Jump to content
Sign in to follow this  
alinkl

Matiz Sunet Metalic La Accelerare

Recommended Posts

Buna ziua, am un matiz din 2007 euro4, problema este ca la accelerare in trepta a 3-a sau a 4-a se aude un sunet metalic, care se opreste cand iau piciorul de pe acceleratie, daca apas iar acceleratia se aude chiar mai tare.O alta problema este ca la relanti tremura motorul destul de naspa si suna cam ciudat, daca apas clapeta de acceleratie nu mai tremura si se schimba si sunetul. Problema este cu atat mai frustranta pt ca recent a fost facuta segmentarea, inlocuit cuzineti biela palier, distributia schimbata, si bineinteles consumabilele ulei motor, bujii, ulei cutie, antigel, filtre aer, ulei, benzina, tot. Masina facea si inainte treaba asta dar mecanicul mi-a zis atuncea ca e de la motor si ca trebuie desfacut si vazut. Majoritatea timpului o folosesc in oras unde nu depasesc 60 Km/h si fac cam 4 km dus si 4 intors pana la servici, iarasi mecanicul mi-a zis inainte ca am mers cu ia subturata, schimbam a 3-a pana in 30 km/h si a 4-a la 40-50 km/h, dar faceam asta pt ca facea ca avionul in treapta a 3-a la 50 km/h.

Share this post


Link to post

Matiz Euro2, treaba verificata si raz-verificata. Cand tremura la relanti si ii trece accelerat putin - nu lucreaza un cilindru, de regula fiind o fisa dusa. Prin oras nu prea se simte ca ai putere redusa.

Share this post


Link to post

Matiz Euro2, treaba verificata si raz-verificata.

Nu inteleg asta, tomis, alin zice ca-i Euro 4 - 2007.

 

Sunet metalic la accelerare am si eu pentru scurt timp (masina are 49.000 km).

Am mers si eu cu un Euro 4 si tind sa cred ca ai dreptate su sunetul de avion, mi se pare foarte "gatuita" si zgomotoasa masina (motorul). Masina era a unui samsarel, initial am crezut ca-i Euro II, ca se stingea CHECK la punerea contactului.

Revenind la sunetul metalic, cel putin la mine, abia astept sa verific culbutorii, dar la tine cred ca sunt bine daca spui ca ai desfacut motorul (poate ne spui si la ce valori i-a reglat mecanicul).

Cati km are masina si ce ulei/bujii i-ai pus? - sper sa nu par insistent cu intrebarea asta...

Edited by vrazvanc

Share this post


Link to post

Nu inteleg asta, tomis, alin zice ca-i Euro 4 - 2007.

Adica eu am un Euro2, tot acelas motor si asta e cu trepidatul la relanti - in doar doi cilindri e dezechilibrat rau

Share this post


Link to post

Masina are aproape 42.000 km, bujii NGK BPR5EY-11, ulei motor 10w40 Mobile1



Am facut testul cu scoaterea bujiilor, adica cu motorul pornit am scos fisa de pe fiecare bujie (evident pe rand), nu am observat nici o diferenta in comportamentul motorului, poate doar maxim 1 sec dar ceva foarte rapid, in rest merge la fel. Ce mi s-a parut ciudat este faptul ca odata scoasa fisa de pe bujie am atins cu mansonul de cauciuc partea metalica a masinii si facea scantei, desi mansonul e destul de lung pana la capatul in care se fixeaza bujia.

Share this post


Link to post

Bujii bune, dar uleiul e grosut dupa mine. Trebuia sa mergi cu 5W 30.

La scoaterea fiselor (pe rand) trebuia sa se vada o diferenta sesizabila in functionare, una e sa mearga in 3 cilindri, alta e sa mearga in 2.

 

Am inteles, tomis, scuze.

Share this post


Link to post

scoaterea unei fise tre sa duca la modificari in relanti si sunet si trepidatie,si eu la euro3 pretind ca mersul cu treaptra 3 la 50-60 e cam zgomotoasa dar sanatoasa,dar asta e.iar in legatura ca 10W40 e cam grosut ,asta e o gluma proasta.

Share this post


Link to post

:o fftopic: 10W 40 nu e mai "grosut" decat 5W 30, nu? Fiecare baga ce vrea in motor. Personal nu as baga 10 40 in motor, mai ales la ~40k km. Am vazut un test cu ulei 5 30 tinut la -15 grade intr-un borcan, iar cand l-a intors s-a scurs ca mierea si mi s-a parut destul.

Share this post


Link to post

In carte scrie de la 5w40 pana la 20w50 si da scara de temperaturi pozitive si negative aferente fiecarui tip de ulei, 10w40 e inte -20 -> 40 grade C, 5w30 e pentru -30 -> 30 grade C deci nu stiu daca e recomandat vara pe canicula, ei recomanda 3 tipuri de ulei in functie de temperatura mediului 5w30,10w30si 15w40, probabil ca pe astea le producea si na sa isi faca vanzare la uleiul lor, ca altfel nu imi explic de ce recomanda 15w40 si nu 10w40 care este superior avand o plaja mai larga de temperatura si este si semisintetic.Oricum treaba nu e de la ulei sigur, am avut si 5w30 pe timpul iernii.

Share this post


Link to post

Salut , poate fi vorba de valva PCV. daca nu ai schibato nici o data pana acum. codul piesei 94580183.

 

ps. ai segmentat motorul??? Am 60 mii cu masina identica cu a ta si nu mananca gram de ulei, mers mai mult prin Bucuresti.

Edited by bob7

Share this post


Link to post

Am facut rost de un scaner auto, errorile stocate in merorie erau P1403 (cod specific daewoo bad EGR),

P0406 si P0404 ( astea tot de la EGR, exaust gas) si P0300(Multiple missfire detected). Acuma erorile astea puteau fi de la faptul ca am facut cateva teste inainte unde am scos contactul de la supapa EGR si alti senzori, MAP... Dupa ce le-am sters nu a mai aparut nici o erroare si a trecut o saptamana. Dar motorul tot asa merge la relantiu, adica tremura tare si nu suna cum ar trebui. Partea buna este ca scanerul asta avea si live data si arata valorile senzorilor in timp ce merge motorul, am facut cateva poze cu valorile afisate in speranta ca cineva poate sa detecteze ceva anomalii si sa imi spuna cam ce le-ar produce. Din ce am vazut eu cred ca sigur e o problema la LT FTRM1 care este -100% tot timpul, si ABSLT TPS care ste 11,4 % desi pedala de acceleratie nu era apasata, masina mergand la relanti.

 

 

IMG_0064.jpgIMG_0065.jpgIMG_0066.jpg



da, am schimbat valva PVC, mi-au zis ca am mers fara ulei si deaia s-au dus, desi facem schimbul de ulei cam la 1 an avand in vedere ca nu faceam 10000 de km pe an si ca atunci cand a inceput sa palpaia becul e prea tarziu chiar nu am inteles dece sa dus asa repede. Si au mai zis ca uleiul 5w30 (original GM) pe care il bagam e prea subtire mai ales vara, asa au zis cei de la service.

Edited by alinkl

Share this post


Link to post

P1403 Bad EGR Valve

P0404 EGR deschis

P0406 Tens.mare senzor cui E-EGR

si probabil sunt de la ce ai spus.

Acum, cu live data, era bun cineva care le-a studiat. Sau cartea Scanerului.

In primul rand ai MIL STATUS = off, adica becul stins, adica n-ar fi probleme.

Nu stiu cum ar trebui sa fie Ignition Advance. Posibil sa fie cel dinamic, impus de calculator, 3,5 si apoi 4,5 ???

Ala static se fixeaza la 10 grade, sau empiric, acolo unde motorul trepideaza cel mai putin !

Cu Absolute TPS ? era bine de vazut cum arata cand dai pedala.

Daca se duce uleiul nu se duce si saracia aia de PCV.

Share this post


Link to post

Off: uleiul se mai verifica din cand in cand  <img src= "> In rest parametrii arata ca ai mei pe "testerul" meu.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...