Jump to content
Sign in to follow this  
kristythabest

Piesa Necunoscuta Daewoo Lanos

Recommended Posts

In primul rand, sper ca am scris unde trebuie, daca nu, rog pe cei in masura sa mute topicul acolo unde trebuie.

 

In al doilea rand, fac un apel la colegii cu Lanos, sau oricine are asa ceva la motor, sa-mi spuna si mie cum se numeste piesa asta, si care este rolul ei. Eu cred ca ar trebui sa inchida si sa deschida circuitul vacuumatic, lucru pe care a mea nu l face.

 

Poze:

 

 

post-29811-0-73138800-1346870216_thumb.jpg post-29811-0-75067000-1346870218_thumb.jpg post-29811-0-43394500-1346870222_thumb.jpg

Share this post


Link to post

Una la fel ca aia e si la Tico. Se numeste "valve assy 3 way solenoid" si e intr-adevar un fel de electrovalva pe un circuit de vacuum (la Tico pentru marirea turatiei motorului in anumite situatii). Are codul 95552A80C00-000. Deci ai putea eventual sa o gasesti pe la dezmembrari de la un Tico.

Share this post


Link to post

La cum arata, eu cred ca jucaria respectiva are un rol important in controlul emisiilor de noxe. In mod normal, supapa EGR ar trebui sa functioneze doar in anumite conditii (temperatura motor, turatie, etc.), conditii ce nu pot fi controlate doar prin vacuum. Doar in momentul in care conditiile respective sint indeplinite, electrovalva permite functionarea EGRului. Toata povestea asta este controlata de ECM, de acolo pleaca semnalul de deschidere a valvei.

 

LE: N-am gasit rapid un manual de Lanos deci iti spun din ce stiu de la Leganza. Pe linga piesa respectiva ar trebui sa mai fie inca una similara pentru controlul canistrei de vapori, cel putin de la EURO2 in sus. In pozele postate nu am reusit sa vad asa ceva.

Edited by Salex

Share this post


Link to post

Va multumesc. Furtunul din lateral a fost obturat cand am cumparat masina, cand am verificat , aceasta oricum nu functiona. Aveti idee cam cat m-ar costa?

Share this post


Link to post

Cum ai stabilit ca nu functioneaza ? Ma refer la electrovalva. Cel mai simplu test este sa o alimentezi direct.

 

Obturarea furtunului EGR-ului poate fi facuta si fara ca acesta sau electrovalva sa fie defecte. Si eu merg destul de mult cu EGR-ul deconectat si furtunul obturat. Gasesti pe forum informatii legate de beneficiile si dezavantajele mersului fara EGR.

Share this post


Link to post

pai nu deschide, nu conteaza la ce turatie, pur si simplu nu deschide circuitul, o sa incerc sa vad daca o pot curata ca am mai vazut cazuri.

Share this post


Link to post

pai nu deschide, nu conteaza la ce turatie,

 

Ai facut ce ti-a spus Salex ? Cum ti-ai dat seama ca nu deschide? Conteaza la ce turatie deschide ( pentru cuplu), daca mergi majoritar in oras e de preferat sa o anulezi, daca mergi majoritar in extra-urban nu conteaza caci la turatii ridicate supapa este inchisa.

Edited by korydon

Share this post


Link to post

Salutare tuturor, sunt nou si eu pe forum ajungand aici dupa o mica dilema.

Am un cielo korean 95... mergand cu ea in seara de inviere mia picat o Saiba cilindrica pe picioare ( Sub Volan )!!

Aspectu ei imi da impresia ca are un rol important .. am intrebat un mecanic si mia spus ca nu stie ce e cu ea, in schimb prieteni .. Ai frane? Ai ambreiaj? Ai directie? raspunsul find da.. Atunci e ok ..

 

LOL nu pot sa merg pe ideea asta nestiind ce rol are piesa respectiva asa ca va rog AJUTOR!

 

* Scuze pentru oFF topica da nu pot sa dau post new Topic * Asa ca rog moderatori sa-mi faca un Topic sau sa-mi dea acces.

 

Multumesc Frumos... astept ca pana atunci o tin pe dreapta ( Sper sa se inteleaga ceva din pozele atasate )

post-40299-0-10192700-1367862668_thumb.jpg

post-40299-0-01203400-1367862715_thumb.jpg

post-40299-0-29698800-1367862719_thumb.jpg

Share this post


Link to post

Dupa cum arata e un rulment,poate a fost inlocuit pe la directie de vechiul propietar,si a ramas ascuns pe sub bord.

Share this post


Link to post

Sigur de sub bord este? Sau ai gasit-o la picioarele din fata? Seamana destul de bine cu piulita de la reglajul pe inaltime a scaunului soferului. Daca nu iti mai functioneaza reglajul pe inaltime ai gasit de unde este piesa.

Share this post


Link to post

Apai dupa cum am spus eram in slapi si am simtit cum ma lovit peste degete... senzatia a fost car fi picat de sub bord. Acuma tot stau si ma uit nu gasesc lipsa nici unde.. si doar nu a fost pus la intamplare  <img src= (">

Share this post


Link to post

Ms danutza am incercat si varianta propusa de tine .. era de la reglaj. ( Mi sa sudat urechea de la scaun cu argon ) cred ca atunci cand a umblat la el a slabito :P dar lam dat jos si sa rezolvat.

 

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...