Jump to content
Sign in to follow this  
radupopa

Co, O2, Sonda Lambda?

Recommended Posts

E 8V non euro automat.

 

Share this post


Link to post
La 18.12.2015 la 12:23, soryns2000 a spus:

HEEELPP. La o Nubira 2 din 2006 imi cade acu' de la turometru se opreste masina. si in mers mi se intampla cand o scot p liber. Am schimbat clapeta de acceleratie, am pus-o p tester mi-a aratat senzor de oxigen = sonda lambda am schimbat-o cu una de la dezmembrari. pana sa o schimb imi statea aprins becu' check engine, acum dupa ce am schimbat sonda , ba se aprinde ba nu se aprinde check engine si sa zic ca se opreste mai rar decat inainte. O am si p gaz si cat sta p benzina, dupa ce o pornesc dupa cateva minute asa are niste fluctuatii joaca acu' de la turometru si daca apas acceleratia apas in gol asa . La relanti acu' de la turometru sta undeva putin peste 500 de rotatii, in conditiile in care ar fi trebuit sa stea putin sub 1000 de rotatii. HELP CARE STITI CE SA II MAI FAC. Din ce am observat, pana sa se incalzeasca motoru' sa se ridice acu' la apa acu' la turometru sta putin sub 1000 de rotatii la 900 acolo, cand se ridica apa se lasa la 500 600 de rotatii .

Salut! Sunt nou pe aici si nu stiu daca forumul mai este activ dar vreau sa te intreb cum ai rezolvat problema pana la urma, ca am vazut ca nu ai primit raspuns la aceasta problema. Intreb pentru ca o problema asemanatoare am si eu de vre-o trei luni si nu ii dau de capat. La mine problema se manifesta la un Cielo Executive din 2007 care are si intalatie de gaz din fabrica. Spre deosebire de tine la mine, dupa ce se incalzeste motorul, turometrul scade pe la 300 - 400 rpm numai in mers, cand scot motorul din sarcina si mi se opreste intotdeauna atunci cand sunt pe gaz. Daca merg pe benzina se intampla acelasi fenomen dar de multe ori, dupa o ”ezitare” turatia revine la normal. Rareori se opreste pe benzina. Mentionz ca am schimbat senzorul de pozitie de la clapeta de acceleratie, senzorul MAP, supapa de relanti fara nici un rezultat. S-a intamplat si la mine sa am flutuatii la relanti dar mai rar. In schimb de multe ori se accelereaza singura stand pe loc pana la 3000 - 4000 rpm (mi s-a intamplat cand eram oprit la semafor) sau se acceleraza singura in mers desi iau piciorul de pe pedala de acceleratie. Periodic se aprinde si ”Check Engine” si la tester imi arata la fel sonda lambda. Nu stiu ce sa ii mai fac si pe aici nu gasesc pe nimeni sa ma ajute.

As aprecia orice sugestie, orice ajutor.

Multumesc!

Share this post


Link to post

incearca, pentru inceput, sa vezi daca ai vreo pierdere de vacuum. de obicei, cand se accelereaza singura, intra aer in admisie necontrolat. 

Share this post


Link to post

Nu am pierderi de vacuum. Am verificat toate racordurile si nu am gasit nimic in neregula.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...