Jump to content
Sign in to follow this  
NGruia

Cum Nu Se Face ...sau Concediu Lu' "peste Prajit" !

Recommended Posts

Cum ar putea fi un concediu care incepe "sub" premiza intrebarii : ti-ai luat masina , mai vrei si concediu ? (titlu alternativ "Epifania doamnei" sau "Cum devine omul ...religios" ? Inca nu am plecat dar ...

Totul este :o fftopic: ...pana ma intorc . Daca nu este potrivit sa-l rada vreun moderator .Dar parca ar fi pacat la cat de activa este sectiunea .

Ei bine luni 12 august cam asta era situatia . Doua scurte comentarii :

1) ti-ai luat masina adica nu e a noastra ci numai a mea (povesti !) . In plus cateva sute de soferi de camion ar putea depune marturie ca s-au incrucisat cu Jazz nostru si nu eram eu la volan (ci in dreapta galben ca ceara) si nici junioru' ca are numai 16 ani . Conducea deci ...? In plus pot anexa studiul neinaintat inca primariei cu numarul si frecventa gropilor de pe o importanta artera de circulatie din oras , studiu efectuat NU cu mine la volan ca eu le ...ocolesc :tongue: (asta in caz ca citeste).

2)eu imi pot "lua" concediu cat si cand vreau cu exceptia perioadei scolare cand musiu trebuie livrat pe la 7:15 la scoala si , din nou exceptie , cand madam NU este in concediu . In rest sunt liber ca pasarea cerului , anul trecut durata totala fiind de 12 zile .

Noa bine ca am luat Jazz-ul sa stea in curte pe post de bibelou pana gasim o modalitate sa-l bagam in living. Ptr. conformitate a fost achizitionat in 25 martie de ziua juniorului si a doua zi a nins . Apoi au intrat in functiune mici piedici ca inmatricularea (vreo 50 de zile) , lucrari ample in oras si canalizare + apa in zona , asa ca tot pe Nubira a picat magareata , Jazz-ul avand acum fabuloasa cifra de 800 de km efectuati , din care vrea 200 nu de mine :prr: .

Sa revenim la luni . Toata lumea intepata ca nu a venit instalatorul sa schimbe cabina de dus ( asta cica este activitate demna de concediu nu prostii , calatorii si alte din astea) . Ala micu' are nas fin si o sterge strategic in oras . Constructorii de peste drum pornesc la ora 8:00 prima parte a simfoniei "Flex,rotopercutanta si ciocan" in Do major . Ala nu vine . Madam neagra la fata , eu , cu gand ascuns , o ...intretin (furia bineinteles) Dupa un schimb scurt de replici (nici 3 ceasuri) ...remiza . Am reusit sa strecor totusi aluzia extrafina de a pleca totusi pe undeva . Momentan intampinata cu schimonoseli si discursuri despre ...responsabilitate =)) .

Nu s-a taiat deci probabil nu citeste si comenteaza nimeni deci pot abera linistit mai departe . Incepe ziua de marti . Fiind marti si 13 , baietii de peste drum , superstitiosi , incep cu o liturghie de betoniere . Se scoala si madam cu ochii impaienjeniti dar avand de facut o vizita la conducere cadem la o instabila pace , armistitiu . Profit de iesirea din casa si o fac sa mearga si pe jos pe caldura , sa-i priasca concediul . Face si lucruri bune , gaseste un alt instalator (aveam si eu unul de rezerva dar il tineam ca moneda de schimb , m-a facut aici ) . Revenim in jurul pranzului . Cand sa se odihneasca reincepe calvarul sonor . Precaut stau pe net si caut cazari prin Austria , Viena daca se poate . Seara calma , subiect fierbinte evitat cu maiestrie .

Miercuri 14 pe la ...8:30 vine instalatorul sa vada care-I treaba . Nu poti sa te superi doar tu l-ai solicitat . Da instructiuni ce si cum sa luam . Pe cai la magazine ca online nu merge decat cu plata online (recte iti trebuie card de credit ...cred , care nu-i ) sau plata cu OP (astia e dusi rau) . Mergem la sediu si achitam obiectul . Livrare a doua zi (lucra deci in 15 , mai sa fie ea de sarbatoare ) . Instalatorul primeste cu bucurie vestea si ne programeaza pe vineri (uite cum se duce aproape o saptamana de odihna ) . La revenire , harmalaia in floare . Madam se tine tare , cica se culca . Urca in dormitor cam in acelasi moment in care vecinul din stanga considera ca e momentul de taiat iarba (ora 15:00) . Rezista eroic . Pe la 17 coboara neagra in cerul gurii . Dupa ce isi baga si isi scoate (ce ?) ma indeparteaza cu brutalitate de la computer , unde navigam cu incredere pe un site de ...rezervari . Ce tot pierzi vremea , iti arat eu cum se face ! A facut 2 pauze , una de masa si una de udat prin curte . In rest a "stat" la comp pana la ora 25:30 (adica 8:30 minus vreo 45 de minute , 7 ore 45') . Nimic convenabil de gasit . Ba nu au AC (la 4 stele) , ba costa ca dracu , imensa majoritate pretind garantate cu card de credit , cand nu e mica nota de la oaspeti sau parcarea e proprie dar cu pana la 29 de Eur pe zi (cat 3 mic dejunuri , sau or fi foarte "mici" ?) , nu este buna locatia , vrea camera cu balcon , nu-i place numele ...hotelului . La un moment dat pe la 23:00 reuseste chiar sa isi dea toate datele si se rastea la comp cand ala ii tot cerea credit card ! Oboseala . Trecand la notare oficiala a orelor pe la 1:30 se retrage demna la somn. Fraieru' mai sta vreo 1 ceas si gaseste 4-5 locatii acceptabile (norocul meu) .

Si vine ziua de joi , ziua epifaniei sau a devenirii mele religioase . Sa vedem cati ghicesc cum a inceput ziua . Noa ...sa va vad , daca este vreunul .

Gresit , incorect , nici nu banuiti , am stiut eu . Ciocane fratilor , la 7:30 in plina zi si nationala si de sarbatoare religioasa . Ciocane ce pregateau cofrajul pentru betonierele corespunzatoare . Basca un pickhammer (pichamer ?) ca probabil au fost prea zelosi cu o zi inainte . Reteta optima de concediu in general , de sarbatoare in special . Pe la 8:00 acelasi vecin din stanga , harnic nevoie mare trebaluia prin curte in asa fel incat sa-l auda tot natul . Ala din spate stanga , mai modest , taia cu flexul . Buni crestini . Se aud usi trantite de sus si pasi apasati pe scara . Observa cafeaua aburind face o pauza (wheew !) trage 2 tigari ca din pusca si se rasteste : ai gasit ceva . Tac , sa pot savura momentul . Primim o vizita obositoare desi anuntata si asumata din timp . Pleaca socrii , pranzim devreme si ... suna ala cu dusul ca ajunge intr-o ora . Deflagratie ! Din nou se baga si scot toate cele , eu sunt de vina bineinteles . Sa arunc dracului laptop-ul daca nu-s in stare de nimic (adica tot eu ) , ce concediu e asta (remarca : aceeasi replica din partea mea a fost primita cu indignare ...luni) , da-I dracului de bani (tara, popor,vecini, oras , toata lumea) . De divort nu pomeneste ca pe cine mai bate la cap ?! Acum nu stiu ce o sa credeti dar mai rar o revansa asa de savuroasa si ...savurata pe indelete . Vine cabina de dus , mama ei , 77 de kg . Cara martiru'. Madam semneaza de primire si tusti pe comp . Nu o mai intereseaza centrul Vienei (ca loc de cazare) , la SCS mergem oricul motorizati (aha , de ala stie) , isi reduce pretentiile la un 4 stele fara AC (cum au 4 fara nu stiu) , se logheaza si rezerva la hotel Beethoven din , ia stati sa vad , Hinterbruhl pe langa Viena . Io tac fericit ca :lavolan: si scoatem trotineta din ...curte . Poate nu credeti dar in 10 minute deja a planuit totul pe zile , destinatii si cheltuieli (aia crede ea , precis nu banuieste dar o sa mergem si la Salzburg , tot la ceva de "rasini" , un outlet , mizez pe junior si mai castig si vreo 650 de km de condus !!) . Iata cum numai cateva zile acasa , in ambianta feerica a unei zone "rezidentiale" (rasu' lumii) iti transforma aproapele in asa hal cum tu ai reusi niciodata , iar tu , marele "sceptic" incepi sa crezi ca totusi minunile exista . Ave Maria (si avand datele initiale nu stiu care minune e mai mare , parca asta de acum ) .

Bineinteles ca mine vine omul sa puna cabina de dus , deci zgomot si haos . Mai trebuie sa merg si la meci ( :butt: celor care l-au pus la o ora de plaja vreo 30 de grade tot vor fi ) . Sambata vine si coafeza sa o faca prezentabila (adica pentru aia se gateste , eu trebuie sa o vad asa ...vraiste ) si sa ma tunda (unde dracu' mai gaseste asta par la mine pe cap numai ea stie ) . Dar nimic nu mai conteaza , si-a scos listele cu ce trebuie pregatit (atentie Jazz-ul are totusi portbagajul mai mic decat Nubira , cica e treaba ei sa nu ma bag ; nici nu intentionam :) ) ) , face planuri , ii confisca juniorului toti banii (Euro ) ...preventiv , e spirt . Asa mai merge treaba , se fredoneaza melodii , toata lumea rade numai cainele se uita la noi ca la ...prosti .

Mergem in concediu , fie si de 5 zile dar mergem . Probabil ca mare lucru nou nu o sa aflati de aici , data fiind destinatia oarecum banala , dar na , nu m-am putut abtine . Ca tare scumpi la postat sunteti mai nou !

PS La ultima fraza voiam sa ajung ! E prea liniste asa ca scriu in avans ceva poate , poate ...

Edited by NGruia
  • Like 3

Share this post


Link to post

Eu citesc! N-am inteles nimic si nu-mi dau seama unde vrei sa ajungi pe sectiunea asta, dar continua :thumbl:

  • Like 1

Share this post


Link to post

Eu citesc! N-am inteles nimic si nu-mi dau seama unde vrei sa ajungi pe sectiunea asta, dar continua :thumbl:

 

Pai sunt mirat , oare nimeni nu mai merge niciunde sau de ce nu mai apar decat , eventual , descrieri scurte si foarte rare . Drept e ca am luat-o de la Adam si Eva si voi reveni ontopic pe ...sambata viitoare , dar poate mai incurajez vreun forumist mai putin ...exhibitionist .

Share this post


Link to post

...

, un outlet ,

 

 

 

Shopping in concediu? Eu suport mai usor muzica rotopercutoarelor, decat tinutul dupa ea prin magazine  <img src= "> Pentru mine acceptabile sunt doar magazinele de scule... insa pentru asta tre' sa ne facem vacantele separate.

 

Apropo, de luni o sa fiu si eu pe meleag, pe la Sankt Anton.

  • Like 1

Share this post


Link to post

 

 

Shopping in concediu? Eu suport mai usor muzica rotopercutoarelor, decat tinutul dupa ea prin magazine  <img src= "> Pentru mine acceptabile sunt doar magazinele de scule... insa pentru asta tre' sa ne facem vacantele separate.

 

Apropo, de luni o sa fiu si eu pe meleag, pe la Sankt Anton.

 

Aici esti norocos , la mine e tinutul dupa amandoi  <img src= "> . Poate cu varsta junorul se mai da pe brazda , dar pana atunci ... . Fara grija , rotopercutoarele sunt la foc continuu de la 8:00 pana la 18-19:00 zilnic ...deci si acum . In plus mici probleme cu numaratul la ...monetar , nicicum nu iese cat trebuie asa ca la ...nivelul nostru . In rest ghici cine este acum grabit si numara orele pana la plecare ? Exact , madam :prr: .

 

 

PS Daca vedeti ca pana duminica viitoare nu apar pe forum , poate un comando al GMClub sa ma salveze din locurile ale a unde se ...spala vase , please !

post-153-0-90795900-1376747897_thumb.jpg

Share this post


Link to post

Opriti ...commando-ul , am scapat , da nu usor . Detalii , poze si comentarii intelepte de ...maine

Share this post


Link to post

Cam multe negocieri cu madam :mrgreen: . La mine negocierile au fost rapide: mergem in concediu ? NU. Perfect, nu mergem, eu merg, am imbarcat 3 copii, unul de 4 ani jumate si 2 de 3 ani in masina si dus am fost cu ei cu tot de marti pana sambata, madam a ramas acasa sa se hotarasca daca vrea la anul in concediu  <img src= "> .

Fara fite si pretentii, ne-am dus in Marghita, ne-am cazat un tatic si 3 copii la o casuta in camping si toata ziua la balaceala cu ei. Cost total 220 de lei cazare+strand (inclus in cazare) + inca vreo 150 papa la pitici si mie (eu mai scapam si cate o bere), diverse jucarii etc, + 100 motorina 470 de lei total, si s-au distrat juniorii de minune numai ca tot champingul se uita lung la mine ca sunt un barbat singur cu 3 copii mici, dar cu piticii atrageam gagicile ca un magnet, sunt buni de mers la agatat cu ei  <img src= )"> .

La intoarcere mi-a zis ca n-a crezut ca chiar plec cu 3 copii dupa mine si ca si stau atata, era sigura ca a 2-a zi vin acasa.

Fac pariu ca data viitoare va merge cu mine :D .

Morala? Se poate face concediu cu bani putini si fara nevsta > :) .

  • Like 1

Share this post


Link to post

Cam multe negocieri cu madam :mrgreen: . La mine negocierile au fost rapide: mergem in concediu ? NU. Perfect, nu mergem, eu merg, am imbarcat 3 copii, unul de 4 ani jumate si 2 de 3 ani in masina si dus am fost cu ei cu tot de marti pana sambata, madam a ramas acasa sa se hotarasca daca vrea la anul in concediu  <img src= "> .

Fara fite si pretentii, ne-am dus in Marghita, ne-am cazat un tatic si 3 copii la o casuta in camping si toata ziua la balaceala cu ei. Cost total 220 de lei cazare+strand (inclus in cazare) + inca vreo 150 papa la pitici si mie (eu mai scapam si cate o bere), diverse jucarii etc, + 100 motorina 470 de lei total, si s-au distrat juniorii de minune numai ca tot champingul se uita lung la mine ca sunt un barbat singur cu 3 copii mici, dar cu piticii atrageam gagicile ca un magnet, sunt buni de mers la agatat cu ei  <img src= )"> .

La intoarcere mi-a zis ca n-a crezut ca chiar plec cu 3 copii dupa mine si ca si stau atata, era sigura ca a 2-a zi vin acasa.

Fac pariu ca data viitoare va merge cu mine :D .

Morala? Se poate face concediu cu bani putini si fara nevsta > :) .

Sa o luam metodic , incepand prin a raspunde provocarii colegului ! La noi in familie cica e democratie . In plus madam e ...cetatean European , are drepturi :tongue: . In plus avem o opinie comuna in privinta directiei in care se pleaca in concediu , iar ala micu , desi creste vazand cu ochii , tot nu poate pleca numai cu mine fara ...procura (si eu n-as pleca singur cu el , adica sa ma ocup eu de toate !) . Aia cu bani putini insa am rezolvat-o , fara nevasta nu merge ...inca .

 

Duminica seara o ultima sedinta de pregatiri . Monetarul e modest . In mai toate concediile aveam o suma oarecum sacrificata pentru "toate cele" + o suma asiguratorie ce era uneori chiar dublul celei pentru cheltuieli (la cheltuieli intra cazarea , masa , benzina , ceva de mancat in cursul zilei si , daca se stie ca exista "intamplator" pe traseu ceva oportunitati , bani de ...cumparaturi) . Anul asta ...pauza . Tot bugetul a fost reprezentat de 1200 Eur + 800 Eur de cumparat luni . Hotelul + taxa de ...localitate = 500 Eur asa ca pe real au fost 1500 . Din care mai erau de achitat benzina , 1-2 mese pe zi , transport (daca este cazul si a fost ) si alte maruntisuri .

Treaba fiind "antamata" discutiile au fost amicale , nonconflictuale . S-au inapoiat banii juniorului (am si acum nelamuriri cum si de unde are atatia ?!) . In concluzie luni ne sculam devereme (pe la 8 , toata nadejdea in baietii de peste drum cu trezirea ) , ne oprim la Cenad sa luam Eur si vreo 10000 de forinti sa fie , facem plinul la iesire si mergem calm si fara graba spre Hinterbruhl . Suna bine si pana si oaspetele nostru de seara pare a fi de acord .

post-153-0-47627300-1377327795_thumb.jpgpost-153-0-88860500-1377327811_thumb.jpg

 

Hai sa incerc sistemul unor seriale americane si sa pun ...concluziile la inceput .:

- autostrada mai buna in Ungaria (decat in Austria ca la noi se platesc dar nu ... apar )

- sistem de transport public foarte bine pus la punct in Austria , cel putin in jurul Vienei

- gradina zoologica din Viena ...mai bine nu

- Viena , daca se continua in acest ritm de degradare , este de "ajuns" din urma , mai putin cladirile istorice

- hotel corect prezentat , conform cu realitatea

- SCS pare rudimentar si neatragator (fumatorii stiu de ce !)

- "fauna" urbana de neimaginat cu nu prea multi ani in urma , cel putin nu in zonele pe unde am fost

- benzina cu 20 de eurocenti mai ieftina langa decat pe autostrada

- la "sat" (Hinterbruhl) se regaseste aia cu "vesnicia s-a nascut la sat" . liniste si pace !

- romanul care vindea smartphone-uri piratate a fost prins (ce bine pica o veste "buna")

- desteptul de editor de texte o tot trage pe englezit asa ca iertati unele scapari

- grota din Hinterbruhl , neaparat imbracati corespunzator

- autonomie inca 5 km la intrarea in benzinarie , la revenirea in Timisoara !!

- ne-am intors cu bani (si bine am facut mm de contract si facturare la/in Romania )

- oare cum cu mancarea aia ciudata , japonezii fac treaba asa de buna ?

 

In mod cu totul neasteptat , luni dimineata pas sculare devreme . Baietii poate ca au muncit , dar urechile tuturor au fost mult mai putin receptive decat in alte ocazii . Asa ca in loc de plecare la 8:00 , am ajuns la Cenad la 11:15 (ora certa , telefonat la conducerea "de partid si de stat" pentru confirmarea iesirii) . Acolo totul merge snur , schimbam leii pe Eur si ceva forinti , fac plinul , cumpar vignetele de rigoare si mai raman si cu 100 lei (ca norocul) . Iesim spre Mako si dai bice . Fiind primul drum lung cu Jazz-ul fac teste de corelatie consum/viteza . Bine e facuta masinuta asta nimic de zis . Un defect major tot are ...e prea sensibila . Practic la 90-110-130-150 (putin) afiseaza la mers constant un consum de 4 ltr/100 , dar poti merge constant ? Cum misti piciorul cu grosimea unui "fir" de par cum scade ..viteza sau creste consumul in functie de sensul miscarii . Aia cu ascultatul motorului nu tine la 33 de grade si AC pus pe automat (si spre ...20 grade) , decat la turatii de peste 4000 , de evitat la o asa varsta frageda . In schimb "trage" bine si e fasneata .

Dai si lupta prin pusta , caldura mare , constanta in condus ioc . Se apropie Budapesta . intram cu emotii pe M0 si surpriza , au cam terminat de largit (aici editorul scrie "larger" din proprie initiativa) si se merge la limita maxima permisa de viteza fara ambuteiaje sau probleme . E , uite ca este accesibil cu usurinta McD din Csepel , hop si noi . Mancam "hrana sanatoasa" si aprindem o tigara . Imediat apare o tanti nervoasa cum ca fumatul e interzis . "Interzis" am fost eu , eram doar afara . Cica nu-i voie nici afara cat timp stai la mesele lor . Frumos efort in domeniul sanatatii publice , dar cu ce servesc nu au probleme ? Schimb ucigator de priviri , ceva injuraturi prin minte (nu ma deranjeaza deloc interdictia de a fuma in interior , doar nu sunt idiot (!?) , dar afara ?) si promisiunea ferma de a nu mai calca pe acolo . Asa ca falimentul ii paste , gata cu 2 vizite pe an a cate 4000 de forinti . De furios era sa calc cand am iesit cu spatele din parcare o fetita a unei familii de cehi . Erau parcati langa noi , mama cu un copil mergeau spre intrare , iar din masina tot ieseau ... , pana am ajuns la 5 copii . Normal ca poti gresi in asemenea circumstante !

 

Fain , iara nu mai stiu a pune pozele langa textul corespunzator ! Hopa , uite ca am gasit , e prea simplu d'aia nu mergea !

Oare se taie ? Nu drace . Urmeaza probabil un topic cum nu se face o descriere ...netaiata !

Trecem de Budapestra si mergem intins . Facem "cu mana" fostei noastre baze din Gyor si trecem in Austria pe la Nikelsdorf . Intrare groaznica , gropi , dezastru . No men's land o fi chiar a nimanui ? Asta are suspensie rigida spate si e mai scurta , ca rezultat simti fiecare denivelare . Si parca nici scaunul meu nu este chiar in pozitie optima , de rezolvat cat de curand . Soseaua se mai "corijeaza" un pic pe parcurs , mergem intins , trecem fara nici un murmur pe langa Parndorf . La Schwechat alegem judicios , suntem experti ce mai tura-vura ! Mergeam cu 100 "pe centura" Vienei , cand se aude un racnet din spate , de ce mergi subturat ? Madam s-a trezit din contemplatie si , mai nou , se pricepe la turatii si trepte de viteza (chiar asa , a fost retrogradata , sta in spate dreapta , nu mai este copilot) . Degeaba am insistat amandoi ca nu este subturata masina (asta are o boala , si la 2000 rot.min in a IV-a iti recomanda sa treci in treapta superioara de viteza !) aveam vreo 2600 rot/min . Nu crede ca de vina este drumul din placi de beton "lipite" si pace . Mergem in continuare in conformitate cu listigul de la ViaMichelin . La moment dat ala micu zice sa o luam la dreapta , madam din spate (e clar ca sufera !) , nu ca indicatorul arata Hinterbruhl inainte . "Judec" faza la viteza turbo si ma gandesc ca ViaMichelin e bine merci la ea acasa si eu cu madam , asa ca merg inainte cf. instructiunilor ei , de cotit sa coteasca altii . Iesim spre Hinterbruhl pe direct , mergem ceva intr-o zona superba , drumuri de "tara" perfecte , reusim sa nu o luam spre Heiligekreuz la dreapta ci spre HB la stanga , gasim localitatea . Ajutor serios de la indicatoarele judicios puse pe sosea cu numele hotelului (si ale altora ca sa fim cinstiti) si , in mod absolut ciudat , ajungem unde trebuie fara ocolisurile "traditionale" (fara aluzii de GPS , ca nu se admite decat original Honda si ala e ...4000 de Eur) . Ajungem aici :

post-153-0-86410000-1377332896_thumb.jpg

 

O mica boacana tot am facut , n-am vazut parcarea hotelului din prima si am tras aiurea . Fara probleme , a venit de la receptie si ne-a ghidat unde trebuie . O surpriza placuta , nu aveam camera de trei "adulti" ci chiar un apartament , apartamentul 1 , cum sade bine nababului ! Bagajele le ducem la o singura trecere , camerele sunt mari , suprafata de vreo 50 mp , geamuri cu rulouri , baie mare si curata . Pas sa mai desprinzi juniorul de retea , se agita cu nu stiu ce joc unde trebuie sa intre periodic . Ne tragem sufletul si coboram la receptie pentru ...instructiuni . Ah, ca era sa uit , afara 31 de grade , iar AC nu este conform cu descrierea hotelului ( e o zona cu padure si mai racoroasa ) . Se simte lipsa ! La receptie un tip amabil . Intrebam de conexiune cu Viena , e simplu a treia intersectie pe stanga e gara (a inteles retinerea de a merge la Viena cu trotineta , chiar mai am nevoie de ea ) . Ne recomanda zoo (aici a dat-o in bara) , muzee si trasee (lasa bre ca suntem veterani) si , da , este si un centru comercial foarte mare ...SCS unde-i "bad for the credit card" (adica faci pe prostu' zic in sinea mea , nu vezi ca iti platim cash , care cc ?) . Observa ranjetul meu ..cabalin si "sport" (in plina extindere) simultan si o brodeste pe aia cu "bad" , dar degeaba si-a facut un "prieten" statornic . O drege un pic cu mancarea . Se abtine eroic sa ne recomande propriul restaurant , oricum nu era cazul , are stele Michelin si preturi probabil pe masura . Pomeneste ceva de Gasthof Zur Weintraube pentru masa si bine face . Plecam apoi urgent spre Seegrotte , unde constatam cu bucurie ca am intarziat , ultima cursa fiind la 16:30 (era 17::00 ora locala ) . Asa-i daca stai la trocerai si pe net .

post-153-0-41019000-1377334625_thumb.jpgpost-153-0-84703900-1377334670_thumb.jpg

Gasim si alt restaurant "Hexensitz" care are "ruhe" tag(e?) ...luni si marti asa ca sare pana una alta din lista . Fascinanta curba vietii cotidine in ...sat (ca asta era pana la urma) . O usoara aglomeratie in jur de ora 18:00 apoi totul se linisteste si este chiar sumbru (de necirculat si linistit) dupa ora 19:00 , ora la care si hiper sau super magazinele se inchid si gata . Daca esti acolo pentru odihna e chiar perfect . Obiceiuri ciudate , recte localuri in care si din care nu bubuie muzica !? Atmosfera atat de calma incat trecem cu nadejde pe langa cel recomandat pentru masa fara sa observam .

post-153-0-01819300-1377334733_thumb.jpgpost-153-0-63537600-1377334758_thumb.jpg

 

In sfarsit ne asezam la masa , ca doar pentru aia am mers in Austria .

post-153-0-00627100-1377334826_thumb.jpgpost-153-0-10038200-1377334844_thumb.jpg

 

Ala din farfurie e cordon bleu . Nu stiu cat se vede de bine , dar am obosit tot taind din el . Lipsesc din poza garniturile , cate o farfurie mare pentru fiecare , 3 diferite pentru testare (cartofi prajiti pentru siguranta, cartofi cu ceapa excelenti i-am cedat juniorului si o "salata asortata , cea mai mare portie bineinteles, pentru madam ) . Cinci cola light pe langa (lui nu-i trebuie seria a doua si le bea pe ale noastre !) . 44 de Eur . Burta ca un cimpoi si , in mod ciudat , somnolenta generalizata . Nu inteleg ce au facut ei de erau obositi , dar asta este . Mai facem o tura ca era prea devreme . La hotel aveam si o intrare separata noi si ap. 2 asa ca ne putem retrage fara sa observe toata lumea ca suntem rupti . Intre timp ma felicit ca am mutat masina din timp in parcare , ca era plina ochi adica ...8 masini . Cei din Arges au parcat in strada ! De la geamurile noastre se vedea si in parcare , asa ca mai admiram masinuta si ne punem pe dusuri si altele . Cand esti foarte "ocupat" ai tendinta sa ignori una alta asa ca la moment dat suntem chiar uimiti de ce se auzea afara . Era ca in filme cand se sugereaza prin sunet ce nu se poate transpune in imagine imediata . Suiera un vant tapan si ploua . Ba nu , era sunetul padurii in vant (l-am uitat de cand cu concedii din astea mai "specioase" ) . Alarmat il pun pe junior sa vada cam cum stam cu temperaturile pe zilelel viitoare . Dezastru , pentru marti max. 20 grade la Viena . Inutil sa mai zic ca la programare , cand am consultat prognozele meteo (la plural e bine!) aveam 24-26-26-28 (M-Mi-J-V) . Acum sunt 20-23-25-27 . Mai sa fie patim ca la Praga !! Bineinteles ca noi suntem de vina ca ne-am plans de caldura (madam "dixit") . Pana la urma chiar si ploua , moderat . Necaz mare , unde sa mergi la zoo sau la plimbare , asa ca pe marti ramane , da ati ghicit , Shopping Center Sud , spre bucuria mea nedisimulata . Daca cineva isi inchipuie ca o sa continui fara taiere se insala amarnic . Ori taiati postarea ori pauza .

 

PS Langa gasthof-ul cu masa era o statie de autobuz . Mentiune neintamplatoare !

 

Edited by NGruia
  • Like 2

Share this post


Link to post

Ia sa vedem daca ... , da s-a "rupt" . Trebuie sa aflu si eu algortimul asta .

Am ramas la SCS , adica pardon , la noaptea dinainte de ... . Asa cum am spus la ap1 aveam si iesire separata , din holul hotelului in curtea din spate . La cazare am verificat usa si era descuiata . Ca norocul am iesit la o tigara in curte prin acea usa descuiata ...seara . Ca de iesit am iesit dar de intrat iti trebuia ...cheia . "Care cheie" era frumos pe masa in camera . La usa pe partea cu holul era clanta , la exterior maner de care sa tragi dupa ce cheia misca limba de la broasca . Noroc ca juniorul facea dus , ale carui geamuri mai mici si mate dadeau in curte si dupa cateva insistente l-am convins sa isi trimita mama cu cheia (de fapt nu trebuia numai sa deschida) sa ma scape de penibil . De ce am scris asta ? O sa vedeti . Vine noaptea . In mod bizar adorm greu desi eram destul de obosit .Televizorul Samsung avea un ditamai butonul inconjurat de o lumina albastra la care tindeai sa te uiti in mod reflex si iti sarea somnul si tot asa . Pe la 2:30 un sunet de scula electronica s-a auzit prin camera . Ma foiesc si in zece minute se aude iar . Ce dracu' ? Era telefonul meu care nu are roaming si era inchis , dar totusi a simtit nevoia sa ma avertizeze ca nu mai are baterie . Ma scol manios si plec afara la o tigara (va dati seama ce pateam daca nu ieseam la tigara seara ?) . Nici asa nu a fost usor , afara rece , lumina era , ca se aprindea automat cand ieseai . Mai greu a fost cu nimeritul cheii potrivite (erau 2 , de la camera si de la iesire) , fara ochelari la aproape 3 noaptea . Dupa "n" incercari reusesc si inchid usa cu cheia afara . Se deschide insa , recuperez cheile si ajung in pat racorit zdravan la propriu . Nu apuc sa ma asez bine si cade pliantul cu hotelul plasat strategic in fata butonului albastru de la TV . Am renuntat la lupta si l-am lasat asa . Dimineata sculare ca si cum n-ar fi fost nimic . Afara "fain" 17 grade si picura . Tot 20 maxima in prognoza . Mergem la micul dejun . Bag seama ca vestile in sistemul turistic nu circula ca lumea , cert e ca astia de la "managementul" hotelului nu stiau de relatia stransa dintre madam si branza . Consuma invers proportional cu greutatea (de max. 52 kg) . Din toate felurile . Dupa ce trece pe la platourile alea trebuie sa realimenteze chelnarita . Mancare bune si la discretie cu "exceptia" de mai sus .

Imi vine gandul cel bun si-l pun pe junior sa foloseasca telefonul si la altceva , de exemplu sa vada un traseu pana la SCS . Se apuca sa-mi citeasca si sa-mi arate (de parca vad pe ecranutul ala de 4" !) . Ii zic sa-si noteze si sa tina la indemana notitele . Dupa ce bem si 2 cafele (doua ptr. ca sunt mici canitele , precizare a doamnei) pornim . La prima intersectie mai serioasa zic pe unde ? Unde-s notitele ? Da,da mos "tagarta" , notitele , are telefon . Pai bine mai , dar aici nu mai ai retea . Bancuri , a salvat totul si poate mari si roti imaginea . Clar (klar?) , sunt depasit complet . Mergem bine desi drumul este cam prost , multe capace de canal adancite in sosea , mai cate o gropita , neasteptat . Vedem cu aceasta ocazie gara cu parcarea pentru eventuala deplasare de maine . Trecem pe S17 si apare la orizont SCS . Mai greu e sa nimeresti unde crezi tu ca este parcarea decat sa ajungi pana acolo . In sfarsit parcam intr-o zona straniu de goala si luam ca reper Interspar in fata si McCaffe in spate . Iesim din masina si ne izbeste un sunet familiar : rotopercutante , surubelnite din alea cu aer comprimat , tot tacamul . Astia se extind si toata zona duduie . Mai incolo se toarna asfalt si se fac trotuare . Cautam ...intrarea . Pentru conformitate am aflat prin experienta proprie ca la 50 de m de masina era intrarea/iesirea nr. 6 . Semnalizata cam ca Tulcea in ...Timisoara . Adica deloc . Mergem pe jos destul ocolind o buna parte din santier . Prima intrare s-a dovedit a fi cea de birouri asa ca mergem mai departe . Intre 2 macarale vedem oameni circuland in ambele sensuri . Gasim o intrare (nr.9 va spun de pe harta acum de acasa) . In momentul intrarii orice relevanta a personei mele dispare si sunt parasit imediat de cei 2 frenetici . Ore in sir . Ca naiba . E practic un mall . Fara banci sau , si mai grav , locuri de fumat . Alea din urma se mai rezolva luand o harta (dupa o vreme) si identificand iesirile corespunzatoare . Lipsa de punte de reper , asa ca stau lipit de vitrine unde au intrat la momentul respectiv . Avand tone de timp , privesc oamenii . Adica doamnele :rolleyes: . Dupa ore de privit nu trag concluzii prea magulitoare la adresa lor . Nu stiu exact cate sunt austriece , dar stau rau , ale noastre le baga in buzunar sau unde se baga doamnele una pe alta . Dupa ore bune trece in sfarsit una faina , dar mai apuc sa aud ca-i unguroaica deci nu se pune la gazde . Surpriza majora cu cele care poarta val pe fata . Ca poarta din motive religioase am priceput , dar ce fac cu valul pe fata si cu plasele de la MYFC in mana . Uite ca au gasit o cale , depasind astfel imaginatia legiuitorului in domeniul modei =)) . Pe la pranz trece valul intai de cumparaturi .Au fost moderati , nici 400 de Euro n-au ars . Din care 26 pentru ceva gel contra cosurilor (2 buc.) asta micu neintelegand ca la o anumita varsta ...bla,bla,bla . Ciudat a cumparat de la Zara , desi pe drum simpla pomenire a acestui nume s-a lasat cu imbufnare . Aici cica au alta marfa decat acasa , de parca eu am zis altceva . Iesim pe la ...iesirea 6 , admirand ceva brichete la ...750 Eur bucata 8-} . La iesire ...hait , probleme . La venire erau sute de locuri de parcare in jurul nostru , acum mai gaseste masina ! Puntele de reper au fost prea vagi , totul era plin . In sfarsit o gasim si scapam de plase . Mergem la McCaffe pentru furajare "sanatoasa" . Aici n-au fost probleme cu fumatul , sa stea cine vrea afara la 19 grade si ploaie chiar si slaba . Revigorati patrundem inapoi in SCS . Iarasi ore de chin , un pic mai suportabil de cand cu harta . Cred ca era mai mult o proba de vointa decat ca sa cumpere ceva , dar daca tot eram acolo . La moment dat devin ceva mai acru , ca nu intelegeam ce mai facem acolo . Drept e ca la ora aia unde sa mai mergi ? Aflu ca trebuie sa-i luam papuci . Asta-i treaba serioasa asa ca tac . Intram in tot felul de magazinase cu pretentii dar fara cine stie ce marfa (nu eu zic , cumparaturile dovedesc) . Tot circul si necazul duc la un bine neasteptat de reconfortant (iarasi nu este o descriere gratuita , se leaga mai incolo) . In timp ce astia aduceau in pragul demisiei/nebuniei vanzatorii de la Salamander (e corect numele ?) , vad o pereche superba de austrieci . Bine , na , intai o vad pe doamna . Varsta cel putin ca a noastra (am invatat de la madam unde trebuie sa te uiti la gat si maini , expert !) . Din spate 25-30 de ani . Cum dracu' se poate se fi elegant si distins imbracat relativ simplu ? Atat de frumoasa era doamna respectiva , atat de nonstridenta si totusi atat de evidenta , incat numai lipsa unui aparat de gen (si nu rusinea inerenta) m-au impiedicat sa-i pozez . Ca nici el , un domn cu par grizonat spre alb nu era de aruncat (cred eu ca nonexpert la ...domni) . Asa o prezenta agreabila mai rar . Intra si ei in magazin cu ai mei . Spre deosebire de ei mai si ies . Intr-un final ies si ai mei si incearca sa ma convinga ce afacere buna au facut cu o pereche peste jumatatea salarului minim pe economie . De firma asta nu am auzit si am trait 47 de ani , din care 42 oficial sanatos . De actorul Belmondo da , dar am dubii ca au vreo legatura . Observatia juniorului expert in mall-uri (de unde plural ?) : spatiile de alimentatie publica sunt prea mici si inghesuite . De fumat in 2 cafenele( spatii dedicate) si o cofetarie complet de fumatori !? Locuri de stat dupa familionul plecat cu "treaba" putine , eu am decelat 6 locuri (adica 2x3 fotolii) si vreo cateva zone cu stinghii de lemn . In rest , aici se vine cu treaba nu la frecat menta . Se face aproape 19:00 ora de inchidere . Si astia-s ciudati cu orarul , numai joia se inchide la 21:00 , in rest la 19:0 sau mai ...rau . Reusesc sa-i mobilizez si pornim inapoi . In mod miraculos iesim din prima unde trebuie . Ne oprim la intrarea in Modling la un Shell unde fac plinul pana la primul "tac" de la pompa . 28 de litri , ultima alimentare la granita . E bun consumul , asa ca drept rasplata iau pe ascuns si 2 pachete de West scurt rosu . Nu stiu cum se face dar la astia "e" mai bune indiferent de brand . Acealsi lucru constatat si cu un pachet de Stuyvesant mai tarziu (acum chiar fumez din el ) . Bucurosi nevoie mare revenim la obiceiuri mai vechi si ...gresim drumul spre hotel . Fiind o zona muntoasa nu prea ai loc de manevra iar de intors nici vorba ca se circula , oamenii se grabesc acasa la ora aia . Dupa aproape prea multi km (ce intrare triumfala a fost in Tm si din cauza asta !) gasim drumul pe care am venit in prima zi si ajungem la hotel . In camera sunt obligat , conform paragrafului 1 din ritual , sa vad ce au cumparat si cum se potrivesc pe ei ( sacou , geaca , pantofi , respectiv fusta blugi ?! iar ) . Suport incheierea calvarului cu stoicism si plecam la Gasthaus pentru cina . Chelnarul ne anunta ca specialitatea zile sunt "spare ribs" declaratie primita cu entuziasm . Nu mai facem poze de ...jena , dar lichidam portiile marisoare in mare viteza . Mici surprize la prima imbucatura , erau condimentate serios . Ala micu' trage concluzia ca , chelnarul este singaporean (frumos mai vorbesti , iaca rezultatul scolii germane , habar n-ai romaneste ) , nu stim de unde (ieri era thailandez , tot el !) . Ei da , ca uitam . Cand am iesit de la SCS am constatat ca oglinda exterioara sofer era aproape inchisa , fara semne de lovire totusi . S-a accentuat convingerea de a folosi la minim masina . Si asa ne-am trezit intreband la Gasthaus ce si cum e cu autobuzul pana la gara . Era o cursa curenta , cu destinatia chiar gara . Bilet 2,10 Eur / persoana . Hotarare instant , mergem cu autobuzul la gara , cu trenul in Viena si mai departe vedem noi . Si am vazut . Pe miercuri era deja anuntat mai cald , 24 de grade (iar au modificat , acum in sus) . Asa mai merge sa te duci la Zoo .

Noapte linistita , fara telefoane cu bateria descarcata sau tigari la 3:00 . De parca mai putea cineva !

 

PS Daca citeste cineva cu drepturi de "membru" rog sa scrie vreun rand fie si o ...injuratura , sa se rupa , ca vin poze si toate cele !

 

Ca sa fie clar ce mai urmeaza :

- transport public ...

- Zoo Viena poze , intamplari , concluzii

- Viena centrul cu "firme" , husa si iPhone-ul 5

- transport public

- transport ...nesteptat , Timisoara si Sofia !!!

- Viena centru , Hofburg , muzee , Mariahilfe (se putea?)

- transport public

- taxi !!

- Seegrotte cu poze de pe mobil

- anabasa catre casa

- concluzii "mature" si recomandari pe ...bune !


 

Edited by NGruia
  • Like 1

Share this post


Link to post

Baga mare in continuare, au am citit tot! :) Nu-i faci un jurnal de bord si Jazz-ului?

Share this post


Link to post

Baga mare in continuare, au am citit tot! :) Nu-i faci un jurnal de bord si Jazz-ului?

 

O sa bag dar maine ca ma taie madam de ...tot . Jurnal de bord e cam greu ca are 800 de km in afara de iesirea asta .

Ce este mai bun ...urmeaza , iar totul poate fi "confirmat" , mai putin unele ganduri de neimpartasit in conditii ...normale , de catre echipaj . Dar spre binele meu mai bine ma credeti pe cuvant . Si daca am primit ocazia , bag si poze , asa mici cum ma lasa site-ul , cu mentiunea ca eu nu am facut nici macar una , meritul fiind al locului si sotiei .

Share this post


Link to post

Si a venit ziua de miercuri . Fara incidente nocturne sau insomnie . Micul dejun este la fel de bun , dar am schimbat un pic tactica la ..branza , in sensul ca am mers pe rand sa aiba timp sa reaprovizioneze . Descoperim curtea interioara (ce o vedeam de sus cand foloseam usa aia cu bucluc) si savuram cafeaua acolo cu tigara de rigoare . Vine si momentul plecarii la ...Viena .

Aici o sa se vada cum nu se face cand se planifica/organizeaza un concediu . Asa cum toti :rolleyes: colegii forumisti stiu (!?) , desi nu par sunt destul de scrup..., pardon ca nu se termina bine , minutios cand e vorba de concediu . Nu este vorba de a planifica totul la minut si/sau trasee obligatorii , obiective obligatorii sau chestii de acest gen . Este vorba de o documentare serioasa asupra destinatiilor . Pentru Praga de anul trecut sau Nisa de acum 2 ani am facut sapaturi serioase . Inutile in marea majoritate sub aspect strict operational (si acum mai am lista de ...restaurante pragheze "selectate" , dar a mai avut cineva timp acolo sa treaca sau sa caute vreunul ?) . Drept e ca aveam si timp . Acum cu decizia "aprobata" joi la pranz , basca haloimarsul cu ...dusul de vineri , am omis aceasta cercetare . Ca rezultat ieri , la o zi dupa revenirea de la Hinterbruhl , am aflat ca pe langa Beethoven (nu hotelul) un oaspete current al localitatii a fost Schubert care a compus acolo ...destule . Vestitul ceas cu inregistrarea temperaturii , presiunii atmosferice si a umiditatii l-am gasit usor ca era in fata hotelului din ...1907 . Chititi pe Viena am cotiti intotdeauna spre dreapta , piezand o gramada de obiective din stanga .

Asta a fost vina mea (noastra) . In schimb cu Zoo nu cred ca avem vreo vina personala . E drept ca un site am vazut ca are 3 stele din 5 ca nivel de apreciere (pe scala noastra intre 5,50 si 6,49 aprecieri ce in cazul unui hotel ar fi dus la taierea automata de pe lista ) dar am zis ca este ..irelevant , mai ales ca trebuia citit si ...puteti uita . Normal insa ca eu m-as simti jignit daca altii ar proceda la fel cu scriu eu , pai d'aia ma straduiesc sa fiu asa de precis si descriptiv ?

Sa pornim . Plecam la timp pentru a prinde cursa de autobuz de la ora locala 9:45 . Vine ala de iti poti potrivi ceasul . Unde ? La Modling , banhof . 3x 2,10 Eur si pe cai . Ocupati cu hlizitul si cu tinutul de scaun (sunt ceva denivelari , iar astia de pe bus zici ca vor sa fie toti Niki Lauda) omitem sa numaram statiile . Sa fim sanatosi . Ajungem la gara , plin de automate de bilete . Mai , dar ceva oameni nu-s ? Sunt , se discuta intens cu ei se achizitioneaza bilete 3x4,20 Eur si tusti pe peronul 4 (gara metropolei Modling are 4 peroane sau ... 6 ?) . Acolo era tras un tren , dar nu scrie nimic pe ...el . Mai ce obiceiuri ! Madam nu sta pe ganduri si hop la locomotiva . Bate in geam (!!) si deranjeaza mecanicul de la tigara (el avea voie in locomotiva eu nu pe peron !) . Asta-i trenul catre Meidling , via Liesing (ce le plac la astia ing , nu-I bai avem si noi 2 bucati in grup !) . Da. asta-i . Sus si pe scaune . Se deschide usa si o doamna intreaba da asta este trenul (Deutsch Wagram) la care noi ii confirmam plini de sine . Porneste si face cele 6 statii in 18 minute . Meidling - Viena . Aici trebuie sa luam metroul linia U6 . Momente tensionate . La astia nu trebuie bilet sau nu se plateste niciunde ? Nu vedeam niciunde vreun semn de acest gen . La un moment dat trece unul cu un ditamai bilet si il baga intr-o fanta (editorul corecteaza la ...Fanta) a unui aparat de la capul scarilor . Asa deci ! Bine dar de unde . Madam , pusa pe intrebat , intra la OBB . Parlamenteaza cateva minute si iese cu trei abonamente de o zi 3x7,10 Eur in mana . Abonamente valabile pe orice mijloc de transport in comun din Viena . Mergem si "validam/marcam" tidulele . Un moment de usoara panica , oare la tren nu trebuiau deasemenea ...validate . Las' ca vedem deseara . La astia circula toate ...ceas. Alegem sensul corect de mers , panoul afiseaza ca vine in doua minute si asa si este . Cam 3 minute si mergem si iar jos sa luam U4 in sensul spre Schonbrunn . Mergem doua statii ...in total 3 minute si ne dam jos la palat , ignorand anuntul cu Zoo la statia urmatoare de ...destepti . Ca urmare avem de mers pe jos aproape o statie de metrou , dar a fost placut , inca nu era prea cald si aglomerat . Gasim Zoo dupa primul ...colt la stanga . Trecem pe langa o sera uriasa si ajungem ...

post-153-0-53366600-1377415603_thumb.jpgpost-153-0-37899200-1377415634_thumb.jpgpost-153-0-61167200-1377415653_thumb.jpg

 

la coada la zahar , pardon bilete . Initial am avut emotii , o fi vreun miting ceva ? Coada era si nu mica , am stat vreo 40 de minute timp in care am tras trei tigari . La bilete 3 case deschise 2 inchise (madam sustine ca aia lipsa erau ...romani veniti acasa in concediu) . Bine mai ca noi stam la coada si casele inchise . Achitam 45 eur (3x15) si patrundem . Spre deosebire de ...peronul garii din Modling , fumatul era permis :thumbl: .

Moment de cugetare , cum sa fac , sa pun ceva poze sau . Hai mai intai pozele ca si asa ma seaca Win7 asta tot la mama dracului ma duce cand dau attach file , macar scap de astea de la Zoo . Ce fain ca poti lua numai zece odata !

post-153-0-24853600-1377416084_thumb.jpgpost-153-0-54109400-1377416089_thumb.jpgpost-153-0-31629400-1377416094_thumb.jpgpost-153-0-26349600-1377416098_thumb.jpgpost-153-0-71268500-1377416101_thumb.jpgpost-153-0-45009100-1377416106_thumb.jpgpost-153-0-02932900-1377416111_thumb.jpgpost-153-0-80645300-1377416115_thumb.jpgpost-153-0-52502800-1377416120_thumb.jpg

 

Mai bine cate 9 ca se ...aliniaza !

post-153-0-05807000-1377416256_thumb.jpgpost-153-0-90671900-1377416260_thumb.jpgpost-153-0-50916100-1377416265_thumb.jpgpost-153-0-71694800-1377416269_thumb.jpgpost-153-0-95449300-1377416273_thumb.jpgpost-153-0-10580400-1377416279_thumb.jpgpost-153-0-53520100-1377416283_thumb.jpgpost-153-0-91385000-1377416287_thumb.jpgpost-153-0-99822800-1377416291_thumb.jpg

 

Frumos , din cauza OS-ului am incarcat alea nonresized asa ca am de lucru un pic .

Imediat revenim la scris si la ...probleme .

 

post-153-0-00876700-1377416485_thumb.jpgpost-153-0-68227800-1377416485_thumb.jpgpost-153-0-22368600-1377416486_thumb.jpgpost-153-0-99404400-1377416486_thumb.jpgpost-153-0-73295900-1377416487_thumb.jpgpost-153-0-47708900-1377416488_thumb.jpgpost-153-0-17770100-1377416489_thumb.jpgpost-153-0-93163500-1377416489_thumb.jpgpost-153-0-68351800-1377416490_thumb.jpg

 

Drace mai sunt .

 

post-153-0-72897000-1377416606_thumb.jpgpost-153-0-45358800-1377416607_thumb.jpgpost-153-0-98015600-1377416607_thumb.jpgpost-153-0-74110100-1377416608_thumb.jpgpost-153-0-46875400-1377416609_thumb.jpgpost-153-0-22316000-1377416610_thumb.jpgpost-153-0-99585000-1377416610_thumb.jpgpost-153-0-72342100-1377416611_thumb.jpgpost-153-0-47910900-1377416612_thumb.jpg

 

Inca ...

 

post-153-0-50207000-1377416735_thumb.jpgpost-153-0-19222200-1377416736_thumb.jpgpost-153-0-75093500-1377416736_thumb.jpgpost-153-0-47621400-1377416737_thumb.jpgpost-153-0-20847300-1377416738_thumb.jpgpost-153-0-98783700-1377416738_thumb.jpgpost-153-0-70155600-1377416739_thumb.jpgpost-153-0-46986800-1377416740_thumb.jpgpost-153-0-20743200-1377416741_thumb.jpg

 

Mai ...

 

post-153-0-30738400-1377416887_thumb.jpgpost-153-0-00018900-1377416888_thumb.jpgpost-153-0-54899500-1377416888_thumb.jpgpost-153-0-23553000-1377416889_thumb.jpgpost-153-0-02007700-1377416890_thumb.jpgpost-153-0-73782900-1377416890_thumb.jpgpost-153-0-46110300-1377416891_thumb.jpgpost-153-0-26479400-1377416892_thumb.jpgpost-153-0-94941800-1377416892_thumb.jpg

 

Final poze Zoo !

 

post-153-0-97526800-1377417019_thumb.jpgpost-153-0-48705300-1377417020_thumb.jpgpost-153-0-76202200-1377417020_thumb.jpgpost-153-0-07596700-1377417021_thumb.jpgpost-153-0-33744300-1377417021_thumb.jpgpost-153-0-63752800-1377417021_thumb.jpgpost-153-0-91207600-1377417021_thumb.jpgpost-153-0-17275300-1377417022_thumb.jpgpost-153-0-45040300-1377417022_thumb.jpg

post-153-0-53308400-1377417100_thumb.jpgpost-153-0-06310200-1377417101_thumb.jpgpost-153-0-74216000-1377417101_thumb.jpgpost-153-0-49582300-1377417102_thumb.jpgpost-153-0-23755600-1377417103_thumb.jpg

 

Pfoai ce-mi fac ochii ca jackpot-ul sus jos choose file , attach , add to post . Bine ca am scapat de astea . Acusi incep cu rugamintile de rupere ca e destul de dificil de postat asa .

 

Din poze gradina pare OK . Nu este chiar asa . Organizarea este buna , de la intrare mergi pe o alee larga pana la pavilionul din fata de unde pornesc si se pot termina o gramada de rute bine semnalizate (cu ce poti vedea pe ele) . Pare mai mica decat cea din Praga (!?) si este foarte ...rece . Multa sticla si animalele stresate . Daca vreti "mare" mergeti in nord la Praga , daca vreti mai intima insa extrem de primitoare mai la vest la Schmiding pe autostrada Viena - Linz .

Sa trecem la problema . Poate ca gresesc eu , de aceea va cer parerea ! Poate cineva sa imi spuna care este rostul aducerii la Zoo a copiilor sugari sau prescolari ? Nu unul , nu doua , nu noua ci ...sute de carucioare :wallbanger: . Ce poate intelege sau aprecia un sugar la Zoo ? Scene oarecum nepotrivite . Hai sa zicem ca privelistea mamei care alapteaza copilul in fata teritoriului ...girafelor pe banca o mai inghiti , ca este poate cea mai frumoasa "scena" a vietii (mama hranind copilul , nu si unde insa !) . Dar ce ne facem cu ...scutecele . La toate toaletele sunt 3 ...usi : femei , schimbare scutece si barbati . Totdeauna coada este la mijloc . Au prevazut dar sunt excedati de numarul de ...mame cu sugari . Rezultatul este ca unele schimba copii pe bancile aferente rutelor de vizitare . Nu toate isi colecteaza scutecul uzat ci il arunca in cosul de gunoi ! Mai sa fie . Apoi se pune in miscare binecunoscuta solidaritate a "micutilor" (exista vreun cuvant mai enervant ?) , cand incepe unul sa planga , semnalul se propaga concentric in toata gradina . Si plang , nu se joaca . Cei autonomi se plictisesc de moarte . Un tata face eroare de a privi spre animalele din jur , fetita se simte neglijata , se arunca de pe gardulet si incepe sa planga din ...aer , inainte de a apuca sa se loveasca ! Faci loc unui carucior (daca poti) , te trezesti cu un drac de 4-5 ani in picioare . O papusica blonda de vreo ...3 ani imi zambeste ...sagalnic . Ii raspund si ma trezesc cu ea lana mine tragand de ...geanta . Na drace , asta-mi trebuie mie , mai stii ce balamuc iese . Aia un pic mai mari fug in toate directiile , aia mici striga din toti rarunchii , capul iti vajaie , te dor ochii , deruta .Bineinteles ca si parintii intervin fiecare facand ordine cu al/ai lui sporind astfel harmalaia . Normal ca animalele incearca sa se ascunda si nu sunt deloc ...cooperante . Preturi nesimtite la suvenirele specifice . Vreo 6-7 locuri de furajare si ...adapare pentru oameni , cu preturi de Viena . Incercam sa ne refugiem in portiunea cu padure mai deasa . Acolo lupii se foiesc in draci agasati de harmalaie presupun . Urcam pe deal unde este ceva mai liniste . De groaza revenirii studiez ca un mare expert albinele expuse intr-o serie de faguri cu iluminare indirecta si ... lentile pentru vizionare . Degeaba , nu scap . Revenim spre "campie" unde divizia I carucioare si cele 2 divizii de sustinere parinteasca misuna/fosgaie in voie . Pe drum , o tipa faina . Degeaba , nu-i austriaca banuiesc , daca insotitorul ii spune in cea mai neaosa romana " nu prea vezi nimic pe aici" , deci nu se ...pune la gazde . Oricat de abrupta pare replica , este justa , cel putin in situatia de atunci . Ne apropiem de ses si tumultul creste . Bufnita sta ...imbufnata , vulturul barbos e batos . Incercam zadarnic sa prelungim minima liniste , oricum facem tot in jos mergem ...fizic si psihic . Atat de acrii suntem ca nici inghetata nu ne trebuie , iar aluzia madamei la o masa este primita cu un marait sumbru . Ajungem langa o iesire cea dinspre palatul propriu zis . Desi le atrag atentia ca daca iesim , iesiti ramanem , toti se fac ca nu aud si iesim spre liniste ...credeam noi . Traumatizanta experienta . Nici in gradinile/parcul palatului nu este cu mult mai bine . Poate lipsa unei delimitari pe baza de bilet iti mai atenueaza senzatia de inchisoare ...si chiar nu sunt asa mase aglomerate de carucioare .

 

post-153-0-37167900-1377419418_thumb.jpgpost-153-0-80142900-1377419418_thumb.jpgpost-153-0-58648900-1377419419_thumb.jpgpost-153-0-34719200-1377419420_thumb.jpgpost-153-0-15896500-1377419421_thumb.jpgpost-153-0-92151800-1377419421_thumb.jpgpost-153-0-59447100-1377419422_thumb.jpgpost-153-0-11317500-1377419540_thumb.jpgpost-153-0-59888900-1377419540_thumb.jpgpost-153-0-35840500-1377419541_thumb.jpgpost-153-0-07934500-1377419542_thumb.jpgpost-153-0-78794800-1377419542_thumb.jpgpost-153-0-51526100-1377419543_thumb.jpgpost-153-0-33049100-1377419544_thumb.jpgpost-153-0-04433800-1377419545_thumb.jpgpost-153-0-38049500-1377419641_thumb.jpgpost-153-0-95527800-1377419641_thumb.jpg

 

Viteza maxima spre iesirea din palat unde dam , "nomine odiosa" , de o coada respectabila de carucioare . Na zic , saracu Francisco Jose (et Isobel) cf. unei versiuni in spaniola , ii baga astia copii pe gat pana si in palat . Nu chiar , era un muzeu special pentru copii . Senzatia ramane ciudata si ma astept ca la o eventuala (re)vizita la Luvru (indelung ...amanata de vreo 18 ani ) sa vad un sir de carucioare la Mona Lisa :mda: . Atat de repede am mers ca am ajuns pe nepusa masa la statia aia de metrou unde am coborat gresit . Pur si simplu harmalaia din spate ne-a dat ...aripi . Moment de reculegere . Unde mergem ? In centru , pai unde . A zis juniorul , spre marea mea mirare (inaintea mamei sale asta-i mirarea) . Am o banuiala si insist . Trebuie sa mergem in centru la ... Gucci :dizzy: . Vad ca madam tace strategic , are niscavai informatii ? Bine mai mergem , da' pe ce strada este . Nu stie , numai ca este in centru . Pai mai berbecule centru la astia nu-i ca-n Timisoara sa-l faci in 10 minute in maini si cu ..spatele . Astept zadarnic suport de la madam , las' ca o prind eu . In loc sa ma ajute , ea scoate harta si numara statiile de metrou . Caut motiv de "harta" si ne ciondanim unde sa mergem Karlplatz sau Schwedenplatz . Sf.Stefan pare mai aproape de ultima , asa ca isi impun punctul de vedere , madam animata de o suspecta hotarare , juniorul atent sa nu piarda sprijinul ei . Monstruoasa coalitie , dar las ca va plimb eu de va iese limba de un cot imi zic inciudat . Sa nu crezi , metroul vine intr-un minut iar drumul dureaza vreo 12 in total (9 statii) . N-am avut timp sa rumeg prea bine insistenta "aliatilor" , dar trebuie sa recunosc acum ca au avut dreptate referitor la statia de coborat (daca intra si citesc nu recunosc nimic , dau vina pe editorul te texte ) . Coboram , pardon , urcam la suprafata . La stanga canalul la dreapta "centrul" . Intram bineinteles in dreapta ca spre Prater e prea banal si in plus am avut destula harmalaie la zoo . Ne trezim pe Fleischmarkt , recunosc un Bippa unde am mai fost in 2008 si ma fulgera o banuiala/certitudine ! Mai sa fie , madam nu tace ea asa de ...sanchi . La ultima vizita (nu cred ca am descris-o aici) am stat in Baden si am facut Viena cu expresul de Baden . Un pic de digresiune : intamplari hazlii cu bancnota de 500 de Eur , in Baden numai la banca am putut schimba (la hypermarket sau benzinarie nu) . Speriati de greutati la coborare pe langa Oper (cu rrrr ..cleios) am batut bijuteriile si nici acolo nu au vrut sa-i vanda si sa-i dea rest la 500 . Pana la o anumita bijuterie de pe F.I. Kai , unde I-au dat restul de la 500 la 410 . Dar a cumparat numai 2 piese din set si spera ca acum sa completeze lipsa . Si unde era aia , chiar aici la 2 pasi .

 

Trebuie sa apelez la ajutor de "taiere" postare , ca urmeaza o serie noua de poze si intamplari si este dificil la asa lungime . Please !

 

 

 

Edited by NGruia
  • Like 1

Share this post


Link to post

Ajutor taiere postare :)

  • Like 1

Share this post


Link to post

Doamne ajuta !

A drace suntem acasa duminica asa ca madam intervine brutal , sa fac masa ! Nu aranjamentul ci preparatele , chiar acum cand am front de lucru . Se simte tare pe situatie ! Revin ASAP !

Doua remarci : mancarea s-a dovedit a fi completata la gatit (gratar) cu coacere de ardei si vinete , daca tot voiam front de lucru . In plus unul dintre "gosti" e de al casei asa ca mai cenzuram gandurile alea , stiti voi . Surpriza madam face ordine in albume si ghiduri de calatorie si imi da sa vad ce fain e la Barcelona (oare tine pana la anul ? ) .

Revenim la oile noastre . Trecem pe langa biserica greceasca .

post-153-0-72726300-1377428281_thumb.jpgpost-153-0-86346600-1377428328_thumb.jpgpost-153-0-39743000-1377428329_thumb.jpg

 

La colt cineva tresare ca e Rotte nu stiu cum . Juniorul o da la stanga , "cineva" ar vrea la dreapta dar nu se deconspira de tot , inca . Trecem pe langa hotelul Topaz cu niste preturi de sta matu in coada . Reparatii . Mergem spre o piata .

post-153-0-64075400-1377428515_thumb.jpgpost-153-0-41443000-1377428516_thumb.jpgpost-153-0-90921100-1377428516_thumb.jpgpost-153-0-64404100-1377428517_thumb.jpgpost-153-0-40002600-1377428518_thumb.jpgpost-153-0-12229700-1377428519_thumb.jpgpost-153-0-88799400-1377428519_thumb.jpg

 

Ajungem in piata . Racnete ale juniorului ca a prins informatiile primariei pe iPhone 5 (trebuie precizat ca se uita !!) si afla unde e magazinul ala Gucci , pe Kohlmarkt strasse . Mergem vitejeste si nimerim in zona de/cu "rasini" . Prin usa deschisa de la Emporio zarim un grup de vreo 5 doamne cu valul inauntru . Comentez iarasi distonanta si nu sunt bagat in seama . La Giorgio (asa se vorbeste pe numele mic , cum care Giorgio) nu este nimeni ca e si mai scump decat Emporio . Gasim Gucci . Acum ar trebui sa pun intrebarea si sa fac o pauza sa vad daca ghiceste vreunul ce era obiectivul acela foarte important . Dar cum fara informare directa nici eu nu am avut sanse , o lasam sa curga . Intra ei ca nu ma ...demit . Dupa vreo 10 minute (incepeam sa am sperante ca nu au marfa aia ) ies victoriosi . S-a achizitionat o ...husa de iPhone 5 la modica suma de 60 Eur :dacucapul: sau :wallbanger: inca ma mai gandesc . Madam lauda servirea impecabila si flerul celor dinauntru care au stiut cine e clientul (adica nu ea) . La pretul asta pe o bucata de material plasto/elastic as fi avut si eu fler poate . Continuam spre sud , spre disperarea ei . Ajungem la Hofburg dar nu intram ca si maine e o zi de Viena . Dam coltul dupa sediul Raiffeisen Bank si vedem o cafenea cu cate doua scaune la o masa . Sa fie sanatosi , am luat unul de la masa din fata si am facut 3 . Vine chelnarita , noi vrem 2 cafele vieneze cu inghetata , asta ar vrea nu stiu ce ice tea , la care ea zice "nu are rost e mic si-l termini in doua inghitituri , nu merita banii" . In romaneste , bineinteles . Ii luam si lui cafea din aia . Cand vine cu un ditamai paharoi cu cafea , ingheta si frisca ma reped ca nesatulul si trag din pai . Ala ajungand la fund imi furnizeaza o amareala rece . Strecor vreo 4 zaharine , reusesc sa amestec si iese ceva baubil . Achitam demni 16 (15,3 + ceva ei) Eur si pornim mai departe . Cica sa nu uit de poze . Na :

post-153-0-36810100-1377429549_thumb.jpgpost-153-0-89676700-1377429549_thumb.jpgpost-153-0-46226600-1377429550_thumb.jpgpost-153-0-19102100-1377429551_thumb.jpgpost-153-0-94670900-1377429551_thumb.jpgpost-153-0-70331400-1377429552_thumb.jpgpost-153-0-41009600-1377429553_thumb.jpgpost-153-0-18168000-1377429554_thumb.jpgpost-153-0-92761200-1377429554_thumb.jpgpost-153-0-64274300-1377429555_thumb.jpg

 

Ce usurare sa te stii supravegheat ! Punem scaunul la loc si pornim pe un drum mai lung spre statia de metrou (obiectivul fiind realizat , nu ?) pe langa Sf.Stefan . Acolo nu ai cum sa te ratacesti plus ca , oarecum neasteptat , chiar ne amintim de un loc sau altul . Vad intr-o vitrina la Breguet un ceas la 41.000 , alea la 10-12.000 fiind o banalitate (de Euro mai !) .

Langa biserica ,,,,Zara . Se intra dupa ce convenim sa ii astept la umbra . Cat timp se fataie inauntru trag o fuga inapoi in piata anterioara si ii cumpar un cutitas din ala de taiat corespondenta (i-au placut) la un pret care tradus in lei m-ar fi facut sa pun cainele pe eventualul ...comerciant . Ii gasesc afara disperati ca unde sunt si cu plasa in mana (se putea ?) . Palarie (eu nu am niciuna) si o curea . Cumpara tu material ca poate , poate ... .

Pozele din zona :

post-153-0-36850200-1377430172_thumb.jpgpost-153-0-63958500-1377430172_thumb.jpgpost-153-0-89043600-1377430172_thumb.jpgpost-153-0-22788900-1377430173_thumb.jpgpost-153-0-53689400-1377430173_thumb.jpgpost-153-0-81816100-1377430173_thumb.jpgpost-153-0-10528500-1377430174_thumb.jpgpost-153-0-37845200-1377430174_thumb.jpgpost-153-0-63158100-1377430174_thumb.jpgpost-153-0-31503700-1377430299_thumb.jpgpost-153-0-93672300-1377430299_thumb.jpgpost-153-0-42443600-1377430300_thumb.jpgpost-153-0-24743100-1377430301_thumb.jpgpost-153-0-00367200-1377430302_thumb.jpgpost-153-0-70513300-1377430302_thumb.jpgpost-153-0-45793900-1377430303_thumb.jpgpost-153-0-16783100-1377430304_thumb.jpgpost-153-0-92301500-1377430304_thumb.jpgpost-153-0-66899400-1377430305_thumb.jpg

 

Ultima cu palmierii este intentionata in cadrul disputei locale din Timisoara pe tema palmierilor ...primarului (Timisoara - Palmisoara dar si Vienisoara - Palmisoara ?) . Cum suntem (foarte) mica Viena bag seama ca trebuia sa avem si noi .

Inca una de confirmare :

post-153-0-42020800-1377430471_thumb.jpg

 

Restul de pe drumul spre metrou sau ...bijuterie cum doriti .

post-153-0-20376000-1377430472_thumb.jpgpost-153-0-72313200-1377430472_thumb.jpgpost-153-0-43665000-1377430473_thumb.jpg

 

Revenim pe Franz Josef Kai . Gasim bijuteria inchisa spre dezamagirea doamnei , dar macar stim unde incepem ziua de maine :mrgreen: .

Timpul trece mai repede in lipsa ambuteiajelor de carucioare , desi nici aici nu lipseau . Pesemne ca sunt un slab analist ca dupa aspectul (presupuselor) nu as fi mizat pe o asa abundenta de copii . Din gros val Islamic in toate zonele inclusive cea de "haute couture" pentru mase :tongue: .

Ajungem aproape de Urania (poze la ziua urmatoare) si gasim statia de metrou . Se fumeaza rapid o tigare , ca la metrou nu este voie (normal zic eu) iar la tren numai ...mecanicul de locomotiva . 7 statii cu U4 , 2 cu U6 ,Meidling . Cumparam bilete de tren tot cu 4,20 bucata dar uitam sa intrebam de "validat" . Trenul plecand la si 8:19 avem vreme sa cautam aparatul corespunzator care nu este . Un pic de agitatie (la metrou circulatul fara bilet sau cu el nevalidat = 103 Euro amenda ) , degeaba . Uluit vad un localnic care trage fara complexe din tigara pe peron . In spatele lui afisul cu "rauchen verboten" sau asa ceva ...cu exceptia locurilor special amenajate . Imi vine inima la loc si gasesc locatia la vreo 5 m mai incolo . Vine trenul , 6 statii pana la la Modling . Coboram si asteptam autobuzul 364 ( sau varianta 365 , dar 364 e special de Hinterbruhl) . Vine ala , platim 3 bilete . Cum nu am numarat dimineata statiile (dar stiam ca la revenire nu opreste in acelasi punct ca la plecare ) , am coboratmai repede cu una . adica aprox. 1 km de mers pe jos . Las ca maine (nu a mai fost cazul o sa vedeti de ce si cum ..taxi) . Ajungem cam trasi la fata si ...picioare la hotel , lasam marfa si apoi tusti la Gasthof la thailandezo-singaporeanul nostru (asta , editorul o da si pe latina mai nou ?!, cica nostrum ) . Azi aveau cevapcici la "oferta" , adica mici . Portie medie , ca doar nu am mancat nimic in Viena (asa-i ca nu ati observat ? ) . Bine ca a fost mare ieri . De astia mai bine s-ar lasa , ai nostrii sunt de departe mult mai buni . Mai facem cativa pasi prin zona si , cu ochii tulburi de somn , trecem la dus si somn .

Dezamagitoare gradina zoologica , fain in continuare centrul Vienei . Memorie suspect de buna a unora cand au tragere de inima (sau interes) . Pana la urma util si iPhone 5 ala daca tot a costat o lopata de bani ...fara husa !

Somn bun si lung ca vine o zi grea de tot cu transport ceva mai variat si la dus si la intors . Atunci nu stiam sigur dar vine si Mariahilfer si ...mancarea japoneza :banana: .

Unii e nervosi ca tot scriu asa ca pauza ! Numarul imens de greseli (sau intentia de a modifica limba ?) ma face sa le dau dreptate . Se si taie numai bine .



Sa vedem daca , drace nu s-a rupt . Asa nu prea merge , asteptam un membru sa ajute cu o postare fie ea si oarecare .

 

Edited by NGruia

Share this post


Link to post

Trebuie poze cu iPhonu`, cu fleru` si cu madam, sa vedem cu ochii nostri- astea nu apar nicaieri.

  • Like 1

Share this post


Link to post

Trebuie poze cu iPhonu`, cu fleru` si cu madam, sa vedem cu ochii nostri- astea nu apar nicaieri.

 

Poza cu iPhone-ul se pot , cu "fleru" mai vedem dar cu madam e tare greu ca ea le face si ...

Drace daca nu are ala mic pe scula aia a lui n-am poze cu madam din acest concediu . A scapat , am numai de la Praga de anul trecut :o . Asa-i daca e prea scurt , n-am timp de fineturi si ma joaca !

Daca se accepta :

post-153-0-38429600-1377464807_thumb.jpg

 

Cu iPhone-ul trebuie cu tot cu husa aia minune banuiesc (voila fleru') . O sa incerc sa-l prind maine ca acum doarme !

Edited by NGruia

Share this post


Link to post

Pana reusesc sa fac rost de pozele solicitate sa ne continuam scurta descriere de concediu .

Rutina de inceput de zi , mic dejun , etc .

Fuga la statia de autobus . Ocazie de a vedea si poza pe lumina zilei locul de cina si statia .

post-153-0-33101800-1377497322_thumb.jpgpost-153-0-81551100-1377497322_thumb.jpg

 

Mai erau cateva minute pana sa vina autobuzul cand in dreptul statiei opreste o masina cu insemnele clubului "Lions" . Mai sa fie au aflat astia ca sunt pe aici si vor vreo sponzorizare ? Nu , pur si simplu doamna de la volan ne-a vazut in statie si s-a gandit sa ne intrebe daca mergem la Modling ca ne duce ea . Urcam si incepe sporovaiala clasica . Turisti? Da . La hotelul ? Beethoven . De unde ? Romania . Timisoara . Aha Romania cu ...hauptstadt la SOFIA ! Galeata cu ce preferati clocotita sau rece ca gheata . Sesizeaza ea ca nu e bine se corecteaza ...pana la urma si intreaba cum e dupa ...Ceausescu (oare cum despre el a ramas dar in rest suntem ba bulgari ,ba unguri , naiba stie) . Greu de explicat unui om oarecare si intr-o limba dificila si nestapanita ca lumea de vreun adult dintre noi , grozavia epocii de aur dar si grozavia diferentei dintre asteptarile din 1990 si realitatea din 2013 . Modling-ul apare si ne salveaza . Facem cativa pasi pe jos si cateva poze si de acolo :

post-153-0-43423600-1377497817_thumb.jpgpost-153-0-43756200-1377497818_thumb.jpgpost-153-0-54547000-1377497819_thumb.jpgpost-153-0-40075000-1377497820_thumb.jpgpost-153-0-13774100-1377497821_thumb.jpgpost-153-0-94812400-1377497821_thumb.jpgpost-153-0-56196900-1377497822_thumb.jpgpost-153-0-29478000-1377497823_thumb.jpg

 

Apoi la gara unde de aceasta data luam bilete dus-intors la un total de 15,60 Eur (ieri am luat ...separate cu un total de 25,20) . De bucurie nu intrebam de validare si ramanem cu dilema nerezolvata . Deja rutinati la metrou ajungem fara gres in Schwedenplatz la 15 minute de la coborarea din tren (2 linii si 9 statii , aprox. 10 km) . Azi nu se mai bajbaie ci mergem direct la ...bijuteria cu pricina . Daca imi povestea altcineva la o cafea , as fi zis ca ma duce cu vorba , asa am vazut cu ochii mei (nostrii) . Inchis . Si un afis nou , ce pot jura ca nu era ieri , ...bis 23 Aug . Adica pana a doua zi inclusiv judecam noi , ca doar nu o sa deschide vineri cand urmeaza pauza de sambata si duminica . Pacat , madam e bosumflata si o inteleg , macar de se termina cu asta . Asa ramane regretul zgarceniei de la achizitie .

Atunci directia Hofburg , zona de muzee si ce mai pica pe parcurs . Trecem pe Kohlmarkt nu suficient de repede . Daca tot suntem aici se intra de curiozitate la D&G . Se iese repede cu parerea unanima (a lor ca eu n-am intrat) ca ce-i prea mult strica si sunt chiar nesimtiti cu preturile . Intre timp misuna din nou cele cu val . Vedem un negru mai in varsta iasind victorios de la Giorgio cu o plasuta eleganta . Pe baza raportului pret/volum ceva de vreo 600-800 de eur , banuim . Oricum am vazut un comparator nu ...vizitator .

 

La naiba trebuie sa merg sa imi prezint omagiile si ...suvenirurile socrilor . Urmeaza maine soacra ei . Halal concediu . Asa au zis si baietii de peste drum care pe la 8:00 ciocaneau si taiau cu flexul in draci !

post-153-0-76730900-1377516230_thumb.jpg

post-153-0-45146900-1377516231_thumb.jpg

post-153-0-93827400-1377516231_thumb.jpg

post-153-0-66071000-1377516232_thumb.jpg

post-153-0-45990800-1377516233_thumb.jpg

post-153-0-20892900-1377516234_thumb.jpg

post-153-0-92274100-1377516234_thumb.jpg

post-153-0-61789200-1377516235_thumb.jpg

post-153-0-41937800-1377516236_thumb.jpg

post-153-0-84397900-1377516425_thumb.jpg

post-153-0-55054800-1377516426_thumb.jpg

post-153-0-12465200-1377516427_thumb.jpg

post-153-0-88079500-1377516427_thumb.jpg

post-153-0-64894800-1377516428_thumb.jpg

post-153-0-43106100-1377516429_thumb.jpg

post-153-0-07532600-1377516430_thumb.jpg

post-153-0-80560800-1377516430_thumb.jpg

post-153-0-63842000-1377516431_thumb.jpg

Edited by NGruia

Share this post


Link to post

Asta a fost buna , am putut atasa pozele dar textul ba :prr: . Acum sa vedem pe unde scot camasa !

Fain , nu o scot . Pozele raman acolo , textul s-a dus , nu mai pot edita :wallbanger: .

Pozele aiurea de sfarsitul postarii anterioare sunt de la intrarea in Hofburg , scoala spaniola de echitatie in stanga , muzeul Sissi in dreapta si piateta unde lasau ...caii .

Iesim din piateta si intram in curtea mare . Si e mare cam cat cele trei piete din centrul Timisoarei .

post-153-0-58643100-1377517024_thumb.jpgpost-153-0-92387000-1377517025_thumb.jpgpost-153-0-43159600-1377517026_thumb.jpgpost-153-0-17455600-1377517027_thumb.jpgpost-153-0-89597200-1377517027_thumb.jpgpost-153-0-75519300-1377517028_thumb.jpgpost-153-0-48821800-1377517029_thumb.jpgpost-153-0-85787500-1377517029_thumb.jpgpost-153-0-25154000-1377517030_thumb.jpgpost-153-0-89734600-1377517030_thumb.jpgpost-153-0-08218300-1377517168_thumb.jpgpost-153-0-93178400-1377517168_thumb.jpg

 

Peste drum alte 2 palate al caror nume , recunosc inciudat , imi scapa , si o statuie a Mariei Theresa cu diferiti oameni importanti ai epocii pe laturi .

post-153-0-08887100-1377517337_thumb.jpgpost-153-0-75441300-1377517337_thumb.jpgpost-153-0-31132100-1377517338_thumb.jpgpost-153-0-94688100-1377517338_thumb.jpgpost-153-0-79433300-1377517339_thumb.jpgpost-153-0-57721800-1377517340_thumb.jpgpost-153-0-24333300-1377517341_thumb.jpgpost-153-0-97544000-1377517341_thumb.jpgpost-153-0-82488500-1377517342_thumb.jpgpost-153-0-49946500-1377517343_thumb.jpgpost-153-0-76549800-1377517390_thumb.jpgpost-153-0-97963200-1377517391_thumb.jpgpost-153-0-47797700-1377517392_thumb.jpgpost-153-0-28471800-1377517393_thumb.jpg

 

O privire catre companion ne face sa renuntam la idea vreunui muzeu , astia n-au timp de asa ceva . Continuam la intamplare , mergand spre stanga de la Hofburg , apoi dreapta la prima .

post-153-0-95000000-1377517611_thumb.jpgpost-153-0-55627400-1377517612_thumb.jpgpost-153-0-29910500-1377517613_thumb.jpgpost-153-0-94313200-1377517613_thumb.jpgpost-153-0-88257200-1377517614_thumb.jpgpost-153-0-46322200-1377517615_thumb.jpg

 

Degeaba dati din cap plictisiti de poze domnilor , eu tocmai ce va spun pe unde sa NU mergeti de la Hofburg cu exceptia cazului ca aveti chiar ce face acolo sau vreti sa mancati la restaurantul japonez ! Acolo fiind , hai sa fiu precis 7.Mariahilfer strasse . Daca nu puteti scapa sau ajungeti din greseala treaba voastra . Mai bine o luati la dreapta de la Hofburg , ceea ce va duce intr-un final spre Operrrr , dar in zona aia am fost in 2008 (tot mai mult regret ca nu am scris si atunci , poate la final ceva poze , precum si poze comparative dintre zoo Viena si Schmiding) . Acum daca am ajuns acolo hai sa o batem , incepand pe stanga in sensul de deplasare . Sute de magazine de toate felurile . Cersetori !!. Punk-isti vopsiti strident pe crestele de cocos , restul capului fiind ras (nici nu mai stiam ca mai exista ...curentul asta) . Pe jos jale . Am mai fost aici in 1995 (tot de la Hofburg veneam , dar cu insotitor , care la moment dat la palat zice uite asta-i presedintele Austriei !! , fara fite si tone de garzi de corp ; cica primarul Vienei e mai important si ...bine platit) si era curat luna si bec . In semn de protest madam nu mai face poze , neputand evita compozitia de pe jos cu mucuri de tigai (si noi fumam , dar va jur ca erau zeci de cosuri special pentru tigari / mucuri !!) , cartoane de mancare thailandeza, sticle de plastic goale und so weiter . Dupa ce isi achizitioneaz o bratara (ieftina si VIOLETA accentuare neintamplatoare din nou) de la o bijuterie , dam peste restaurantul japonez . Ceva foame era , am zis sa mergem la risc sa vedem ce iese . Zis si facut . Ne punem la masa si apare imediat chelnarita . Madam , intepata , o repede putin ca cica acum consultam meniul . Fata dispare si , intradevar consultam , dar cu ce folos . Unele-s cu Maki sau Maki (?) , altele cu sau chiar sushi , dracu stie ce inseamna alea . Supa nu ne trebuie . In sfarsit ne "hotaram" si pe langa trei cola light luam trei portii diferite . Numai a mea mai stiu ca ii zice ceva cu Teryaki (parca) , ale lor habar n-am , cu mentiunea ca juniorul a ales Portia cu 18 Maki (vezi tu vezi , ca cine stie ce-s alea ) . Mai tragem o pipa si vine cu ...supa . Ce supa mai . Cica e din partea casei (ramanea pe stoc ?!) . Madam redevine binedispusa si pregateste aparatul . Daca rade vreunul ma ofer voluntar sa merg cu el ...sa rad si eu la randul meu .

post-153-0-77650300-1377518793_thumb.jpgpost-153-0-13058700-1377518795_thumb.jpgpost-153-0-64300000-1377518795_thumb.jpgpost-153-0-43402500-1377518796_thumb.jpgpost-153-0-15457100-1377518797_thumb.jpgpost-153-0-98363100-1377518797_thumb.jpgpost-153-0-67740300-1377518798_thumb.jpgpost-153-0-40299300-1377518799_thumb.jpgpost-153-0-14748100-1377518800_thumb.jpgpost-153-0-95622700-1377518800_thumb.jpg

 

:o fftopic: Cretinii de peste drum sparg cu pickhammer-ul un stalp de beton ce l-au turnat cat am fost in concediu , la ora 15:00 :wallbanger: .

 

:ontopic: Cu supa ne-am descurcat simplu , se consuma cu lingura (mai ciudata ea ca forma dar seamana ) . Buba e dupa . Sa vezi si sa nu crezi . Juniorul ia betisoarele (la discretie pe masa) le rupe unul de altul si mananca asa (mai greu cu orezul) . Madam nu stiu cum face dar nu le rupe , baga degetul nu stiu cum si ne face o demonstratie incredibila ca asa se mananca (trebuie investigat cand unde si cu cine a mai fost ea la asa restaurant , putin credibil ca manca asa din prima ) . Cel mai cinstit si de rasul tuturor asiaticilor din extremul Orient si al japonezilor in special mananca cu ...furculita . Eu adica . Maki alea sunt ceva bucati cilindrice invelite in ceva de peste (piele ?) avand orez iar la mijloc peste si/sau legume . Mai sunt un fel de legume invelite in aluat crocant , eu mai am pui felii cu ceapa si ardei , madam peste felii , ala mici mai multe ...Maki , Toti muguri de bambus cu floare de orhidee deasupra (dezbateri o mancam sa nu ; mai bine nu) , un pic de ghimbir murat (semana la aspect cu varza dar gustul era de ghimbir ?!) si o chestie verde in mijlocul tavitei un fel de hrean ultraconcentrat . Am luat pe varful furculitei si l-am gustat . Sange nu , dar lacrimi si sudoare da, era extraiute . Maki alea au gust de peste un pic prea pronuntat pentru preferintele mele dar mai corectez cu sos dulce-acrisor (nu ala din sticla, era pe tavita) si cu foarte mici adausuri de hrean ...verde . Madam fiind ocupata cu pozele si eu cu experimentele pe ...limba proprie , juniorul termina de mancat si se serveste si de la noi ! Nu stim unde baga atata , ca noi ne-am saturat pe bune cu toata "pirateria" lui . Refacuti nutritional continuam drumul . Concursul cine intra practic peste tot o da castigatoare pe madam .

Trebuie sa recunosc insa ca imboldul nu era doar cel "firesc" al doamnelor de a pipai si verifica orice este expus . De data asta era ceva mai mult . Cei care au avut rabdare si chef de ..prostioare au putut remarca absenta oricarei achizitii de bunuri de tip vestimentar in cazul ..meu , logic . Fiind aspru mustrat de colegi la meci ca nu am ceva violet pe mine , am facut o cerere expresa pentru un tricou violet (nu polo ca am , subtire) . Nu-i si nu-i . La un moment dat cel putin un sfert din trecatori pareau sa aiba ceva violet pe ei numai noi nu gaseam . Macar si-a dat silinta , dar tot fara am ramas pana la final . Fara ...nimic , ca sa fie clar . Sanatosi sa fim , ce mai conteaza . Facem si trotuarul (ai cum suna) celalalt si inapoi spre statia de U4 de la Urania , pe langa Sf. Stefan . De pe traseu :

post-153-0-17319600-1377520498_thumb.jpgpost-153-0-97947800-1377520498_thumb.jpgpost-153-0-50039200-1377520499_thumb.jpgpost-153-0-34267000-1377520500_thumb.jpgpost-153-0-01746800-1377520501_thumb.jpgpost-153-0-88783600-1377520501_thumb.jpgpost-153-0-55911000-1377520502_thumb.jpgpost-153-0-30877400-1377520503_thumb.jpgpost-153-0-16440400-1377520504_thumb.jpgpost-153-0-80214600-1377520504_thumb.jpgpost-153-0-21641900-1377520681_thumb.jpgpost-153-0-87659000-1377520684_thumb.jpgpost-153-0-33247500-1377520688_thumb.jpgpost-153-0-01908700-1377520692_thumb.jpgpost-153-0-10857400-1377520696_thumb.jpgpost-153-0-80912900-1377520699_thumb.jpgpost-153-0-50204000-1377520703_thumb.jpgpost-153-0-02745200-1377520707_thumb.jpgpost-153-0-74038500-1377520710_thumb.jpgpost-153-0-86271400-1377520714_thumb.jpgpost-153-0-37698300-1377520742_thumb.jpgpost-153-0-49732800-1377520743_thumb.jpgpost-153-0-11419400-1377520743_thumb.jpg

 

Am scapat cateva neredimensionate si a primit . Le las asa ca mai imi da voie sa o pun pe cea ramasa (din ziua respectiva) ce este de mare importanta si ...rara , rarisima chiar .

Fiind versati (au intrat si la Versace nu va impacientati , dar tot degeaba) am gasit treaba asta usoara . Pe drum am admirat autobuzul electric si am gasit un magazin de suveniruri , probabil cel mai scump fiind peste drum de Sf.Stefan . Facem ce trebuie facut , altfel lumea se uita chioras la tine , ca povesti au auzit destule , sa vedem marfa . U4 7 statii , U6 2 , Viena Meidling . Acum avem bilete de tren , vedem in gara afisata ora de plecare si peronul , mergem la tren . Mai sa fie in timp ce mergeam se stinge panoul de peron cu numele trenului si destinatia . Panica . Madam , cu experienta la activ , merge la ...mecanic . Il intreaba ceva si vine speriata , nu asta e trenul ci ala de pe peronul 3 . Cum sa fie asa cand toti trei am vazut destinatia Modling , linia 4 peron ora 20:19 . Nu si nu . Ne luam la discutii si ala pleaca de pe linia 3 . Na desteptilor ca am pierdut trenul de Liesing zice madam . Asta era ! De oboseala probabil a zis Liesing in loc de Modling (Liesing e pe drumul spre Modling , dar mai stii , poate se oprea acolo sau o lua inapoi ?) . Nu terminam de discutat ca se aprinde panoul de peron si eram unde trebuie . Ma duc sa pip o tigara , madam nu , se aseaza pe o banca . Vad si un brat de ziare gratuite si iau unul . Apoi iau un suc de la automat ca iar uitam medicatia (nu de psihiatrie ... railor) si asta are un gust ca dracu' fara lichid . Urcam in tren , ne asezam si se intampla o minune imortalizata pe SD :

post-153-0-05862700-1377521636_thumb.jpg

 

In ciuda tuturor zvonurilor citeste si tiparituri !! Daca nu as fi fost de fata as striga Photoshop-ul ! Chiar citea si apoi ne-a tradus articolul cu romanul prins cand vindea smartphone-uri piratate . Dupa care pagina cu anunturi auto . Am omis sa zic dar tot drumul , atunci cand acesta o permitea ca vizibilitate , a fost presarat cu comentarii , capacitate cilindrice , puteri , cupluri , echipare ,optionale etc , ale fiecarei masini mai de doamne doamne . S-au inregistrat 5 Honda Jazz in cursul sederii din care 2 pre 2009 , 2 pre facelift 2011 si una ca a noastra . Daca stie cineva cu cine trebuie sa discut pentru propunere de examen la bac pe teme auto sa nu ezite sa ma anunte !

Dupa ce radem de junior , observ ca sunt problem la picioarele doamnei , prea multa umblatura . Eu m-am plans de stat in fata magazinelor , dar cand ma gandesc cat a mai circulat ea inauntru o compatimesc .

Ajungem la Modling , coboram in tren si ne ducem in fata garii unde sunt statiile pentru 8 numere de linii de autobuz . Spre deosebire de ziua precedenta gasim si orarul liniei 364. Drace , a plecat la 20:33 si noi am ajuns la 20:37 . Astia nu se coreleaza sau a intarziat trenul ? Nu-i bai luam cursa urmatoare peste o juma de ceas . Ba pardon , fiind ultima a zile vine hat la 21:33 . Ezit ! Juniorul , habauc de tot , propune sa facem cei 6 km pe jos . Eu cu gandul la ce am vazut in tren la picioare nici nu vreau sa aud . Dar nici de stat nu imi arde . Madam ofteaza asa de dureros , ca decizia este luata , mergem cu taxi . Peste drum statia . Al micu' nu vrea dar cum eu sunt finantatorul principal acum (cred si eu cu zero cheltuieli personale) nu ma intereseaza . Intreaba madam , ala zice unde , la Hinterbruhl hotel Beethoven . Auzim ca prin ceata 30 de Eur . Ma doare in cot , picioarele madamei sunt mai importante , mergem . Pe drum juniorul a boscorodit incontinuu ca el nu ar da atatia bani pe cativa km , fie si cu Mazda 5 (n-am scapat de mentiunea asta nici aici) . Bine ca ai dat dublu pe husa lu' peste , imi sare mustarul . Tu nu ai vazut picioarele lu' mata (eram deja plictisit de comentarii) . Ajungem la hotel , eu ii pasez banii consoartei (ca statea in fata) si dau sa cobor (juniorul fiind deja jos , ofuscat) . Prind cu urechea un nein . Fac pe cavalerul si ii deschid portiere doamnei (de curios) . Ea ii tot intindea 30 de Eur iar soferul dadea din cap ca nu . Se face un pic de liniste si reusim sa aflam ce pretul nu era 30 ci 13 (zehn nu ig) . Lasa 15 , soferul ii ofera o carte de vizita sa-l mai solicitam (!?) si urcam spre camera . Acum imi dau seama ca restul de 15 au ramas in alt portofel !! (daca pana si ea ...)

De data asta era rupta pe bune . Mergem , ne furajam la thailandez (singaporean? , uite drace ca asta nu-i displace editorului) cu un roast beef cu cartofi prajiti si salata , presarat cu cerculete de ceapa prajite si ele . Asa de tarziu am ajuns dupa cutumele locale , incat dupa ce ai au strans tacamurile , au inchis localul (22:00 ora Austriei) . Mai da paharele si sticlele ? Sa le lasam pe masa ca nu le ia nimeni :) . Ce tara , ce obiceiuri . Oare cati soferi de taxi de ...aiurea ar fi refuzat banii si de cate ori personalul de la vreun local a plecat acasa fara grija ca nu dispare nimic ?

Astea fiind zise plecam la hotel unde juniorul refuza strategic sa imi zica ce au facut ai nostrii in EL (la ce scoruri au fost , mai bine) . Somn de voie ca este ultima noapte acolo . Mai avem SeeGrotte si de mers acasa !

 

De data asta imi convine ca nu a taiat nimeni . Imprudenta a madamei care s-a last pozata din ...spate de junior la grota . O bag aici ca mai avem ceva de zis inainte de a inchide ziua . Poza cu iPhone 5 (!) madam oferind un spate infofolit cu geanta pe umarul stang :

post-153-0-60879100-1377529935_thumb.jpg

 

Si deoarece nu poti ignora cerintele unui ..englishman iPhone-ul se pregateste de sedinta foto cu husa aia . Cu fleru' n-am rezolvat inca .

Mai era de spus ceva . Avand timp dupa inchiderea localului , am stat mult de povesti . Am batut moneda pe aspectul fizic al gazdelor , la care madam imi zice senina ca a vazut ea "o baba faina" la SCS la pantofi ! Care baba ...o gasiti mai sus prin descriere . Mai facem planuri avand in vedere ca ne paste o recorelare si avem de primit din urma bani din aprilie , mai si iunie + un iulie la tarif nou . Numai pentru aceasta "candoare" merita sa o pomenesc (afirmatia) . O sa vedeti ce lipsa de ...fler !

 

Iaca si iPhone-ul 5 cu huda buclucasa . Poze neredimensionate !

 

post-153-0-44550900-1377530967_thumb.jpgpost-153-0-76302400-1377530971_thumb.jpg

 

Uff , gata ziua chiar daca taie cineva postarea !

Mai urmeaza SeeGrotte ..in patura , ceva "bere" pentru cunoscuti , Ungaria fara McD si intrarea triumfala in Timisoara . Orice mentiune despre viteze mai mari decat cea legala ... trebuie tratata cu seriozitate .

 

Edited by NGruia

Share this post


Link to post

Si asa pe nesimtite a venit si ziua plecarii .

Nu dormim prea mult avand in plan SeeGrotte . Dupa micul dejun mergem sa vedem daca exista vreo restrictie privind ora de plecare , desi timp era destul . Astia de la hotel stiind ca in maximum 3 zile primesc de la firma de rezervari chestionarul pentru note si aprecieri zic ca pana la 14:00 ora locala nu sunt probleme . Bucurosi plecam direct la grota , fara aparat de fotografiat , asa ca va asteapta poze foarte proaste , si imbracati noi doi baietii la tricou cu maneca scurta si pantaloni pana la genunchi . Ajungem destul de bine dpdv al aglomeratiei , erau numai 2 autocare , unul de olandezi si unul de australieni . Luam 3 bilete a 9 Eur si ne tot hlizim la intrare . Aderam la grupul cu ghid in engleza . Mai este un pic pana la pornire cand observam si noi ceea ce trona la intrare cu litere mari : temperatura interioara 9 grade Celsius , durata turului aprox. 40 min . De la 24 la 9 si cu echipament de ...plaja , nasol moment . Astia s-au gandit insa la toate si au ...paturi de inchiriat la intrare cu 0,5 Eur (sper ca se observa ceva in poze) . Ala mic pretinde ca lui nu-I trebuie , asa ca iau precaut 2 pentru mine . Ghidul de engleza este asiatic la origini ca si destui dintre australieni . Incepem prin a cobori in panta moderata 240 de m . La finalul cursei pun patura pe mine . Aflam ca mina este proprietate privata si ca de anul viitor unele incaperi vor fi inchise publicului pentru depozitarea ...vinului . Proprietara este doamna de sus de la bilete , al carei fiu ar fi el . Australienii ori nu stiu ...engleza ori sunt foarte lenti si posaci , in schimb sunt bine infofoliti , ceva sechele de la iarna care bantuie acum pe la ei . Ajungem la o mica capela in onoarea minerilor decedati in "sut" . Precizeaza ca ramurile de brad sunt ,,,,echt plastik , genuine plastic made in Taiwan . Cum astia par cam mofluzi renunta o vreme la glume . Ceva precizari istorice , apoi despre directia gresita in care au sapat in 1912 si s-au trezit cu 20 mil. litri de apa in grota . Asa a si stat inundata pina in 1932 (pretul ghipsului ce se extragea aici nefiind in stare sa compenseze cheltuielie de repunere in functiune ) . Apoi turism , iar in timpul celui de al doilea razboi mondial , treaba serioasa , constructie de avioane , mai precis He 162 , cu reactie . De lucrat lucrau detinutii care tineau de lagarul de la Mauthausen la ...9 grade . Aliatii avand superioritate aeriana totala (multumita si unui anumit caporal care a sabotat constructia lui Me262 timp de 2 ani vrandu-l bombardier in loc de avion de vanatoare) Speer muta cat putea din productie in subteran . Avionul complet nu putea fi asamblat subteran , neputand fi scos ca atare prin usa minei . Urma inca o etapa de asamblare la suprafata. . Ca sa fiu precis pana la capat s-au asamblat 320 de He 162 , cam cate trimiteau astia la un raid ...minor . Iar cand erau gata , de unde piloti experimentati (totusi sunt printre primele reactoare) , cand erau piloti , era inchis la ...benzinarie . Efort tardiv datorita lipsei de viziune a ...conducerii . Ajungem si la lacul din grota , cel mai mare lac subteran din Europa 6200 mp . Adancime mentinuta constant la 1,2 m pentru a putea circula ambarcatiunile . Asta necesita evacuarea zilnica a 60.000 ltr. apa de calitate ...potabila (ca tot lacul dealtfel ) . Barci de vizitare de 20-25-30 persoane . Frig in draci . Juniorul uita bravada si isi pune patura pe el . Ghidul ne-a citit mai ...ghidusi sau nu vrea sa desparta grupul de australieni , asa ca ne lipeste la un grup mai mic de olandezi . Pierdera partiala a limbei engleze o compensez (eu , ca eu aveam nevoie) cu trecerea la imbarcare iar australienii botosi raman pe debarcader . Cand te uiti in jos numai valurelele de la barca electrica te fac sa realizezi ca privesti prin apa cristalina pana la fundul lacului . Se termina turul cu barca si iesim mai repede beneficiind de avansul cu barca . Afara 25 de grade ! Noi inghetati . 8 autocare in parcare din care unul cu binecunoscutele deja "valuri" . Pana si foarte corecta madam numai poate si zice : "si aici nu scapam ? " . Lasa ca n-au treaba cu noi , fac eu pe multiculturalul (asta deoarece a apucat sa zica ea inainte si mi-a luat ...replica) . Mergem inapoi la hotel . Cu toata fitaiala pre si cea post (din nou la suvenire dar fara achizitii) ajungem la hotel , incarcam bagajele (au trebuit 2 drumuri fata de unul la venire) si bate de ora 12:00 locala .

Poze de la grota cu mobilul doamnei . Sunt cel putin neclare :

post-153-0-52935600-1377615202_thumb.jpgpost-153-0-23015700-1377615203_thumb.jpgpost-153-0-70965900-1377615203_thumb.jpgpost-153-0-43014900-1377615204_thumb.jpgpost-153-0-17711400-1377615205_thumb.jpgpost-153-0-90748100-1377615205_thumb.jpgpost-153-0-66860700-1377615206_thumb.jpgpost-153-0-45996800-1377615207_thumb.jpgpost-153-0-14587500-1377615208_thumb.jpgpost-153-0-91584100-1377615208_thumb.jpgpost-153-0-35110700-1377615285_thumb.jpgpost-153-0-04098600-1377615286_thumb.jpgpost-153-0-74960900-1377615286_thumb.jpgpost-153-0-49615800-1377615287_thumb.jpgpost-153-0-33649400-1377615288_thumb.jpgpost-153-0-00445100-1377615289_thumb.jpgpost-153-0-87833400-1377615289_thumb.jpgpost-153-0-59430000-1377615290_thumb.jpgpost-153-0-32180100-1377615291_thumb.jpgpost-153-0-32487700-1377615292_thumb.jpg

post-153-0-76412400-1377615348_thumb.jpgpost-153-0-36827300-1377615349_thumb.jpgpost-153-0-82170400-1377615349_thumb.jpgpost-153-0-62114100-1377615350_thumb.jpgpost-153-0-38627800-1377615351_thumb.jpgpost-153-0-07231600-1377615352_thumb.jpgpost-153-0-81749400-1377615352_thumb.jpgpost-153-0-61636900-1377615353_thumb.jpgpost-153-0-46334300-1377615354_thumb.jpgpost-153-0-16872200-1377615355_thumb.jpgpost-153-0-47615400-1377615409_thumb.jpgpost-153-0-91554500-1377615409_thumb.jpgpost-153-0-69732700-1377615410_thumb.jpgpost-153-0-63434600-1377615411_thumb.jpgpost-153-0-23106000-1377615412_thumb.jpgpost-153-0-92978700-1377615412_thumb.jpgpost-153-0-65440400-1377615413_thumb.jpgpost-153-0-17142000-1377615415_thumb.jpgpost-153-0-07420400-1377615416_thumb.jpgpost-153-0-76734500-1377615416_thumb.jpg

post-153-0-33591600-1377615463_thumb.jpgpost-153-0-99377800-1377615463_thumb.jpgpost-153-0-50745500-1377615464_thumb.jpgpost-153-0-20812700-1377615465_thumb.jpgpost-153-0-91380200-1377615465_thumb.jpgpost-153-0-74255900-1377615466_thumb.jpgpost-153-0-46764100-1377615467_thumb.jpgpost-153-0-24433900-1377615468_thumb.jpg

 

Multe multumiri editorului pentru numeroasele salturi la schimbare de rand ca iti pierzi sirul . Nici nu mai stiu care e aia cu "Cei trei muschetari" !

 

Face si juniorul cateva si se vede diferenta de telefon (iPhone 5 trebuie sa precizez ca iar se uita) si obisnuinta de a poza cu mobilul :

post-153-0-89313200-1377615682_thumb.jpgpost-153-0-33673400-1377615684_thumb.jpgpost-153-0-82070100-1377615684_thumb.jpgpost-153-0-06617500-1377615687_thumb.jpgpost-153-0-93797900-1377615687_thumb.jpgpost-153-0-77713400-1377615688_thumb.jpgpost-153-0-40028200-1377615689_thumb.jpgpost-153-0-13009900-1377615690_thumb.jpgpost-153-0-93830500-1377615690_thumb.jpgpost-153-0-68043700-1377615691_thumb.jpgpost-153-0-63417900-1377615733_thumb.jpgpost-153-0-01052300-1377615736_thumb.jpgpost-153-0-16867400-1377615737_thumb.jpgpost-153-0-48552900-1377615739_thumb.jpgpost-153-0-48552900-1377615739_thumb.jpgpost-153-0-91372800-1377615740_thumb.jpg

 

Bineinteles ca pe net gasiti poze ca lumea si chiar fimulete despre si cu grota .

 

Am cam fi gata de plecare dar nu am luat bere pentru cei de acasa si nu se face asta . Asa ca mergem motorizati pana la un Interspar de unde luam cateva six pack-uri cu diverse , printre care si Radler cu limeta si ceva almradler/almdudler specific Austriei . Luam si ceva sucuri pentru drum si acasa , ceva "lichiorute" la putini ml si eu pachet de Stuyvesant (am mai pomenit de el) . Sugestia mea sa luam si ceva de gatit pe sambata duminica este primita cu ...raceala . Las' ca doar nu ne asteapta cu frigiderul gol ...chiriasii temporari . Cine stie poate s-au schimbat foarte mult de ultima data filozofez eu cu voce ...in surdina .

Pornim spre Timisoara pe la ora 13:00 locala sau 14:00 a noastra (trec pe a noastra doar acolo mergem) . Ca un facut toata lumea este cu fata la cearceaf si intrebarile mele despre traseu doar doar o scoate mobilul sau , respective, o fi atenta , pica in gol . Nu-i "obiectiv" in collimator ii doare in palarie . Ca urmare combin cu maiestrie traseul cu autobuzul , masina Lions si taxiul . Rezultatul cel putin 20 de km in plus a moaca . Mai iesim prematur de pe S17 (unde am ajuns prin mare eforturi si ocoluri) si ne intepam in Graz-Viena mult prea devreme , adaugand cu inconstienta km necontorizati in plan .

Nu am mai rezistat si am tras o fuga la masina sa verific inca odata . Drace pe VM imi dadeau un traseu de 2x545 km = 1090 . Cu fatiala si erorile de orientare am facut 1250 aproape . Mult mai faci cand n-ai de lucru .

 

Mergem apoi intins spre Hegyeshalom (sper ca am nimerit cum se scrie) . Trecem de Swechat , dam cu tifla Parndorf-ului si intram in zona de razboi Nickelsdorf . Zguduiala tapana , acum fiind si mai grei . Trecem in Ungaria si dai bice . Nu ma las distras de Babolna cu McD ei si nici de Gyor . Asta mica (asta mic , Honda sau Jazz ?) se tine tare 120-130-140 si chiar mai mult .Facem doua opriri la "pihenohely" datorita diferentei de timing . Trecem aproape netulburati de Budapesta . Iar era sa o fac lata, dar am vazut in ultimul moment si cu amabilitatea neamtului incadrat corect merg pe unde trebuie . Trecem de Csepel fara a arunca o privire spre McD , doar nu se fumeaza nici afara ! Un pic aglomerat pe ultimii km ai M0 , acolo unde nu au largit inca (pe partea asta , la venire nici o problema) . Ma incadrez spre Szeged . Madam tot vorbeste ceva de mancare la Szeged, eu o las sa viseze ca doar merg de fapt prin Mako . Ca sa nu ma mai agaseze dau drumul la USB . Brian Adams cu "Summer of '69" ma impinge la spirit concurential , ce ramane foarte acut pana la 170 pe ora pe ceas . Aici se sesizeaza madam , nu ca ar simti deja sau ceva , dat trecem ca vantul pe langa banda 1 si nu se tine nimeni de noi pe 2 . Ma gandesc ca are dreptate , dar inainte de decelerare , ii mai dau un fir de par in jos sa vad ce zice la 170 si 5000 rot/min. Mai a dracului bestiuta , mai ducea . Ce-i prea mult strica asa ca o las moale pe la 100-120 . Ne mai oprim ca trebuia o tigare . apoi asista nepunticioasa cum Szegedul se prelinge prin dreapta noi mergan spre ...Nagylak (ce le plac botezurile) . Cotim spre Mako si iesim de pe autostrazi . Ii piuie telefonul .Mesaj de la stapinire "au intrat 70% din iulie pe tarif vechi" . Veste mai buna mai rar . Pe baza celor raportate si facturate in relatia contractuala cu casa de asigurari de sanatate trebuia ca acum sa intre o suma bunicica : 100% tariful vechi pe iulie + 20% corelarea de tarif nou + aprox. 20%x3 recolerarea pe trimestrul II . Adica asa grosier 180 % din luna tip vechi . Intra 70% din aceasta , adica 40% din asteptarile mele . Mai sa calc pedala , dar suntem in Mako . Moment "poetic" , injuraturi grobiane , rasteala aiurea de parca ar fi vreunul dintre noi de vina . Poate doar "naivitatea" (ca sa nu scriu ...prostia) de a crede ca in Romania facturarea are legatura cu ...intrarea de bani . In mod "obisnuit" insa , chestiile astea penibile se intamplau inainte de "traditionala" rectificare de vara a bugetului (a se vedea cazul calatoriei la Praga) . E adevarat ca pana la sfarsitul anului se "regleaza" totul dar noua ne trebuiau acum banii ! Ne felicitam totusi ca am mai salvat 650 de Eur din bugetul de concediu ( a se citi n-am avut timp suficient ca sa fiu cinstit) . Propun sa ne oprim la Lidl-ul din Mako ca nu se stie niciodata si in plus ramanem cu forinti (mai aveam pe langa aia 10000 de la plecare si 6000 ramasi de anul trecut - 4400 la McD vreo 11600 ) . De data asta , cu increderea zdruncinata in toata lumea , se accepta idea de a cumpara de mancare pe cateva zile . Pipam inciudati in parcare , apoi intram si radem vreo 5500 de ft. Parca nu mai aveam nici de asta chef . Mergem ciufuti spre tara , ca ...intotdeauna . La vama brici , vreo 30 de secunde , drum bun ,servici usor etc . Pe drum remarc caracteristicile inconfundabile ale unor soferi si anume ...neatentia , vreo 3 sau 4 nesesizand ca autostrada s-a terminat de ceva vreme . Gonesc astia ca apucatii . Ii depasim ca s-au oprit la o taraba , merg intins cu 100 si hop ne trezim cu ei in depasire . Si nu o data asta , cu aceeasi soferi . Dupa ce trecem de Sannicolau Mare , avertizare , intram pe rezerva la benzina , mai avem pentru ...50 de km adica nu pana in fata casei !!! Mersul aiurea prin Austria si grozaveala de pe autostrada in Ungaria au costat . Asta din urma in ciuda CB care a coborat consumul mediu de la 5,7 la dus la 5,6 la intors . Mers cu teama , atunci dam si peste camionul traditional . Mai sunt si treceri de cale ferata fara semnalizare , deci stop , plecare de pe loc , tot tacamul . Juniorul observa alarmat ca este o discrepanta intre ce zice CB ca autonomie si ce zice borna ca distanta . Parca autonomia scadea mai repede decat ...distanta ! Benzinarii ioc , ca la noi nici pe autostrada nu sunt cf. cu obiceiurile din vest , dar pe sosea normala . Vedem Timisoara , ala scade in draci , dar reusim sa ajungem la o benzinarie no name unde folosesc 100 de lei ramasa de la plecare si bag 17,52 ltr. Asta , CB-ul, sare la autonomie de la 5 km(!) la 401 (!?) . Mama lui de prim "tac" la pompa si de GPS absent . Sudori reci data fiind marea placere a motoarelor pe injectie de a ramane fara combustibil ( de multe ori si fara pompa concomitent) . Porcul de CB scade acum in ritm normal si cu 390 de km autonomie suntem acasa . Bag masina in curte , ma foiesc agitat , dau cu mana peste reglajul scaunului ce se aseaza imediat in ...pozitia aia ce am cautat-o tot concediul :osanale: .

Macar atat . Golim trotineta de bagaje , lasam Nubira sa isi continue concediul (sau poate au de povestit intre ele) si ma arunc pe comp. pentru a constata ca meciul ce voia sa il vad, convins ca incepe la 21:30 tocmai s-a terminat si ...am luat bataie la Brasov :wallbanger: cu 2:1 in min. 94 . Si cica sa te mai intorci ...acasa .

Conform promisiunii vor urma ceva concluzii si un raport de cheltuieli . Alea de care stiu , ca juniorul , desi e marele beneficiar al chinuitoarelor ore de cumparaturi , tot mai are 100 de Eur , Oare ce se intampla aici ?

Chiar asa , azi 27 august , cand scriu asta , este prima data cand zice corect ca am fost la Viena , in rest a ramas cuplat pe ...Praga . Asta ca o prima concluzie .

PS Frigiderul era GOL !!!

Edited by NGruia

Share this post


Link to post

Mai astept un pic cu concluziile sa se mai sedimenteze . Nu as vrea sa gresesc aiurea si sa ma inec ca ...la mal !

Share this post


Link to post

Cam multe negocieri cu madam :mrgreen: . La mine negocierile au fost rapide: mergem in concediu ? NU. Perfect, nu mergem, eu merg, am imbarcat 3 copii, unul de 4 ani jumate si 2 de 3 ani in masina si dus am fost cu ei cu tot de marti pana sambata, madam a ramas acasa sa se hotarasca daca vrea la anul in concediu  <img src= "> .

Fara fite si pretentii, ne-am dus in Marghita, ne-am cazat un tatic si 3 copii la o casuta in camping si toata ziua la balaceala cu ei. Cost total 220 de lei cazare+strand (inclus in cazare) + inca vreo 150 papa la pitici si mie (eu mai scapam si cate o bere), diverse jucarii etc, + 100 motorina 470 de lei total, si s-au distrat juniorii de minune numai ca tot champingul se uita lung la mine ca sunt un barbat singur cu 3 copii mici, dar cu piticii atrageam gagicile ca un magnet, sunt buni de mers la agatat cu ei  <img src= )"> .

La intoarcere mi-a zis ca n-a crezut ca chiar plec cu 3 copii dupa mine si ca si stau atata, era sigura ca a 2-a zi vin acasa.

Fac pariu ca data viitoare va merge cu mine :D .

Morala? Se poate face concediu cu bani putini si fara nevsta > :) .

 

Cred ca de fapt asa si-a luat ea concediu saraca :)

  • Like 2

Share this post


Link to post

Sa o luam metodic .

Cum e drumul .

Portiunea Timisoara - Cenad este destul de buna pentru nivelul nostru obisnuit . Fiind o "vama" minora si fara "transport international rutier" e ceva mai relaxata treaba . In plus , spre deosebire de zgarcomanii astia de afara ai ocazia de a admira din plin si interior localitati de mare interes cum ar fi Becicherecu Mic , Sandra , Biled , Sannicolau Mare (atentie are si zone cu 30 si cu 40 si cu 50 si cu 70, maine poimaine mai multe zone decat locuitori) , Cenad etc. In sezonul acesta pe margine troneaza lubenite si pepeni .Se poate asa ceva pe autostrada . Nici vorba . Daca va planificati si vreo oprire pe parcurs grija mare la diferenta de nivel intre carosabil si parcare , mai ales cei cu masini joase si lungi . Acolo ramaneti . Un Lukoil ampalasat strategic la 1 km de vama pentru umplere (si nu pana la primul "tac" ca se poate sa regretati ) . Puncte de achizitie vignete , ala de iesire nu numai pentru Ungaria ci si pentru Austria , Cehia si Slovacia . In lei sau Euro . Dupa cativa km ai un giratoriu cu optiunile spre Szeged sau Mako . Consider ca este mai favorabil prin Mako deocamdata . In plus este cam greu sa gresesti ...acolo .

Odata urcat pe autostrada mergi unde vrei spre vest , sud sau nord . Te roade un pic invidia pe vecini , asa sa tot circuli ! Se vede ca este relativ noua , denivelari minore suportabile chiar si cu Jazz-ul . Parcari , "pihenohely" , benzinarii , restaurante , tot tacamul . La unii se poate mult mai repede din cate vad . Si bine , nu ca Timisoara - Arad cu restrictii de viteza la 60 si reparatie ...permanenta (bine ca s-au dus banii ce mai conteaza restul ) . La Budapesta centura largita si fara probleme . Asteptam cu nerabdare ca si in Timisoara sa scapam de traficul greu din oras (pana atunci multumim din inima ...partidelor si sefilor de stat care nu considera ce ne trebuie asa ceva , spre deosebire de "megalopolis-ul" Perach din Bavaria cu cei 300-500-700 de ...locuitori ) . Dupa Budapesta mai ai de trecut un hop greu , daca mergi in Austria , nu stiu spre Slovacia , trecerea prin Nickelsdorf . Scapat de asta e oarecum mai bine , desi autostrada se simte ca e mai veche si pe placi de beton unite . Mai ales pe centura Vienei , senzatie de "glasul rotilor de tren" sau respectiv subturat parerea madamei . Drumurile secundare din Austria nu sunt rele , unele chiar deloc . In schimb prin localitati , in care intrii pentru ca vrei nu ca nu ai de ales ca la altii , situatia este un pic mai putin buna . Totul este bine semnalizat singura conditie fiind sa citesti atent , nu intotdeauna pe placul nostru . Unii dintre soferii gazda au tendinta sa se bage in sufletul tau si nu era ...Viena . Ca urmare destui au mici urme de buna purtare pe bari sau aripi . Returul a fost pe acelasi traseu (cu mici devieri consumatoare de nervi si benzina dar fara variatii semnificative de calitate) asa ca partea cu "cum e drumul" am raspuns .

 

Intamplarile cred ca v-au plictisit suficient pana acum .

 

"Trotineta" si comportamentul ei la jurnal de bord !

 

Mai raman ceva aspecte : de ce concediul lui peste prajit , ce e cu Viena si ceva recomandari .

Concediul lui peste prajit deoarece am plecat franti de acasa si ne-am intors ...rupti de oboseala . Daca eram numai maturii o mai scaldam pe ici pe colo , dar cu juniorul in grup e mai greu , trebuia obosit ! Ca urmare picioare praf , odihna ioc si un pic de cheltuiala cu transportul local . Nu am prospectat bine zona asa ca am pierdut unele locuri /lucruri de vazut in afara Vienei , iar transportul local , desi aproape perfect , costa ceva . Sigur puteam merge cu mii de emotii in Viena si cu trotineta , dar grijile cu parcarea si orientarea sunt cam mari . In plus mobilitatea si precizia metroului nu le ai cu nimic . Cheltuieli cu transportul local:

- autobuz Hinterbruhl - Modling (gara) 6,30 Eur (3x2,10) in fiecare sens => 12,60 total

- tren Modling-Meidling ...mai complicat . In prima zi 12,60 x 2 , in a doua eram familie 13,20 (erata pentu undeva mai sus am scris 15,60) => 38,40 Eur .

- bilet universal transport comun (am folosit numai metrou insa) 2x3x7,10 => 42,60 Eur

- mers cu "masina" Lions => capital la Sofia , nea Nicu , zero Euro

- taxi Modling (gara) - hotel 13 Eur pret , 15 lasat de bucurie ca am ajuns

Total transport 108,60 Eur .

 

Cheltuieli cu masa :

- mic dejun gratuit si ...copios

- 4400 ft la McD Csepel aprox. 15 Eur dar nu se scade la stocul de Euro

- 4 cine a 50 de Eur cu tot cu sucurile (5,6,6,6 cola light) => 200 Eur cu tot cu ...bacsis

- un pranz la McCaffe (SCS) 27 Eur , un pranz sarit 0 Eur , un panz ...japonez 35 Eur (cu bacsis cu tot) => 62 Eur

Total mese : 262 Eur (Ungaria nu se pune)

 

Cazare hotel 4 nopti 500,16 Eur cu tot cu taxa de localitate/statiune(?)

 

Intrari :

- 45 Eur la Zoo (nu merita)

- 27 Eur + 2x0,5 Eur (paturi pentru "barbati") => 28 Eur SeeGrotte

Total 73 Eur

 

Bauturi , cafele , inghetata ... si tigari :

- 7,9 Eur la SCS , 3 sucuri

- 16 Eur 3 cafele "vieneze"

- 10 Eur inghetata mare cornet

- 2 Eur suc de "medicamente" automat gara Meidling

- aprox . 20 Eur tigari ( 2 West ,1 Peter Stuyvesant si un Black Devil (?)

- 5 Eur racoritoare si apa la Interspar in prima zi (caldura mare)

- 1,2 Eur apa plata benzinarie

Total diverse 62,1 Eur .

 

"Alte" cheltuieli :

- suvenire faza I 30 Eur

- suvenire faza II (secreta pentru ei ) 47 Eur

- suvenire faza III (scumpa langs Sf. Stefan) 77 Eur

- suvenire "lichide" + suc uz propriu 55 Eur

Total "suvenire" 209 Eur (de care stiu eu , eu nu am primit suvenir secret !!)

 

Cheltuieli madam :

- fusta blugi 60 Eur

- bratara ieftina violeta (sa imi faca in ciuda) 16 Eur

Total madam : 76 Eur

 

Total eu : 0 Eur

 

Total junior : necunoscut dar mai ramane cu bani ?!

 

Benzina 38 Eur .

 

Total general cunoscut mie : 500,16+108,60+262+73+62,1+209+76 => 1290 din 2000 => rest 710 la care adaugam monedele individuale utilizate , final recuperare de 650 Eur (630 bancnote , restul monede , o parte gasite in ...masina de spalat ) . Restul de 60 Eur am o banuiala , cu rotunjire iese un sacou al juniorului !

 

le La recitire vad ca am uita sa adun benzina => 1328 , rest 672 , destul de bine ! Poate ca juniorul avea mai mult decat credeam daca completarea a fost asa modesta !

 

PS Tocmai ce am fumat ultimul meu "suvenir" !

 

Total cheltuieli = 1350 Eur noi + aprox. 10000 ft + 140 vignete + 1 plin de benzina de acasa 200 lei . Juniorul nu cunosc , ceva in jurul a 450 de Eur ...banuiesc .

 

Pentru cei dornici de o odihna mai putin activa , hotelul Beethoven Hinterbruhl este foarte potrivit . Daca nu se exagereaza cu miscarea in zona mai merge . Daca nu ...costa sau te expui .

Ca punct de cumparaturi SCS nu este chiar cea mai potrivita alegere . Si e si "bad for the credit card" pentru cine are !

Viena incepe sa devina murdara in momentul in care depasesti limitele centrului traditional . Zoo Viena nu merita ca obiectiv primordial . doar daca nu ai ce face sau vrei o introducere nu prea pretentioasa in astfel de locatii .

Diferente semnificative de pret : 1 cola light de 330 ml intre 2,3 si 2,4 Eur la restaurant , respectiv 1,05 Eur la ... alimentara 1/2 ltr. . Suvenir Sf.Stefan in sticla optica "mic" 20 Eur , mare ...50 Eur . Tot pe ce apare Mozart pret crescut . Greu de gasit evantai cu Viena , aveau cu Salzburg in prostie . O lopata de tricouri cu "No Kangaroos in Austria" , mesaj al carui inteles/sens l-am ratat .

Ne-am intersectat cu suporterii lui Rapid Viena in metrou . In afara de insemne si tricouri ale echipei nimic nu ii diferentia de calatorii obisnuiti , fara stridente , urlete sau repetitii in metrou !

 

Sfaturi plictisitoare :

- cercetati temeinic zona dupa rezervare (de preferinta inainte dar ...)

- aveti grija la monetar/disponibil , nimic mai nasol decat sa fi acolo fizic si cu gandul la ...portofel

- astia mai tinerei asa cam ca ... noi , atentie la dozarea efortului , CNP-ul nu minte in final

- pentru cei cu copii mai mici - nerentabil dpdv cultural , oricum vor uita si sunt si dezinteresati in conformitate cu varsta

 

Normal ca Viena trebuie vazut si "batuta" , dar nu are nici impactul "densitatii" centrului din Praga , nici ineditul Venetiei sau "mirarea" produsa de Luxemburg . Astia ce tot o dau cu Timisoara "mica Viena" sa o lase totusi moale , exagerarile astea nu sunt de bun augur . Idem in cazul "micului Paris" . Eventual atributul de "micro" sau "nano" , in ambele cazuri , cu indulgenta .

 

In rest , toate cele bune si calatoriti , calatoriti , calatoriti . In afara de neamtul ala Alzheimer , nimeni nu va poate lua amintirile . Iar daca si impartasiti cu ceilalti , de exemplu aici pe forum , l-am batut fie el cat de ...neamt .

 

Pentru intrebari sau nelamuri ...prezent din cand in cand .

 

PS Banii recuperati/necheltuiti i-am rezolvat rapid , cheltuind 80% in echivalent lei la indelung amanata vizita la oftalmolog si respectand noile retete de ochelari . Noi "adultii" , de data asta , am "beneficiat" !

Edited by NGruia

Share this post


Link to post

Chit ca nu sunt in legatura stricta cu ...concediul nu puteam sa va las in necunostinta de cauza . Lucrarile nu s-au terminat nici acum (termenul depasit cu 100% , functionalitate 50% ) . Aia de peste drum bocane fericiti ...dar nu se vede ce . Iar casa de asigurari de sanatate ne educa in continuare in spiritul cumpatarii si responsabilitatii , restanta curenta fiind de 96000 RON pe cabinet . Impozitele insa curg cu o regularitate demna de o cauza mai buna .

Daca tot ati citit poate aveti vreo propunere concreta de concediu pentru la anul , probabil ultmul (Doamane Ajuta !) in formula de trei persoane , deci un concediu cu multa miscare , trambalare si macar un ...outlet prin zona . In Europa si cu trotineta ar fi conditiile obligatorii (fara tari cu pasaport ca ne este ...lene) !!

Edited by NGruia

Share this post


Link to post

Grecia

Share this post


Link to post

Tie ti-ar fi foarte la indemana circuitul facut de mine Serbia-Muntenegru-Croatia. La cate o sa fie de vizitat, miscarea e garantata. Eu am pierdut 2 zile de concediu conducand dus-intors pe ruta Iasi-Tr. Severin, dar pentru tine granita sarbeasca e la 2 pasi. Nu ai nevoie de pasaport pentru calatorii in scop turistic in aceste 3 tari, este de ajuns sa ai carte de identitate.

Se poate intra pe site-ul MAE pentru cine are dubii.

Edited by Andrei.ss
  • Like 1

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...