Jump to content
Sign in to follow this  
VAXXi

Leduri De Calitate In Auto

Recommended Posts

S-a umplut piata de becuri cu LED de toate felurile pentru auto. Deocamdata le-am schimbat doar pe cele de pozitie si ma capiaza ca nu gasesc unele care sa reziste mai mult de 6 luni. Cele de 10 lei perechea nici nu mai intra in discutie, sunt absolut ordinare si nu rezista.

 

Ultima pereche luata a fost asta:

 

cree_1.jpeg

 

Arata bine, da' au cedat in putin peste 6 luni. Acu' le-am gasit p-astea (cica tot CREE):

 

cree_2.JPG

 

Insa sunt destul de scumpe si n-as vrea sa tina si-astea doar 6 luni. A folosit cineva modelul din poza ? o sursa de LEDuri "dah calitate" ? colegu' Soran n-are nimic de genu' asta in magazin.

Share this post


Link to post

cica ledurile nichia ar fi cele mai serioase!

Share this post


Link to post

Hm, vad ca are colegu' Soran de-alea ... no, o sa le incerc.

 

Pana una alta, vad ca se dau si producatorii "de firma" pe brazda si incep sa scoata HID/LED; Narva vad c-a scos deja primul model de proiectoare cu HID, si iata W5W cu LED de la Osram la un pret acceptabil:

 

w5w_osram.jpg

 

Am gasit si LEDuri "made in Japan" de la PIAA:

 

w5w_piaa.jpg

 

Insa sunt ... 60 euro perechea :shock:

Share this post


Link to post

Au si astea ieftine avantajul lor: cand sunt aproape sa-si dea sfarsitul, vreo 2 zile palpaie ca strobo-urile masinilor cu girofar. Senzatie cand mergi doar cu pozitiile, nu?  <img src= )">

Acum pe bune, am avut si eu o multime de leji xenon din astia la pozitii si n-au tinut mai mult de 2-3 luni, in schimb la lampile de iluminare a numarului de inmatriculare am o pereche de 10-15 lei din targ si tin de vreo 2 ani.

Oare le-am nimerit eu bine (le-a incurcat vanzatorul cu "de alea bune") ori e vreo explicatie logica referitor la temperatura de lucru, tensiune, etc. ?

Share this post


Link to post

Nenea BogdanG (pe vremea cand se ocupa) imi zicea ca depinde de temperatura, cat de mare e farul si cat de aproape sunt de becul de far (pentru racire). De-aia imi pusesem speranta in astea ultimele, c-aveau simulacrul ala de radiator (ma rog, au tinut mai mult decat chinezariile ieftine ce-i drept, sa vedem Osramurile).

Share this post


Link to post

Niste leduri de genul asta am si eu pe pozitii de vreo 6 luni si vad ca inca tin. Le-am luat de la un magazin de pe Strada Maica Domnului. Daca nu ma insel se numeste Conex. Oricum prin zona aia sunt multe magazine de profil. Nu stiu sa zic acum unde sunt facute...

Share this post


Link to post

ori e vreo explicatie logica referitor la temperatura de lucru, tensiune, etc. ?

 

Au rezistente de valori mai mari, cu cat e mai 'mare' rezistenta cu atat lumina data de led este mai slaba dar creste perioada de utilizare. Cine are cunostinte minime de electronica, poate schimba rezistenta cu una mai mare, si ledurile vor rezista! Eu le am deja de mai bine de un an schimbate toate bordul/pozitii/nr inmatriculare/plafoniera! Sunt programe pe net care calculeaza valoarea rezistentelor in functie de numarul si caracteristicile ledurilor folosite!

Edited by Robert_MNW

Share this post


Link to post

In far problema e nasoala: degeaba au radiator LED-urile daca temperatura ambianta este mare si nu au unde sa disipe, se vor coace pt ca se supraincalzesc. De aia nu te tin Vaxxi mai mult de 6 luni. Pe altii, cu faruri diferite (spre exp la mine sunt cu faza lunga puse pozitiile) vor tine si cativa ani.

 

O solutie e sa faci cum a spus Robert, adica sa pui rezistenta serie ca sa scazi curentul prin LED, deci sa scazi temperatura lui. Dar nu va mai lumina la fel de puternic...

 

Edit: LED-urile CREE sunt bune, unele din cele mai bune. Totul e sa nimeresti unele originale si nu niste stifturi.

Edited by ches

Share this post


Link to post

Pai aia nu pricep, farurile de le am acum sunt mari cat o oala de ceai, ar trebui sa aiba suficient loc. Plus ca becurile HID ar trebui sa fie mai reci decat halogenele.

 

In fine, am zis ca le testez p-astea de la Osram si daca tot nu rezista, revin la W5W pe filament ca mi-am luat si o pereche de de-astea:

 

w5w_osram_blue.JPG

 

Si ca sa ma laud si eu un pic, am mai luat si astea:

 

osram_diadem.JPG

 

Care ar trebui sa arate asa:

 

osram_diadem_aprins.jpg

Share this post


Link to post

Eu de la Soran am luat becuri cu LED pentru semnalizari si frana. Le folosesc de mai bine de un an si jumatate fara probleme.

Share this post


Link to post

Am pus la pozitii ceva cu 25 de leduri, am zis sa fie day light, pacat, lumineaza bine, consuma putin dar nu rezista la temperatura din far. Dupa nici un an la fiecare mai lumineaza mai putin de jumatate din leduri.

In schimb la plafoniera si la numar sunt de nota 10, recomand.

post-5799-0-98181300-1334686368_thumb.jpg

post-5799-0-07497100-1334687749_thumb.jpg

post-5799-0-14679700-1334687776_thumb.jpg

post-5799-0-99142900-1334687793_thumb.jpg

post-5799-0-76081800-1334687825_thumb.jpg

Share this post


Link to post

nichia am si eu si sunt foarte bune .. recomand

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...