Jump to content
Sign in to follow this  
closchkutza

Toyota Avensis

Recommended Posts

Recunosc ca-mi este greu sa inteleg mesajul pe care ai vrut sa-l transmiti prin postul de mai sus.

Share this post


Link to post

Eu zic sa-l schimbi preventiv ;)

 

Glumesc. N-are nici pe dracu, dar data viitoare sa stii de la mine ca in noroi/zapada/nisip, cam tii masina din acceleratie, nu din ambreiaj, ca sa trimiti puterea la roti nu stai cu ambreiajul patinat.

  • Like 1

Share this post


Link to post

Ce inseamna ca a scapat de 4 ori?

Share this post


Link to post

Da, preventiv  <img src= )">

 

@Mircea: Stiu chestia cu tinutul din acceleratie insa, asa cum am zis mai sus, cutia lunga (si implicit treapta 1 lunga) nu ajuta cauzei. Fiind prin noroi oarecum moale, suficient de mult incat sa ating pe dedesupt (10-12cm) + denivelari / santuri / gauri nu voiam nici sa sa ma opresc insa nici nu puteam sa las ambreiajul de tot (10km/h era prea mult pt drumul in cauza). Iar sub 1000rpm prin noroi nu mi s-a parut o idee buna. Eu voiam sa limitez puterea si deci nu prea aveam alternative.

Acum, ce ar putea cauza comportamentul (pierderile de tractiune) observat? Placa de presiune?

 

@Ches: 4 intreruperi in tractiune de la cuplarea ambreiajului pana la ridicarea completa a piciorului de pe el. Pe drept in general scapa de 1 data, max de 2 ori.

Edited by closchkutza

Share this post


Link to post

Poti sa ma injuri in gand sau in scris, ai avut parte de o masina excelenta

Din pacate dupa cum se vede nu ai nici un merit

La 1200rpm nu scoti fum din disc

Cazanul meu(Leganza )are 250.000 km,din care 200.000 facuti in Bucuresti ,discul este inca in toate mintile

Dupa parerea ta care este diferenta intre viteza 10km/h si 7km/h la mers prin "zloata"?

Share this post


Link to post

Nu te injur, n-am de ce. Ma bucura insa faptul ca tu stii ce merite am eu in intretinerea masinii & cum e intretinuta aceasta. Nu ma cunosti, nu cred sa ne fi intalnit vreodata, nu ai mers cu masina in discutie, nici macar nu ai vazut-o vreodata insa stii sigur ca eu imi bat joc de masina. Lol. Cum am spus, scopul principal era sa nu lovesc masina pe dedesupt (toleranta cat 1 pachet lung de tigari sub ea), nu sa protejez ambreiajul. In toata ecuatia asta, kit-ul de ambreiaj este cea mai ieftina piesa (~1500ron), o bara fata este peste 2000 lei (fara fusta din partea inferioara si fara vopsit), scuturile (3 la numar) sunt peste 2000 lei insumate iar zgarieturile pe podeaua masinii / lonjeroane imposibil de adus la starea din fabrica (tratament anticoroziv ce nu se poate efectua decat in baie chimica). Nu mai vorbesc de baia de ulei (care este din aluminiu, deci casanta) sau carcasa cutiei de viteze, ambele separate de eventualele lovituri de cativa mm de plastic + ~1 cm de pasla) si care se afla imediat sub scut, fara spatiu de toleranta.

 

Una peste alta, astazi pe acelasi traseu ca ieri n-a mai facut nici o figura, nici la plecare din rampa. A cuplat normal, cum o facea si inainte de luni seara.

Va fi tinut sub observatie, nu ma arunc sa-l schimb preventiv pentru ca e ceva de munca. Discul si rulmentul de presiune nu cred sa aiba ceva (nu exista patinare sub sarcina si nici zgomote din partea rulmentului) insa banuiesc o placa de presiune usor imbatranita / uzata. Daca se inrautateste o sa-l schimb inainte sa ma lase in drum si o sa merg pe OEM cu schimbare la reprezentanta (avand in vedere ca se da jos de pe masina cam tot in partea din fata in afara de motorul in sine (care ramane atarnat de o macara de carlige care se monteaza in anumite locase de pe blocul motor). Piesa OEM pentru ca am citit de cazuri unde cu noul ambreiaj au aparut diverse zgomote tehnologice si vreau sa evit asta.

Edited by closchkutza

Share this post


Link to post

Pot sa spun ca esti in top ten pe locul 2 de pe forum la capitolul teorie :aplauze:

In alte ordine de idei recunosc m-ai speriat :shocking: cu ce putea sa se intample daca nu "afumai" putin discul....bara distrusa, scuturi terminate, baie gaurita,podea raschetata,lonjeroane strambe intr-un cuvant ----c a t a s t r o f a

Edited by florinellll

Share this post


Link to post

Daca stii tu o alta metoda de a merge la pas te rog sa mi-o transmiti si mie. Altfel am vaga impresie ca aceasta discutie se indreapta catre nicaieri iar eu nu am vreo dorinta de a o continua.

In alta ordine de idei, mai usor cu aprecierile referitoare la persoana. Nu cred ca-si au rostul.

Edited by closchkutza

Share this post


Link to post

Iti dau un sfat de mers mai pe offroad: poti sa o tii din frana, fara ambreiaj. Ciupesti frana cand ti se pare ca ai viteza prea mare si o eliberezi cand motorul da sa moara. In felul asta nu omori nici ambreiajul, si nici nu depui efort cu piciorul stang.

Cu stilul asta de condus nu am rupt nici lonjeroane, nici bai de ulei, nici spoilere... si e coborata -4 si vede destule partide de pescuit pe an.

Cand o ti din ambreiaj, discul se incinge si ferodourile de pe el nu mai adera cum trebuie. Ai sanse mari sa-l glazurezi si sa fie nevoie sa-l schimbi.

  • Like 3

Share this post


Link to post

+1 la sfatul lui Geo_ZGA :) nu se patineaza ambreiajul, ideal se tine doar on/off. Closchkutza, stai linistit ca nu-s facute nici astea din branza topita ...

  • Like 1

Share this post


Link to post

Și eu raliez. Nu exista situație în care sa fie acceptabila debreierea parțială.

 

Ca sa nu riști sa te lase în drum (eu am pățit sa se ducă ambreiajul brusc) ar trebuie sa schimbi kitul cat de curând posibil. Și, datorita faptului ca s-a dus ca urmare a folosirii nepotrivite înseamnă că e și placa decalita deci trebuie schimbat complet, kitul de placa și disc.

Share this post


Link to post

Weekend-ul care a trecut a fost "despre masini".

Sambata am fost cu Avensis-ul la revizie, la fix 150.899km. S-a schimbat uleiul motor + filtru ulei si s-a facut o verificare generala a masinii (inclusiv presiuni sistem AC). Totul ok, asa ca am scapat ieftin, 470 ron.

Am vorbit cu seful de service si i-am explicat comportamentul din ultima vreme al ambreiajului, de dupa patania cu drumul noroios (stat pe la semafoare / tarat in in coloana peste 30 min = > pedala se simte mai tare => cupleaza cu scapari la accelerari de pe loc mai energice si totul revine la normal dupa ce masina stationeaza ~1h sau mai mult). Verdict, asa cum ma banuiam: placa presiune obosita. Mi-a zis ca oricum, 150.000km e un rulaj peste medie pentru kit-ul de ambreiaj, oricum viata lunga nu mai avea (pana in 200.000km oricum s-ar fi cerut schimbat discul, deci tot kit-ul). Asa ca la urmatoarea revizie se va schimba, mi-au dat luni un estimat de cost (kit complet + ulei CV + manopera). Asta o sa fie prima piesa care a cedat pana la acest moment.

De asemenea, la revizia urmatoare se vor schimba si bujiile (vor face 40.000km) si lichidul de racire.

Altfel, toate bune. La intoarcere, pentru ca eram un pic pe graba, la fel ca armasarul din povesti, a cam mancat jaratic. La 12:35 ieseam pe poarta service-ului din Focsani. La 14:50 eram in parcarea de la Unirii. Drumul via Ploiesti.

Edited by closchkutza

Share this post


Link to post

Ce putini km am facut de acum un an. Se simte aparitia fordului sotiei care a mai preluat si el vreo 14.000 km in decursul unui an.

 

Asa, un update la titularul topicului.

ODO : ~170.000 km, fara ceva maruntis. Weekendul trecut fost la revizie unde pe langa chestiile uzuale (ulei, filtre) s-au schimbat si: kit ambreiaj, amortizoare + flanse + arcuri fata si erau in plan si amortizoare + flanse + arcuri spate insa:

1. Nu mai era timp;

2. Furnizorul arcurilor mi-a livrat arcurile gresite, erau de avensis insa de break nu de sedan => nu se asezau in locasurile lor.

Astfel, urmeaza sa revin sa terminam treaba dupa ce vin arcurile corecte, weekendul viitor.

Cu ambreiajul nou diferenta este de la cer la pamant fata de ce aveam pe masina, pedala se apasa atat de usor incat pare ca nu e legata la nimic. Dupa demontare s-a vazut ca vechiul kit se prezenta astfel:

- disc ambreiaj - uzura ~ 80% vs cel nou. Ar mai fi dus un 30-35.000 km.

- placa presiune - lamele albastrite - de unde si duritatea la apasare + figurile la cald;

- rulment presiune fara probleme;

Decizia de a schimba amortizoarele + arcuri + flanse am luat-o pentru ca:

- ruliu ceva mai mare decat stiam eu ca avea masina si senzatie de masina grea;

- mi se parea ca se lasa de bot prea tare la franare;

- m-am uitat pe niste poze facute cand am luat masina si pe unele recente si am vazut ca spatiul roata - aripa pe fata s-a micsorat in timp => s-au tasat arcurile. Si daca tot am umblat pe acolo, era pacat sa las flansele vechi, mai ales ca nu stiam cum se prezinta.

Desi pe spate sunt tot piesele vechi, pana si sotia ca pasager a observat ca masina e considerabil mai batoasa pe viraje, nu se mai lasa de bot pe franare si denivelarile / gropile se simt mai putin, nu se mai simte matahaloasa. Distanta roata - pe fata a crescut cu ~ 2 degete ~(3cm?). Se simte diferenta si la franare, musca mai repede iar rotile de pe spate sunt aproape la fel de murdare de praf de placuta ca cele de pe fata. Volanul se misca mai usor.

S-a lucrat ~ 7h la schimbatul celor de mai sus, ~ 4 h doar la demontare / montare anexe motor + cutie viteze (2 mecanici).

Cost total distractie ( incluzand ulei cutie, ulei motor, filtre aer): ~8800 RON.

Daca tot s-au demontat o gramada s-au verificat si bucsi tren rulare, tampoane motor si toate se tin bine.

La intoarcere, pentru ca s-a demontat bateria de pe masina mi s-a resetat si consumul mediu, astfel ca am avut ocazia sa vad cum se mai prezinta la acest capitol. Pe ruta Focsani - Buzau - Ploiesti - Corbeanca am scos 5.8 l/100 km, fara sa meg la consum, v.medie de 83.6 km/h, anvelope de iarna, clima pe auto. Deci inca poate :) .

Sambata am lasat jantele de aliaj la vopsit in camp electrostatic ( vor fi vopsite in Gunmetal + lac putin perlat) si apoi vor fi incaltate cu un set nou de Dunlop SportMaxx RT.

Edited by closchkutza

Share this post


Link to post

Update, dupa 1 an.

 

Odo: 196.700km.

Probleme: in ianuarie a murit pompa de spalare a parbrizului (banui lichidul inghetat). Am achizitionat pompa noua (OEM) si va fi montata pe masina, probabil we care vine, in pauzele dintre pasca, oua rosii si miel. Este prima piesa de pe masina care pica si n-as baga mana in foc ca nu am avut si eu de-a face cu asta. Altfel, toate bune.

 

In alta ordine de idei, masina va intra la vanzare foarte curand, dupa ce iii schimb parbrizul pe casco (ciobitura de piatra luata acum ceva vreme). Maine trebuie sa trec pe la Toyota sa fac comanda. Motivul il reprezinta o noua achizitie.

 

Daca este cineva interesat de achizitionarea sa sa-mi dea de stire si vorbim.

Share this post


Link to post

Incearca sa faci un buy back la Toyota, s-ar putea sa ai o supriza frumoasa :)

Share this post


Link to post

Masina s-a vandut, ieri a plecat la nou proprietar. 

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...