Jump to content
Sign in to follow this  
ZDN

Espero 1.8 SOHC Bej

Recommended Posts

Nu, nu ma intereseaza mecanicii care se leaga de curatenia motorului (exterioara) - buni s-au dovedit de-a lungul vremii cei care se uita la ce e cu adevarat important.

Nu am pus la indoiala fenomenul in sine. Atata fizica (sau ce-o fi) stiu si eu. Insa impactul nu este atat de mare. Daca sistemul de racire este curat si in parametri, compenseaza jegul de pe motor.

Edited by madkat

Share this post


Link to post

Nu te poti uita la ceea ce este important daca motorul este plin de ulei si pamant. Un motor curat inseamna un motor functional la care poti depista din timp eventualele probleme. :thumbl:

 

 

 

 

Cat despre Espero este super ok si mult mai fiabil decat un BMW fie el si E34. :P

 

 

Edited by nt98adu
  • Like 1

Share this post


Link to post

ZDN, sa te poarte cu bine.

 

 

Despre jegul de pe motoare se discuta aici. :P

Edited by Viktor

Share this post


Link to post

Multumesc frumos de urari. :)

 

Un BMW,daca nu e intretinut foarte bine,e o teroare,e34 era tds 143 cp,ce sa zic ,rupt rau de tot,clima pusa de vanzator nici nu functiona,doar aeroterma face un zgomot :mda: ,nici rece nici cald nimica nu mai facea,a fost cumparata cu 50 lei :o mi-a spus el asta =)) .

O avea de 1 luna,dubios aspectu asta ,nici macar nu avea putere motoru sa fac un derapaj,interiorul ziceai ca a carat saci de cartofi,totu stricat, zgariat, imitatia de lemn era rupta pe alocuri.

 

De cateva zile au aparut foarte multe Espero in Constanta, cred ca si-au dat seama mai multi ,ca sunt mai bune, decat jafurile aduse din Germania cu cateva sute de euro. si inmatriculate in BG.

 

Inca nu am schimbat vasu de expansiune,vremea asta nu ma lasa  <img src= (">

Si eu as vrea sa pun leduri,dar mi-e frica sa ma bag la bord acuma,daca se mai arde vrunu,le schimb pe toate :) ,tot verde as pune ,verdele acesta e foarte linistitoare.

 

Espero e o masina foarte buna si fiabila,pretu la piese foarte decent si desigur foarte confortabila si bine dotata,pentru vremea ei, chiar si pentru 2011 are dotari care unele masinii nu le au, in zona de pret sh/nou.

Edited by ZDN

Share this post


Link to post

Pacat ca nu ai pe a ta ABS si airbag, unele Espero-uri au, si de asemenea toate masinile noi, si nu erai cu nimic mai prejos  <img src= )">

  • Like 1

Share this post


Link to post

Ai dreptatea ,si Ii simnt lipsa uneori m-am gandit sa Ii pun,si cred ca se poate monta usor,ecu de abs,pompa de abs,si senzori si mici chesti,dupa ce rezolv problemele mai urgente, airbag nu e o asa mare lipsa,atata timp cat nu il folosesc nu Ii simnt lipsa ,nici nu imi doresc sa Il folosesc vreodata. ;)

 

Si poza cu vasu.

dsc01982t.jpg

 

Cica maine ninge :( .Deja cred ca am schimbat 3 litri de antigel.

Edited by ZDN

Share this post


Link to post

Auzi, vasul ala nu e asa de mare. De ce nu cumperi 2 m de furtun subtire, tragi tot din vas cu motorul oprit si pe urma doar il schimbi, sunt 2-3 furtune cu colier si gata. In jumatate de ora ii gata.rolleyes.gif Garantat pierderea de antigel o sa fie mai mica decat cea cu care te confrunti acum. Cat despre tras...stii cum nu? greenguy.gif

Edited by raven84

Share this post


Link to post

Nu trebuie sa tragi nimic, scoti din vas furtunul superior ce vine de la corp clapeta, il bagi intr-o sticla si lasi un minut la ralanti, daca nu mai vine intre timp, opresti motorul, nu lasi pe sec. Vei vedea ca apa din vas se va transfera in sticla, si poti sa-l schimbi linistit.

Share this post


Link to post

Sau nu mai pornesti motorul, scoti furtunul (ala care pierde) astupi stutul din vas cu degetul si sufli pe gura de umplere, are acelasi efect.

 

Cand il montezi la loc, schimba colierul si vezi daca e fisurat mustiucul ala ca vad ca pierde ceva.

 

PS Un vas de-ala fara capac e 30 lei la magazin, cam cat 2 litri de antigel ;) Ca parca pierde si pe la imbinare.

Edited by Dj_Dark

Share this post


Link to post

Multumesc!

 

Voi folosi una dintre cele 3 variante. :thumbl:

 

Eu m-am gandit sa il trag afara cu o siringa mare.

 

Daca se poate sa il scot direct in sticla,e mai bine asa :) ,si scap si de sansa sa iau o gura de antigel :) ) .

 

Voi schimba 4 coliere,cele 3 de la vas,si azi dimineata am descoperit ca,scapa si pe la furtunu gros,care vine din radiator direct in motor,cel de langa carcasa filtrului de aer,tot colieru e de vina.Da pierde si pe la imbinare e copt tot.

 

Vasu nu e scump.l-am gasit la 18 lei,sigur nu e original,dar am alergat la cateva magazine,unele au si telefonat la depozit si nu aveau,asta mi la adus la comanda.

 

Azi dimineata nu a vrut sa porneasca,din cauza la bobina de inductie/sau fisa principala.

La prima cheie o ia,si nici nu ajunge la 800 rpm,si moare.

 

Dau a 2 cheie,si o ia foarte greu,parca e motor diesel din ani 80,dureaza 4~5 secunde pana porneste,cand da semn ca incepe sa porneasca am accelerat,ca la dacie sa o ajut sa porneasca,dupa ridic capota ,si aveam un spectacol de artifici,la conectare dintre fisa principala si bobina de inductie,motoru da odata chiar sa se opreasca,si cand pierde scanteie,motoru tremura rau de tot /se zguduie.

 

Acuma nu stiu,sa iau bobina de inductie din magazin,sau de la dezmembrari originala de korea.

Si fisa principala nu stiu de care sa iau,beru,champion sau bosch,ngk nu cred ca gasesc.

Edited by ZDN

Share this post


Link to post

Masoara fisele intainte sa dai banii pe piese degeaba, si daca iei, iei tot setul, e 50 ron, nu pe bucati.

Edited by argon

Share this post


Link to post

A eu stiam ca,setu e de 4 bucati,si cea principala se vinde separat,daca e asa,iau tot setu. :)

 

Am inteles de pe forum ca,fise bune sunt tesla,gm,champion sau packard dar pana nu le masor nu pot sti daca le schimb pe toate sau nu.

 

M-a avertizat fostu proprietar ca,trebuie sa schimb fisele si bujile,+ bobina de inductie,am gasit bujii ngk v-line 2 ,sau iridium IX BPR6EIX.Made in japan all

Tind spre iridium IX,au durata de viata mai mare si garantie 90 k km.

Share this post


Link to post

Eu un topic stufos despre bujii in sectiunea CNEL. Citeste-l bine inainte de a da banii pe bujii.

Share this post


Link to post

Am citit :P .merg si cele de serie,si cele v-line2 ceva mai bun decat serie,si iridium IX.

Au cod BPR6ES SI BPR6EIX,gap de 0,8 mm.

 

Am fost la masina si m-am uitat pe intuneric dupa scanteii.Si m-am speriat ce se intampla sub capota,bobina e cuprinsa toata de scanteii pe laterale,si toata fisa principala care e infasurata de fostu in izolirband,are pe toata lungime ei scanteii,la fisa cilindrului 4 de langa delcou,se vad scanteii,la partea de jos a fisei, unde se conecteaza cu bujia,si 3 fise au scanteii pe alocuri.

 

Cand da scanteie,la conectare dintre fisa si bobina,se aprinde ledu de la alarma slab, se face o fluctuatie de tensiune si se transmite la alarma.Pentru scurte momente 1 secunda ~3 secunde merge parca in 3,si se zguduie motoru,si scade turatia,.Fisele sunt clar duse,bobina avand pierderi e normal sa o schimb,si bujile care nu stiu cati km au,si le voi schimba si pe ele. 67000000.gif

Maine ma duc la vanatoare de piese. :thumbl:

Edited by ZDN

Share this post


Link to post

Schimba intai fisele si bujiile ca sa observi mai apoi ca bobina nu mai "scanteieste" intr-un mod miraculos.

 

PS. Daca vei citi mai mult zona tehnica vei scapa de cheltuieli aiurea ;)

Share this post


Link to post

LA mine dadea cu scantei pe bobina si fisa centrala, si scutura la mana daca atingeam, din cauza unei fise intrerupte, am scurtat-o provizoriu pana sa iau altele, si a mers perfect, ce ar fi fost sa cumpar o alta bobina aiurea?

Share this post


Link to post

Am inteles, voi schimba bujile si fisele primele,am zis si de bobina fiindcă fostu ma avertizat ca,are bobina cu probleme si trebuie schimbata.

M-am lasat dus de val,si am zis sa schimb si bobina,dar aveti dreptate,dupa ce schimb bujile si fisele voi urmari daca mai sunt scanteii la bobina :rolleyes: .

 

Voi citi din scoarţă în scoarţă :D .

Tot pe forum am citit de bujii ngk,ca find bune pentru motoru de woo,eram inainte ferm convins pe bosch.

 

Bujii ngk iridium IX 0,8 mm gap,azi achizitionate ,si inca caut fise :( .Vroia unu la un magazin sa imi bage pe gat Beru la 350 lei setu :shock: .

 

Caut champion sau Tesla. :)

Edited by ZDN

Share this post


Link to post

Cu bujiile NGK clasice din cartea tehnica si fise Parts Mall de 50 ron merge excelentm, tu daca n'ai pe ce da banii treaba ta.

Share this post


Link to post

Vroia unu la un magazin sa imi bage pe gat Beru

Ala stia ce-i mai bun.

  • Like 1

Share this post


Link to post

Toate posturile tehnice din aceasta sectiune vor fi sanctionate cu warn. M-am saturat sa tot spun asta! Exista sectiune tehnica vasta sa tot vorbiti de bujii, vase de expansiune, uleiuri si asa mai departe.

  • Like 4

Share this post


Link to post

Imi cer scuze Sefu,recunsc nu am citit regulamentu  <img src= ("> .Vinovat total :( .Ma, mut cu discutile la sectiunea tehnica. :)

  • Like 1

Share this post


Link to post

Am schimbat vasu de exmpansiune :) .

 

O precedura foarte usoara,am avut nevoie doar de o cheie de 10,un cleste cu varf ascutit,un cleste reglabil :thumbl: ,o surubelnita,o sticla goala de apa,un furtun de baterie pentru chiuveta,izolerband si un colier.

 

dsc02007um.jpg O metoda foarte practica :)

 

 

dsc02014tj.jpg Old vs New

 

 

dsc02015p.jpg

 

Inca nu am luat fise :( ,scoala asta nu mai imi ramane deloc timp sa alerg dupa fise.

 

Am gasit unele GM originale,cutia era bej cu albastru,si erau doar 4 fise :shock: , o intreb pe vanzatoare daca are si fise principala separat la vanzare,nu,nu avem.Ma duc la magazinu alaturat si intreb de fise principala,nu vindem separat,e inclusa in set,si o pun sa imi arate un set de fise gm,si vanzatoare spune ,,Ce chestie,sunt doar 4".

Edited by ZDN

Share this post


Link to post

Pai cere fise de Espero 1.8, sunt 5 in set. Vezi ca difera fata de Espero 1.5, desi sunt tot 5 si la acela.

Edited by argon

Share this post


Link to post

E multa munca de ramurile cu vanzatoare,care vroia sa imi dea de 1.5 pe motiv ca sunt aceleasi doar seamana.Am stat 2 minute sa Ii explic ca,cele de 1.5 nu se potrivesc la mine,dar cred ca tot nu a inteles :scarpin: .

 

Am citit aici pe forum :) ,despre fise,nu mai stiu sigur, ori cumparase cineva de 1.5 si nu erau bune pentru el, avand motor de 1.8,sau cineva a fost atentionat sa ceara de 1.8,ca,cele de 1.5 nu se potrivesc.

Dar unele Doamne vanzatoare nu au nici o treaba cu mecanica.

Asa am patit cand am fost dupa vas de expansiune,Il cer frumos un vas de expansiune de espero 1.8 70 KW 1997 fabricatie,si imi spune ca nu are,si o intreb daca are pentru motor 1.5,si ghici ce imi spune,da avem.Cum sa nu ai de 1.8 dar 1.5 ai,parca nu e aceeasi forma de vas :wallbanger: .Asta am intreba ,de ce nu sunt 5 fise,nici un raspuns.

 

Am vazut pe alt forum la un posesor de espero set de fise GM pentru espero si cutia nici nu semana cu ,cutia ,cu ce aveau la vanzare unde am fost eu,si pretu difera el a dat 103 lei pe set si astea erau 43 lei :shock: .Cred ca erau contrafacute. :mda:

 

 

Nu stiam ca,se potrivesc fizic :) ,stiam ca nu sunt pentru mine :D .La Dohc sunt amplasate sus,si parca nu mai au protectia termica.

 

Crezi ca stia vanzatoare de vas de expansiune pentru modelu cu ABS si fara ABS ,la cele cu ABS e in locu la vasu de strop gel,oricum i-am precizat ce fel de vas am, si m-am dus SI cu codu luat din manualu de service,am mai fost la acest magazin inainte cu 2 zile , si imi spune ca vasu de 1.5 nu merge la 1.8,pentru ca difera codu.

 

Nici nu avea in magazin vase pentru espero ,si nu am avut curaj sa Ii dau comanda atunci, m-am dus in masina sa ma uit pe net la poze cu motor de 1.5 si 1.8,sa vad daca e vreo diferenta.

 

Poate se supara Mircea pe mine pentru offtopic.

Scuze Sefu 67000000.gif

Edited by ZDN

Share this post


Link to post

Fisele se potrivesc fizic intr-un sens, dar nu stau bine - daca pui de 1.5 la 1.8, e pericol sa sare de pe bujii, iar invers nu, la 1.5 trebuie cu mansonul lung, bujiile aflandu-se adanc, deci cu fisele de 1.8 nu ajunge mansonul pana la bujie in capacul chiulasei, si nici nu au iesirea fisei din manson laterala.

 

IAr vasul de expansiune e de 2 feluri, pentru masina cu ABS sau fara, iti pon o poza cu modelul pentru ABS.

post-3429-018406500 1299336810_thumb.jpg

Edited by argon

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...