Jump to content
Sign in to follow this  
cornel_balan

Senzori Temperatura Apa

Recommended Posts

Am tot citit postarile dar tot nu reusesc sa ma dumiresc care sunt si unde se gasesc senzorii ce monitorizeaza temperatura apei la Cielo. Am reusit sa depistez si sa le inteleg rolul asa:

- termocupla pe radiator cu rol in controlul ventilatorului de pe radiator (la mine sufla aerul dinspre radiator inspre motor - e corect sensul);

- sonda temperatura apa pe chiulasa sub delcou care da semnal la ECM - cand ii scot mufa porneste ventilatorul de pe radiator - de ce ???;

- un alt senzor in aceeasi zona dar mai jos - nu stiu ce este si ce rol are;

- unde este sau cine da semnal la ceasul de la bord care indica temperatura apei.

Le-am scos pe rand pe cele trei enumerate mai sus si pare ca niciunul nu are treaba cu indicatorul apei din bord.

Problema mea este ca urca acul la maxim si nu mai coboara si vroiam sa identific senzorul care are legatura cu indicatorul din bord.

Merci anticipat.

Share this post


Link to post
Problema mea este ca urca acul la maxim si nu mai coboara

 

Posibil ceasul de bord (indica temp apa+nivel combustibil) sa fie defect.

demonteaza si strange cele 3 suruburi de pe spate.

Share this post


Link to post

Sonda de temperatura pt. termometru bord este inspre distributie spre alternator, unde este furtunul pt. apa (are un conector mai deosebit).

Share this post


Link to post

salut ! mie nu mi se ridica ceasul la apa la jumate adica acolo unde trebuie sa stea decat daca merge la relanti motorul si stau pe loc !! daca plec cu ia scade apa cam pe la un sfert asa. i-am schimbat si termostatul si tot asa face . poate cinwva sa-mi spuna si mie cum sa fac sa stea la jumatete(90) ? multumesc!!

 <img src= ">

Share this post


Link to post

Salutare. Am gasit firul cu mufa senzorului(dinspre distributie,langa injector, cu o mufa mai deosebita) retezat. Unde se leaga senzorul?

post-38060-0-49206500-1430762755.jpg

Edited by dani3ll

Share this post


Link to post

Salutare tuturor,

 

Bine v-am gasit. Sunt prin Franta de ceva vreme si am achizitionat pentru o suma modica de curand o Nexia 1.6 16V din 95, pe care o utilizez mai mult pentru drumul serviciu-casa. Ce vreau sa va intreb eu este: din cauza ca nu-mi indica temperatura apei in bord, unde pot gasi senzorul de temperatura apa sa vad daca e ceva in neregula cu el sau sa-l schimb eu insumi daca e posibil? Are si alt rol functional decat de indicare a temperaturii? Am observat ca la depasirea temperaturii optime de functionare, ventilatorul de pe radiator este activ.

Din discutiile avute pe aici inteleg ca avem:

- termocupla de pe radiator, care se gaseste undeva langa farul din stanga;

- senzorul de temperatura legat la ECU, cel care spune masinii ca ceva "arde" - ar trebui sa fie pentru motorul asta altundeva decat sub delco? (eu nu-l vad totusi, o fi scos :shock: )

- senzorul de temperatura pentru indicator bord - sub galeria de admisie: trebuie data galeria jos ca sa pot ajunge la el? :roll: Il pot verifica/schimba relativ usor sa elimin o posibila cauza? Nu de alta, da as lasa dezmembratul bordului in ultima faza, in caz ca trebuie sa verific/strang ceva pe acolo.

 

Aveti cumva vreo poza/vedere explodata sa-mi pot da si eu seama pe unde vin montati senzorii astia pentru motorul asta minunat :mrgreen: ?

 

Merci in avans de ajutor

Share this post


Link to post

Incearca aici.

 

Manual reparatii Nubira, 1D-21 : 1D-24

Edited by Salex

Share this post


Link to post

Salut, sunt nou pe forum, am un cielo executive din 2006, cand pornesc motoru si plec merge in suturi, n-are putere si cum sa ridicat umpic acu de indica apa isi revine si merge fara reprosuri, mentionez ca masina e pe benzina, fise, bujii si injectoare schimbate,porneste foarte bine la rece si la cald, nu sunt probleme nici la relantii, decat ca merge in suturi cand motoru e rece dupa isi revine, e posibil sa fie senzoru de temperatura?

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...