Jump to content
Sign in to follow this  
mad_hindu

General Motors Anunta Noi Masini Electrice, De Oras

Recommended Posts

General Motors vrea sa taie cu 50% costul bateriilor pentru viitorul Ampera si anunta noi masini electrice, de oras

 

General Motors (GM), grup auto american ce detine, printre altele, marcile Opel si Chevrolet, vrea sa diminueze cu 50% costurile cu bateriile pentru masini electrice, in cativa ani, cand va fi lansata noua generatie a Opel Ampera. Pana atunci GM are planuri marete privind automobilele electrice, urmand sa lanseze automobile precum Opel Agila, Opel Corsa, Chevrolet Spark si Chevrolet Aveo cu propulsie electrica, destinate utilizarii urbane, care sa aiba o autonomie reala de circa 100 de kilometri, a declarat pentru 0-100.ro Nick Reilly, presedinte al GM Europa si presedinte al consiliului de supraveghere al Opel.

 

Opel-Ampera-sursa-Opel-18-655x430.jpg

 

Grupul auto american vizeaza o gama de automobile electrice de oras, potrivit sefului pentru Europa: Este un concept diferit si va fi limitat la condusul in oras, pe distante scurte. Sunt sigur ca vor veni, dar va mai trece cel putin o generatie inainte sa devina foarte populare, din cauza costurilor mari in schimbul carora obtii de fapt o limitare a mobilitatii. Credem ca ideea E-REV este mult mai acceptabila pentru client acum si va fi asa pentru mult timp de acum incolo. Dar costurile vor scadea, poate vor aparea legi care sa interzica masinile cu motoare cu ardere interna in orase Deci clar dezvoltam masini din acestea. Lucram la ele, sub siglele Opel si Chevrolet. Este vorba despre automobile de dimensiunile Opel Corsa si Chevrolet Aveo, dar si mai mici. Cu siguranta nu mai mari! Vorbim despre categoria Opel Agila si Corsa sau de Chevrolet Spark si Aveo. Vor fi masini de oras.

 

Găsiţi articolul complet pe 0-100.ro

Share this post


Link to post

Parerea mea e ca in sfarsit le-a venit mintea la cap :D Masinile electrice ar trebui sa fie de oras, nu de familie cum e prius sau ampera. Agila sau IQ electrice cred ca ar avea succes mai mare.

 

Pe de alta parte interzicerea masinilor obisnuite in orase, asa cum se sugereaza, la gramada, ma face sa regrez caderea comunismului... poate in comunism poti sa interzici pur si simplu, inainte sa dezvolti o noua infrastructura, productia de energie nepoluanta etc. Eu zic sa interzicem azi, si vedem noi maine cum inlocuim b-(

De fapt, e fezabil, deja exista precedente...

Edited by mr_

Share this post


Link to post

Asta ca sa nu mai comentam nimic legat de pretul astronomic al masinilor electrice: o bicileta de mitsubishi i-miev e 36.000EUR!

Share this post


Link to post

Si mai e si urata cu crengi, nici nu stii daca vine sau pleaca :mrgreen:

Share this post


Link to post

GM anunta Chevy Spark integral electric.

 

http://www.chicagotribune.com/business/breaking/chi-gm-announces-chevy-spark-fully-electric-car-20111012,0,3031391.story

 

The Chevy Spark EV will be sold in limited markets in the U.S. and other countries, GM said.

 

GM has been testing an electric version of the Chevrolet Cruze -- a larger car similar to the Chevrolet Volt -- in several countries around the world. Feedback from those tests in China, Korea and India has been taken into account in creating the Spark EV.

 

"The Spark EV offers customers living in urban areas who have predictable driving patterns or short commutes an all-electric option," said Jim Federico, global vehicle chief engineer for electric vehicles at Chevrolet.

 

GM has not yet announced details such as the car's driving range, price or in what markets it might be sold.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...