Jump to content
Sign in to follow this  
RauL:)

Scade Temperatura Motorului La Pornirea Aerului

Recommended Posts

Acum, cu aprinderea MIL-ului, nu stiu ce anume mai e normal si ce nu pana nu o sa o pun pe tester. Am observat ca, la minus -5 grade daca pornesc motorul si il las sa se incalzeasca, cand ajunge la temperatura normala si pornesc aerul (nu AC) si dau pe 4, scade temperatura motorului, sub un sfert. A mai patit cineva ceva asemanator?

Share this post


Link to post

Pai este normal sa scada, alea -5 grade de afara de unde sa se faca +15 in habitaclu. Ar trebui sa iti verifici termostatul.

Share this post


Link to post

Pai in rest nu am probleme, motorul se incalzeste si ramane normal.

Share this post


Link to post

Deci e normal sau trebuie sa-si verifice termostatul ca eu n-am inteles? Cum poate sa verifice termostatul?

Share this post


Link to post

Am mai scris asta , intr-un topic unde se vorbea de termostat. Iesi cu masina pe un drum extraurban, si rulezi constant cu viteza nu foarte mare 70-90km/h. Daca observi ca acul de la temperatura incepe sa coboare, dar isi revine imediat dupa ce incetinesti sau te opresti, inseamna ca termostatul a ramas blocat pe deschis.

 

La -5'C aerul rece care raceste caroliferul poate sa reduca temporar temperatura motorului, daca acesta nu este in sarcina ( nu produce destula caldura).

Edited by wwillym

Share this post


Link to post

Din cata mecanica stiu eu, termostaul se poate bloca ori pe inchis, ori pe deschis. Daca se blocheaza pe inchis, motorul se supra incalzeste iar daca se blocheaza pe deschis, motorul nu mai atinge temperatura optima de rulare. Deci din moment de masina ajunge la normal si nu mai urca, nici nu ma coboara daca nu pornesc aerul, n-ar trebui sa fie problema, nu?

Share this post


Link to post

Mai exista si a treia posibilitate, termostatul sa inchida sau/si sa inchida mai greu. Si asta este cazul de fata. Adica temperatura scade in prima faza, insesizabil pentru noi, dar sesizabil pentru un termostat bun. Care termostat ar trebui sa inchida si astfel lichidul de racire sa nu mai circule prin radiator.

Share this post


Link to post

Of, eu care n-am indicator de temperatura a apei ar trebui sa-mi fac astfel de griji?! :) )

Share this post


Link to post

Trebuie demontat termostatul si privit cu atentie la temperatura camerei.Un termostat serios nu prezinta fanta de lumina intre taler (partea mobila)si scaun;unul neserios,prezinta o fanta mai mare sau mai mica,dupa caz.

Share this post


Link to post

NU are termostatul nimic , e normal sa scada temperatura daca esti pe loc si dai caldura in habitaclu la treapta 4 .

Eu acum 4 ani am ramas pe timp de vara fara ventilator la radiator ... circulatia prin bucuresti...mers bara la bara...mai mult stand la semafoare .. ar fi trebuit sa clocoteasca motorul...dar NU..vara , dat drumul la geamuri , dat pe caldura la treapta 4...nici nu am avut nevoie de ventilatorul de la radiator sa ajung la servie cu acul de temperatura fix la jumatate.

 

Deci e foarte normal ce se intampla la tine,problema era daca faceai asta si nu se intampla nimic

Share this post


Link to post

Masinile sunt proiectate sa se comporte constant din acest punct de vedere,in orice conditii,in mers,sau pe loc.Am avut destule masini ca sa stiu asta.Sau,poate erau defecte,de stateau la aceeasi temperatura.Lasand gluma de-o parte,orice manifestare ca cele descrise mai sus,este o anomalie si trebuie tratata ca atare.Punct.

Cu privire la aspectul relatat in postul anterior,aia nu era o problema de termostat,ci una de ventilator al radiatorului.S-a procedat corect,pentru a compensa, prin pornirea ventilatorului caloriferului,lipsa de racire datorata defectiunii amintite.Ori,asta n-ar fi fost posibil daca s-ar fi suprapus si o defectiune cu termostat inchis.Deci, aici a fost o alta problema decat cea din titlu.

Edited by nluncasu

Share this post


Link to post

Buna, am un aveo din 11. 2010, elcetroventilatorul porneste la 110* si aduce lichidul de racire la 100*... Daca tin ac pornit imi mentine temperatura la 95*

Stie cineva care este temperatura de lucru normala la acest model? Mie mi se pare ca se supraincalzeste la 110* dar acul din bord sta tot la jumate...

Multumesc!

Edited by Eludar

Share this post


Link to post

E normal comportamentul. Cu ce ai citit cele 110 grade si unde?

 

Share this post


Link to post

Comportament normal ca si fluctuatii de temperatura a lichidului de racire insa, nu vad cum ar putea influienta AC-ul temperatura lichidului.

Share this post


Link to post

Functionarea AC-ului influenteaza si temperatura lichidului ptr ca la pornirea AC-ului, pornesc si electroventilatoarele. Asta inseamna o racire fortata a radiatorului. Cu AC-ul pornit, electroventilatoarele merg direct pe treapta 2.

 

Temperatura ar fi ideal sa se masoare cu un aparat special direct pe chiulasa sau pe radiator, pe partea lui metalica! Orice furtun sau componenta din plastic izoleaza cu aprox. 10 grade.

Share this post


Link to post

Pricepem. Le stiam a fi separate (idee memorata de la alte modele unde-s aparte). Nici la coasca ailalta nu retin sa fi mers electroventilatorul cu AC-ul. Deh, batrinetile (prind greu si uit repede ...).

Share this post


Link to post

@mike.omega N-as fi asa sigur ca ventilatorul mare pleaca pe treapta 2 odata cu ac-ul. La mine, la Espero, in trafic, dupa ce ajunge acul de temperatura la nivelul la care stiu ca ar pleca ventilatorul, incep sa simt aer ceva mai rece. Nu-s sigur, n-am verificat ventilatorul sa stiu exact. (la Espero nu are 2 trepte strict ptr răcire motor, pleaca pe la 98 de grade ventilatorul, nu are senzor pe radiator cum are Cielo)

 

Sent from my Vodafone Smart ultra 6 using Tapatalk

Share this post


Link to post

Asa sunt descrise lucrurile in manualul de service la Nubira, asa se si intampla in realitate. Am mai observat si alte masini acelasi comportament ;)

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...