasit auto cu nr xyz care foloseste lumini specifice masinilor de urgenta desi nu este inscriptionat :D

 

In general masinile oficiale au fie numere de MAI, fie daca sunt inca in leasing, antena de statie tip (genul care este la masinile de radar in spate).

 

In orice caz, nu incercati sa faceti pe justitiarii, ca poate prindeti pe unul care este autorizat si va da prin statie si ramaneti fara permis...

Share this post


Link to post

Ok, si girofaru' asta nu e standardizat ? ce "vehicul autorizat" e ala cu stroboscop in bara/grila, dar fara inscriptie/fara girofar plafon/fara antena de orice fel/fara numar MAI/cu folii 90% fata si spate ?

 

112 nu e doar pentru urgente ? ma gandeam ca teoretic BPR ar trebui sa-i intercepteze p-astia (sau sa primeasca sesizari), dar ma indoiesc profund de eficienta acestei metode.

Share this post


Link to post

Eu am vazut un Cielo albastru varianta dupa 2000 (sau poate or fi mai multe) cu stroboscoape rosu-albastru in grila de cateva ori pe drumul Targu Frumos-Iasi (ultima data saptamana trecuta) si Iasi-Gura Humorului in zona localitatii Motca. Nu i-am retinut numarul, dar sigur nu era MAI.

Edited by Andrei.ss

Share this post


Link to post

Si la mine in oras la postul de politie exista un Cielo albastru fara numar de MAI care apartine politiei romane, nu este o regula sa aibe numere de MAI. si stiu multe astfel de masini pe la posturi sau sectii.

 

Ok, si girofaru' asta nu e standardizat ? ce "vehicul autorizat" e ala cu stroboscop in bara/grila, dar fara inscriptie/fara girofar plafon/fara antena de orice fel/fara numar MAI/cu folii 90% fata si spate ?

 

112 nu e doar pentru urgente ? ma gandeam ca teoretic BPR ar trebui sa-i intercepteze p-astia (sau sa primeasca sesizari), dar ma indoiesc profund de eficienta acestei metode.

 

Nu scrie nicaieri ca prin Girofar se intelege un anume lucru. Numai culoarea lor este standardizata, nu si modul si locul de montare.

Pot fi autorizate si vehicule civile, neinscriptionate, cu sau fara antena (vehicule de filaj, vehicule ale altor "servicii", vehicule apartinand guvernului sau altor institutii - garda financiara, garda de mediu etc etc). Chiar si vehicule complet civile pot fi autorizate sa foloseasca astfel de mijloace in cazuri speciale, iar asta este reglementata prin regulamente interne, nedisponibile "cateilor"

La 112 cand ti se raspunde soliciti legatura cu brigada de politie rutiera pentru raportarea unei probleme de trafic si nu se considera abuz. Sau se poate folosi numarul scurt direct 021 - 9544.

Share this post


Link to post

Ce urgente rezolva garda financiara sau garda de mediu, ca sa fie autorizata sa foloseasca girofarele in trafic??

  • Like 1

Share this post


Link to post

Cum dom'le ... poate fuge evazionistu' cu TVAu' datorat in stil Fast & Furious ... calare pe-o vaca furioasa ce emite metan peste limita admisa ! si fara taxa de mediu platita !

Share this post


Link to post

mai luati in calcul si sri-ul si spp-ul, care au masini neinscriptionate si cu numere normale. dar, pe langa ei, mai sunt si "smecherii" pe care e cam greu sa-i identifici... de obicei te uiti la sofer si iti dai seama. tiganii burtosi manelisti cu 2kg de aur la gat sigur nu lucreaza la politie, sri, spp etc.

Share this post


Link to post

Corect, aia nu lucreaza la respectivele institutii. Din pacate insa, respectivele institutii lucreaza pentru ei :(

  • Like 1

Share this post


Link to post

Partial corect. Iti arat niste burtosi tatuati si cu lanturi de gat "la filaj" de nu dai doi bani pe ei...

 

Oricum, nu e treaba noastra sa-i identificam, putem sesiza, insa eu va sfatuiesc sa le dati prioritate, ca sa nu gasiti unul, doi reali, cu drept de folosire, cu ordin de serviciu si tot ce trebuie si sa ramaneti fara permis pe bune...

Share this post


Link to post

Ieri am mai vazut una tare ... Otopeniu' plin de popici fluorescenti (politisti in vesta reflectorizanta pe bordura aia de separare a sensurilor) si dinspre Bucuresti venind coloana oficiala, da' nu pe banda 3 cu viteza cum fac de obicei, ci in evantai rasfirati pe tot drumul... mind boggling.

Share this post


Link to post

Genul asta de masini negree cu geamuri fumurii fata spate si cu stroboscoape in spoilere pe mine unul ma lasa cu rece.

Avem un stat de cuvânt_urât si politisti de cuvânt_urât.

Sau mai vezi la politia rutiere logan rosu cu geamuri negre si are radar pe el.(te duci draku' ba te duci draku')

Sau vad aici in oras la mine un cuvânt_urât de vento cu geamuri ionizate fara nici o inscriptie fara numere MAI...si ei opres masini in trafic.

Cine plm le da voie sa isi exercite munca asa?

La fel de bn poti sa nici nu te opresti la ei,nu?

Nu tu girofar,nu nr de mai,nimic...si ei au geamurile mai fumurii decat ale noastre.

Ei au voie asai?

Ma pis pe legile lor.

Cica ne dau ei exemplu...,ei sunt mai praf in trafic de1000ori decat multi dintre noi.

Dar ce mai conteaza in tara asta corupta si vanduta??

Noi mergem inainte si cu asta basta.

Share this post


Link to post

Asa, asa, fii rau. Citeste si tu legea, si mai uita-te si pe la vecini. "Police unmarked cars" exista peste tot in lume, lideri fiind americanii la asa ceva, dar gasesti astfel de vehicule si in Europa, eu am vazut in Germania, in Cehia, in Italia. https://www.youtube.com/results?search_query=police+unmarked+car

Fac parte din aparatul politienesc, nu sunt interzise, nu vad ce anume te deranjeaza atat de tare. Respecta legea si n-au treaba cu tine.

Share this post


Link to post

Eu respect legea,stai tu linistit.

Ideea este ca ei stau la panda cum in nici o tara civilizata nu vezi asa ceva.asta ma deranjeaza.

Nu ca au ei sau nu masini inscriptionate...fix deaia nu mai pot eu sa dorm noaptea.

Share this post


Link to post

In cate "tari civilizate" nu i-ai vazut tu stand la panda? Ca eu i-am vazut cu ochii mei facand asta in Italia, Grecia, Germania, Cehia, Bulgaria, Rusia.

Share this post


Link to post

Noi intotdeauna trebuie sa fim buni platitori de tot felul de taxe,impozite...etc,sa respectam legea(nimic rau in asta),dar ei de ce nu respecta legea???se trece pe rosu cu masina de politie(fara girofar,fara sirena)si daca fac un accident sau ceva(explicatia lor vine imediat-eram in misiune)

Share this post


Link to post

Of... Cand o sa invatam si noi sa nu ne mai pese de capra vecinului si de ce fac altii?

Share this post


Link to post

In italia am locuit o perioada de5ani.

In afara de faptul ca se puneau in autostrada cu autovelox-ul.nu i-am vazut stat sub copaci,nu i-am vazut in "logan"rosu cu geamuri negre negre si cu radar pe ele,sau sa te opreasca in trafic cu masina lui personala,fara uniforma...si fara sens.ca vezi doamne ti-a taiat calea si ti trebuia sa il lasi ca el e politist,nu trebuia sa il clacxonezi

Share this post


Link to post

Daca te opreste cand e imbracat in civil, in masina personala si fara sa se legitimeze, este un abuz. Orice politist are obligatia (atentie, nu dreptul- obligatia) de a interveni atunci cand sesizeaza o incalcare a legii, chiar daca se afla in timpul liber. O poate face insa numai legal, adica legitimandu-se, comunicandu-ti ce ai gresit, eventual solicitand un echipaj in uniforma care sa termine ce a inceput el.

 

In Italia nu i-ai vazut cu radarul dupa curbe fara vizibilitate, la iesirea din pasaje/tuneluri etc?

Share this post


Link to post

Da...ma rog.

Infine,degeaba discutam.noi...ca lucrurile tot asa vor sta si de acum inainte.

Nu imi pasa de cum spui tu:"capra vecinului",dar ce spui tu e absolut gresit.

Asta este o mentalitate...cum sa zic?....,ma rog nu e ok asa.

Pt ca majoritatea s-au invatat sa zica asa cum zici tu...ce-mi pasa mie de capra vecinului?si asa se duce de rapa civilizatia.

Tie nu iti pasa,la ala nu ii pasa,lu ala,lu ala si uita asa milioane de oameni incepe sa nu le mai pese...si cand se va ajunge mai rau...toti veti plange...dar prea tarziu.

Este adevarat ca nici cu o floare nu faci primavara...dar nu trebuie sa ramanem nici asa indiferenti,nu crezi?

De exemplu daca vezi pe cineva ca isi face nevoile pe masina unui vecin de-al tau,ce zici?ce imi pasa mie de vecinu',este?dar poate maine,poimaine vecinul vede un hot la masina ta,si il prinde si il da pe mana politiei,si te-a scapat de o paguba...atunci ce mai zici?

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...