Jump to content
Sign in to follow this  
Juliaen

Obtinere Coc

Recommended Posts

In speranta ca cineva din cadrul forumului ma poate ajuta cu informatii, deschid un topic cu o problema legata de COC - Certificatul de conformitate auto pentru Daewoo Nubira.

 

Ma aflu in situatia de a fi nevoit sa inmatriculez masina aici in Germania. Toate bune si frumoase dar printre documentele cerute se cere Certificatul de Conformitate european - COC.

Am achizitionam Nubira in 2006 de la IATSA Brasov. La momentul respectiv nu se elibera COC-ul. Am contactat dealer-ul in speranta ca ma pot ajuta, dar e ceva nou si pentru ei, mi-au dat termen sa revin saptamana viitoare, sa se intereseze ce si cum.

Poate cineva dintre voi sa ma ajute cu informatii cum sa obtin COC-ul? Normal se poate obtine la orice dealer din tarile UE, dar DAEWOO e un caz aparte, fabrica nemaiexistand.

Urmatorul pas e sa incerc sa il obtin aici printr-un dealer GM, dar destul de mici sperante.

 

Multumesc anticipat!

  • Like 1

Share this post


Link to post

Nu e mai simplu sa o vinzi pe numele cuiva din tara si sa-ti faca un contract de comodat? Nu de alta, dar procedurile s-ar putea sa se dovedeasca ceva mai complicate cu inmatricularea...

Share this post


Link to post

Dar daca o tine pe numele lui ce are? ca tot UE e peste tot. Doar sa plateasca cineva RCA-ul aici si sa-l trimita.

Share this post


Link to post

La prim vedere totul pare simplu, dar nu e chiar asa.

 

Conform legislatiei europene, am drept de circulatie cu numere romanesti doar 6 luni de la data inregistrarii aici. Si nu e gluma, chiar azi de dimineata politia facea "inventarul" masinilor din parcare si imparteau amenzi. Nu am inteles pentru ce, banuiesc ca ar fi inspectia expirata (obligatoriu bulina cu data expirarii testului de noxe + TUV trebuie lipite pe placute).

La masina mea au notat numarul. E periculos a circula in .de cu numere romanesti mai mult, amenda depaseste 1000 euro.

 

Vanzarea in tara iar nu e o solutie buna, inseamna deplasarea pana in tara pentru schimbarea actelor, masina la rar pentru identificare + asteptat probabil 10 zile sa primesc prin posta noul certificat de inmatriculare.

 

Ideal ar fi sa o vand cuiva definitiv in tara si sa cumpar alta aici, dar nici pe moment nu imi permit sa duc masina in tara si sa astept vanzarea ei.

Am incercat aici printr-un dealer GM sa obtin coc-ul, inca astept un raspuns.

Share this post


Link to post

Cum pot sa verifice de cate luni e masina in Germania?

Share this post


Link to post

Cum pot sa verifice de cate luni e masina in Germania?

Perioada se masoara de cand sunt eu inregistrat aici, nu are legatura cu data de intrare a masinii, e 6 luni de la data inregistrarii pt auto deja in proprietate si 3 luni pt auto cumparate intre timp.

Share this post


Link to post

Pe mine subiectul asta legal ma depaseste total, insa stiu ca exista tot felul de diferente rafinate intre domiciliu si rezidenta, poate ar trebui sa verifici daca dpdv al masinii inseamna acelasi lucru.

Domiciliul e unic, rezidente poti avea si 4 de exemplu. Esti obligat sa te inscrii daca stai mai mult de 3 luni consecutiv. Dar daca 3 luni pe an esti in Ro, 3 in De, 3 in Fr si 3 in Congo, ce faci inmatriculezi masina de fiecare data?

 

Pe de alta parte imi inchipui ca sunt foarte duri cu chestia asta, ca se incadreaza la evaziune fiscala, adica faci inginerii ca sa nu platesti taxele la ei.

 

Reprezentantul de la Chevrolet nu poate sa te ajute cu COC-ul? inca mai vand masini facute in Coreea, ar trebui sa fie OK, cu conditia sa nu fie niste retarzi care stiu sa rezolve doar ce ii invata calculatorul.

Share this post


Link to post

Poate ma insel dar...certificatul ala nu priveste produsele fabricate si comercializare in UE? Ori, Cielo si Nubira s-au fabricat parca pana in 2006 inclusiv si comercializate in principiu doar pe teritoriul Romaniei. Se prea poate sa nu fi avut acel certificat de conformitate, deci, cam greu de obtinut acum. :(

Share this post


Link to post

Nubira s-a comercializat si pe teritoriul Germaniei, Italiei si a altor tari. Masina a fost omologata european. Orice dealer ar trebui sa ii dea un certificat de conformitate care arata practic ca masina are anumite date tehnice. Problema lui este ca Daewoo s-a desfiintat in Europa si, dupa mine, ar trebui sa mearga la un dealer GM. Problema este ca aceste CoC se pot elibera si retroactiv, dar contracost si costa destul de mult. CoC s-a introdus prin vara lui 2007.

 

Pentru analogie, este ca in cazul unei instalatii de GPL. Producatorul o omologheaza la RAR, si la fiecare instalatie GPL vanduta elibereaza un certificat de conformitate care atesta ca instalatia vanduta mie are caracteristicile x,y,z si a fost deja omologata RAR cu nr xxx din data yyy. Daca nu vreau sa imi pun instalatie deja omologata, imi pot puna una cum vreau eu si ma duc la RAR s-o omologhez, unde platesc cam 15.000 lei. Fix asta este ideea cu masina omului.

Edited by smailmiami

Share this post


Link to post

Se pare ca dracul nu e asa de negru.

Dupa x telefoane pe la y fosti dealeri daewoo, am ajuns la relatii clienti Ford Romania.

Ca informatie generala, cei de la Craiova se afla intr-o perioada de tranzitie si Ford Craiova asigura serviciul clienti si pt. masinile Daewoo vandute :)

Pt COC trebuie trimisa adresa la ei, copie dupa actele masinii si dupa buletin si voi primi COC-ul prin posta in 2-3 saptamani.

 

Dar dracul tot isi baga coada...

Dupa ce am rezolvat problema COC-ului, acum ma lovesc de alte Z formulare (dovada ca masina nu a mai fost inmatriculata in germania, dovada ca nu am amenzi neplatite prin germania, adeverinte fiscale... ce mai, trebuie sa te tii tare cu nervii sa importi o masina aici, isi protejeaza bine piata interna).

 

Astfel sunt nevoit sa vand masina in Romania, daca nu gasesc in 2 saptamani un cumparator atunci o voi vinde tatalui meu si voi veni cu ea aici cu procura.

Deci topicul se poate inchide! Multumesc!

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...