Jump to content
Sign in to follow this  
Indigo

Trepidatii, batai in mers la Matiz

Recommended Posts

"3. 80% iti trepideaza deoarece a 4-a roata ori e diferita ca dimensiuni "

O explicatie a acestei afirmatii se poate? Mentionez ca este identica ca dimensiuni (155/65), doar prin gradul de uzura difera, dar in nici un caz nu este patrata (verificata si echilibrata la un service)

Share this post


Link to post

in cele mai multe cazuri cand iti trepideaza masina la viteaza mai mare este din cauza rotilor.

omul ti-a dat un sfat, considera-l ca atare, nu este obligat.

incearca sa inlocuiesti roata respectiva si mai fa un test.

Share this post


Link to post

Ce sa explic mai clar?

Du-te la un service si fa o diagnosticare. Asta in conditiile in care deja ti-ai facut geometria si echilibrarea. De unde vrei sa iti spunem noi daca nici macar nu am vazut cum arata masina?

Vibratii pot aparea de la: cauciucuri dezechilibrate, geometrie, bucsaraie, directie, drum.

Share this post


Link to post
... Cealalta, pe puntea spate este Continental, uzata neuniform (adica mai mult pe exterior). Ochiometric, aceasta roata pare inclinata spre exterior. In cartea service nu exista nici o referire la un posibil accident.

 

 

Avand in vedere ca acea anvelopa este diferita, cred ca acea roata a suferit ceva nasol, mai ales ca spui ca iti toceste neuniform anvelopa.

Asa cum au recomandat si ceilalti, fa o geometrie a rotilor, echilibrare, etc.

 

Succes.

Share this post


Link to post

Fost la un service, verificat geometria, fata este buna, spatele exact cum am presupus. Acea anvelopa este uzata neuniform datorita unghiului de cadere, nereglabil insa. Am intrebat daca se poate indrepta, am primit raspunsul asa cum ma asteptam: nu, (cel putin la ei). Trebuie schimbata puntea spate; nu stiu daca indreptarea este o solutie. As fi curios (cu bunavointa dvs), cat ar costa o astfel de bara (eventual din dezmembrari) si de unde se poate procura (chiar si din Bucuresti, ca tot o sa am un drum pe acolo zilele astea).

Multumesc anticipat.

Share this post


Link to post

436 RON+transport este punte spate fara ABS aici.

Share this post


Link to post

Acu un an am lovit un Matiz cu un adevarat simt de raspundere cu roata dreapta spate intr-o bordura ... La primul service la care am fost .. sa mi se faca rau ... verdictul : "Caroseria trebuie redresata ...", adica dezechipare completa si pusa pe standul respectiv ... si o spinare de bani. Dupa, am fost la un service micut unde baietii au diagnosticat-o cu 17RON, au inlocuit telescoapele spate pentru 20RON si au iinlocuit bara care leaga caroseria de punte pentru inca 10RON. Dupa, am mai verificat geometria la alta statie si nu au fost probleme. Ideea e, q_opr, sa verifici intai toate celelalte posibilitati pentru ca puntea spate, cel putin mie, mi s-a parut foarte greu de deteriorat ...

Edited by smailmiami

Share this post


Link to post

Daca masina a suferit un accident, nu este greu de deteriorat. Eu am avut o astfel de experienta , cu fostul Matiz, si puntea spate a fost deformata, iar pretul este cel amintit mai sus.

Share this post


Link to post

O problema asemanatoare am avut la un espero. Am umblat mult si bine pe la diferiti meseriasi sa vada ce are puntea cand colo surpriza, nu se poate face nimic asa ca am inlocuit-o, 6.3 mil la espero. Nu incerca sa indrepti puntea ca n-ai nici o sansa in primul rand iar daca se nimereste vre-un meserias de duzina care zice ca a mai facut asa ceva atunci sa stii ca minte. chiar daca ai reusi s-o indrepti tot ai avea ulterior probleme. Sfatul meu e sa cumperi o punte noua, nu umbla cu sh-uri pt ca e posibil sa fie chiar mai stramba decat cea de pe masina

Share this post


Link to post

Acum am observat ca si eu am cam aceeasi problema. La peste 90km/h, pe asfalt, incep sa simt vibratii in volan care se intensifica odata cu viteza. Culmea este ca masina are servo-directie, si nu ar trebui sa se simta nimic. Mai mult de atat, pe piatra cubica sau pe drum pietruit(de tara), la viteze mici, foarte mici chiar(~20km/h) se simte in volan o bataie, ca si cum undeva o piesa nu este stransa bine, si se aude de asemenea un "clocanit", o bataie, care vine dinspre motor, se aude ca de la jumatea masinii. Masina are 1 luna si ceva si 2200km. Le-am zis la revizie de zgomotul ala si au zis ca e de la frane, au schimbat nush ce la roata din stanga, dar zgomotul tot se aude. A mai patit cineva asa ceva pe matiz cu servo?

Share this post


Link to post

Sa inteleg ca nu a mai patit nimeni asa ceva la un matiz cu servo? :wallbanger:

Share this post


Link to post

Mai bine sa faci o echilibrare a rotilor! Nu conteaza daca ai servo sau nu; daca rotile sunt dezechilibrate, se simte. Poate ai luat o groapa mai mare sau ceva

Edited by LYM

Share this post


Link to post

Se poate sa fie ceva la caseta de directie? Echilibrare oricum voiam sa fac, dar m-a speriat cineva ca am un defect pe undeva, ca nu are voie sa tremure nici un pic daca este servo  <img src= S">

Share this post


Link to post

Tremura SIGUR chiar daca ai servo, deci nu te mai impacienta degeaba :)

A, si nu mai face greseala sa asculti de "cineva", chiar daca respectivul este mecanic. Eu m-am convins ce le poate capul!

Edited by LYM

Share this post


Link to post

Salutare. Am si eu o problema. Tico, 140Kkm, Am un "tremurici" in volan. Treaba asta se manifesta la viteze mici - sub 60km/h, la viraje (NUMAI in viraje) cand trag usurel de volan - se simte de la 1/4 de tura in sus. E ca si cum mi-ar scapa relativ din cuplu (sper ca exprimarea sa fie inteligibila). Nu e deranjanta treaba, dar dubioasa. Am intrebat in st - dr - pareri diferite si diverse: Ca o fi o janta stramba, ca am axu' volanului undeva stramb (dar face la viteze mici - de la 60 in sus nu mai simt ... iar pana la viteza de 60km/h jocul are acelasi pas, nu e mai rapid... ma gandesc ca n-o fi v-una dintre jante), ba ca am dezechilibrata fro' roata... In rest trepidatii si alte probleme nu am (chiar si de la 90 - 100 km/h in sus)...

Vreo idee? La service: Lasa moshulica, roata se invarte linistita, nu-ti face griji - Radacini - Ferdinand

Edited by Zeb

Share this post


Link to post

Pentru ca nu am intalnit niciodata acest fenomen sau defect mai bine spus, rog pe cunoscatori sa-mi spuna si mie cam cu ce sa incep:

Problema apare in viteza a 4 a la 80km/h si se manifesta de parca ar fi roata patrata, sau planetara stramba pe partea dreapta fata. Cauciucurile sunt Sava 155/12 cu rulaj de 10000 iar jantele au fost echilibrate la inceputul lunii decembrie. Acest defect a aparut dupa un rulaj de 600km intr-o zi si nu am apucat sa ajung la service pt. o constatare. Exista posibilitatea sa se fi stricat planetara chiar daca nu bate in curbe?

 

Multumesc pt. eventualele raspunsuri!

 

P.S. Masina este Tico.

Share this post


Link to post

Zeb, echilibreaza rotile si verifica pneurile sa nu fie descentrate (pneuri vechi, galme, sarme rupte etc.) Dupa cum se manifesta as zice ca ai o galma sau o infundatura in janta pe interior.

Nt98adu, si la tine cred ca este o problema care tine tot de echilibrare.

Pentru toti cei ce vreti sa verificati daca o astfel de problema este de la roata sau de la partea mecanica, mutati roata de pe partea cu probleme pe cealalta parte sau pe spate si vedeti daca se muta si simptomele.

Share this post


Link to post

Acelasi lucru cu mutatul rotii il recomand si eu. Ar mai fi o cauza cu acea vibratie in volan la peste o anumita viteza de care nu s-a mentionat- un amortizor varza combinat cu o usoara discentrare de anvelopa chiar si de 5 grame sau mai ales daca drumul nu e chiar european :D

Share this post


Link to post

Mercic de sfaturi, rotile sunt echilibrate, caucioacele sunt OK - 6000 km, arata f bine, o sa fac testu cu studiat jantele in interior dupa mizerie si galme in cauciucuri

Share this post


Link to post

Muta rotile fata pe spate si vezi daca se mentine tremuratul. Pneurile pot arata bine si rotile pot fi echilibrate, dar pneurile radiale au o problema: daca sunt lovite frontal, se poate deforma insertia, iar asta se vede pe masina de echilibrat sau dupa o vreme, cand va aparea o pata de uzura pronuntata doar intr-un singur loc.

Share this post


Link to post

Salut,

 

Am urmarit cu interes discutia asta pt. ca si eu am probleme de genul asta.

Acum:

1. Si eu aveam vibratii in volan mai ales la 90 km/h. Cineva mai batran si mai destept din service a verificat masina si dupa vreo 10 minute de verificare mi-a dat capacele jos de la roti si am iesit cu masina in teste. Surprise: :D vibratiile au disparut complet (chiar si la 100 km/h nu se mai simtea nimic). Am cerut explicatii si bineinteles am obtinut si raspunsul: capacele nu sunt centrate iar axul lor (dupa montare) nu corespunde in 99 % din cazuri cu axul rotii si de aceea apar acele 5 grame diferenta (cum bine a spus cineva pe aici) asa ca...q.e.d.

2. trepidatii in volan la drum cu denivelari: asta nu au reusit sa o rezolve nici pana in ziua de azi.

 

 

@Tolin: Da-mi voie sa te contrazic. Cel mai bine este sa "ataci" un damb sau orice altceva frontal in cazul pneurilor radiale (scrie si in manualul Matizului). Deformarea are valoarea cea mai mica in acest caz. Ca sa apara acea pata de uzura pronuntata in acel loc (de care spui) ar insemna sa lovesti in permanenta pneul in acelasi loc ceea ce statistic vorbind este ...cam greu.

 

Numai bine

Share this post


Link to post

@Zeb: Verifica bucsile bratului de pe partea dreapta si verifica geometria rotilor

Share this post


Link to post

@ Pedala: we'll do

Share this post


Link to post

da, si capacele pot constitui o problema.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...