Jump to content
Sign in to follow this  
smoke

Care E Catalizatorul La Tico ?

Recommended Posts

Am citit topicurile legate de evacuarea la tico cu catalizator si nu m-am prins care e :)

 

Mi s-a rupt evacuarea - exact dupa recordul flexibil, flansa aia s-a rupt de pe teava. Eu am considerat intotdeauna ca racordu ala flexibil e catalizatoru..dar citit aici se pare ca nu e si ca de fapt e toba intermediara.

 

Dubiile mele sunt legate de 2 lucruri :

 

1. tico meu se pare ca are catalizator. Are instalatia levato, aia cu leduri. Si e fab 2000.

2. flansa de prindere care s-a rupt e doar cu 2 suruburi - din ce am citit la cataizator e cu 3 suruburi...

 

deci - care catalizatoru sa stiu ce fac in continuare :)

 

merci.

Share this post


Link to post

Eh,catalizatorul e plasat imediat dupa iesirea din galerie.Daca te uiti sub masina,este primul si infasurat in plasa,ca dimensiuni umpic mai mic decat intermediara.Daca nu este,inseamna ca fostul a schimbat tot traseul de esapament cu unul prevazut pt. tico noneuro.Nu mai iese veci la itp masina aia.

catalizator.jpg

Edited by Den

Share this post


Link to post

ma duc sa fac poze :D . brb.

 

si atunci racordu flexibil care e ? ca pe un alt topic aici am vazuty niste desene unde racordu era imediat dupa cotul saxofonului...da vin cu poze imediat. sper sa se vada.

 

m-am lamurit :)

 

adaug si pozele

 

deci exista catalizatorul si racordul flexibil.

 

e vre-o metoda sa vad in ce stare e catalizatorul ? daca e infundat de ex ? ca am intrebat cat costa un saxofon nou cu catalizator si mi-au zis 10 mil. WTF...un sfert din cat costa tico acu aproape. daca nu reusesc sa repar flansa aia trebuie sa fac ceva improvizatii.

 

merci.

post-1292-0-68163400-1332607049_thumb.jpg

post-1292-0-97694300-1332607074_thumb.jpg

Edited by smoke

Share this post


Link to post

Cauti un sudor pt. flansa aia. Daca e piesa aia de cauciuc de sustinere,inca se mai gaseste in magazine (nu mai tine minte pe unde e)De infundat nu are cum sa fie,altfel motorul nu ar functiona,se inneaca.

Edited by Den

Share this post


Link to post

clar caut sudor...numai sa aiba in ce sa o sudeze si sa tina.

Share this post


Link to post

sudat. totu ok momentan :)

 

merci.

Share this post


Link to post

am exact aceeasi problema, cu flansa aia care era legata de catalizator, la mine ea a ruginit, si catalizatorul s-a desprins din ea, mansonul de protectie al catalizatorului- a 2a tabla a disparut de mult, catalizatorul meu efectiv atarna in racordul flexibil si masina facea un zgomot infernal, si asta la numai 100 km de la ultima revizie,

solutie provizorie ca sa ajung la in service specializat in asa ceva( daca stie cineva in bucuresti unul sa-mi zica) sunt disperat o repar pe o parte si ea pica dincolo...

bun provizoriu- reparat cu POXILINa 2 pachete- mai trebuiau 2, soricei de plastic, sarma de aluminiu, banda scoci tip american tape ca manson pe toba intermediara unde am - legat cu sfanta sarma ca sa trag ansamblul cat de cat pe pozitie, maine plec la munca cu ea in probe sa vad daca tine, macar o perioada,, in iulie am itp :lol: :lol:

la o Dacie inainte de ITP am lipit, astupat gaurile din toba finala cu poxilina apoi am dat cu vopsea argintie, apoi prin noroi, si gata am trecut itp

Share this post


Link to post

Offtopic: m-a bufnit rasul numai cat am citit faza cu poxilina :) ) De ce cauti service specializat ? Eu m-as duce la un atelier mecanic mai degraba.

Share this post


Link to post

Offtopic: m-a bufnit rasul numai cat am citit faza cu poxilina :) ) De ce cauti service specializat ? Eu m-as duce la un atelier mecanic mai degraba.

corect, daca foloseam mai multa de 2 pachete tinea mai mult de 3 zile , in a 4 zi a cedat de la vibratii dupa ce am, apasat eu cu pedala la fund la un semafor, poate daca nu forta tinea mai mult

asi renunta la catalizator dar nu stiu cum sa trec itpul

Share this post


Link to post

se trece itp-ul.....e la ordinea zilei sa nu iasa noxele :mrgreen:

Share this post


Link to post

astazi am dat catalizatorul jos de pe masina, ce sa zic sper sa iasa cumva noxele deci nu au iesit niciodatanici cand era aproape noua, catalizatorul el in sine e in stare buna, il am intr-o ponga pe balcon, nu este infundat si este functional nu zangane nimic in el si se vad micrositele cand te uiti cu lanterna, doar ca nu mai are mantaua de protectie, mecanicul care a lucrat la masina a zis ca imi taie racordul flexibil si teava de legatura cu toba de mijloc si il pune, i-am spus eu sa nu se mai complice, s-a chinuit ceva cu reperul luat de la Radacini- saxofon tico euro 2 fara catalizator, el in sine era in cote relative dar daca nu il indoia la cald risca sa atinga in caroserie a muncit ceva cam 20 min , pentru asta si pentru promptitudine a primit 50 roni, initial nu a vrut nimic nici nu a cerut, dar eu i-am dat, mi-a pus din nou masinan pe roti, fara Poxilina si riscul de a cadea catalizatorul pe drum.

suplimentar am luat doar o garnitura cea de sus triunghiulara ce se leaga de saxofon, si doar atat, a mai etansat el cu pasta, a resudat carligul tobei de mijlic- carligul 2, ca sa stea saxofonul relativ orizontal, ce sa mai omul parea ca stie ce face

sincer acum astept sa vad la ce mai pica, numai anul asta am bagat 500 roni in masina... fara manopera

Share this post


Link to post

Wow, my head hurts.

 

Tot ce am inteles este ca ai scos catalizatorul, desi el era in stare buna. Asadar ai facut o operatiune degeaba ce nu ti-a rezolvat problema initiala (sau cel putin nu ti-ai dat seama ca nu a rezolvat-o).

Share this post


Link to post

Poate am scris prea mult si nu s-a inteles

Catalizatorul meu era ca cel din postul lui Smoke, adica rupt din flansa catre toba mijoc

racordul flexibil de pana in catalizator era deteriorat

 

NOXELE nu ieseau nici cu catalizator, fiind o problema des intalnita la Ticourile euro 2

Problema s-a rezolvat in sensul ca nu mai rasufla esapamentul, si nu mai face ca rajnita sauj avion cu elice

 

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...