Jump to content
Sign in to follow this  
besche

Cielucul Meu !

Recommended Posts

Am luat acum 3 luni un Cielo. Am avut o Solenza pe care am dat-o cu multi draci in mine pt ca scotea din minti ,pt ca se strica cate ceva la ea mai mereu. Ultima data s-a dus naibii caseta de directie ( servodirectie). Nu mai mergea nici kilometrajul (care-i electronic ),intr-un timp nu mai pornea (senzorul de turatie ), s-au distrus de rugina oalele de la telescoapele spate ( boala tuturor Solenzelor) ,la maximum 2 luni schimbam bucsile de la bara de torsiune--cele din fata-- . Si asta la o masina din 2004 ,cu 120.000 de km la bord ! Avea si aer ,si inchidere centralizata.

In sfarsit,am dat-o asa cum era,cu caseta curgand rauri de ulei si fara sa fct kilometrajul,cu 1500 euro si am gasit la o fata din Mangalia un Cielo nefolosit cam de 2 ani --avea un C din 2001,normal ca nu mai mergea cu Cielo-- are si GPL manual,f bun.

Au trebuit reparate oalele rotilor spate (semiaripile ) ca erau varza ,se vedea din portbagaj afara !! S-a facut toata tinichigeria si s-a vopsit total masina. Am folosit Teroson la greu,ca sa nu mai apara rugina. Motorul merge fara sa bata nimic la el,nu tzacane,nu pacane.

Solenza consuma putin peste 5 l/100 de km daca mergeai constant cu 100 km/h si intre 7 si 7.5 in oras (Constanta) .

Aceeasi cheltuiala o am in oras cu Cielo pt ca-i pe gaz,dar in exterior consuma sub 8,in schimb e mai spatios Cielo , ceva mai silentios,mai frumos si ceea ce este mai important pt mine--muuult mai fiabil !

Sa vedeti ce mi-au facut unii pe forum Dacia ,cand le-am spus ca am vandut Solenza si am luat Cielo !! Mamaaa !! Ca-i panarama,ca se strica,ca are consum de tractor,ca am dat din lac in put,.ca rugineste ,ca Solenza e mai fiabila !!! Le-am zis ca se fac naibii de ras si sa nu mai zica si altora treaba asta...As! ti-ai gasit...Unii stiau ,altii tot trageau cu tot felul de tampenii. Am mers pana acum vreo 4.000 de km si masina merge foarte bine. De Solenza am uitat, :tongue: nu-mi mai trebuie Dacie !  <img src= ">

Traiasca Daewoo !! :banana:

Share this post


Link to post

Bine ai venit, vrem si poze.

Pai ce te asteptai, sa ridice in slavi cielo? =)) Aici e invers si incerc sa fiu cat pot de obiectiv, in general un cielo din 96 arata cel putin la fel sau mult mai bine la tabla decat solnita din 2004 si asta spune multe.

La confort, nu exista comparatie. Singurul lucru bun defapt de pe solenta aia in viziunea mea e motorul, dar degeaba daca restul se dezmembreaza in jurul lui.

  • Like 1

Share this post


Link to post

Buna alegere,in afara de consum,totul e in defavoare lui Cielo.

Share this post


Link to post

In defavoarea Cieloului ?! :-/

Solenza e fasneata,consuma in C-ta maxim 7.5 ,iar in afara de ex. cu 100 km/h.doua persoane,ia cam 5.3. Are si cutia de Megane 2,Laguna 2 iar motorul e bun,dar la max.250.000 e terminat,nu tine cat cel de Cielo. Dar,cum zice DJ_Dark,doar cutia si motorul e de ea,restul e Dacie.

Poze ,tot nu m-am dumirit cum sa descarc,dar am pus masina la avatar.

Culoarea este verde albastrui. Masina imi pace,merge frumos,la mecanica n-am avut ce sa schimb,toate sunt in regula.

Am vorbit cu un mecanic de la o fosta reprezentanta Daewoo si a zis ca e bine sa pun vara 15w40 iar cand da frigul sa pun 10w40 neaparat,ca sa nu-i uzez axa cu came.

Daca e posibil ,sa pun ulei Castrol,daca nu,ulei Daewoo.

Saptamana trecuta am fost la Lacu Rosu,deci am avut de tras pe masina,dar totul a fost ok

Share this post


Link to post

Scuze,in defavoarea Solentei vroiam sa zic.Am cativa prieteni cu Solente,chiar si ei au recunoscut ca Cielo e net superioara.

 

Share this post


Link to post

Daca vrei sa-l o omori devreme, pune uleiul recomandat de mecanicul ala.

Sincer , mie nu mi-au placut niciodata raspunsurile de genul asta ( desi , recunosc, si eu le-am folosit ). Mai bine ii spuneai omului ce trebuie pus in motorul lui ( mai ales ca ai experienta utilizarii aceleiasi masini ): simplu 5w40.

Edited by korydon

Share this post


Link to post

Fiecare e liber sa puna ce vrea, smoala sau 0w-40. Daca e sa fi cerut recomandari, (ceea ce nu a facut) il dirijam spre topicul de uleiuri, nu pe "masina mea", unde, btw, ar fi fost off- topic...

Edited by Englishman

Share this post


Link to post

Mecanicii vad masina mai veche si recomanda automat marmelada ca sa "nu se consume". Probabil ca daca le zici de un 5W40 or sa inceapa "nu-i bun domn'le ca motorul tau il consuma".... ceea ce ar fi posibil sa fie adevarat, insa mai bine sa arzi 200g de ulei la un schimb decat sa pui unul prea vascos si sa termini motorul.

Share this post


Link to post

De asta exista si forumurile, sa invatam unul de la altul,ca lucrurile sa mearga spre bine.

Acum am in masina Mobil 10w40. Cred ca trebuiesc schimbate simeringurile de supape,pt ca ,atunci cand stau mai mult la un semafor,imediat cand accelerez sa plec,scoate putin fum albastru. Daca-l accelerez in gol destul de tare (4-5.000),nu scoate nimic si nici in sarcina,deci e clar ca pe la coada supapei da ceva ulei,pe care-l arde imediat cum accelerez. O sa incerc sa le schimb fara sa dau chiulasa jos,are cineva presa pt asa ceva. Am mai schimbat si la alte masini pe care le-am avut.

Share this post


Link to post

Buna alegere! Si eu il am de putin timp, ce`i drept am avut cateva probleme.. ici colo dar nah.. nu`i masina sa nu bagi bani in ea. per total este ok! Sa o stapanesti sanatos !

Share this post


Link to post

Hai ca ti-am bagat si eu un + pe Daciaclub sa aiba baieti ce combate. Sa o folosesti sanatos si cu placere, si sa te poarte pe unde nu te-a purat solnita.

Share this post


Link to post

Am ajuns la 10.000 de km parcursi cu Cieloul meu,pana acum,de cand il am. Am schimbat pana acum burduful de planetara de pe partea stanga,era plesnit si cam atat !

Masina merge bine,porneste imediat,indiferent de temperatura de afara. Am facut si un drum de Cluj cu ea,4 persoane cu full de bagaje. A consumat GPL de exact 180 lei pana acolo,cu o mica ocolire pe la Sebes,deci cam 750 de km ,n-am trecut de 120 km/h.

In primavara o sa fac o verificare a directiei la service.

Uleiul este Magnatec 10w40

Share this post


Link to post

Saptamana trecuta eram in drum spre Braila,de la Constanta venind. La Viziru,ruland cu 60 km\h in comuna,se aude un zgomot ca de mitraliera,se aprind becurile in bord si se opreste motorul ! Am tras pe dreapta,in afara carosabilului si am oprit. Capota sus,totul parea in regula. Trag putin de carcasa distributiei,bag un deget inauntru...cureaua adunata in partea de sus a carcasei ! Aha,zic,s-a rupt cureaua ! Dar nu aveam mai mult de 8.000 de km de cand am schimbat distributia ! Telefoane pe la prieteni,etc ! Dupa 4 ore de asteptare apare un friend cu un Vito,venit special pt mine din C-ta,adica pe la ora 22 ! Punem sufa si pe la ora 1 din noapte ajungem la C-ta ,aproape de service-ul unde vroiam sa o repar ! A doua zi la 8 am fost acolo,am gasit loc de la prima ora ( de obicei nu gasesti loc acolo,daca nu faci programare ) desface mecanicul distributia...cureaua buna !!... se retezase surubul care tine rola intinzatoare prinsa de bloc !! S-a chinuit ceva timp,pana sa scoata bucata de surub ramasa in filetul din bloc. Cred ca l-am prins in forma buna pe mecanic,ca-l tot auzeam pomenind ceva de biserici,cristosi,dumnezei,altare... !! Ca avea ochii bulbucati si era rosu la fata,dupa vreo 2 ore de incercari ! Cred ca de emotie ,ca are marea onoare sa lucreze la un Cielo,o masina extrem de rara smile.gif !! In fine, pune curea noua,surub nou,i-am zis sa schimbe si simeringurile de la axa cu came si palier. Am pus si carcasa de plastic noua,ca rola,atunci cand a sarit,a spart carcasa,care costa un fleac de 90 de lei !!! Pus la punct motorul,cheie si porneste ! Am motor in 8v,aici a fost marele meu avantaj,ca are degajare in capul pistonului si nu s-au indoit supape si nu a trebuit data jos chiulasa ! Acum merge foarte bine masina. A fost pentru prima data,de cand am masina,cand m-a lasat in drum ! Bine ca nu eram pe Transalpina,ca am fost si pe acolo !!

post-28522-0-86825000-1443200123_thumb.jpg

Edited by besche
  • Like 2

Share this post


Link to post

Bună ziua. Ma numesc Ionuț sunt din slobozia. Am un cielo benzina+gpl,an fabricatie 1996 dețin masina de 5 ani. De câteva zile am probleme cu ea la pornire dimineața pe benzina. Simptomele sunt urmatoarele: pornesc sta turata la 1500-1800 rotații sta circa 30 de sec scade, brusc la 900 turații și apoi se oprește.Pornesc din nou la fel face.Dacă plec de pe loc merge ca și cum nu se alimentează,sau nu lucreează un injector și îmi da ceva rateuri mici. Dacă merg asa cam 1km își revine. Nu știu ce sa-i fac. Ajutati-ma va rog.

Share this post


Link to post

Salut! Ai pus intrebarea total aiurea, in topicul Masina mea, pune intrebarea in topicul de probleme tehnice Cielo.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...