Jump to content
Sign in to follow this  
Robert_MNW

Prezon Blocat/distrus!nu Se Desface!

Recommended Posts

Nici nu e cazul de ciocan, il tragi cu propria piulita si un adaos.

Share this post


Link to post

Cum? Dupa ce ii polizezi capatul celalat? Eu vorbeam de scos nu de bagat cel nou.

Edited by Dj_Dark

Share this post


Link to post

Intra destul de usor noul prezon, fara presa, doar usor batut cu ciocanul si o surubelnita sau altceva cu cap tocit si apoi (dar nu neaparat) "tras" cu piulita.

Intr-adevar, trebuie demontate doar etrierul si discul.

 

Vechiul prezon sau ce a mai ramas din el poate fi scos la fel de repede, tot batut cu un ciocan.

 

@ Robert - Atentie cand cumperi prezonul. Daca ti s-a intamplat la Leganza, trebuie sa specifici sa fie pt fata, daca iei unul pt spate NU se potriveste (are alte caneluri de fixare).

Share this post


Link to post

Gata, am reusit intr-un final sa scot roata :drinkers: Intradevar eu intrebam cum inlocuiesc ce a ramas din prezon. M-am uitat putin la butuc se pare ca are 4 suruburi de intra pana in disc, cred nu stiu sigur. O sa incerc sa il desfac zilele ce urmeaza dupa ce cumpar maine prezonul, sa vad daca iese usor daca nu ma duc la service ca mi-a ajuns! Oricum multumesc tuturor si pentru sfaturi si pentru sprijinul moral  <img src= ">

Edited by Robert_MNW

Share this post


Link to post

Revin si eu cu o intrebare! Am incercat sa schimb singur prezonul si nu am reusit, am desfacut piulita aceea stemuita am desfacut cele 4 suruburi de prind discul pe butuc, am dat si etrierul jos insa nu am reusit sa misc butucul de pe planetara. Aveti vreo idee cum se scoate mai usor, am fos la un 'mecanic' si ma spart cu explicatii ca s-ar scoate dar trebuie sa spargi rulmentul ca altfel nu iese...si mie cam greu de crezut!

Edited by Robert_MNW

Share this post


Link to post

Tii neaparat sa scoti butucul?

Share this post


Link to post

Pai ai alta idee cum as putea sa inlocuiesc prezonul distrus?

Share this post


Link to post

Ai dat afara prezonul vechi?

Share this post


Link to post

Nu, nu este loc nici macar sa scot ciotul ramas in urma pilirii.<BR><BR>LE: Am pus poze din manual!

Edited by Robert_MNW

Share this post


Link to post

Aici e simplu : tot cu bormasina de care iti tot spuneam. O gaura cu un burghiu subtire, de 3, sa zicem, excentrica, in ciot. Cu un cui otelit si un ciocan mic, desfiletezi lejer ciotul introbagand cuiul in gaura respectiva si lovind in sensul de desfacere a filetului. WD-40 e de mare ajutor.

Share this post


Link to post

Prezonul are caneluri nu e insurubat si probabil ca e sudat sau cel putin aftuit pe spatele butucului(piesa numarul 23 din poza de mai sus) Degeaba as face ce imi spui tu ca oricum nu as putea sa il bag pe cel nou, nu am loc de disc. Trebuie scos butucul afara de tot, si nu pot nici macar sa il misc un mm in exterior! In manual zice ceva de un extractor de butuc...acum am vazut :rolleyes:

LE: Poate trebuia mentionat ca prezonul se schimba doar introdus prin spatele butucului (piesa 23) are niste caneluri care intra in butuc si e mult mai lat la baza(se vede in poza la nr 24)

LEE: Maine inainte sa ajung la servici o sa intreb la service, care se ocupa de Daewoo am unul in drum spre munca, sa vad cat ma costa distractia asta, inlocuit prezon! :rolleyes:

Edited by Robert_MNW

Share this post


Link to post

Pe Mercedes este asemanator butucul, diferenta e la suruburi, sint prinse prin spate si trebue extras butucul. Observ ca la Matiz discul e prins in suruburi din exterior. Incearca sa departezi discul catre in spate.

Share this post


Link to post

Da asa e discul are suruburile trecute prin butuc din fata, insa nu se departeaza decat cativa mm, maxim 5 sa zic, cu aproximatie insa insuficient incat sa imi rezolv problema. Trebuie scos butucul neaparat!

Edited by Robert_MNW

Share this post


Link to post

Eu nu m-as da batut, mama ei de fieratanie. :mrgreen:

Share this post


Link to post

:) ) asa e nu?! Maine vad ce si cum...cat sa coste sa schimbi un prezon #-o

Share this post


Link to post

...cat sa coste sa schimbi un prezon #-o

 

Ei, nu-i vorba de bani, nu e un oarecare prezon, ci unul zapacit. :) )

Share this post


Link to post

Deci pana la urma ai dat discul jos sau nu? Ca eu asta nu inteleg, cum vrei sa-l bagi fara sa dai discul jos?

Discul iese dupa ce desfaci surubul "stea" dintre prezoane.

 

LE, imi retrag afirmatiile, cum mama naibii sa pui discul pe partea cealalta a butucului? Ca eu asa vad din schema postata mai sus... sau ma insel?

 

PS Butucul nu iese fara sa desfaci planetara si sa o impingi putin. Raman la parerea mea sa te duci la cineva care a mai facut asta, s-ar putea sa-ti para rau. Eu daca intampinam atatea probleme ma duceam demult ;)

Edited by Dj_Dark

Share this post


Link to post

Raman la parerea mea sa te duci la cineva care a mai facut asta ...

 

Doar i-am spus ca-l rezolv, dar nu ma crede. :mrgreen:

Share this post


Link to post

E ca naiba, discu nu merge dat jos ca e intre portfuzeta (piesa 17) si butuc ( piesa 23) Am vorbit la service, si m-au lamurit de m-au spart cica sa duc masina la ei si in functie de cat de repede se schimba platesc manopera la pretul de 33 lei pe ora, nu e mult dar daca e vreun Dorel pe acolo cine stie ce se intampla si cate ore ii ia :rolleyes:

Share this post


Link to post

Salut. Stiu ca e cam vechi topicul, dar altul mai nou n-am gasit. Am o problema cu inlocuirea unui prezon de la roata dreapta fata. Am desfacut cele 4 suruburi care fixeaza butucul de discul de frana, piulita de la planetara si am lovit usor cu ciocanul in capatul planetarei cu intentia sa scot butucul afara. Am mai tras un pic si direct de butuc, problema este ca nu vrea sa iasa butucul de tot, (a iesit doar vreo 5 cm) se vede si un rulment conic acolo...Am reusit sa scot vechiul prezon, dar pentru a-l monta pe cel nou am nevoie de mai mult loc, deci trebuie scos definiv butucul. Ce trebuie facut in continuare? Multumesc!

 

LE: Ultima strangere a rotilor fata a fost facuta in service, pe dreapta doua dintre piulite s-au rotunjit definitiv (aveau un inceput de rotunjire dinainte) si am folosit flexul sa le scot, iar pe stanga am rupt una dintre cheile cruce pe care le am (*am folosit si prelungitor o teava de juma' de metru) ...am reusit sa le desfac dupa aia cu o tubulara cu prelungitor...deci stranse in dusmanie...

 

15cztwi.jpg

Edited by Marius975

Share this post


Link to post

Am reusit sa scot butucul cu o presa facuta artizanal (fara sudura), doar un profil de fier cu 3 gauri, in doua am pus suruburi pe care le-am prins de butuc (prin guarile ce prind butucul de discul de frana), iar in a treia gaura am pus tija filetata cu o piulita tinuta contra cu cheie si la capatul celalalt doua piulite stranse intre ele sa pot invarti fara sa se desfaca. Tija filetata a impins in capatul planetarei (singura varianta care mi sa parut la indemana). Pun si o poza cu jucaria. Ma duc sa caut prezon iarasi prin oras ca ieri am cautat la vreo 5 magazine fara succes...Daca este cineva din Giurgiu care are in plus un prezon as fi interesat... Multumesc!

Le: Am gasit in oras 3 bucati made in Coreea.  <img src= /">

2622pms.jpg

Edited by Marius975
  • Like 1

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...